Sylwia K Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 4 pogryzienia w 6 miesięcy przy takiej liczbie psów to utopia... Quote
lavinia Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 TVP.INFO niestety trzeba obejrzeć prawie całe wiadomości, żeby zobaczyć materiał, zaczyna się o 19:49 chyba, bezpośrednio po materiale o odwróconych hipotekach ja nie umiem wyciąć tego fragmentu z całości, jeśli ktoś potrafi, to niech to zrobi proszę Quote
mariee Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='Sylwia K']4 pogryzienia w 6 miesięcy przy takiej liczbie psów to utopia... Tak, lavinia tak pisała jak piszesz ale agata -air napisala tak: "Byłam wczoraj na konferencji, Pani Dyrektor pokazała nam część schroniska, odpowiedziała na nasze pytania. Generalnie odpowiada na wszystko tak jak Bertanika: wady projektu, robimy co możemy, pogryzienia to pojedyńcze przypadki, w tym roku ZAGRYZIEŃ było 5. a Bertanika tak: A mnie doniósł prasowy "kabel" z konferencji , że od początku roku było 5 zagryzień, a miesięcznie zdarza się ok. 3 pogryzień Quote
groosia Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 tak duzo krecili i jak zwykle nic nie pokazali ;/ ale widac scrappiego mojego w klatce :D hehehe tak czy siak, co do pogryzien, niestety jest zbyt duzo psow zeby mowic tylko o 5 pogryzieniach, pogryzien jest wiecej zagryzien conajwyzej moglo byc 5. Quote
_ogonek_ Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 groosia, o właśnie. Ale w ogóle w schroniskach nie powinno dochodzić do takich sytuacji. Quote
Weronia Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='lavinia']TVP.INFO niestety trzeba obejrzeć prawie całe wiadomości, żeby zobaczyć materiał, zaczyna się o 19:49 chyba, bezpośrednio po materiale o odwróconych hipotekach ja nie umiem wyciąć tego fragmentu z całości, jeśli ktoś potrafi, to niech to zrobi proszę No i nie mogę obejrzeć. Komu się udało? Być może nie mam zainstalowanych programów potrzebnych..:/ wrrr a tak chciałam zobaczyć ten reportaż. Quote
bonsai_88 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 A&S niby nie powinny, ale dopóki schroniska będą przepełnione, dopóty do pogryzień i zagryzień dochodzić będzie :roll: Quote
Sylwia K Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 3 pogryzienia w miesiąc??:question: ja będąc w schronisku 3 pogryzienia to w czasie 1 godziny zaobserwuję czasem... Quote
_ogonek_ Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='bonsai_88']A&S niby nie powinny, ale dopóki schroniska będą przepełnione, dopóty do pogryzień i zagryzień dochodzić będzie :roll: Co racja to racja.... Weronia, nie wiem mpotem ja spróbuję ogladnac Quote
Weronia Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='bonsai_88']A&S niby nie powinny, ale dopóki schroniska będą przepełnione, dopóty do pogryzień i zagryzień dochodzić będzie :roll: W naszym schronisku przepełnienie jest maksymalne, ilość pracowników minimalna (wręcz śmieszna na taką ilość psów), a do zagryzienia ani poważnego pogryzienia przez kilkanaście lat nie doszło... Quote
bonsai_88 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Weronia w takim razie możecie być z siebie dumni - naprawdę macie rękę do zwierząt i wiecie jak je bezpiecznie połączyć :multi:... Quote
_ogonek_ Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Weronia, tak jak napisała bonsai, bądźcie z siebie dumni. Co do materiału obejrzę go później Quote
tralalala Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Widzialam wiadomosci! Chociaz cos powiedzieli na temat Palucha! Quote
Charly Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Weronia napisał(a):W naszym schronisku przepełnienie jest maksymalne, ilość pracowników minimalna (wręcz śmieszna na taką ilość psów), a do zagryzienia ani poważnego pogryzienia przez kilkanaście lat nie doszło... trudno uwierzyć, ale Ci wierzę. wspaniałe jest takie maksymalne zaangażowanie. Super:thumbs: Quote
Ewa i flatki Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Z artykułu w dzisiejszej Gazecie Stołecznej o pobiciu kierowcy autobusu na pętli przy Dudziarskiej dowiedziałam się, że to zakazana okolica, gdzie mieszka kupa ludzi z wysiedleń, ogólnie syf tam musi być niezły. Artykuł ma tytuł "Szczucie na Dudziarskiej" http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95192,6754518,Pasazera_pobili__kierowce_poszczuli_psem.html Quote
Kinya Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Było kilka reportaży w Uwadze! na temat tej okolicy. Strach się bać :crazyeye: - przecież to stolica... http://uwaga.onet.pl/szukaj.html?q=dudziarska&sb=Szukaj&qt=0&c=uwaga_all Quote
Ewa i flatki Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Bardzo mnie martwi podejście władz miasta do lokalizacji schroniska. Pewnie jeszcze zatrudnią tam, jako pielęgniarzy, osoby bliko zamieszkujące ( tak delikatnie to określając). Quote
Zofia.Sasza Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Ale ta lokalizacja ma zalety... Pamiętacie historię z Psim Aniołem? Jak to już ktoś na wątku napisał - nikt ich pewnie stamtąd nie wyrzuci. I szczekanie nie będzie przeszkadzać sąsiadom. Quote
xxxx52 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Dowiedzialam sie wczoraj wyemitowany byl reportaz w telewizji dot.zwierzat Na Paluchu Quote
Zofia.Sasza Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 xxxx52 napisał(a):Dowiedzialam sie wczoraj wyemitowany byl reportaz w telewizji dot.zwierzat Na Paluchu Polecam lekturę postów na wsteczu :evil_lol: Quote
xxxx52 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Zofia-czytanie lektur to nie dla mnie:razz: a poza tym Poznan to prowincja w stosunku do slicznej i bogatej warszawy i emisja nastapila dopiero wczoraj.nawet nie ogladalam bo u mnie to i koniec swiata i nie mam zasiegu programow z Polski. Quote
Zofia.Sasza Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 xxxx52 napisał(a):Zofia-czytanie lektur to nie dla mnie:razz: a poza tym Poznan to prowincja w stosunku do slicznej i bogatej warszawy i emisja nastapila dopiero wczoraj.nawet nie ogladalam bo u mnie to i koniec swiata i nie mam zasiegu programow z Polski. Tam jest link do netu. A ten materiał był w ogólnopolskich Wiadomościach TVP1. W Poznaniu inne nadają? :crazyeye:;) Quote
xxxx52 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 niestety u mnie nie dziala ,nie moge go otworzyc:shake: Quote
Izura Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 WItam Moze troszke nie na temat, ale... Tez o Paluch chodzi. Chce adaoptowac psa, szczeniaka(w domu mam czesto male dzieci i jednak przyprowadzenie doroslego psa wielkosci ON mogloby byc dosc ryzykowne nie znajac jego przeszlosci). Sa szczenieta? Czy szybciej znajde w ogloszeniach jakas znajde? W sumie zalezy mi na psie ze schroniska, zawsze jeden sie uratuje przed losem miesiecy/lat/calego zycia spedzonego w schronisku. Quote
Recommended Posts