Szira Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 (edited) Suzi jest około 11-letnią suczką mix husky. Jest sympatyczna, spokojna, milutka i bardzo grzeczna. Jest bardzo bardzo lubiana przez wolontariuszki. Jest zupełnie nieagresywna, zarówno do ludzi, jak i do innych psów i suczek. Bez problemu daje się głaskać, czesać itp. Bardzo ładnie chodzi na smyczy i jest dosyć ruchliwa jak na swoje lata. Lubi sobie pobiegać, chociaż zdarza jej się potknąć. Ale to dzielna dziewczyna, zaraz wstaje i biegnie dalej. Troszkę może niedosłyszeć. Suzi jest wspaniałą starszą psinką i powinna stare lata spędzić w swoim domu ze swoim panem. Jednak została wyrzucona z domu jak zbędny mebel. Została znaleziona niedaleko schroniska, ale pomimo kontaktu właścicielka nie przyjechała odebrać Suzi ze schroniska. Tym samym Suzi została skazana na dożywocie w schroniskowym boksie. Suzi bardzo tęskni, patrzy, czeka, wyje, szlocha. Ona bardzo lgnie do ludzi i bardzo potrzebuje człowieka. Czy znajdzie się ten 1 dom, ta 1 rodzina, która będzie chciała podarować Suzi szczęście w tych ostatnich latach życia? Mamy nadzieję, że TAK. Suzi odwdzięczy się wspaniałą psią przyjaźnią. Edited September 29, 2012 by Szira Quote
Szira Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Założyłam wątek dla Suzi, ponieważ jest to świetna kochana psina, niestety starsza, wiem wiem, że takich psiaków jest w schroniskach wiele, Jednak chciałabym zawalczyć dla Suzi o nowy dom, żeby nie musiała tam dożyć końca swoich dni, troszkę kończą mi się pomysły, może wspomożecie pomysłami, nowym tekstem do ogłoszeń, "reklamowaniem" wątku... w niedzielę Suzi będzie miała nową sesję fotograficzną, to mój pierwszy założony wątek, więc wszelkie rady mile widziane:) Quote
sunia2000 Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Pozapraszane ciotki?:) Na wątku husky w potrzebie wrzuciłaś? Quote
Szira Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 tutaj jest wątek Suzi: http://forum.soshusky.pl/viewtopic.php?f=52&t=967 jest jeszcze jakaś inna strona dla huskich? huskyadopcje.pl już nie istnieje, część ciotek już zaproszona:) Quote
Figunia Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 zgłaszam się ze ściśniętym sercem, bo Suzi też zapadła mi w serce. Boli mnie jej nieszczęście, a pomóc nie mam jak. Chyba tylko wspierać dobrymi myślami i modlić się o dobry dom. I czynie to nieustannie z myślą o nich wszystkich... Kilka tyg. temu dostałam ją na wyprowadzenie (z izolatki) i potwierdzam, jest całkowicie bezproblemowa, kochana. Tylko, gdy musiałam nakłonić ja do wejścia do klatki, stawiała mały opór...:shake: Na pewno należy jej się staranie o dom, więc będę tu z nadzieją zaglądać. Quote
Zosia123 Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Melduję się u Suzi! Ona dalej jest w izolatce? Quote
Szira Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 dziękuję, że jesteście, dobre myśli i modlitwa też są na wagę złota, a Suzi w weekend była w izolatce, jutro idziemy na spacerek, więc będą nowe wieści, i będzie czesanko, bo w niedzielę planujemy z fochu i galaa dużą sesję zdjęciową Suzinki:) zobaczymy czy uda nam się ją zatrzymać na chwilę:) Quote
Zosia123 Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Przekażcie ode mnie buziaka w nochalek :) Quote
sunia2000 Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Szira napisał(a):dziękuję, że jesteście, dobre myśli i modlitwa też są na wagę złota, a Suzi w weekend była w izolatce, jutro idziemy na spacerek, więc będą nowe wieści, i będzie czesanko, bo w niedzielę planujemy z fochu i galaa dużą sesję zdjęciową Suzinki:) zobaczymy czy:) uda nam się ją zatrzymać na chwilę Hehe dzisiaj biegłam za Suzi, tak wystrzeliła z izolatki więc powodzenia życzę z sesją:) Jak planujecie sesję, to może Maja też by się załapała no i Lusia Klusia?:) Quote
Szira Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 sunia2000 napisał(a):Hehe dzisiaj biegłam za Suzi, tak wystrzeliła z izolatki więc powodzenia życzę z sesją:) Jak planujecie sesję, to może Maja też by się załapała no i Lusia Klusia?:) no właśnie, chyba będziemy musiały babcię trochę zmęczyć:) co do kolejki do zdjęć, to też mamy listę rezerwową jeżeli fochu będzie miała czas, ale postaramy się:) Suzi w niedzielę najważniejsza:) trzymajcie kciuki za pogodę, coby się na sesję udała Zosiu, buziaki przekażemy:) Quote
Figunia Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 o kurczę, to ze mną też dzisiaj biegała... Teraz martwię się, czy nie za dużo tego jak na jeden dzień? Nóżki często ją już zawodzą, potyka się, niemal upada i jest b. chuda. Biduśka taka kochana. Quote
Aleks_Bo Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 I ja również zjawiam się na wątku. Jak tam psina? Może ją w najbliższym czasie odwiedzę. Jaka szkoda, że to panienka... Może udałoby sie przekonac znajomych z zaprzęgów aby wzięli ją dla rodziców. Jednakże jest tam juz jedna suka o bardzo dominującym charakterku...a więc obawiam się, że to nie byłby najlepszy pomysł. Jednakże popytam wśród hasomaniaków. Quote
Szira Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 Shiki napisał(a):I ja również zjawiam się na wątku. Jak tam psina? Może ją w najbliższym czasie odwiedzę. Jaka szkoda, że to panienka... Może udałoby sie przekonac znajomych z zaprzęgów aby wzięli ją dla rodziców. Jednakże jest tam juz jedna suka o bardzo dominującym charakterku...a więc obawiam się, że to nie byłby najlepszy pomysł. Jednakże popytam wśród hasomaniaków. Zapraszamy, Suzi uwielbia spacerki i ogólnie wszystkich więc na pewno się ucieszy, i bardzo proszę o "reklamę" Suzi wśród hasomaniaków:) a dzisiaj Suzi biegała jak zawsze, jutro czesanko, i sesyjka, żeby jeszcze bardziej Suzi zaprezentować i fajny domek dla niej znaleść:) Quote
Szira Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 dzisiaj Suzi była na dwóch spacerkach, biegała jak zwykle, co do zdjęć to zobaczymy jak wyszły, ponieważ usiadła tylko na maleńką chwilkę, taka staruszka ale wigoru to jeszcze troszkę ma, szukajmy najlepszego domku na świecie:) ona jest taka kochana Quote
Figunia Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 zaglądam do Suzi, cudownej piaskowej damy!!! Wierzę, że niebawem przeczytam radosną, wprost powalającą wiadomość, że ma już dom!!! - tak jak wczoraj o terierku, wcześniej o Diabełku, że o Kapslu, Stefciu i innych już nie wspomnę... Quote
Szira Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 a to są zdjęcia Suzi z niedzieli, pięknota cały czas chciała chodzić, teraz będziemy ogłaszać:) Quote
Szira Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 to są nowe fotki z niedzieli, czyż ona nie jest piękna? Quote
Recommended Posts