Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurcze ja juz zglupialam teraz zobaczylam ze masz bannerek ale patrze na nastepny Twoj post i bannerka nie ma.... Na kilka postow bannerek widze w 2 postach.....

No ja zawsze chcialam miec prawdziwego boksia i od szczeniaka go ukladac. Ale nastepny psiak bedzie zapewne "boksiem" ale juz adoptowanym z ktorejs z fundacji.

A jako ze na dworze mam 16 letniego onka (tesciow sunia bo mamy wspolne podworko) a Koruch jest juz na koncu swego zywota to za jakis czas bede im szukac podrostka onka (z adopcji). Bo nie chca mlodziutkiego szczyla a juz bardziej zrownowazonego podrostka. Ale mam nadzieje, ze Koruch jeszcze troche pozyje bo kochany z niej pies.

Posted

Jakiś stary banerek odszukałam, a czemu raz się pojawia raz nie to nie mam pojęcia.

Czasem sobię tylko myślę, że mam nierówno pod kopułką, bo mam na oku tyle ras i psów do adopcji, że mam ochotę wszystko rzucić i zaszyć się na jakiejś wsi i żyć sobie po swojemu z hordą zwierząt, taki typowy wieśniak ze mnie. Do tego chciałabym mieś jeszcze kilka gryzoni, jaszczurek i rybek, a rodzina kręci głową.

Posted

To witam w klubie, ja mam to samo :diabloti: Mam tyle zwierząt zaplanowanych do adopcji/kupna że sama nie wiem kiedy to zrealizuje i za co w przypadku zakupu z hodowli :evil_lol: Ale najbliższe plany to koza i kury - muszę jeszcze przeforsować babcię z tym pomysłem, bo kręci nosem. A z TZ o ile w przypadku innych 'zwierzęcych pomysłów' to zawsze je konsultuję tak w przypadku tych dwóch gatunków, nie ma mowy sprzeciwu, bo za długo na nie czekałam :eviltong:

Posted

A już myślałam że tylko ja mam zrytą psychikę pod tym względem:diabloti:
Mi się marzy jeszcze króliś miniaturka, szynszylki, koszatniczki, szczurki, jakieś ptactwo, fredzia, jakiś jaszczur albo wąż (O tym to naprawdę mogę tylko marzyć bo by mnie z domu wyrzucili:-() świnka morska, jakiś fajny molosik do kompletu dla Rokulka (dog niemiecki albo tosa albo cane corso albo....) i ze dwie bezdomne bidy jeszcze i będę szczęśliwa. Do tego wygrana w totka oczywiście żebym miała dużo pieniąszkuff na karmę dla moich zwierzątkófff:evil_lol:

Posted

(:Buńka:) napisał(a):
A już myślałam że tylko ja mam zrytą psychikę pod tym względem:diabloti:
Mi się marzy jeszcze króliś miniaturka, szynszylki, koszatniczki, szczurki, jakieś ptactwo, fredzia, jakiś jaszczur albo wąż (O tym to naprawdę mogę tylko marzyć bo by mnie z domu wyrzucili:-() świnka morska, jakiś fajny molosik do kompletu dla Rokulka (dog niemiecki albo tosa albo cane corso albo....) i ze dwie bezdomne bidy jeszcze i będę szczęśliwa. Do tego wygrana w totka oczywiście żebym miała dużo pieniąszkuff na karmę dla moich zwierzątkófff:evil_lol:

I najlepiej jeszcze jakiś dom z mega podwórkiem :evil_lol:

Posted

To akurat posiadam:diabloti:
Nie jakieś mega,mega ale jak przyjdzie trawkę kosić to trzeba sobie jeden dzień odłożyć i poświęcić tylko na koszenie:roll: do tego jeszcze z hektar pola za domem...
I wtedy zazwyczaj wspominam czasy mieszkania w bloku kiedy to sie wszystko miało w doopie:loveu: Ale nie miało się zwierzątkóff:-(
Teraz na zapupiu mam troszku zwierzątkóff ale nie mam dobrego neta... i błędne koło się zamyka:evil_lol:

Posted

O tak ja mam ochotę na kilka psów, jakieś molosy, TTB lub doberman, jaszczury, szczurki, myszy, i rybkiiii oraz konisie, a mieszkam w bloku więc mogę sobie tylko pomarzyć o zwierzyńcu, przydałby się dom w jakiejś dziczy, bez sąsiadów, natrętnych gapiów itp.

Posted

Dzicz jest fajna do czasu... np do godziny 17 kiedy to pojawiają się pierwsi krwiopijcy (czyt. komary). Wtedy już fajnie nie jest:placz:
Po za tym to ja osobiście nie narzekam, chociaż jest na co:diabloti: Net do bani, drogę sobie w zimę musimy sami odśnieżać itp, itd
Ale mam trzy pieski i kotecka a w bloku musiałam się prosić o mojego Łapuńka(*) bo się nie zgadzał nikt na psa...
Teraz mam hulaj dusza (oczywiście w ramach rozsądku). Gdyby nie ten rozsądek to ta psia piekność z hoteliku którą pokazałam u mnie w galerii jutro była by już u mnie:loveu:
Pomarzyć zawsze można...:roll:
Co do piesów rasowych to TTB- TAK, Dobek - TAK ale molosy już nie wszystkie...
Żadnych tam CAO, kaukazów, benków, Mastifów pirenejskich czy tybetanów...:shake: Jam nie lubię miśków:diabloti:
Dla mnie pies to duży, krótkosierstny i dobrze umięśniony:D Czerń i pręgi=ideał:loveu:

Posted

Ja tam tych molosich kudłaczy bym nie wzięła z tego względu, że jak trzymać psa to tylko w domu, ale z takim kłakiem i poczuciem przez psa, że musi chałupy pilnować, podwórko byłoby lepszym rozwiązaniem, a wole mieć psa przy sobie.

Posted

leónowa napisał(a):
O tak ja mam ochotę na kilka psów, jakieś molosy, TTB lub doberman, jaszczury, szczurki, myszy, i rybkiiii oraz konisie, a mieszkam w bloku więc mogę sobie tylko pomarzyć o zwierzyńcu, przydałby się dom w jakiejś dziczy, bez sąsiadów, natrętnych gapiów itp.

Też bym tak chciała :cool3: kilka psów , świnki morskie , króliki , rybki i kilka koni oraz fretka , która mi się marzy :loveu: taki duży zwierzyniec poza miastem :cool3:

Posted

Witamy się u was.
Coście się to nie chwalili że macie wątek?!
Trzeba było nas zaprosić!:cool1:

O kurcze ale szkieletor na pierwszych zdjęciach...
A ja mawiam że mój Waldek to same kości...
Masakra.
A na kolejnych już taka parówa :D

Jak wyjdę z szoku to wrócę i poczytam.

Posted

(:Buńka:) napisał(a):
No proszę jaka skromna:evil_lol::diabloti:
Mi też się nie pochwaliła to wlazłam w jej posty i se sama znalazłam:evil_lol:

A może nas tu nie chciała i dlatego tak zatajała? :mad::mad:

Posted

leónowa napisał(a):
Dobra, dobra, czemu po prostu nie przyjmiecie do wiadomości, żem prosta dziewoja i nie chcem nadmiernego rozgłosu, fejm i te sprawy nie dla mnie:evil_lol:

Tja...:D
Widzisz Majkowska, próbuje się wymigać :mad::diabloti:
Pamiętaj, wszystko co powiesz może być wykorzystane przeciwko tobie:evil_lol:

Posted

jak przekupki na targu..... :mad: dobra ide bo sie to wszystko obroci przeciwko mnie :evil_lol:

jak macie tyle energii to zapraszam do mnie na odchwaszczanie dzialki :diabloti: bo bol miesni przypomina mi ze jednak jeszcze zyje....

Posted

Franca81 napisał(a):
jak przekupki na targu..... :mad: dobra ide bo sie to wszystko obroci przeciwko mnie :evil_lol:

jak macie tyle energii to zapraszam do mnie na odchwaszczanie dzialki :diabloti: bo bol miesni przypomina mi ze jednak jeszcze zyje....

Bo my rozmowne babeczki jesteśmy:D
A jak się znajdą chętni na odchwaszczanie u Ciebie to po robocie przyślij ich do mnie bo też już zarasta na nowo:evil_lol:

Posted

leónowa napisał(a):
Ja tam lubię pracę fizyczną, zrobimy kiedyś jakiś zlocik to z chęcią się tym zajmę;)

OOOOO pierwsza chętna już jest:evil_lol:

Posted

leónowa napisał(a):
Krowe se kup, a nie niewolników szukasz:mad:

Good idea:D Bendem jeszcze bardziej eko:multi:
Ja, NIEWOLNIKÓW o co się mnie tu posądza...:shake::diabloti: