Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale zoo. :o

Owczar ładny. :) Szkoda, że w budzie mieszka, bo żeby usprawnić chodzenie wystarczyłoby go wychudzić na lekki szkielet, ale nie ma co, bo Ci zamarznie. :lol:

Polecam końskie MSM! Taniutkie, dajesz psu ok. płaskiej łyżeczki dziennie, u nas się sprawdza, ale czas reakcji to ok, 2 miesiące. ;)

http://konik.com.pl/msm-farnam

stosujemy to końskie, możesz też dostać "ludzkie" w mniejszych opakowaniach ale no nie wiem... :P Nie mam pojęcia czym się różnią, a końskie jest typowo na bóle stawowe.

Posted

Owczar schudnie na pewno, chdzi na codzienne spacery, więc na to akurat nie ma rady. Zreszta dostałam już radę od pana, który ma psi hotelik u nas na wsi, że przydałoby się, żeby chłopak to i owo zrzucił. Zmarznąć może i nie zmarznie, ja jestem akurat przewrażliwiona na tym punkcie i napakowałam mu kilka worów siana do budy już przed rozpoczęciem oficjalnej zimy ;)

Preparat faktycznie fajny, i cena też zważywszy na ilośc dawkowania. Dzięki! Z tymże jeszcze i tak się przejdę do weta przy okazji odrobaczania i wypytam o to i owo w związku z tymi jego stawami.

Posted

Ahhh, mamy śnieg. Nie jestem zbyt zadowolona, bo coraz trudniej mi się wybrać na spacer. Owczar szaleje, Leon, jak to Leon, ma swój świat ;) Do tego Sylwester i strzelanie od ponad tygonia. Coś czuję, że dziś piesy się nigdzie nie przejdą, no może poza Dragonem, on się niczego nie boi, ale Rika z Leonem coraz bardziej przeżywają :(

Szał pał

IMG_1606_zps926d43c6.jpg

IMG_1605_zpse4abf334.jpg

Melon vel Welon :)

IMG_1601_zpsc52b6e58.jpg

Guest TyŚka
Posted

Genialne fotki :)

Pasują do siebie chłopaki z tymi mądrymi minami 8)

A zima jest fajna, ja właśnie w trakcie zimy mam większą motywację pójścia na spacer.

Posted

Haha owczar idiotycznymi minami przebija nawet burka :)  I zaczyna pokazywać różki, odżyła dupka, nie ma co. Kawał bydlaka z niego, koszmarnie niewybiegany tak mnie ostatnio pociągnął z pieskiem, że trzy dni chodziłam z obolałą ręką. Był na flexi i nie zauważyłam, że sobie poszedł :D No i zaczyna bronić podwórka :wub:

Ostatnio pogoda u nas paskudna, nie chce się wychodzić z domu i szczerze powiedziawszy całą trójkę mam ochotę wywieźć do lasu, żeby miec w końcu święt spokój :cool1: I mam postanowienie na resztę życie: żadnych kolejnych psów :D

Jeden dzień kiedy udało się wyjść w piękną pogodę zrobiłam raptem kilka zdjęć, po czym wyświetlił się komunikat o zapełnieniu karty pamięci, po czym padła bateria, ehhh :(

Więc wrzucam jedno foto ;)

IMG_1678_zps176f1ea6.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Czeeść :D

Piękne psiaki :) Ja bym nie chciała mieć psa podwórkowego, a zwłaszcza jednego w domu a drugiego na zewnątrz, no ale zaznaczam że nie naskakuje na ciebie (ani nikogo), nie jestem totalnym przeciwnikiem psów na dworze, ot takie moje utopijne potrzeby wszechobecnej totalnej sprawiedliwości :D

• 2 weeks later...
Posted

Czeeść :D

Piękne psiaki :) Ja bym nie chciała mieć psa podwórkowego, a zwłaszcza jednego w domu a drugiego na zewnątrz, no ale zaznaczam że nie naskakuje na ciebie (ani nikogo), nie jestem totalnym przeciwnikiem psów na dworze, ot takie moje utopijne potrzeby wszechobecnej totalnej sprawiedliwości :D

Hej! Dzięki ! Pies kojcowy ogólnie kłóci mi się z wizją posiadania psa. Pewnie, że wolałabym mieć ich przy sobie, pod kołderką, ale to niestety nie ode mnie zależy. Pozostaje mi się tylko cieszyć tym, że owczar jest na dworze szczęśliwy i dobrze sobie radzi :)

Co Ty gadasz, żadnych więcej psów? PFFF Chyba sobie żarty stroisz :D

Nie uwierzę. 

http://i1274.photobucket.com/albums/y421/leonowa95/IMG_1678_zps176f1ea6.jpg- wygląda jak zlękniona żaba. :P

Niet, kolejnego psa wezmę dopiero wtedy, jak się całej trójki pozbędę, koniec kropka :D

Leon'eł Messi.

Za te słowa powinnaś mieć bana na moją galerię :P

A tak poza tym, poszalałam ostatnio trochę z psimi zakupami. Ostatecznie ilość obróż nam się sporo zwiększyła, a to jeszcze nie koniec... No i Leoncjusz dostał kolejne kolce. Czekamy teraz na kolejne 2 dostawy psich rzeczy.

Zrobiłam dziś też dla kundli ciastka serowe, wyszło tak sobie, ale najwidoczniej tylko mi to nie smakuje, bo psy by nosem wciągały :D

Nina, potworki zobaczycie raczej dopiero po weekendzie, wtedy odzyskam swój komputerek, no i ogarnę się, bo ostatnio ze zdrowiem nie najlepiej :)

Posted

Jestem :D i bardzo się cieszę, że wpadłaś do mnie i dzięki temu mnie tu ściągnęłaś :)

No powiem Ci, że przeżyłam tzw. "opad szczęki do podłogi"... pierwszy post robi piorunujące wrażenie.

Ależ ten pies miał szczęście, że trafił na takie dobre duszyczki. Niesamowite.

Poza tym Leon jest cudny, widać że szurnięty :D :D :D Już uwielbiam tego psa!

Reszta ekipy też fajna no i uwielbiam perspektywę twoich zdjęć.

Stałym gościem tu będę :]

Posted

Dzięki za odwiedziny, i również dziękuję za tyle miłych słów :)

Miały być fotki, ale nie chce mi się szczerze mówiąc ich zgrywać, zmniejszać i wrzucać, kto wytrwalszy, poczeka kolejne 2 tygodnie :D Za to powinnam się pochwalić w tym tygodniu nowymi obrożami :P