Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TVP.INFO

niestety trzeba obejrzeć prawie całe wiadomości, żeby zobaczyć materiał, zaczyna się o 19:49 chyba, bezpośrednio po materiale o odwróconych hipotekach

ja nie umiem wyciąć tego fragmentu z całości, jeśli ktoś potrafi, to niech to zrobi proszę

Posted

[quote name='Sylwia K']4 pogryzienia w 6 miesięcy przy takiej liczbie psów to utopia...
Tak, lavinia tak pisała jak piszesz ale
agata -air napisala tak:
"Byłam wczoraj na konferencji, Pani Dyrektor pokazała nam część schroniska, odpowiedziała na nasze pytania. Generalnie odpowiada na wszystko tak jak Bertanika: wady projektu, robimy co możemy, pogryzienia to pojedyńcze przypadki, w tym roku ZAGRYZIEŃ było 5.
a Bertanika tak:
A mnie doniósł prasowy "kabel" z konferencji , że od początku roku było
5 zagryzień, a miesięcznie zdarza się ok. 3 pogryzień

Posted

tak duzo krecili i jak zwykle nic nie pokazali ;/

ale widac scrappiego mojego w klatce :D hehehe

tak czy siak, co do pogryzien, niestety jest zbyt duzo psow zeby mowic tylko o 5 pogryzieniach, pogryzien jest wiecej zagryzien conajwyzej moglo byc 5.

Posted

[quote name='lavinia']TVP.INFO

niestety trzeba obejrzeć prawie całe wiadomości, żeby zobaczyć materiał, zaczyna się o 19:49 chyba, bezpośrednio po materiale o odwróconych hipotekach

ja nie umiem wyciąć tego fragmentu z całości, jeśli ktoś potrafi, to niech to zrobi proszę

No i nie mogę obejrzeć. Komu się udało?
Być może nie mam zainstalowanych programów potrzebnych..:/ wrrr a tak chciałam zobaczyć ten reportaż.

Posted

[quote name='bonsai_88']A&S niby nie powinny, ale dopóki schroniska będą przepełnione, dopóty do pogryzień i zagryzień dochodzić będzie :roll:
Co racja to racja.... Weronia, nie wiem mpotem ja spróbuję ogladnac

Posted

[quote name='bonsai_88']A&S niby nie powinny, ale dopóki schroniska będą przepełnione, dopóty do pogryzień i zagryzień dochodzić będzie :roll:

W naszym schronisku przepełnienie jest maksymalne, ilość pracowników minimalna (wręcz śmieszna na taką ilość psów), a do zagryzienia ani poważnego pogryzienia przez kilkanaście lat nie doszło...

Posted

Weronia napisał(a):
W naszym schronisku przepełnienie jest maksymalne, ilość pracowników minimalna (wręcz śmieszna na taką ilość psów), a do zagryzienia ani poważnego pogryzienia przez kilkanaście lat nie doszło...

trudno uwierzyć, ale Ci wierzę. wspaniałe jest takie maksymalne zaangażowanie. Super:thumbs:

Posted

Ale ta lokalizacja ma zalety... Pamiętacie historię z Psim Aniołem? Jak to już ktoś na wątku napisał - nikt ich pewnie stamtąd nie wyrzuci. I szczekanie nie będzie przeszkadzać sąsiadom.

Posted

Zofia-czytanie lektur to nie dla mnie:razz:
a poza tym Poznan to prowincja w stosunku do slicznej i bogatej warszawy i emisja nastapila dopiero wczoraj.nawet nie ogladalam bo u mnie to i koniec swiata i nie mam zasiegu programow z Polski.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Zofia-czytanie lektur to nie dla mnie:razz:
a poza tym Poznan to prowincja w stosunku do slicznej i bogatej warszawy i emisja nastapila dopiero wczoraj.nawet nie ogladalam bo u mnie to i koniec swiata i nie mam zasiegu programow z Polski.

Tam jest link do netu. A ten materiał był w ogólnopolskich Wiadomościach TVP1. W Poznaniu inne nadają? :crazyeye:;)

Posted

WItam
Moze troszke nie na temat, ale... Tez o Paluch chodzi.
Chce adaoptowac psa, szczeniaka(w domu mam czesto male dzieci i jednak przyprowadzenie doroslego psa wielkosci ON mogloby byc dosc ryzykowne nie znajac jego przeszlosci). Sa szczenieta? Czy szybciej znajde w ogloszeniach jakas znajde? W sumie zalezy mi na psie ze schroniska, zawsze jeden sie uratuje przed losem miesiecy/lat/calego zycia spedzonego w schronisku.