Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

grzeczniej to niech sie zachowuja osoby, ktore sie przyczepiaja bo nie wiem jak inaczej to nazwac.

Najazd na ciborke jest zupelnie niepotrzebny!
Fundacja a aktualnosci to dwie rozne strony, dwa rozne teksty, dwie rozne osoby i dwie rozne sprawy. Po co zaczynac atak na watku zupelnie nie zwiazanym z Boguszycami. Poza tym istnieje cos takiego jak KONTAKT na stronach a i PW na dogomanii.

Przepraszam, słowo przypieprzasz zamieniam na CZEPIASZ. Jest grzeczniej...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madallena napisał(a):
grzeczniej to niech sie zachowuja osoby, ktore sie przyczepiaja bo nie wiem jak inaczej to nazwac.

Najazd na ciborke jest zupelnie niepotrzebny!
Fundacja a aktualnosci to dwie rozne strony, dwa rozne teksty, dwie rozne osoby i dwie rozne sprawy. Po co zaczynac atak na watku zupelnie nie zwiazanym z Boguszycami. Poza tym istnieje cos takiego jak KONTAKT na stronach a i PW na dogomanii.

Przepraszam, słowo przypieprzasz zamieniam na CZEPIASZ. Jest grzeczniej...

No cóż tzw. kindersztubę wynosi się z domu... A język jakiego używamy świadczy o nas. Nie mam zamiaru nigdzie dzwonić, ani pisać pw. Jestem po prostu zszokowana, że osoby które tak zażarcie walczą o dobrostan psów na Paluchu zgłaszają desinteressement haniebnym tekstem zamieszczonym na stronie fundacji w której działają. Tekstem szkalującym ludzi, którzy kosztem własnego czasu, zdrowia i pieniędzy ratują psy będące dotąd pod "opieką" wychwalanej przez Was p. Wahl.
Rozumiem, Ciborko, że w Przytul Psa nie wie lewica, co czyni prawica - wytłumaczyłaś to dostatecznie jasno.
Nie uważam, żeby to o czym piszę było "zaśmiecaniem wątku". Po prostu warto czasem wiedzieć z kim się dyskutuje. Ja już wiem.
Proszę na koniec, by nie określać Ostatniej Szansy mianem "schroniska". Jest to zbiorowisko psów na prywatnym terenie i nie spełnia kryteriów prawnych, które schronisko spełniać musi.

Posted

Zofia.Sasza czytaj proszę ze zrozumieniem - już kilkakrotnie napisałam, że strona Strona o bezdomych zwierzakach... nie jest stroną fundacji, stroną fundacji jest strona Fundacja na rzecz zwierząt "Przytul Psa" - www.przytulpsa.pl.

Doskonale wiem co robi i co umieszcza na stonie Strona o bezdomych zwierzakach... ponieważ ściśle ze sobą współpracujemy, ale nie mam zamiaru ani prawa zabraniać komukolwiek wyrażania własnej opinii gdyż każdy ma do niej prawo. Tak jak Ty masz prawo się z tą opinią nie zgadzać.

A skoro nie masz zamiaru pisać na PW, ani do nikogo dzwonić to świadczy tylko o tym, że nie zależy Ci na wyjaśnieniu sprawy i przedstawieniu swoich argumentów autorce tekstu z którym się nie zgadzasz, a tylko i wyłącznie na wszczęciu bezsensownej awantury i zaśmiecaniu wątku. Cóż, skoro aż tak Ci się nudzi...

Posted

ranyyy nie szkoda wam energii na kłótnie ????:crazyeye:
sory ,ze sie wtracam nie znajac tematu od az do z ( przyznaje nie przeczytalam caleg watku) , ale wymiana gorzkich słów do niczego prowadzi. Trzeba sie skupic i wspolnie dzialac dla dobra zwierzat , nie badzmy gorsi od takiej np.pani dyrektor schroniska na Paluchu , nie znizajmy sie do poziomu bagna tylko robmy to co robimy najlepiej czyli pomagajmy tym biednym zwierzakom. To juz nie pierwszy watek ,ktory sobie czytam i na ktorym dochodzi do zupelniej niekosntruktywnej , malo grzecznej i sympatycznej wymiany zdan .... po co tracic nerwy i czas ??!!
Wszyscy jestescie wspaniali w pomaganiu zwierzakom i skupcie sie na tym .... jak to sie ladnie mowi ? porozumienie ponad podzialami ....

Posted

orpha napisał(a):
ranyyy nie szkoda wam energii na kłótnie ????:crazyeye:
sory ,ze sie wtracam nie znajac tematu od az do z ( przyznaje nie przeczytalam caleg watku) , ale wymiana gorzkich słów do niczego prowadzi. Trzeba sie skupic i wspolnie dzialac dla dobra zwierzat , nie badzmy gorsi od takiej np.pani dyrektor schroniska na Paluchu , nie znizajmy sie do poziomu bagna tylko robmy to co robimy najlepiej czyli pomagajmy tym biednym zwierzakom. To juz nie pierwszy watek ,ktory sobie czytam i na ktorym dochodzi do zupelniej niekosntruktywnej , malo grzecznej i sympatycznej wymiany zdan .... po co tracic nerwy i czas ??!!
Wszyscy jestescie wspaniali w pomaganiu zwierzakom i skupcie sie na tym .... jak to sie ladnie mowi ? porozumienie ponad podzialami ....

orpha Masz rację, też uważam że nie ma sensu tracić na to czasu, jednak po raz kolejny poproszono mnie o wypowiedzenie się na ten temat więc czułam się zobowiązana wyjaśnić co i jak. Ale jestem jak najbardziej za tym aby zakończyć tę dyskusję. Zresztą napisałam już wszystko co miałam do powiedzenia w tej sprawie...

Posted

no Madallena tos mnie na wieczor dobila , az sie boje tam zajrzec :shake:
Po raz kolejny domagam sie sklonowanie mnie , bo zaczynam nieogarniac :shake:

Posted

Berek napisał(a):
No ale... jakie mieliście podstawy żeby umieścić na stronie akurat taki tekst?
Ktoś z Was jeździ do Boguszyc?
Macie bezpośredni kontakt z wolontariuszami ktorzy tam działają? :cool1:

a ja pociagne ta kłótnię. info od jakiejs osoby o sytuacji w boguszycach, bez sprawdzenia "drugiej strony" naraża na szwank wiarygodność osoby umieszczającej ten tekst. przecież może być tak, ze zaraz jakis typ, jak powiedzmy klamczyński, napisze łzawy tekst, albo wykona łzawy telefon, jak go to wariatki szkalują i co, bach to na stronę? można sie nieźle przejechać.

a swoja drogą,w tym tekście -NIC o psach. NIC.... :shake:

Posted

sleepingbyday napisał(a):

a swoja drogą,w tym tekście -NIC o psach. NIC.... :shake:

Po co? - przecież one są przedmiotem a nie podmiotem tych działań :-(
Tam, gdzie chodzi o zwierzęta, pisze się głównie o ich losie, prawda?

Posted

Nie rozumiem, tak zażarcie drążycie temat, a do tej pory nikt nie wysłał swojego stanowiska i zarazem sprostowania o którym pisałam wcześniej do autorki tekstu... dziwne... I dające do myślenia.

Ciągnijcie sobie temat dalej jeśli macie czas i ochotę, choć to nie ten adres, ja nie mam na to czasu - mam ważniejsze sprawy.

Posted

Wydaje mi się, że dyskusja trochę za bardzo zaczęła odbiegać od tematu... Już od dłuższego czasu nie widzę, żeby pojawiały się tu jakiekolwiek posty na temat psów z Palucha, ich stuacji i tego jak można im pomóc :(

Posted

To skoro już odbiegliśmy od Palucha zamieszczę tylko link do wątku naszego nowego podopiecznego Gordona... Jest w fatalnym stanie - babeszioza, zaawansowana choroba skóry (trwają badania, prawdopodobnie gdzybica, mamy nadzieję, że nie nużeniec), wyłysiałe placki na brzuchu i łapkach... POMOCY!!!!! :(:(:(:(

http://www.dogomania.pl/forum/f1161/roczny-gordon-ma-babeszioze-chorobe-skory-blagamy-o-pomoc-148320/

Posted

orpha napisał(a):
no kurteczka na wacie co za baby jedne no :eviltong:

nie mogłam siem powstrzymić.... :diabloti:

ciborka napisał(a):
Nie rozumiem, tak zażarcie drążycie temat, a do tej pory nikt nie wysłał swojego stanowiska i zarazem sprostowania o którym pisałam wcześniej do autorki tekstu... dziwne... I dające do myślenia.

Ciągnijcie sobie temat dalej jeśli macie czas i ochotę, choć to nie ten adres, ja nie mam na to czasu - mam ważniejsze sprawy.

masz rację. miałam pisac do p. Eli mejla, ale tyle ci powiem, że najpierw delegacja mnie dopadła a potem chorba (ergo-brak netu). a teraz to czuję, ze to już musztarda po obiedzie. jesli jednak p Ela wie, że sprawa ma rózne oblicza, to być może sie wgłębi? głupio sie tak podkładać i tyle.

• 1 month later...