Weronia Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 "[FONT=Comic Sans MS]W ostatnim czasie uratowaliśmy i przywieźliśmy kilka psów Na Paluchu. Większość z nich nie żyje... Czy kiedyś dowiemy się prawdy dlaczego odeszły ? Ponieważ lekarze odmawiają udzielania informacji możemy się tylko domyślać.... Jakim prawem odcina się nas od informacji o zdrowiu naszych podopiecznych ? Nie możemy tego tak zostawić. [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Tydzień temu napisałam:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Arogancja lekarzy... nie zna granic Na Paluchu.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Chorego rottka zobaczyłyśmy w gabinecie lekarskim. Gdy poprosiłyśmy o informację o nim w sposób arogancki po prostu nas wyrzucono.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] ********************************************************************[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Ten pies opuścił szpital w strasznym stanie. To jeden z przykładów jak leczy się Na Paluchu.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Przeraźliwie chudy i przerażony trafił na mokry, lodowaty beton. Jadł łapczywie jak gdyby nie widział jedzenia od dawna...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] "[/FONT] Quote
Zofia.Sasza Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 [quote name='lavinia']czy to inne schronisko otrzymało jakieś uzasadnienie ??? czy ktoś sie podpisał pod tą decyzją ? [/font] O ile się nie mylę - a mylić się mogę - w programie mieli występować członkowie zarządu Ostatniej Szansy z Boguszyc. Zapewniam niniejszym, że nie wystąpią z powodów zupełnie innych niż "długie macki" ;) dyr. Dejnarowicz. Na tym kończę swą aktywność w wątku, bo z jego pobieżnej lektury wnoszę, że moje uwagi na temat: - Stanu schronów w Polsce (wszystkich!) i sytuacji na Paluchu w tym kontekście; - Roli władz lokalnych w ewentualnym unormowaniu sytuacji; - Istotności własności terenu dla rozwiązania problemu; - Stanu mentalnego co poniektórych egzaltowanych wolontariuszek natychmiast uznane zostałyby za trolling, zwłaszcza, że w miniony weekend widziano mnie w okolicach drogi krajowej na Katowice :evil_lol: Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszej "owocnej" dyskusji - Zofia Teresa Domaniewska ;) Quote
iwona213 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Zofia.Sasza napisał(a):O ile się nie mylę - a mylić się mogę - w programie mieli występować członkowie zarządu Ostatniej Szansy z Boguszyc. Zapewniam niniejszym, że nie wystąpią z powodów zupełnie innych niż "długie macki" ;) dyr. Dejnarowicz. termin 9.06.2009r. zarezerwowany był dla innego schroniska. Quote
niufek Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Gdzie moge znalesc dawne zarzady firm ,ktore sa odpowiedzialne za te modernizacje tego bubla-Paluch?? Ciekawe jakby im ktos naprawde obliczyl ile realnie wydano pieniedzy i zapytal gdzie ta reszta?? Ci ludzie przeciez zyja prawda?? Mozna ich zapytac co to za "projekt"?? Nie wierze ,ze ta modernizacja kosztowala tyle pieniedzy :shake:. Quote
epe Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Niufek! Myślę,że można napisać do odpowiedniego wydziału w formie info o dostępie do informacji publicznej- najlepiej jakaś org. prozwierzęca. Muszą wtedy podać dane o które wystąpiłoby się w takim piśmie! Quote
wroobelterrorystka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 pisze jeszcze raz bo każdy zajety jest tylko kłóceniem się i nikt nie zauważył.. [SIZE="4"] może byśmy zgłosili Paluch do konkursu w krakvecie? wgrana będzie na pewno ogromna pomoca dla zwierząt.. Quote
Ada-jeje Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Nie Rybka, ten watek bedzie tak dlugo w gorze dopoki wolontariszki ktore zalozyly ten watek, nie otrzymaja odpowiedzi co do spotkania i omowienia problemow na Paluchu. Jak p. dyrektor poprzez swoich poplecznikow poda dziewczynom date spotkania to napewno watek przejdzie do lamusa. To nie my potrzebujemy dojsc do porozumienia, tu jest potrzebne porozumienie dyrekcji schroniska z wolontariatem. Quote
Rybka_39 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Ja myślałam, zę wreszcie dojdziemy do porozumienia. Wiecie ten wątek może ciągnąć się i do 100 stron (mod i tak połowę wykosi) problem w tym, ze czas jaki tu marnujemy na lincz, można by wykorzystać na wymyślenie czegoś- myślałam, że zenobiusz i bertanika nam pomogą- ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że na moje pytania o to co możemy zrobić nie chcą odpowiedzieć, a ten wątek chyba po to powstał, żeby coś zrobić, a nie dokopać komuś. Zamiast odpisywać na zaczepki niech każdy wymyśli pytanie, które ma wysłać lavinia do Pani dyrektor i niech każdy pomyśli co można zmienić podając konkrety, żeby zebrać do do kupy- i wreszcie skończyć tę niemiłą atmosfere jaka się tu unosi.:roll: Quote
Rybka_39 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Ada-jeje napisał(a):Nie Rybka, ten watek bedzie tak dlugo w gorze dopoki wolontariszki ktore zalozyly ten watek, nie otrzymaja odpowiedzi co do spotkania i omowienia problemow na Paluchu. Jak p. dyrektor poprzez swoich poplecznikow poda dziewczynom date spotkania to napewno watek przejdzie do lamusa. Jasne jak najbardziej niech będzie na górze, nie oznacza to konieczności przepychanek.;) Po prostu w tłumie giną bardzo ważne pytania i info. Quote
lavinia Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 ponawiam..... jeśli ktoś ma jakieś propozycje pytań które można zadać p dyrektor w liście, to prosimy o zgłaszanie tych pytań najlepiej tu na wątku, żeby były widoczne, ale jeśli wolicie poza wątkiem to prosimy o kontakt na pw, lub mailowo planujemy w najbliższych dniach spotkanie, aby ustalić szczegóły i wypracować jakiś plan działania, poinformujemy was na pw osoba z kręgu p dyrektor zapytała mnie na gg, kto chciałby pójść na spotkanie i że ona te kandydatury przedstawi proszę więc o pomoc w określeniu, kto powinien w takim spotkaniu uczestniczyć, jeśli oczywiście dojdzie ono do skutku poza tym jeśli macie coś do powiedzenia w sprawie to prosimy o kontakt na pw, telefonicznie lub mailowo - do Leni, Agaty - air lub do mnie Dorota Smith Quote
niufek Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Schronisko jest Miejskie tak?? Zleceniodawca modernizacji Schroniska ,to UM , tak??Skoro placowka jest miejska?? Byl przetarg , zlecenie projektu .Przyjeto projekt firmy za 294 tys. zl.Zleceniodawca ,czyli UM zaplacil za projekt .Ok . Przetarg na wykonanie projektu wygrala nastepna firma ,tak?? Wykonawca otrzymal umowe -zlecenie ,wykonal zlecenie i skasowal . Miedzy nimi byl tez odbiorca modernizacji , ten tez skasowal swa dole i teraz : 1- czy projekt byl dla terenu wlasciwie wykonany?? Jesli nie ,to skoro wtedy ktos zawalil sprawe ,dlaczego nikt nie stara sie wyegzekfowac poprawy projektu ?? 2- czy wykonawca naprawde do konca trzymal sie projektu? Jesli nie ,to skoro wykonawca -firma nadal istnieje , dlaczego nikt nie stara sie firmy zmusic do poprawek??Zaznacze ,ze poprawki te wykonawca powinien za darmo wykonac . 3 - pociagnac do odpowiedzialnosci odbiorce objektu . Przeciez ,to jest do zrobienia .Dlaczego podatnicy maja jeszcze raz placic za to ,ze inni fuszerke odwalili?? A najwazniejsze : najwiecej placa za to te zwierzeta . 15 mln zl wydane w bloto ile lat temu?? Trzy lata??? Czy nikogo to nie doprowadza do szalu?????????????? Kirewniczka akurat w tym punkcie nie ma zadnej winy ,ona nie musi sie na budowie znac , ona tylko prowadzi objekt nie nadajacy sie do niczego . Quote
xxxx52 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 zeby sie psom los odmienil nalezy wg .mnie: 1. zglosic sprawe do wet wojewodzkiego o kontrole stanu zdrowia zwierzat i przeprowadzic komisyjnie inwentaryzacje 2.zglosic do urzedu finasowego o przeprowadzenie bilansu 3.zglosic do finansowego i pozniej moze do prokuratury o naduzycia finansowe zwiazane z budowa i modernizacja schroniska 4.zrobic zebranie okraglego stolu i zaprosic zarzad schroniska,zaiteresowane org.prozwierzece,osoby zwiazane z wolontariatem ,wet.odpowiedzialnego za stan zdrowia psow schroniskowych, przedstawiciela prasy oraz milosnikow zwierzat emocjonalnie zwiazanych z tym schroniskiem Quote
Onsen Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 xxxx52 napisał(a):zeby sie psom los odmienil nalezy wg .mnie: 1. zglosic sprawe do wet wojewodzkiego o kontrole stanu zdrowia zwierzat i przeprowadzidz komisyjnie inwentaryzacji 2.zglosic do urzedu finasowego o przeprowadzenie bilansu 3.zglosic do finansowego i pozniej moze do prokuratury o naduzycia finansowe zwiazane z budowa i modernizacja schroniska 4.zrobic zebranie okraglego stolu i zaprosic zarzad schroniska,zaiteresowane org.prozwierzece,osoby zwiazane z wolontariatem ,wet.odpowiedzialnego za stan zdrowia psow schroniskowych, przedstawiciela prasy oraz milosnikow zwierzat emocjonalnie zwiazanych z tym schroniskiem Myślę, że masz 100% racji.. Quote
netti1 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 tylko po co to pisać,żeby wiedzieli na co się przygotować? Quote
Ewa i flatki Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Czy ktoś z tajemniczych, nowych na Dogomanii obrońców sytuacji na Paluchu jest może nieznanym nikomu specjalistą od PR i koordynatorem wolontariatu? Bo, ponoć, taki etat jest obsadzony na Paluchu. Proszę o wyjaśnienia tego jak również odpowiedzi na pytania zadawane przez innych dogomaniaków. Oczywiście bez odwracania kota ogonem i błądzenia po manowcach Stanów Zjednoczonych Ameryki Pn. Quote
Kora Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 [quote name='epe']Kora! Dobrze,że napisałaś o tej rękojmi!! To do licha,nikt nie wie co to znaczy? Rękojmia to naprawienie ZA DARMO wad wynikłych w trakcie użytkowania. To nie rozumiem o co chodzi?:crazyeye: Dlaczego wykonawca,lub projektant jeszcze nic nie zrobił z tym swoim-jak widać- wątpliwej jakości dziełem? Nikt go nie naciska? Nie grzmi,a co najważniejsze nie skarży? Epe, dodam jeszcze bo troche czasu mi zajelo szukanie w papierach ze po zakonczeniu budowy z ramienia inwestora nadzor nad eksploatacja Schroniska w okresie gwarancji-rekojmi sprawuje z ramienia SZREM pelnomocnik pewna pani to ta Pani odpowiada za nadal zle dzialajace odprowadzanie wody z boksow i bledy w wykonaniu (specjalnie zostala zatrudniona do tego projektu). [FONT=Arial][/FONT] Quote
alexsandra2277 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 [ Dlaczego Szanowna Leni pisze takie bzdury o Paluchu. Jako wolontariusz w schronisku chcialam zaprotestowac przeciwko takim pomowieniom ktore wypisuje sie bez wiedzy na temat sytuacji schroniska. Schronisko na pewno ma wiele do zrobienia w sprawie ulepszenia systemu wydawania psow do adopcji, zagwarantowania opieki nad zwierzetami chorymi, wynajdywaniem psow pogryzionych i wiele innych o ktorych wspomniano. Na pewno jednak nie jest to wina Dyrektorki Schroniska ktora robi wszystko dla dobra zwierzat i angazuje sie w ich dobro z duza pasja. Tez mam wiele do zarzucenia schronisku, jednak oskrzanie w tak drastyczny sposob jest zwyklym pomowieniem. Taki list powinien byc wystosowany przeciw Wladzom Miasta a nie dyrekcji. Proponuje droga Leno przyjechac do schroniska, pomoc wolontariuszom zamiast wypisywac bajki. Pozdrawiam Aleksandra Quote
alexsandra2277 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Basiu 0607 - przyjedz do schroniska i zobacz na wlasne oczy jaka jest sytuacja na Paluchu, zamiast biernie bronic przed komputerem praw zwierzat nie majac pojecia o temacie na ktory piszesz. Zapraszamy do wolontariatu na Paluchu. Jako wolontariusze mamy regularne spotkania z dyrekcja schroniska w celu omowienia sytuacji zwierzat. Na pewno sie przydasz... Quote
wroobelterrorystka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 właśnie dowiedziałam sie, że 100% zapotrzebowania na karmę pokrywa firma pedigree.. wcześniej ze strony wolontariuszy też ktoś skopiował fragment mówiący o tym, że podania od wolontariuszy leżą miesiącami na biurku, dlaczego dyrekcja nie przyjmuje wolontariuszy? przecież to jest kręgosłup schroniska! nie mam nic przeciwko resocjalizacji więźniów, ale nie każdy będzie z taką miłością podchodził do zwierząt jak wolontariusz, który zgłosił się do pomocy dobrowolnie, później dochodzi do takich sytuacji,że okaleczony pies jest ciągnięty na smyczy zamiast być niesionym. Quote
figa33 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 ja wiem ,ze dla chcącego nic trudnego , ale wolontariuszem może na Paluchu zostać osoba ,która ma czas w tygodniu , chyba wgodz 11-16 ? , w soboty i niedziele już nie , czyli osoba normalnie pracująca w tygodniu nie ma szans. Quote
andzia69 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 był już wątek o paluchu założony w 2004 roku http://www.dogomania.pl/forum/f511/cala-prawda-o-paluchu-8143/ mozna poczytac i porównać, czy na przestrzeni tych kilku lat, od kiedy tamten wątek założono coś się tam zmieniło i w jakim kierunku... polecam Quote
Kora Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 [quote name='wroobelterrorystka']właśnie dowiedziałam sie, że 100% zapotrzebowania na karmę pokrywa firma pedigree.. wcześniej ze strony wolontariuszy też ktoś skopiował fragment mówiący o tym, że podania od wolontariuszy leżą miesiącami na biurku, dlaczego dyrekcja nie przyjmuje wolontariuszy? przecież to jest kręgosłup schroniska! nie mam nic przeciwko resocjalizacji więźniów, ale nie każdy będzie z taką miłością podchodził do zwierząt jak wolontariusz, który zgłosił się do pomocy dobrowolnie, później dochodzi do takich sytuacji,że okaleczony pies jest ciągnięty na smyczy zamiast być niesionym. Proponuje zerknac tu i zobaczyc z jaka czestotliwoscia jest nabor do wolontariatu Oficjalna strona Schroniska na Paluchu w Warszawie Wiezniowie pracowali 3 lata temu przy pracach naprawczych, bez kontaktu ze zwierzetami ( a tak na marginesie dobrze by bylo zeby niektorzy wlasciciele mieli taki stosunek do swoich zwierzat jak ci wiezniowie). Quote
_ogonek_ Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 czy zdjecia z tego ,to tez usunieto? nie po prostu na fotosiku jest jakieś ograniczenie i Leni chyba coś przekroczyła wrzucając tyle zdjęć, Leni czy możesz umieścić te zdjęcia na innym serwisie? Tak apropo zapisuję się na wątek. Jetsem chętna do pomocy, tylko że mam pewne ograniczenie, chodz o wiek. Co dokładnie mam wam pomóc i zrobić? Quote
lavinia Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Kora , juz czytam Twój poprzedni post - nie zauważyłam go wcześniej - posty przeskakują prosiłam juz Leni o ponowne wstawienie zdjęć, mam nadzieję, że dziś jeszcze to zrobi imageshack jest ok Quote
Recommended Posts