Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maryg22']No to zapoznanie się raczej udało :)
http://images45.fotosik.pl/1527/39c1c6d3bc4c631dmed.jpg
I jak dumnie Bajeczka tutaj stoi :D

Od razu widać, że arystokratka :D

[quote name='Chiquita&DeeDee']No proszę jakie cuda;)
Hahaha, poczekaj aż znajdziecie coś super pachnącego:diabloti: (jakieś zwłoki czy cuś:evil_lol:)

Staramy się wszelkie zwłoki starannie ukrywać, ale perfum u nas dostatek ........ :evil_lol:

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Ślicznie się śmieje, a z Zorbą widziała się już?;)

Z Zorbą widują się w przelocie, ona górą na rączkach, on dołem ... on macha ogonem, ona patrzy z uwagą ... wolałabym, żeby na niego nie nawarczała ... chyba poczekam jeszcze troszkę.

Posted

Ewanka napisał(a):
Staramy się wszelkie zwłoki starannie ukrywać, ale perfum u nas dostatek ........ :evil_lol:

Przypominam, że to psy są mistrzami w wyszukiwaniu wszelkich zwłok i zawsze coś dla siebie znajdą :diabloti:

Posted

Na wieczornym spacerze słodka Bajeczka znowu napadła na Orinkę, bo ta nieopatrznie za bardzo się zbliżyła ...
granica 1 metra została przekroczona :mad:

Kolorowych snów i miłego tygodnia, mimo wszystko :D

Posted

zozolina napisał(a):
Ewanko wszystko sie ułozy zobaczysz,zapraszam do mnie zobaczyc mojego skarba :loveu:

Dzięki :)
... trudna sytuacja z Bajeczką, ona po domu chodzi z brzuszkiem przy ziemi, galopem i do kontenerka, a tam wciska się w najdalszy kącik. U mnie na rączkach czuje się bezpiecznie, gdy jesteśmy same w pokoju też jest ok, kładzie się na pleckach i czeka na pieszczoty.

Posted

Kurcze no to naprawde nieciekawie,dlaczego ona tak zareagowała na zmiane?Roxy dzisiaj na spacerze oszczekała wszystkie napotkane psy,gołębie ale tak ogólnie to spokój,zwiedza całe mieszkanie,do wszystkich domowników(tza i synów)podchodzi daje sie głaskac,tak chocby była z nami nie 2 dni ale 2 miesice...życze Ewanko cierpliwosci...informuj na bierzaco to może wspólnie z ciotkami cos wymyslimy ...

Posted

zozolina napisał(a):
Kurcze no to naprawde nieciekawie,dlaczego ona tak zareagowała na zmiane?Roxy dzisiaj na spacerze oszczekała wszystkie napotkane psy,gołębie ale tak ogólnie to spokój,zwiedza całe mieszkanie,do wszystkich domowników(tza i synów)podchodzi daje sie głaskac,tak chocby była z nami nie 2 dni ale 2 miesice...życze Ewanko cierpliwosci...informuj na bierzaco to może wspólnie z ciotkami cos wymyslimy ...

Bajeczka taka jest od zawsze, to nie zmiana w nowym miejscu ...
Pani uprzedzała, że jest bardzo nieśmiała i lękliwa, jak przychodzili goście to chowała się do kącika i potem kilka razy sprawdzała, czy napewno już sobie poszli. Taka delikatna hrabianka. Najważniejsze , żeby nie reagowała lękowo na moje psy, będziemy powoli się oswajać, ona mieszkała w sporym stadku, więc jestem ostrożną optymistką.

Kciuki mile widziane ;)

Posted

Mówiłam Ci Ewanko, że niestety z takimi psiakami tak już jest.. Wiki po 8 miesiącach znacznie się zmieniła, ale pierwsze pół roku to było wieczne uciekanie i strach. To był główny powód tego, że ostatecznie nie szukałam jej domu. Kolejna zmiana nie wpłynęła by na nią dobrze. A do tego Wiki była mega niejadkiem i zanim doprowadziłam ją do pożądanej wagi sporo minęło.

A jak mała z apetytem?
Ja obrałam kierunek pt 'zachowuję się normalnie, a nie chodzę koło psa na palcach' i teraz Wiku nie boi się chodzenia, szurania, krzyczenia.. Trwało to długo i kosztowało mnie wiele, ale teraz jestem z niej bardzo dumna, więc Wam w końcu też powinno się udać.

Dużo cierpliwości i mało rozpuszczania;)

Posted

zozolina napisał(a):
o wow ładna waga,ja nie mam wagi,musze sie do tesciowej przeleciec...jak dzionek ? wsio ok?

Dień udany, robimy kolejne postępy :)
... biegamy (kilka kroczków) w ogonkiem w górze :multi:
zważ małą koniecznie!

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Mówiłam Ci Ewanko, że niestety z takimi psiakami tak już jest.. Wiki po 8 miesiącach znacznie się zmieniła, ale pierwsze pół roku to było wieczne uciekanie i strach. To był główny powód tego, że ostatecznie nie szukałam jej domu. Kolejna zmiana nie wpłynęła by na nią dobrze. A do tego Wiki była mega niejadkiem i zanim doprowadziłam ją do pożądanej wagi sporo minęło.

A jak mała z apetytem?
Ja obrałam kierunek pt 'zachowuję się normalnie, a nie chodzę koło psa na palcach' i teraz Wiku nie boi się chodzenia, szurania, krzyczenia.. Trwało to długo i kosztowało mnie wiele, ale teraz jestem z niej bardzo dumna, więc Wam w końcu też powinno się udać.

Dużo cierpliwości i mało rozpuszczania;)

ano, wiedziałam,że łatwo nie będzie, wcześniej dużo rozmawiałam z Panią i byłam na to przygotowana. Cierpliwości mam pokłady niezmierzone ;) ale jak tu nie rozpuszczać takiej ślicznotki , nie da się :D
apetyt dość dobry, w nocy budziło mnie jej chrupanie i mlaskanie :p

lasoa napisał(a):
sliczna i kochana sunia :)

dzięki i zapraszam częściej :)

Pasia napisał(a):
śliczna sunia :loveu:

dziękuję i zapraszam ponownie :)

Posted

[quote name='Ewanka']Bajeczka taka jest od zawsze, to nie zmiana w nowym miejscu ...
Pani uprzedzała, że jest bardzo nieśmiała i lękliwa, jak przychodzili goście to chowała się do kącika i potem kilka razy sprawdzała, czy napewno już sobie poszli. Taka delikatna hrabianka. Najważniejsze , żeby nie reagowała lękowo na moje psy, będziemy powoli się oswajać, ona mieszkała w sporym stadku, więc jestem ostrożną optymistką.

Kciuki mile widziane ;)
Trzymam kciuki.Będzie coraz lepiej z czasem:lol:

[quote name='Ewanka']dzięki :buzi:

Dzisiaj Bajeczka prosto ze spacerku wskoczyła na ............. :cool3:

Jaki uroczy uśmiech:lol:

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Trzymam kciuki.Będzie coraz lepiej z czasem:lol:
Jaki uroczy uśmiech:lol:

Dzięki :) głęboko w to wierzę, choć na razie Bajeczka broni pańci i miski jak dzielny mikro-wojownik :crazyeye:

Oswajamy dziewczynki ze sobą, chodzimy razem na spacerki, dookoła wielkiego trawnika, jak pan Dulski wokół stołu :evil_lol: Obie sunie oczywiście na smyczach, już idą dość blisko siebie i nie ma awantury, ale jeszcze jest niewidzialna granica. Pracujemy nad tym :)

Kciuki nadal mile widziane :p

Posted

Ewanka napisał(a):
Dzięki :) głęboko w to wierzę, choć na razie Bajeczka broni pańci i miski jak dzielny mikro-wojownik :crazyeye:

Oswajamy dziewczynki ze sobą, chodzimy razem na spacerki, dookoła wielkiego trawnika, jak pan Dulski wokół stołu :evil_lol: Obie sunie oczywiście na smyczach, już idą dość blisko siebie i nie ma awantury, ale jeszcze jest niewidzialna granica. Pracujemy nad tym :)

]

:kciuki: :kciuki: :kciuki:

Posted

[quote name='Ewanka']Dzięki :) głęboko w to wierzę, choć na razie Bajeczka broni pańci i miski jak dzielny mikro-wojownik :crazyeye:
Obawiam się ,że to się nie zmieni:evil_lol: Dzielna dziewczynka:lol:

[quote name='Ewanka']Oswajamy dziewczynki ze sobą, chodzimy razem na spacerki, dookoła wielkiego trawnika, jak pan Dulski wokół stołu :evil_lol: Obie sunie oczywiście na smyczach, już idą dość blisko siebie i nie ma awantury, ale jeszcze jest niewidzialna granica. Pracujemy nad tym :)

Z czasem się do siebie przyzwyczają.Rozumiem,że piszesz o grzywce.
A z drugim Twoim pieskiem już się poznała?Jaki on jest?

Posted

[quote name='maryg22']]

:kciuki: :kciuki: :kciuki:
Dzięki :)

[quote name='RUDA ZUZIA']Obawiam się ,że to się nie zmieni:evil_lol: Dzielna dziewczynka

Z czasem się do siebie przyzwyczają.Rozumiem,że piszesz o grzywce.
A z drugim Twoim pieskiem już się poznała?Jaki on jest?

Tak, mam na myśli Orinkę - grzyweczkę, natomiast Zorba - collie jest wprawdzie bardzo łagodny, ale tez bardzo duży, więc Bajeczka darzy go należnym szacunkiem ;)

Byliśmy dzisiaj u zaprzyjaźnionej vet, obejrzała, komplmentowała i stwierdziła, że Bajeczka ma mleko, czyli jest w urojonej ciąży :crazyeye: :crazyeye::crazyeye: ... a to sprawiła nam dziewczynka niespodziankę :eviltong: