Leokadia Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Nie do końca aktualne, sprzed tygodnia albo i dalej. Z moim zapałem bywa ciężko:evil_lol: Quote
Baton Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 leónowa napisał(a):Nie do końca aktualne, sprzed tygodnia albo i dalej. Z moim zapałem bywa ciężko:evil_lol: Czyli Leon nie żyje! :mad: Quote
Sonka95 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Leon w swoim żywiole :) http://i1274.photobucket.com/albums/y421/leonowa95/15_zps745be146.jpg Ale tereny :cool3:http://i1274.photobucket.com/albums/y421/leonowa95/25_zps8fc340d1.jpg Quote
Majkowska Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 piękne foteczki macie :) Wpadłam powiedzieć że wpadam, ale nic nie piszę :P Quote
Kaaasia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 http://i1274.photobucket.com/albums/y421/leonowa95/19_zps3cc73b9b.jpg Może nie czysty ale jaki zadowolony :smile: Quote
Ty$ka Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 http://i1274.photobucket.com/albums/y421/leonowa95/23_zpsb06a073a.jpg krzywo skleiłaś kosteczki i mięśnie... uszka takie jakieś powywijane, a o oczach ju nie wspomnę :diabloti: A tak serio.... :loveu: I jaki on jest z tyłu podobny do Kropki :mdleje: :eviltong: Quote
Paulina_mickey Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 http://i1274.photobucket.com/albums/y421/leonowa95/19_zps3cc73b9b.jpg widze, że praca w kopaniu dołków była udana :evil_lol: Quote
Obama Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Leon ma instynkt myśliwski/łowiecki?To znaczy,to kopanie podyktowane było np ochotą aby dopaść jakiegoś zwierza? Quote
Leokadia Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 Instynkt ma ogromny, mam czasem wielki problem, żeby zawrócić go od pogoni za sarną, nie mówiąc już o kopaniu. Jak wejdzie w pole to trzeba go zazwyczaj siłą wyciągać, bo co chwila udaje mu się wykopać jakąś mysz czy krecika i albo zżera, albo przynosi. A czasem muszę mieć naprawdę szybki refleks, żeby mu coś z pyska wyciągnąć, ale niestety żaden gryzoń jeszcze tego nie przeżył. Quote
Majkowska Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Juz sobie wyobrażam jak taka parówka goni za sarną :D Musi to byś świetny widok. Choć właściwie mały pies o takiej budowie potrafi chyba dość szybko zasuwać, widywałam goniące jamniki, masakra, nie spodziewałabym się takiej szybkości po takim małym krótkołapie. A jakby Ci tak przynosił za nagrodę? Ja Waldka nauczyłam że jak coś dopadnie to wtedy robię się cukieraśna i proszę żeby mi oddał. Rozmawiam z nim językiem korzyści toteż lepiej mu mi przynieść to i rzucić pod nogi niż zabrać i uciekać. Za to tż jak pies coś złapie to od razu robi dziki wrzask " puuuuść toooo!" po czym rusza do ataku żeby mu to zabrać i jeszcze go opieprzyć. Efekt jest taki ze Waldek łapie coś i patrzy porozumiewawczo "gonisz mnie? no gon!" i w nooogiii. Quote
Leokadia Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 Oj nie spodziewałabyś się po nim prędkości jaką osiąga, też bym nigdy nie pomyślała, że taki mały pies o krótkich łapach może tak zasuwać. Niestety nie mam jak udowodnić, jakoś nigdy mi w takiej chwili nie przyszło do głowy, żeby to nagrać;) Co do zdobyczy to nie jest tak, że on się ze mną gania, on czasem przynosi, ale tylko po to, żeby gryzonia z spokoju rozszarpać i zjeść. Wtedy robię tak jak twój TŻ groźnie, każe mu wypuszczać, i działa, u Leona nic innego jak rozkaz nie przejdzie. Gdybym się zaczęła cieszyć, że coś ma, to jeszcze szybciej by to przełknął, myśląc, że to pozwolenie na pożarcie zdobyczy. Pointer a jamnik to trochę inny typ. Quote
Obama Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Z tą rozwijaną prędkością można się zdziwić. Mój chartem nie jest,budowa raczej ciężka,ale przy dobrej motywacji potrafi zadziwiająco szybko biegać.Nie na długim dystansie,ale start zaskakująco szybki. Quote
Leokadia Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 U nas tez to raczej nie są jakieś kosmiczne dystanse, ale przygazować potrafi, np. właśnie za sarną, albo wtedy gdy mam Frolica:evil_lol: Quote
Leokadia Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 Który lepszy? To jedne z moich pierwszych, które zrobiłam, więc proszę o wyrozumiałość;) Quote
Ty$ka Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Tło drugie... ale czemu taki smutas na banerze? :lol: Quote
Leokadia Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 A nawet nie wiem , takie zdjęcie wzięłam, bo to chyba jedne z nielicznych, gdzie nie ma obciętych uszu czy głowy:lol: Quote
Majkowska Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Kochana, wyobrażam sobie , bo widziałam jamniki w pełnym galopie. Shock! W sumie masz rację - jamnik jest uparty, a pointer... no cóż... pointer ma dziecięcy głupiutki mały móżdżek i zrobi wszystko żebym się z niego cieszyła :D Btw - to Leon znów jest rodowodowym jamnikiem ? :evil_lol: banner wg mnie pierwszy :) Choć ja bardzo lubiłam tamten czerwony. Taki był... świąteczny :lol: Przypomniałaś mi swoją drogą że ja też coś mam w zanadrzu i dawno w dodatku sobie bannerka nie zmieniałam ;) Quote
Leokadia Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 W sumie, gdyby jakoś lepiej wyglądał to bym go mogła przedstawiać jako rodowodowego jamnika, bo charakter ma 100% wzorcowy:lol: Nie wyobrażam go sobie u miękkiej osoby, ja jak mam gorszy dzień, brak mi konsekwencji w stosunku do niego, to już mogę sobie z d. schować moje wołanie, wlazłby mi na glowę, gdybym nie traktowała go ostro. W ramach ćwiczeń ciocia może Waldusiowi jakiś banerek wyczarować, jak mi powiesz, które chcesz foty, to może mi sie coś uda zrobić;) Quote
Paulina_mickey Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Mnie się ten pierwszy spodobał, choć drugi ma wyraźniejszy napis ;) Quote
Baton Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Jak dla mnie tez drugi lepszy :D Bardziej wyraźny ;) Quote
Leokadia Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 Dlatego zmieniłam na ten drugi, na pierwszym faktycznie słabo ten napis wyglądał. Quote
Leokadia Posted September 5, 2013 Author Posted September 5, 2013 Szkoła mnie pochłonęła, do tego ogarnąć jakieś spacery z psem i na dogo czasu nie starcza. Kupiłam Leonowi, w końcu pierwszą, prawdziwie męską obrożę:p http://www.thewarehouse.co.nz/red/catalog/product/XTRM-Dog--Collar-Logo-15-x-300-400mm-Blk-Small?SKU=1692347 Quote
Recommended Posts