Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

E tam ja już mam psa ze schronu, następny będzie z papierami:diabloti:
Teraz niech się inni wykarzą:cool3:
Chociaż moje odległe plany odejdą daleko jak zobaczę ceny doga niemca z rodowodem i się skończy zapewne na dogu z fundacji...
Tylko czy mi jakakolwiek fundacjia da psa wyda?:evil_lol: Bo jak prześledzą wpisy na dogo to szczerze w to wątpię:D

Posted

Ale ja nie lubię tych kurdupelków :placz: Wolę coś, co można poklepać nie bojąc się, że się to złamie :evil_lol:

Jak zrobią wywiad z nami czy warto dać ci psa, to go na pewno dostaniesz :diabloti:

Posted

[quote name='leónowa']Moje marzenia to same duże psy, dog argentyński, czarny terier rosyjski, tosa, fila brasileiro, rottweiler, doberman, dog kanaryjski albo azjata:loveu:[/QUOTE]

mam to samo. ;)

jestem przekonana, że następnym psem po 2 CTRach będzie nowofundland lub dożek niemiecki. :evil_lol:

edit. nie wyobrażam tylko sobie siebie na spacerach z tą gromadą.

Posted

Ja też, ale pragnienie posiadania na raz 2 z tych ras jest tak silne, że chyba bym była zdolna przypakować, żeby je ogarnąć, niż nie spełnić swojego marzenia.

Posted

[quote name='Kaaasia']Ale ja nie lubię tych kurdupelków :placz: Wolę coś, co można poklepać nie bojąc się, że się to złamie :evil_lol:

Jak zrobią wywiad z nami czy warto dać ci psa, to go na pewno dostaniesz :diabloti:[/QUOTE]
No nie wiem czy będę w stanie wam zaufać:evil_lol: No i czy nie będzie podejrzane że pojawiamy się na tych samych wątkach:D

[quote name='leónowa']Moje marzenia to same duże psy, dog argentyński, czarny terier rosyjski, tosa, fila brasileiro, rottweiler, doberman, dog kanaryjski albo azjata:loveu:[/QUOTE]
Z twojej listy wykreśliła bym tylko czarnego ruska i azjatę a dodała amstaffa i bulteriera:loveu: I czemu na tej liscie nie ma boksera:-o
Z małych psów to najprędzej bym się na mopsika zdecydowała, na uciechę mojej mamie bo ona jest zakochana w tych pieskach. Tylko mnie ten wytrzeszcz oczu troszkę zniechęca:D
No a duże to nr jeden jest dożek niemiecki oczywiście;) Najlepiej błekitny, czarny lub arlekin:loveu: Jakoś mi się pręgowane umaszczenie u tych psów nie podoba:roll:

Posted

Boksery jak i asty i bulle skreśla u mnie zbytnia ufność wobec obcych, nie lubię wylewnych psów, to znaczy te które poznałam były wprost zakochane w ludziach, nie wypowiem się tylko na temat bullteriera, ale podejrzewam, że podobna psychika do asta. Z wyglądu całkiem ok. Tak samo nie chcialambym doga niemieckiego czy niufka, hm...wolę nieco ostrzejsze rasy;)

Posted

Rokulec nie powiem jeszcze do niedawna był bardzo wylewny w okazywaniu uczuć:D Nawet do kuriera którego widział pierwszy raz na ślepia:evil_lol:
Dzidzi sie chciało poprzytulać a kurier "Pani zabierz tego psa bo się tak na mnie patrzy że zaraz ugryzie" I hop z powrotem do samochodu:roflt:
A Rocky zawiedziony że nie zaliże swojej ofiary:evil_lol: Czasami jak np listonosz bał sie wyjść z auta to Rokulec stawał przy samochodzie odstawiał taniec radości i w zniecierpliwieniu poszczekiwał ha ha to było dopiero przerażenie w oczach biednego dostawcy poczty:D:D:D
Ale ostatnimi czasy jak kogoś naprawdę nie zna typu kurier to się niespoufala i coraz częściej zapala się u mnie światełko czy Rocky by nie zaatakował gdyby ktoś zupełnie obcy wtargnął na posesję . . . bo jak kogos już widział kilkakrotnie to jest atak ale z jezorem:eviltong: Atak taneczno buziaczkowy:roflt:Ale z wyglądu odstrasza bo na spacerze sie mnóstwo nasłucham jakiego to mam agresywnego złego psa... no bestia normalnie:D

Posted

Właśnie tego za bardzo nie lubię, rasy które wymieniłam już od podrostka wykazują pewną nieufność, i to na tym mi najbardziej zależy, nie lubię gdy mi sie pies miota na smyczy bo akurat lecą dzieci,a on je taaak kochaa. Leon jest pod tym względem ideałem, nie podchodzi do nieznajomych wcale, jeśli ktoś się zbytnio spoufala to ostrzega warczeniem, że mu sie to nie podoba.

Posted

[quote name='(:Buńka:)']To mój Murzyn jest dobermanem:evil_lol: albo innym ciętym czymś tam:D
Tylko on nie ostrzega od razu się żuca:diabloti:[/QUOTE]

Ej no doberman też pies, nie krwawa bestia:evil_lol:

Posted

E tam bestia jak trza:diabloti: O dżizas jak bym z dobkiem wyszła na spacer na wieś to już wogóle by mnie ukamieniowali, pochowali się w domach pozasłaniali zasłony i czekali z wiatrówka w drzwiach:evil_lol:
"Bestie" są najlepsiejsze i najwspanialsze (ale tylko te krótkowłose) ja też nie lubie totalnie cio****tych psów;) Wyjątkiem jest Rokulec:loveu:

http://i1274.photobucket.com/albums/y421/leonowa95/11_zpsa037467d.jpg - słodzineczka cioci:loveu:

Posted

Zależy kto co lubi. Dla wielu osób jestem wariatką mając boksera. Teraz przy dwóch to pewnie egzorcyzmy odprawiają :evil_lol:. Jednak nie chcę innej rasy i jeśli zdrowie pozwoli będą one długo.
Nie powiem bo taki cc czy on-ek :loveu: ale będę je raczej podziwiać z odleglości.
A z czegoś mniejszego to takiego stafika bym przetrawiła ;)