Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Historia Sonii, naszej podopiecznej:
Sonię poznałam na ulicy przy żebrzących opiekunach, szukali dla niej domu a ja obiecałam, że pomogę.Miała bardzo złą opiekę, głodowała.
Po 2 tyg.zadzwoniłam by wysterylizować sunię lecz okazało się, że zniknęła. Po apelach o pomoc w odnalezieniu suni znalazła się w schronisku
- wyrzucona na ulicę została potrącona przez samochód.Obecnie przebywa w domu tymczasowym. Jest po pierwszej wizycie lekarskiej
z bardzo złą diagnozą- zerwane ścięgno Achillesa - tylko kosztowna operacja może przywrócić jej władze w tylnej łapie, jeśli nie będzie kaleką.

Sonia potrzebuje:
- pieniądze na operację łapy i leczenie
- karmę mokrą;
- karmę suchą;
- pieniądze na sterylizację.
Prosimy o wsparcie dla suni, teraz już ma szansę na szczęśliwe życie - chociaż start ma bardzo trudny.

SUNIA MA CHORĄ ŁAPĘ - NIE MA ŻADNYCH SZCZEPIEŃ - STERYLIZACJA - PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE
DLA CHĘTNYCH DO POMOCY FINANSOWEJ

[SUB]Łódzkie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
ul. Piotrkowska 117
90-430 Łódź
[/SUB]

Konto 18 1090 2705 0000 0001 1606 1967
BANK ZACHODNI WBK S.A.
18109027050000000116061967
z dopiskiem DAROWIZNA SONIA

PAYPAL https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=SHY9EB95Z5M5Q

SONIA:
Margaretta B. 20zł.
Justyna Z. 50zł.
Karolina F. 30zł.
Aneta i Przemysław J. 20zł.
Elżbieta K. 30zł.

Razem: 150zł.

A OTO SONIA!

Edited by Temida
Posted

Kochani, dzisiaj Sonia pojechała na operację do dr. Szulca w Zgierzu. Nie mogliśmy czekać.
Bardzo prosimy o wsparcie bo mamy jeszcze 16 psiaków w hotelach i ok. 30 kociaków.

Posted

SONIA JUŻ W DOMKU PO OPERACJI - NIE BYŁO ŁATWO, ALE OPEROWAŁ JĄ WSPANIAŁY LEKARZ,ŁAPKA BĘDZIE SPRAWNA - WSZYSCY POKOCHALI SUŃKĘ JEST ŁAGODNA I POSŁUSZNA - LEKARZ POWIEDZIAŁ, ŻE URAZ MUSIAŁ BYĆ SPOWODOWANY UDERZENIEM CZYMŚ OSTRYM - PRZECIĘŁO SKÓRĘ I ŚCIĘGNO - JESZCZE BYŁO PRZEMIESZCZENIE W STAWIE - TERAZ TYLKO NIECH ZDROWIEJE A WAS PROSZĘ O POMOC W OPŁACENIU KOLOSALNYCH KOSZTÓW

Posted

[h=6]Od Hani opiekującej się Sonią.
wczoraj byliśmy na zmianie opatrunku - ranu goją się dobrze - Sonia jest bardzo spokojna, posłuszna i komunikatywna, trochę za często siusia i nie ma apetytu - czy ktoś mógłby przysponsorować karmę royal wet. i mokrą karmę - lekarz mówił, że taką jadła w klinice - może to by pobudziło apetyt - je bardzo niewiele - gotowałam ryż z kurczakiem - troszkę jadła - zmieniamy suche karmy ale ich nie je - próbujemy różnych sposobów - prosimy o pomoc
[/h]

Posted

Nowe zdjęcia i relacja:

[h=6]Sonia już szczęśliwa - ciężki opatrunek zdjęty - został jeden szew- z radości wykopała swój pierwszy dołek - a najpiękniejsze jest to, że już zaufała człowiekowi i szuka pomocy nie czuje się samotna i niepotrzebna. Sonia to wielka gaduła, bardzo długo wyjękiwała swoje emocje: żal, że znów grzebano jej przy łapce i radość, że jest już lepiej i ma opiekuna[/h]

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.408761799183110.94448.100001478790658&type=1