Yana Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 przypominam o pisaniu maili docelownika, roześlijcie namiary do znajomych i rodziny, poproście o pomoc, coś trzeba ruszyć w tej sprawie !!! Quote
Yana Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Kostek napisał(a):o ktorej jest program? na stronie celownika przeczytałam, że najbliższa emisja jest dzisiaj o 16.45 Quote
Aarionne Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Yana napisał(a):na stronie celownika przeczytałam, że najbliższa emisja jest dzisiaj o 16.45 Tylko nie wiadomo jaki reportaż zostanie wyemitowany... A może wiadomo? Czy będzie materiał o Paluchu? Ktoś coś wie? Quote
lavinia Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 zestawienie skopiowane z ogólnodostępnej strony www Bianka, czy chodzi Ci o to ? takie dane znajdziesz tu; Dane ze schronisk woj. mazowieckiego Dorota Smith Quote
Yana Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='lavinia']Bianka, czy chodzi Ci o to ? takie dane znajdziesz tu; Dane ze schronisk woj. mazowieckiego jaka duża jest śmiertelność wśród kotów :crazyeye: Quote
Yoda i Tos Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 a adopcje to nie są ewidencjonowane czy w ogóle ich tam nie ma?! Quote
BIANKA1 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Tak Lavinia , dzięki , o to mi chodziło . Czy " padłe ' to znaczy zagryzione , a zbie , to te które uciekły ? Quote
Rybka_39 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Certusowa napisał(a):Czy ktos pisal w sprawie emisji materialu do tv i dostal jakas odpowiedz? Ja pisałam, ale jedyne co mi przyszło wczoraj na szybko napisać to: Witam serdecznie. Z niepokojem śledzę od jakiegoś czasu sytuację w schronisku na Paluchu. To co tam się dzieje jest straszne, miałam tę nie przyjemność oglądać migawki z przypadków zaniedbania tych zwierząt. Jest to bardzo ważne, by tę sprawę nagłośnić, by inni ludzie usłyszeli co dzieje się w schronisku w stolicy Polski w XXI wieku. Z niecierpliwoscia czekam na materiał, który ukaże się w telewizji. Nie spychajmy zwierzat na drugi plan, one tez cierpią i czują, ale nie poradzą sobie bez naszej pomocy! Z góry dziękuję, w imieniu pokrzywdzonych zwierząt za publikację materiału. Wiem, wiem, nie jest to jakies ekstra, ale nie dałyście dziewczyny gotowca w 1 poście, a ja ciemna jeśli chodzi o petycje i apele. Odpowiedzi na razie nie mam...ale pewnie to trochę potrwa.:roll: Quote
lavinia Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 PILNE - JESZCZE JEST CZAS !!!!! kontakt poprzez stronę Celownika: Celownik - Telewizja Polska SA tel: +48 (0-22) 507 01 18 najlepiej we wtorek od godziny 9:50 Hanna.Mentlewicz@tvp.pl celownik@tvp.pl SEKRETARIAT JEDYNKI - 0225476061 SEKRETARIAT REDAKCJI PUBLICYSTYKI 0225476555 REDAKCJA CELOWNIKA 0225473347 jest również forum Celownika - tam tez możemy się wypowiedzieć !!!!!!! Celownik - Telewizja Polska SA http://forum.tvp.pl/ - trzeba się zarejestrować Jest jeszcze czas !!!! __________________ Quote
Rybka_39 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Z telefonu komórkowego trzeba dzwonić na ten: +48 22 507 01 18 i trzeba nagrać wiadomość.;) Quote
Yana Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Rybka_39 napisał(a):Materiału nie ma.:-(:mad: to pani dyrektor ma niezłe układy... Quote
Rybka_39 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Materiału nie ma.:-(:mad: PS w schronisku jest nadmiar psów, zatem czemu nie dokonuje się sterylek aborcyjnych i usypiania ślepych miotów? Quote
xxxx52 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Leni-do kogo tu udezyc? kto ma moc i jest jednoczesnie milosnikiem zwierzat w tej miescie? Moze napisac petycje w sprawie pomocy dla zwierzat organizacji prozwierzecych na zachodzie?To pomaga . Quote
zenobiusz flores Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 xxxx52 napisał(a):Leni-do kogo tu udezyc? kto ma moc i jest jednoczesnie milosnikiem zwierzat w tej miescie? Moze napisac petycje w sprawie pomocy dla zwierzat organizacji prozwierzecych na zachodzie?To pomaga . Kto ma moc ? ? Nie wiesz ? Moc maja ludzie, mieszkancy i staly nacisk ( nie tylko medialny - ten jest jak wisienka na torcie ) na wladze . Jesli tego nie ma nic z tego nie wyjdzie - programu tez nie bedzie . Powtarzam, ze w Warszawie od 50 lat wszyscy wiedza, ze Paluch nie jest tym czym powinien byc. To sie nazywa " praca od podstaw" i liczynie sie rzeczywistoscia. Quote
Weronia Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Rybka_39 napisał(a): PS w schronisku jest nadmiar psów, zatem czemu nie dokonuje się sterylek aborcyjnych i usypiania ślepych miotów? Na Paluchu nie robi się sterylek aborcyjnych i nie usypia ślepych miotów? Quote
Rybka_39 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Yana napisał(a):to pani dyrektor ma niezłe układy... Zasypmy celownik telefonami w takim razie. Podałam na wsteczu telefon Z telefonu komórkowego trzeba dzwonić na ten: +48 22 507 01 18 Wystarczy, że każdy zostawi im wiadomość na sekretarce:diabloti::diabloti: Quote
lavinia Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 nie ukazał się....to i dobrze !!!! ukaże się jeszcze lepszy, w innej może telewizji ?? najważniejsze jest to, ze coś się ruszyło i mogą wydzwaniać, protestować, grozić, znajdą się tacy, którzy się nie przestraszą a że dyrektorka ma plecy ?? a niech ma i dobrze - tym ciekawiej będzie, gdy te powiązania ujrzą swiatło dzienne i trzeba dalej pisać i pisać i mówić, że to hańba i skandal Quote
Ada-jeje Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 xxxx52, Moze napisac petycje w sprawie pomocy dla zwierzat organizacji prozwierzecych na zachodzie?To pomaga. Prosze podaj tu ta organizacje na zachodzie, ktora ewentualnie moze pomoc :roll: Quote
Ada-jeje Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Trzeba trzymac watek w gorze, wierzac ze znajdzie sie osoba/y ktore dopna swego i pokaza swiatu prawde. Mur berlinski tez runal, a ci ktorzy dzis ten mur tworza wokol Palucha nie sa wieczni :shake: i tez moga zginac pod gruzami tego muru. :-( Quote
lavinia Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 z forum TVP www.tvp.pl ; Jestem wolnotariuszem na Paluchu. Może wiele osób będzie miało pretensje o to, że wolnotaiursze nic nie robią, żeby pokazać jak naprawdę wygląda życie zwierząt na Paluchu, ale jesteśmy bezsilni. Mamy pod opieka swoje psiaki i "wilczy bilet" (nazwisk ujawniać nie możemy, dyrekcja może nam zabronić wstępu na Paluch a to dla nas, a raczej dla naszych podopiecznych będzie zbyt wuielki cios) to tragedia dla naszych podopiecznych. Schronisko na Paluchu to jedno z najgorszych w Polsce. Przepełnione klatki (zamiast 2 4, 6 psów) powodują, że: 1. nie wszystkie psiaki mogą wychodzić na spacery 2. nie wszystkie pieski jedzą, czy pija. W klatkach są dominatorzy, zabraniaja dostępu innym zwierzętom do misek poprzez gryzienie ich. 3. opiekunowie zwierząt, zatrudnieni na stałe to w większości oprawcy. O czym śiwadczy fakt, że jak wolnotariusz wchodzi do klatki psy do niego lgną. Jak wchodzi opiekun, 5 na raz ładuje sie do jednej budy ze strachu! Wszystkie informacje zawarte w Internecie są prawdziwe. Psy w ksiazeczki maja wpisane zdrowe, co nie jest prawda! Weterynarz "oglada" je na zewnatrz wydajac diagnozy. Pozniej czesto okazuje sie, ze psy sa schorowane, koszty leczenia ogromne. Psy w wiekszosci nie sa zaszczepione. szczepi sie je przy adopcji. Naraza to zycie i zdorwie osob odwiedzajacych je a przede wszystkim wolnotariuszy. psy w geriatrium oczekują na śmierć. Dużą część z nich umiera w meczarniach, bo za kadencji pani dyrektor żadne zwierze nie bedzie uspione....Nie moga wychodzic na spacery. Odwiedzajacym wydaje sie, ze schronisko jest nowoczesne, ze wszystko gra i psiaki sa w nim szczesliwe. Wystarczy tez posluchac p. dyrektor czy p. Dyrektora (jego praca to spacery po schronisku). Wszystkie zaslugi, wszelkie promocje schroniska naleza wylacznie do wolnotariuszy. Wystarczy spojrzec na strone Palucha a tam z mozliwych 2500 psow wyeksponowane 5 szt na 15 stronach. Żenada! Wszystkie bilbordy, i reklamy zwierzakow do adopcji to zasluga darczyncow i czas wolny wolnotariuszy! Duzo by pisac o tym wszystkim co sie tam dzieje. O biurze adopcji, ktore wrecz zniecheca do adopcji, zabrania ich w wielu przypadkach. O braku obslugi odwiedzajacych gosci, z czego duza czesc wychodzi z niczym. O opryskliwosci pracownikow i utrudnianiu pracy wolnotariuszom, o ich agresywnosci w stosunku do wolnotariuszy itp. itd. Błagam Was. Wyemitujcie ten program! To bardzo ważne dla psów, dla osób które chcą im pomoc a maja zwiazane rece. W Was jedyna nadzieja na poprawe warunkow w tej mordowni! Dorota Smith Quote
xxxx52 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 dlaczego nie byl pokazany program w TV?:crazyeye: Quote
Polla Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 nie poszło w TVP trudno... trzeba szukać dalej :) korupcji, kumoterstwu i nepotyzmowi mówimy NIE!!! Quote
basia0607 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Wielu osobom zależalo aby program nie poszedł w Polske ! Uklady, powiązania , zbyt wiele osób ma wiele do stracenia. Ci co powinni krzyczeć nabrali wody w usta ! Niestety tak to dziala. Quote
niceravik Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [FONT=Verdana]Do wyborów nie ma szans na psucie wizerunku władzy w TV. [/FONT] [FONT=Verdana]W mediach idzie agresywna lanserka szefowej sejmowego zespołu Rzekomych Przyjaciół Zwierząt.[/FONT] [FONT=Verdana]Rozmowa niepolityczna - Wprost Light [/FONT] [FONT=Verdana]A po wyborach? Po wyborach wszystko wróci na swoje stare miejsce. :angryy:[/FONT] Quote
kukla Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Przeczytałam cała dyskusję i chciałabym coś dodać bowiem znam realia schroniska na Paluchu. W pierwszej kolejność zauważcie jak ta dyskusja wygląda. Ludzie o róznych poglądach jak zwykle traktują sie okropnie. Może trochę szacunku dla drugiego człowieka. Tak też wygląda dialog na Paluchu. Wolontariusze i pracownicy nie mogą dojść do porozumienia, dlaczego? A no dlatego, że w ogóle sie nie słuchają. Co do Pani Dyrektor to nie chcę sie wypowoadać bo nic dobrego nie mam do powiedzenia. No może poza jedną sytuacją. Wracając... posłuchajcie uważniej co mają do powiedzenia byli (obecni) pracownicy schroniska. To prawda, że zachowanie niektórych wolontariuszy jest skandaliczne. Padają wyzwiska. Niestety nie są one często bezpodstawne. Prawda zawsze leży po środku. Część zdjęć, które zamieściciliście nie przedstwiają złej sytuacji zwierząt. Wiem to bo dwa pieski (żaden nie jest okaleczony), które mieszkają przy budach są pod moja opieką. Regularnie wychodza na spacer, są czyszczone, czesane i dostają ode mnie duzo miłości. I bardzo prosze o wyrzucenie zdjęcia z prawej strony z banera Ewki8. Ten piesek był moja najwiekszą miłościa i akurat on jest tym dobrym przykładem życia na Paluchu. Odszedł niedawno i byłam przy nim prawie do ostatnich chwil jego życia. Quote
Recommended Posts