Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesteśmy więc. I zanim wrzucę zdjęcia napiszę krótko co tam u nas :) A zaczęły nam się psuć relacje między chłopakami, Dragon im bardziej się zadomawia tym więcej szarżuje. Broni jedzenia, na ludzi czasem powarkuje, ale Leonowi nie odpuszcza. Dostał kość do memłania w kojcu, następnego dnia gdy został wypuszczony wyniósł ją pod drzwi od domu. Kiedy tylko Leon znalazł się za blisko owczar się rzucił. Wiadomo, błyskawicza reakcja z naszej strony, ale mały bez ran nie wyszedł, szrama na barku i policzku :( Drugi raz się to powtórzyło, to samo. Najgorsze jest to, że Dragona nie ruszają awersyjne metody, po łbie dostał, ale wcale go to nie upokoiło. I o tyle, że na podwórku i spacerach dogadują się w porządku, okolice drzwi to punkt zapalny, i nawet gdy nie ma kości czuje się napięcie.

Co jeszcze u nas? Uzależniłam się od kupowania rzeczy dla psów. Leon dostał 5 obroży, a już szykują się kolejne 2 i do tego w komplecie 2 smycze. Zdecydowanie przestałam lubić przypływy gotówki :D Ale obiecałam sobie, że to ostatnie zakupy na najbliższe miesiące, teraz do zoologa będę zaglądać tylko po smaki....ciekawe jak długo :D

Dobra, zdjęcia :

Batmany i supermany od Kudłaty Art.

Obraz714_zpsa54e2cd7.jpg

Obraz702_zps99b1c4a0.jpg 

Brytyjska obroża od Furkidz

Obraz711_zpse880c559.jpg

I reszta zaległych i aktualnych zdjęć. W końcu się zmobilizowałam, więc wrzucę wszystko na raz.

Obraz013_zpsb2ce7519.jpg 

Obraz014_zpsdf32a156.jpg

Posted

Śnieżynka wymiata ;)

Piękniś Leoniś, cudnie w tych obróżkach wygląda ;)

Szalejesz :D

A charakterek poczwara, cóż lekko nie jest :P

pilnowanie zasobów...

Posted

I kompletnie nie wiem jak sobie z tym poradzić, na razie w okolicach drzwi są od siebie izolowani, ale kiedyś dojdzie do tragedii. Na razie będę próbować ich jakoś obu przy tych drzwiach ogarnąć, głównie w owczarze wzmacniać pozytywnie obecność Leona, ale to twardy zawodnik, nie wróżę tu świetnych efektów...

Posted

jak ta kupa futra coś zrobi Leoncjuszowi cioci to się tam wybiorę do was i będzie żałował xD
załóż mu kaganiec na morde to nie będzie gwiazdorzyć :D 
Albo lepiej ! bierz DA <3 

Posted

Nie oszukuj się, mam jeszcze te esy! :D

Szczeniaczka mówisz? Ale raczej tylko mopsa, albo coś co może cały dzień leżeć i pachnieć :D

http://i1274.photobucket.com/albums/y421/leonowa95/Obraz189_zpsdf39a417.jpgcóż za ujęcie ! :)

http://i1274.photobucket.com/albums/y421/leonowa95/Obraz535_zpsd93b98b2.jpgwczuł się w bycie supermenem?? :D

A to niedobry owczar. Niebezpieczna sytuacja, oby Leoś bardziej nie ucierpiał.

Aj no niedobry, niedobry....

jak ta kupa futra coś zrobi Leoncjuszowi cioci to się tam wybiorę do was i będzie żałował xD
załóż mu kaganiec na morde to nie będzie gwiazdorzyć :D 
Albo lepiej ! bierz DA <3 

Jaka kupa futra? To mój słodki pimpuś-puszek okruszek :D :D :D

DA to dopiero za milion lat, niestety......

Posted

A jedzenie to też punkt zapalny? czy tylko chodzi o te okolice drzwi? czy też o człowieka?

Bo wiesz jak nie będziecie reagować, to Owczar może zagrabiać coraz to większe terytorium. Dlatego moim zdaniem to trzeba ukrócić.

Jak chodzi o burczenie na Was przy jedzeniu to karmienie z ręki załatwia dużo problemów i jedzonko za coś. To jest jednak Owczar i coś do roboty mu się przyda.

Posted

Ogólnie on broni jedzenia, zabawki uwielbia, ale ich nie broni. A rzuca się przy drzwiach, bo to tu wynosi kości. W innej części podwórka tego problemu nie ma, bo nie ma o co walczyć, tak samo na spacerze. Do kojca mały nie ma wstępu, tłukę mu to ciągle do głowy, bo to by pewnie owczara jeszcze bardziej rozjuszyło, w końcu więcej rzeczy do pilnowania, a nie wiem też do końca czego będzie pilnować a czego nie, jak to jest z piłkami i kośćmi, na każde inaczej reaguje.

Z tym zajęciem ogólnie jest dość ciężko. On jest psem, który praktycznie nie miał żadnych spacerów u poprzedniego włściciela. Jest podjarany całym światem, ale na człowieka słabo zwraca uwagę, chyba, że w grę wchodzą kije/piłki. Żarty jakoś też nie jest, ale zwalm to na to, że jest zainteresowany wszystkim dookoła, nie jest do końca nasyony tą wolnością, chociaż od kiedy do nas trafił ma codzienne spacery. I nie wiem za bardzo jak mam do niego dotrzeć....