Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

leónowa napisał(a):
Hejo, jak już kiedyś tam pisałam fot nie zamierzam szybko dodać, bo nie mam czym zrobić, chyba, żę jakieś stare wynajdę.

A ja o tym pamiętam. :grins: Dlatego o nie nie błagam. :lol:

Posted

przejrzałam wątek od początku i jestem pod wrażeniem jak Leonik się zmienił... toż to skóra i kości były, cud, że nie padł z wycieńczenia... w podobnym stanie moją psinę z bidula wyciągnęłam... pięknie o niego zadbaliście :)) POKŁONY!

Posted

[quote name='phase']A ja o tym pamiętam. :grins: Dlatego o nie nie błagam. :lol:

[quote name='Bobryna']Ja tez pamiętam, ale i tak się domagam :evil_lol:

Wszyscy nagle pamiętają, haha tylko nie wszyscy daja się tak łatwo przekonać, że fot nie będzie.

[quote name='Iria']przejrzałam wątek od początku i jestem pod wrażeniem jak Leonik się zmienił... toż to skóra i kości były, cud, że nie padł z wycieńczenia... w podobnym stanie moją psinę z bidula wyciągnęłam... pięknie o niego zadbaliście :)) POKŁONY!

Pokłony bardziej należą się ludziom, którzy go znaleźli i po wetach jeździli z biedakiem. Ale dziękuję;)

[quote name='Ty$ka']Ja bym się pewnie i udzielała u Was, ale czasu brak na przeczytanie tego wszystkiego :D
A o fotki nie marudzę, rozumiem sytuację ;)

No faktycznie ostatnio tyleeee się u nas dzieje, że jest co nadrabiać, ale cieszę się, że mnie rozumiesz:cool3:
[quote name='Sonka95']Ja was codziennie odwiedzam i jestem na bieżąco ,ale nie zawsze coś piszę ;)

Czemu? Im więcej sie osób udziela tym lepiej, bo jakoś sie rozmowa rozkręca.

A tak poza tematem, było ostatnio dużo gadane o kopiowanych psach. Ja jak mieć to tylko ciętego, ale to co znalazłam nie bardzo mnie zachęciało. Psiak z rosyjskiej hodowli skopiowany na dobka. Mieszka gdzie w Ameryce więc pewnie go tam juz skopiowali, według mnie wygląda źle i w takej sytuacji chyba bym wolała naturalnego argentyna, choć to szczytem moich marzeń nie jest.

Posted

Pies ładny bardzo, ale uszy..... To nie dla mnie, jak pisałam nie jestem za kopiowaniem i nie będę. Chociaż w tym wypadku, nie jest to może zrobione tragicznie, ale i tak wolałabym go w normalnych ucholach.

Posted

pies urośnie, łeb urośnie i uszko będzie wyglądało inaczej ;) My Huntera mieliśmy kopiować, jednak nie znaleźliśmy weta, który by się tego podjął.. teraz się z tego cieszę. gamoniasty podoba mi się z uszami:)

Posted

Mi się ten pies nie podoba, ogólnie nikopiowane mi się też nie podobają. Teraz jest ten problem, że żaden wet mi tego praktycznie nie zrobi. A przeraża mnie ilośc załatwiania różnych rzeczy żeby psa z zagranicy sprowadzać.

Posted

A fuj, nie lubię kopiowanych psów. Jestem przeciwniczką. Jedyne, co mogę rozumieć to kopiowanie ogona psom myśliwskim pracujących w zaroślach - rozumiem, że mogą je uszkodzić i wtedy będzie to problem. Zresztą, jedyne psy, które podobają mi się jako kopiowane to dobki, ale reszta jest fuuu :P

Posted

Kiedyś to nawet gdzieś czytałam, że w ojczyźnie argentynów nie można było wystawiać niekopiowanych psów, jako hańbiących rasę czy coś tam, dla mnie to już jest coś nie teges, kto chce to swojemu psu uszy zetnie, a ten kto uważa to za znęcanie zostawi jak jest. Mi sie po prostu takie psy bardziej podobają, ale wielkiej tragedii nie zrobię jeśli będę miała naturalnego, po prostu jeśli bym miała wybierac to będzie jasne co wezmę. A taki walki o zakaz kopiowania są wg mnie bez sensu, każdy po to ma mózg, żeby wybrać co chce mieć.

Posted

U nas na pewno jakieś czubki się znajdą, którzy zgodzą się na kopiowanie. Tak samo są Ci, którzy bez konkretnego powodu uśpią zdrowego psa, bo niestety spotkałam się z tym.

No ale podobno o gustach się nie dyskutuje, więc każdy ma swoje zdanie. ;)

Posted

nie każdy komu podoba się kopiowanie jest czubkiem i nie każdy chciałby uśpić zdrowego psa.. ;)
Np. ja - nie zrobiłabym psu krzywdy ale kopiowane psy bardzo mi się podobają i zapewne jeśli wetka u której byliśmy zgodziłaby się psa ciąć to Hunter by teraz był kopiowany. Ale, że nie chciała się tego podjąć a my nie chcieliśmy żadnego paprocha to został naturalny i tak jak mówiłam w sumie to się cieszę, że taki został. Ale znając życie jak by miał cięte to bym się cieszyła, że ma cięte:diabloti:

Posted

Dla mnie to nijak sie ma kopiowanie do usypiania zdrowego psa. Moje zdanie już wyraziłam, nie powinno być to zakazane, kto chce ten tnie, kto nie chce i uznaje to ma maltretowanie zostawia psa takim jaki jest. Ja może nie powinnam tego tak rozgłaszać, ale chyba jak juz będę miała dogo, czy ogólnie molosa którego się tnie to będę szukać weta który by mi to zrobił. Jeśli nie to trudno, ale poszukać można, a psa nie wyrzucę z domu z powodu tego że ma normalne uszy.

Posted

YxNinaxY napisał(a):
nie każdy komu podoba się kopiowanie jest czubkiem i nie każdy chciałby uśpić zdrowego psa.. ;)

Miałam na myśli to, że weci wiedzą, że jest zakazane cięcie, a i tak niektórzy to robią, no i są tacy, którzy żeby zarobić jak najwięcej kasy podejmą się wszystkiego.

leónowa - nie oceniam Cię, bo przyznaję się bez bicia, że niektóre psiaki mi także podobają się z kopiowanymi ucholami, ale jest ich namiastka, po prostu osobiście psu swojemu tego nie zrobię.

Posted

Tez mam właśnie wątpliwości co do tej rasy. Po pierwsze właśnie cena, za ok. 1,5 roku wyprowadzam się na studia i wtedy chciałabym sobie takie cudo sprawić, ale nie wiem skąd wezmę kasę, mam juz jednego psa którego zabieram ze sobą, pewnie będą współlokatorzy, a dwa psy średnio się pewnie będą podobać, czyli pełno argumentów, żeby psa nie brać. Ale ja tak bardzo bym chciała coś co w 100% będzie mi odpowiadać, nie ograniczona zdaniem rodziny. No i boję się, nie wiem jak ogarnę studia, psy i może jeszcze jakąś pracę. Musiałabym pogadać z kimś kto był w takiej sytuacji, jak z tym sobie poradzić.

Posted

phase napisał(a):

leónowa - nie oceniam Cię, bo przyznaję się bez bicia, że niektóre psiaki mi także podobają się z kopiowanymi ucholami, ale jest ich namiastka, po prostu osobiście psu swojemu tego nie zrobię.

Nie, no rozumiem, ja tam nikogo na siłę nie chcę przekonywać, bo wiadomo każdy ma swoje zdanie. I coś co komuś się nie mieści w głowie dla innego będzie całkiem normalne.