Franca81 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Kurcze ja juz zglupialam teraz zobaczylam ze masz bannerek ale patrze na nastepny Twoj post i bannerka nie ma.... Na kilka postow bannerek widze w 2 postach..... No ja zawsze chcialam miec prawdziwego boksia i od szczeniaka go ukladac. Ale nastepny psiak bedzie zapewne "boksiem" ale juz adoptowanym z ktorejs z fundacji. A jako ze na dworze mam 16 letniego onka (tesciow sunia bo mamy wspolne podworko) a Koruch jest juz na koncu swego zywota to za jakis czas bede im szukac podrostka onka (z adopcji). Bo nie chca mlodziutkiego szczyla a juz bardziej zrownowazonego podrostka. Ale mam nadzieje, ze Koruch jeszcze troche pozyje bo kochany z niej pies. Quote
Leokadia Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 Jakiś stary banerek odszukałam, a czemu raz się pojawia raz nie to nie mam pojęcia. Czasem sobię tylko myślę, że mam nierówno pod kopułką, bo mam na oku tyle ras i psów do adopcji, że mam ochotę wszystko rzucić i zaszyć się na jakiejś wsi i żyć sobie po swojemu z hordą zwierząt, taki typowy wieśniak ze mnie. Do tego chciałabym mieś jeszcze kilka gryzoni, jaszczurek i rybek, a rodzina kręci głową. Quote
Paulina_mickey Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 To witam w klubie, ja mam to samo :diabloti: Mam tyle zwierząt zaplanowanych do adopcji/kupna że sama nie wiem kiedy to zrealizuje i za co w przypadku zakupu z hodowli :evil_lol: Ale najbliższe plany to koza i kury - muszę jeszcze przeforsować babcię z tym pomysłem, bo kręci nosem. A z TZ o ile w przypadku innych 'zwierzęcych pomysłów' to zawsze je konsultuję tak w przypadku tych dwóch gatunków, nie ma mowy sprzeciwu, bo za długo na nie czekałam :eviltong: Quote
Buńka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 A już myślałam że tylko ja mam zrytą psychikę pod tym względem:diabloti: Mi się marzy jeszcze króliś miniaturka, szynszylki, koszatniczki, szczurki, jakieś ptactwo, fredzia, jakiś jaszczur albo wąż (O tym to naprawdę mogę tylko marzyć bo by mnie z domu wyrzucili:-() świnka morska, jakiś fajny molosik do kompletu dla Rokulka (dog niemiecki albo tosa albo cane corso albo....) i ze dwie bezdomne bidy jeszcze i będę szczęśliwa. Do tego wygrana w totka oczywiście żebym miała dużo pieniąszkuff na karmę dla moich zwierzątkófff:evil_lol: Quote
Paulina_mickey Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 (:Buńka:) napisał(a):A już myślałam że tylko ja mam zrytą psychikę pod tym względem:diabloti: Mi się marzy jeszcze króliś miniaturka, szynszylki, koszatniczki, szczurki, jakieś ptactwo, fredzia, jakiś jaszczur albo wąż (O tym to naprawdę mogę tylko marzyć bo by mnie z domu wyrzucili:-() świnka morska, jakiś fajny molosik do kompletu dla Rokulka (dog niemiecki albo tosa albo cane corso albo....) i ze dwie bezdomne bidy jeszcze i będę szczęśliwa. Do tego wygrana w totka oczywiście żebym miała dużo pieniąszkuff na karmę dla moich zwierzątkófff:evil_lol: I najlepiej jeszcze jakiś dom z mega podwórkiem :evil_lol: Quote
Buńka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 To akurat posiadam:diabloti: Nie jakieś mega,mega ale jak przyjdzie trawkę kosić to trzeba sobie jeden dzień odłożyć i poświęcić tylko na koszenie:roll: do tego jeszcze z hektar pola za domem... I wtedy zazwyczaj wspominam czasy mieszkania w bloku kiedy to sie wszystko miało w doopie:loveu: Ale nie miało się zwierzątkóff:-( Teraz na zapupiu mam troszku zwierzątkóff ale nie mam dobrego neta... i błędne koło się zamyka:evil_lol: Quote
Leokadia Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 O tak ja mam ochotę na kilka psów, jakieś molosy, TTB lub doberman, jaszczury, szczurki, myszy, i rybkiiii oraz konisie, a mieszkam w bloku więc mogę sobie tylko pomarzyć o zwierzyńcu, przydałby się dom w jakiejś dziczy, bez sąsiadów, natrętnych gapiów itp. Quote
Buńka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Dzicz jest fajna do czasu... np do godziny 17 kiedy to pojawiają się pierwsi krwiopijcy (czyt. komary). Wtedy już fajnie nie jest:placz: Po za tym to ja osobiście nie narzekam, chociaż jest na co:diabloti: Net do bani, drogę sobie w zimę musimy sami odśnieżać itp, itd Ale mam trzy pieski i kotecka a w bloku musiałam się prosić o mojego Łapuńka(*) bo się nie zgadzał nikt na psa... Teraz mam hulaj dusza (oczywiście w ramach rozsądku). Gdyby nie ten rozsądek to ta psia piekność z hoteliku którą pokazałam u mnie w galerii jutro była by już u mnie:loveu: Pomarzyć zawsze można...:roll: Co do piesów rasowych to TTB- TAK, Dobek - TAK ale molosy już nie wszystkie... Żadnych tam CAO, kaukazów, benków, Mastifów pirenejskich czy tybetanów...:shake: Jam nie lubię miśków:diabloti: Dla mnie pies to duży, krótkosierstny i dobrze umięśniony:D Czerń i pręgi=ideał:loveu: Quote
Leokadia Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 Ja tam tych molosich kudłaczy bym nie wzięła z tego względu, że jak trzymać psa to tylko w domu, ale z takim kłakiem i poczuciem przez psa, że musi chałupy pilnować, podwórko byłoby lepszym rozwiązaniem, a wole mieć psa przy sobie. Quote
Sonka95 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 leónowa napisał(a):O tak ja mam ochotę na kilka psów, jakieś molosy, TTB lub doberman, jaszczury, szczurki, myszy, i rybkiiii oraz konisie, a mieszkam w bloku więc mogę sobie tylko pomarzyć o zwierzyńcu, przydałby się dom w jakiejś dziczy, bez sąsiadów, natrętnych gapiów itp. Też bym tak chciała :cool3: kilka psów , świnki morskie , króliki , rybki i kilka koni oraz fretka , która mi się marzy :loveu: taki duży zwierzyniec poza miastem :cool3: Quote
Majkowska Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Witamy się u was. Coście się to nie chwalili że macie wątek?! Trzeba było nas zaprosić!:cool1: O kurcze ale szkieletor na pierwszych zdjęciach... A ja mawiam że mój Waldek to same kości... Masakra. A na kolejnych już taka parówa :D Jak wyjdę z szoku to wrócę i poczytam. Quote
Leokadia Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 Bo ja skromna dziewczyna ze wsi jestem to się nie chwalę:p Witamy, witamy! Quote
Buńka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 No proszę jaka skromna:evil_lol::diabloti: Mi też się nie pochwaliła to wlazłam w jej posty i se sama znalazłam:evil_lol: Quote
Majkowska Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 (:Buńka:) napisał(a):No proszę jaka skromna:evil_lol::diabloti: Mi też się nie pochwaliła to wlazłam w jej posty i se sama znalazłam:evil_lol: A może nas tu nie chciała i dlatego tak zatajała? :mad::mad: Quote
Buńka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 O to to!!! I wszystko jasne:DZawsze możemy strzelić focha.... albo szantaż i przestaniemy fotki wstawiać #evil_lol Quote
Leokadia Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 Dobra, dobra, czemu po prostu nie przyjmiecie do wiadomości, żem prosta dziewoja i nie chcem nadmiernego rozgłosu, fejm i te sprawy nie dla mnie:evil_lol: Quote
Buńka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 leónowa napisał(a):Dobra, dobra, czemu po prostu nie przyjmiecie do wiadomości, żem prosta dziewoja i nie chcem nadmiernego rozgłosu, fejm i te sprawy nie dla mnie:evil_lol: Tja...:D Widzisz Majkowska, próbuje się wymigać :mad::diabloti: Pamiętaj, wszystko co powiesz może być wykorzystane przeciwko tobie:evil_lol: Quote
Leokadia Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 Groźby som karalne. Jak to ktoś już wspominał:cool3: Quote
Buńka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 leónowa napisał(a):Groźby som karalne. Jak to ktoś już wspominał:cool3: Wszystko co powiedziałam jest wykorzystywane przeciwko mnie:placz: Quote
Franca81 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 jak przekupki na targu..... :mad: dobra ide bo sie to wszystko obroci przeciwko mnie :evil_lol: jak macie tyle energii to zapraszam do mnie na odchwaszczanie dzialki :diabloti: bo bol miesni przypomina mi ze jednak jeszcze zyje.... Quote
Leokadia Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 Ja tam lubię pracę fizyczną, zrobimy kiedyś jakiś zlocik to z chęcią się tym zajmę;) Quote
Buńka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Franca81 napisał(a):jak przekupki na targu..... :mad: dobra ide bo sie to wszystko obroci przeciwko mnie :evil_lol: jak macie tyle energii to zapraszam do mnie na odchwaszczanie dzialki :diabloti: bo bol miesni przypomina mi ze jednak jeszcze zyje.... Bo my rozmowne babeczki jesteśmy:D A jak się znajdą chętni na odchwaszczanie u Ciebie to po robocie przyślij ich do mnie bo też już zarasta na nowo:evil_lol: Quote
Buńka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 leónowa napisał(a):Ja tam lubię pracę fizyczną, zrobimy kiedyś jakiś zlocik to z chęcią się tym zajmę;) OOOOO pierwsza chętna już jest:evil_lol: Quote
Leokadia Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 Krowe se kup, a nie niewolników szukasz:mad: Quote
Buńka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 leónowa napisał(a):Krowe se kup, a nie niewolników szukasz:mad: Good idea:D Bendem jeszcze bardziej eko:multi: Ja, NIEWOLNIKÓW o co się mnie tu posądza...:shake::diabloti: Quote
Recommended Posts