Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiapk napisał(a):
Bidulka mała. A możesz zrobić zdjęcie tej rany?

Postaram się, choś wygląda to już znacznie lepiej, na szczęście.

Dzisiaj była kontrolna wizyta u wetki, jest lepiej, ale Baja ma łykać nadal antybiotyk i kolejna wizyta we czwartek.

Posted

Bajeczka już zdrowa, zostało tylko z tyłu wygolone miejsce jako pamiątka, na szczęście nietrwała, po ostatnich przejściach.

... najbardziej lubimy niedzielny poranek :p

• 2 weeks later...
Posted

haha,Bajka jest najlepszym stróżem, pierwsza daje hasło do ataku, druga jest Orinka, a Zorba na końcu tubalnym głosem oznajmia, że przed bramą ktoś jedzie na rowerze :)

Posted

Baja jest cudowna i fantastycznie zgrała się z resztą stadka, a pamiętasz jak się na początku bałam, okazało się, że zupełnie niepotrzebnie :)

Posted

Pamiętam i wiem, że przy 2 i 3 psie sama się bałam, z 4 poszło gładko ;)
Ale jednak wiem, że 5 bym już nie chciała, bo nie byłabym w stanie obdarzyć ich wtedy taką miłością jakbym chciała, już przy 4 jest ciężko ;)
A jak Baja się zmieniła od czasu jak jest z Wami? Zmieniło się coś znacznie?

Posted

Ja już prawie nie pamiętam jaka ona byłą na początku ;) Teraz z Orinką tworzą zgrany duecik, jak wychodzą do ogrodu, to jedna czeka na drugą na schodach i idą razem, potem każda w swoją stronę. Bajeczka jest absolutnie idealnym psem, pod każdym względem i chyba dlatego tak długo się wahałam, bo czekałam na Nią :loveu:

Posted

[quote name='Gosiapk']Coś mały ten klon po prawej Ci wyszedł ;)[/QUOTE]

ekonomia Gosiu, ekonomia ... jakie czasy taki klon ..... :diabloti: ......:Dog_run:

Posted

Dziewczyny rozchwiały się hormonalnie, jak stwierdził wet, cieczka co ok. 3 mies. Obie miały cieczkę w marcu, teraz powtórnie ma Orina , a Baja nabrzmiałe sutki, chyba znowu ciąża urojona ... no i trochę dziwne jest to, że kastrowany Zorba jest Orinką zainteresowany, myślałam, że jako eunuch nie powinien mieć już zachcianek :mad: Baja też podejrzanie biega za Orinką z nosem w wiadomym miejscu :-o radźcie ciotki co z tym fantem robić .......... :roll:

Posted

Na ciąże urojoną zabrać wszystko co może imitować szczeniaczki, nawet jakieś skarpetki w kulkę i nabiału nie dawać, a jak nie pomoże to wet..
Ale na drugą sprawę, no nie wiem, bo ja zawsze sterylizuję i nie mam tego typu przeżyć.. :roll:

Posted

Powinnam dziewczyny ciachnąć i byłoby po problemie, umawiałam się wstępnie z wetką, ale powinno być 2-3 mies. po ostatniej cieczce, żeby się organizm wyciszył, a one wtedy dostają kolejnej cieczki i wszystko bierze w łeb. Może teraz się uda, wiosną bardziej hormony buzują, tak sądzę, a latem powinny się wyciszyć - chyba (?)

• 6 months later...
Posted

[quote name='Ewanka']Dziękuję, wszystko dobrze :D suczki bardzo się zaprzyjaźniły, Zorba też je uwielbia ... słowem sielanka :D[/QUOTE]
No to wspaniale :D Zdjęcia bym chętnie zobaczyła jakieś :siara: