Leokadia Posted December 25, 2012 Author Posted December 25, 2012 Nie no u nas w miare sucho, ale juz kawałek dalej jak we Wrocku dziś byliśmy to dość dużo popadalo, a że i u nas i tam śnieg dawno stopniał to nic nie pływało. Troche jednak ta zima za wcześnie w tym roku przyszła. Kto to widział w październiku śnieg, a na święta pustki, no cóż, ale powinniśmy się powoli przyzwyczajać na takie wariacje pogody Quote
mańka_ Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 No to zaraziliscie i Białystok tym ociepleniem - w ciągu doby praktycznie cały snieg zniknął :( Quote
Leokadia Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 Czyli mamy piekną wiosne tej zimy...mam nadzieję, że chociaż na ferie trochę spadnie, jak chodzę do szkoły to mi nawet na rękę, bo w mrozie na busa czekać nie muszę, ale jak mam wolne to cały dzień moge z psem łazić w śniegu po naszym mini górach, więc byłoby miło gdybym nie musiała się taplać w błocie i psa szorować po każdym spacerze. Wspólczuję w tym przypadku właścicielom psów długowłosych. Quote
Patik Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Witamy i pozdrawiamy ;) U nas też pogoda beznadziejna ,błoto ,błoto i jeszcze raz błotko dzisiaj Doris jeszcze suszy się po spacerku ;D Quote
Oscar Patric Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 po 07.01 zapowiadają ochłodzenie,i ma śnieg padać Quote
Leokadia Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 Patik napisał(a):Witamy i pozdrawiamy ;) U nas też pogoda beznadziejna ,błoto ,błoto i jeszcze raz błotko dzisiaj Doris jeszcze suszy się po spacerku ;D Witamy! Współczuje małego brudaska, ja to tylko szmatą przelecę i juz czysty, wy macie nieco wiekszy kłopot:evil_lol: unikatowydiament napisał(a):po 07.01 zapowiadają ochłodzenie,i ma śnieg padać Nareszcie jakies pocieszenie, mam nadzieje, że prognoza sie sprawdzi. Quote
Sonka95 Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Moją też szybko się ręcznikiem bierze i po sprawie ;) Quote
Leokadia Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 Dlatego zawsze stawiałam na krótkowłose psy, bo nie wnoszą do domu ton piachu i błota, moja mama to by chyba na zawał zeszła patrząc na to, a tak to wniose małego szybko do łazienki, wytre i po kłopocie. Nie wiem tylko jak to u szorstkich ras jest, bo coraz bardziej mnie ciągnie do tego typu psów. Quote
Ty$ka Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 A ja, pomimo że lubię zimę, chyba już nie chcę by spadł śnieg. Jak już się stopi to niech będzie wiosna :) Quote
Leokadia Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 Jednak u was trochę dłużej poleżał, u nas było go dużo, ale krótko, więc mam troche niedosyt;) A w sumie wolę juz ten zakichany śnieg niż deszcz i wszędzie bagno, a jak przyjdzie wiosna to sie wszystko stopi i przez dodatnia temp. będzie wzglednie sucho, przynajmniej mam taka nadzieję:roll: Quote
Ty$ka Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 No niby racja :) Ja lubię wiosnę, nawet te deszcze są przyjemne :loveu: Choć i tak sucha jest najlepsze =)) Quote
phase Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Ja wolę jedną, konkretną pogodę, albo słońce, albo śnieg. Na deszcz lubię patrzeć tylko z okna. U mnie dziś szaro, ponuro, błotniasto. ;/ Quote
Sonka95 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Ja nie lubię deszczu , a cały dzień dzisiaj pada :shake: Quote
Leokadia Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 A u nas cały dzień piękne słoneczki, więc trzeba było to uczcić 4-godzinnym spacerkiem po lesie:p Rano mieliśmy dzisiaj niezbyt przyjemną akcję. Leona zaatakowała znienacka jego najlepsza kumpelka, bokserka koleżanki. Jak zwykle latali luzem na łące, gdy wyleciała na niego z zębami, mały zaczął uciekać, a z racji tego, że suka ma tą boskiową krótką kufę nie mogła się na szczęście wgryźć w Leona, całym cielskiem go przycisnęła i zaczęła podduszać, silna z niej bestia, do tego pory mnie ręce bolą od odciągania jej. Cóż, trzeba będzie ukrócić kontakty z psicą, bo kiedys może to się gorzej zakończyć, jak małemu skończy się cierpliwość i będzie próbował jej oddać, czym na pewno ją bardziej rozwścieczy. Quote
Ty$ka Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Aż zazdroszczę Leonowi takiego spaceru :D Ojojoj, nie zazdroszczę sytuacji. Wiecie może jaki był powód tego ataku? Quote
Leokadia Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 Nie wiem właśnie co mogło być przyczyną, ona jest w sumie dość domunującą i agresywną suką, Leon jest jednym z nilicznych psów, które w toleruje, zawsze się ze soba zgadzali, a teraz taka akcja...dla mnie szok:shake: Quote
Ana :) Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 My zawaleni błotem, po każdym spacerze czyszczenie łap i podwozia ale taki urok niskiego zawieszenia :) chce śnieg i już :D ! Quote
Leokadia Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Ty$ka napisał(a):A może zbliża się jej cieczka? Może i tak, że taka nerwowa jest, ale w sumie to nie wiem czemu na nim to akurat odreagowała, tym bardziej, że on dodatkowo bezajeczny jest. Ana :) napisał(a):My zawaleni błotem, po każdym spacerze czyszczenie łap i podwozia ale taki urok niskiego zawieszenia :) chce śnieg i już :D ! Znam ten kłopot, i na nic moje gadanie, bo zamiast przejść razem ze mną bokiem trawą, ZAWSZE pakuje się w największe błoto, kałuże, itp. Quote
Oscar Patric Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Ja,mam parę dni wolnego,a mi się nic nie chce:lol:,leń przeokropny zemnie,mamy słoneczko i fajne niebieskie niebo,świetna pogoda na spacer,a mi dupska nie chce się ruszyć Quote
zuzza Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Ana :) napisał(a):My zawaleni błotem, po każdym spacerze czyszczenie łap i podwozia ale taki urok niskiego zawieszenia :) chce śnieg i już :D ! U nas śniegu nie ma, ale błotka też nie:) Ale i tak wole śnieg!!! A tak wogóle to Hejka! Fajny psiaczek:) Quote
Leokadia Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 unikatowydiament napisał(a):Ja,mam parę dni wolnego,a mi się nic nie chce:lol:,leń przeokropny zemnie,mamy słoneczko i fajne niebieskie niebo,świetna pogoda na spacer,a mi dupska nie chce się ruszyć Jak mam o tyle dobrze, że jest kilku znajomych psiarzy co dzwonia jak ida ze swoimi, i dobrze, że mnie wygiągaja, bo czasem są takie dni, że Leon szaleje w domu niewybiegany a jakoś nie mam chęci w zimnice wychodzić, tak to mam motywacje. zuzza napisał(a):U nas śniegu nie ma, ale błotka też nie:) Ale i tak wole śnieg!!! A tak wogóle to Hejka! Fajny psiaczek:) Witamy! U nas juz błoto też zanika częściowo, bo ładne słoneczko to całe bagno troche osusza;) Quote
Sonka95 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 (edited) Witamy się :loveu: Edited December 29, 2012 by Sonka95 Quote
Recommended Posts