Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

phase napisał(a):
Ale na pewno z miłą chęcią będę odwiedzała nową Twoją galerię. :):cool3:

Tylko jakbym miała wprowadzić do tej galerii dogo to musiałby to być jakieś z pseudo, toż to w końcu galeria na kundelkach:evil_lol:

Posted

[quote name='leónowa']Tylko jakbym miała wprowadzić do tej galerii dogo to musiałby to być jakieś z pseudo, toż to w końcu galeria na kundelkach:evil_lol:
Zawsze mod może przenieść tu http://www.dogomania.pl/forum/forums/815-Galeria . :cool3:

A swoją drogą jest tam taki pies: http://img718.imageshack.us/img718/6087/29877312077873468608810.jpg No mnie się podoba, uszy nie za bardzo, bo praktycznie ich w ogóle nie ma, ale ładna budowa, sylwetka, "mocny" jest.

Posted

Nie wiem może się zbytnio nie znam na tym, ale uszy mi się wydaja nieco za krótkie i tak dziwnie na kwadratowo ucięte. Eh trudno mi będzie znaleźć tego idealnego wyglądem psa.

Ale psiur wygląda fajnie, super głowa i mocne łapy, jestem na tak.

A co do galerii to nie wiem czy mi sie będzie chciało prowadzić dwie naraz, co już z jedną mi niezbyt wychodzi. Jest jakaś możliwość przeniesienia na fotoblogi? Tak na przyszłość pytam:evil_lol:

Posted

phase napisał(a):
Pewnie, że tak, musisz tylko napisać do moda. ;)
Masz dużo czasu i na pewno go znajdziesz. :)

No oby, chociaz zwykle bywa tak, że im bardziej się na cos napalam to nic z tego nie wychodzi. Mam nadzieję, że z tym marzeniem będzie inaczej.

Posted

leónowa napisał(a):
No oby, chociaz zwykle bywa tak, że im bardziej się na cos napalam to nic z tego nie wychodzi. Mam nadzieję, że z tym marzeniem będzie inaczej.

Ja też mam marzenie, mieć pita red nose, ale wierzę, że się spełni.. Chociaż często o tym nie myślę, bo w ciągu przyszłych lat to się nie wydarzy, jednak nadzieja jest. :)

Posted

phase napisał(a):
Ja też mam marzenie, mieć pita red nose, ale wierzę, że się spełni.. Chociaż często o tym nie myślę, bo w ciągu przyszłych lat to się nie wydarzy, jednak nadzieja jest. :)

Red nosa też bym chciała, nie tak obsesyjnie jak dogo, ale kto wie może na trzeciego psa? Choć chyba trudno dostać fajnego pitta, bo to u nas raczej rzadka rasa nie?

Posted

leónowa napisał(a):
Red nosa też bym chciała, nie tak obsesyjnie jak dogo, ale kto wie może na trzeciego psa? Choć chyba trudno dostać fajnego pitta, bo to u nas raczej rzadka rasa nie?

Teraz już raczej co raz częściej można ujrzeć pitka, red nose może rzadziej, ale więcej się o nich słyszy. A co hodowli, są naprawdę niektóre takie, że są świetne psy.

Posted

tylko pamiętaj, że argentino to trudna rasa i mimo iż sama mam mieszankę wybuchową (ast i canar) to argentino i pit raczej bym odradzała ;D U mnie jest tyle łatwiej, że psy nie mieszkają razem.

Posted

Trzeci pies zawita do mnie najpewniej jak już będę miała własny domek, i to tylko wtedy gdy dwa psy będą ogarnięte. Czytałam gdzies o gościu, który miała boksia i dogo to jeden mieszkał na górze domu drugi na dole, bo nawet patrzec na siebie nie mogły. I jak już będę brać to duże psy najlepiej różnych płci. Co do Leona to jest mi to obojętne, bo to la niego różnicy nie zrobi, ale z takimi psami bym nie ryzykowała.

[quote name='Sonka95']Taki jest o wiele ładniejszy od kopiowanego :D http://img502.imageshack.us/img502/2986/58742859.jpg

Tylko domalowac kropki i będzie dalmatyńczyk:evil_lol:

[quote name='YxNinaxY']aa właśnie co do uszu.. jak będziesz podklejała to nie będą sterczały. Będą wyglądały własnie tak http://img502.imageshack.us/img502/2986/58742859.jpg

Wiesz nie znam się...ale czy to jest bardzo skomplikowane? Szukałam, ale wiele na ten temat nie znalazłam. Czym to sie dokładnie podkleja?

Posted

[quote name='leónowa']
Wiesz nie znam się...ale czy to jest bardzo skomplikowane? Szukałam, ale wiele na ten temat nie znalazłam. Czym to sie dokładnie podkleja?
plasterkiem takim bez opatrunkowym, za grosze w aptece można kupić. Po prostu przyklejasz jedno ucho do drugiego pod szyją :P
My najpierw stosowaliśmy ciężarki bo tak nam wet radził ale to pomyłka była ;) później ktoś z molosów bodajże nam podpowiedział
http://img209.imageshack.us/img209/7999/80363527.jpg
szczerze mówiąc ja później trochę olałam sprawę ale jak widać uszy i tak ładnie się ułożyły, masaże chrząstki też dużo dają

Posted

Ja nie zwraałam uwagi na uszy to teraz mam gremlina :diabloti:
A ja będę miała boksie uszasto-ogoniaste :eviltong: (i mam nadzieję że sobie tych uszu nie zeżrą :diabloti:)

Posted

[quote name='YxNinaxY']plasterkiem takim bez opatrunkowym, za grosze w aptece można kupić. Po prostu przyklejasz jedno ucho do drugiego pod szyją :P
My najpierw stosowaliśmy ciężarki bo tak nam wet radził ale to pomyłka była ;) później ktoś z molosów bodajże nam podpowiedział
http://img209.imageshack.us/img209/7999/80363527.jpg
szczerze mówiąc ja później trochę olałam sprawę ale jak widać uszy i tak ładnie się ułożyły, masaże chrząstki też dużo dają

O dziękuję za info, myslałam że potrzebne by były do tego jakis specyfiki dla psa i w sumie sporo roboty z tym. Fakt Hunterowi fajnie sie ułożyly, choć jak pisałaś niespecjalnie sie już do tego przykładałaś. I takie uszy mi sie tez podbają, więc mogłabym zostawić swojemu przyszłemu, gdyby cięcie nie było możliwe.

[quote name='Kaaasia']Ja nie zwraałam uwagi na uszy to teraz mam gremlina :diabloti:
A ja będę miała boksie uszasto-ogoniaste :eviltong: (i mam nadzieję że sobie tych uszu nie zeżrą :diabloti:)

A tam u boksera to nawet ujdą takie uszy, bo nadrabia przyciągającą wzok mimiką, więc inne nie-boksie muszą byc cięte, bo to u nich już nie wygląda tak słodko.

Posted

Ależ tutaj klarują się konkretne plany :cool3: Życzę wszystkim realizacji swoich marzeń.
Ja tak szczerze mówiąc, to nie wiem dokładnie na jaką rasę się w przyszłości zdecyduję, zobaczę co los mi przyniesie ;) Jednak i tak celuję w owczarki.

Posted

Ty$ka napisał(a):
Ależ tutaj klarują się konkretne plany :cool3: Życzę wszystkim realizacji swoich marzeń.
Ja tak szczerze mówiąc, to nie wiem dokładnie na jaką rasę się w przyszłości zdecyduję, zobaczę co los mi przyniesie ;) Jednak i tak celuję w owczarki.

A czemu nie haszczaki, tyle czasu to było twoje marzenie. Skąd taka zmaiana planów?

Posted

leónowa napisał(a):
A czemu nie haszczaki, tyle czasu to było twoje marzenie. Skąd taka zmaiana planów?

Po 8latach stwierdziłam, że to jednak nie to czego tak naprawdę szukam. Potrzebuję psa pracującego, bardziej skupionego na człowieku, a nie na pracy w zaprzęgu ;) Na pewno haszczaki będą u mnie gościć na DT, ale nie chcę takiego świrusa na stałe ;)

Posted

A jednak zmiana ,,powołania,, jest możliwa. Jak zakochana jestem w molosach juz od dawien dawna i na dzień dzisiejszy tez nie wyobrażam sobie wybrania innego obiektu wzdychań, choć podoba mi się także wiele psów z innych grup, głównie ras obronnych to nie wiem czy byłabym zdolna porzucić marzenie.