Ewanka Posted June 12, 2014 Author Posted June 12, 2014 :loveu: 5.01.2008 roku Zorbę przywiozły do nas: dogomaniaczka Pati (Patrycja) i (?) drugiej dziewczyny imienia nie pamiętam :oops: tu trzeciego dnia i przez wiele następnych często leżał, albo się wciskał w jakiś kąt i udawał, że go nie ma ....... :-( ...... przez każdy (!) próg trzeba było go przenosić, na dwór i w domu też, np. z przedpokoju do pokoju :-( .... to było bardzo trudnych wiele miesięcy, dostawał wtedy Kalm Aid, żeby jakoś przetrwać ten trudny czas. Po miesiącu pobytu u nas Zorba i nasza perska kotka Luśka byli już byli już bardzo zaprzyjaźnieni :loveu: mimo to Zorba nadal udawał, że go nie ma. na dworze czuł się dużo bezpieczniej niż w domu, do którego panicznie bał się wejść, nadal był wnoszony na rękach - dosłownie, żadne "pomaganie" nie skutkowało, kładł się w progu i za żadne skarby świata nie wszedł bidulek :-( W kolejnym latach wygląda już na szczęśliwego i zadbanego, choć psychika do dzisiaj szwankuje, jest bardzo lękowy i z byle powodu strasznie panikuje :-( Quote
RUDA ZUZIA Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Piękny Zorbuś:lol: Co on musiał przejść biedaczek.Podobne zachowanie jak mojej Zuzi.Dobrze,że jest u Ciebie i już niczego nie musi się bać:loveu: A Orinkę masz od szczeniaka? Quote
Ewanka Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 [quote name='RUDA ZUZIA']Piękny Zorbuś:lol: Co on musiał przejść biedaczek.Podobne zachowanie jak mojej Zuzi.Dobrze,że jest u Ciebie i już niczego nie musi się bać:loveu: A Orinkę masz od szczeniaka? Tak, Orinkę mam od szczeniaka, przybyła do nas zaniedbana, z ciętymi ranami na źle klejonych uszkach, za wcześnie odebrana od mamy :( ... strasznie tęskniłam za moją tymczasowiczką grzywką Tiną, która poszła do DS i TZ sprawił mi taaaaaaką niespodziankę tu są jej fotki od początku pobytu u nas: http://www.garnek.pl/orinka/a Quote
RUDA ZUZIA Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Jakie cudne zdjęcia:loveu: Na tych pierwszych wygląda jak mały cudny prosiaczek:loveu: Wklej parę na wątek.Widzę,że Orinka trafiła do Ciebie 16.04.2011 a ja przywiozłam moją Pciółkę 14.04.2011. A czemu miała cięte rany i co to znaczy ,że źle klejone uszy?Po co jej ktoś ciął uszy? Masz zdjęcia Tinki? Quote
RUDA ZUZIA Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Aż musiałam jeszcze raz obejrzeć album Orinki.Takie rewelacyjne zdjęcia ukrywasz,że aż szkoda:loveu:Orince też należy się miejsce na wątku;) Quote
Ewanka Posted June 29, 2014 Author Posted June 29, 2014 O Orince napiszę jeszcze nie raz :) gdzieś mi się zapodziałay jej fotki z dzieciństwa (zmieniałam komputer) ale z czasem je znajdę ;) Teraz przypomnienie mojej wielkiej miłości TINKI ... niestety jest za TM :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/202047-%2A%2A%2A-NAGIE-MA%C5%81%C5%BBE%C5%83STWO-we-wspania%C5%82ym-DS-%21%21%21%21%21%21%21-Tina-za-TM-%28%28%28%28%28%28 Quote
RUDA ZUZIA Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 To czekam niecierpliwie na zdjęcia całej trójeczki:lol: Tinka...Tak bardzo mi przykro... Quote
Ewanka Posted July 6, 2014 Author Posted July 6, 2014 Jak się tylko ogarnę z pilnymi zleceniami, to wstawię nowe fotki mojego stadka :) Quote
RUDA ZUZIA Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Ewanka napisał(a):Jak się tylko ogarnę z pilnymi zleceniami, to wstawię nowe fotki mojego stadka :) To czekam niecierpliwie:lol: Quote
Ewanka Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 Lili8522 napisał(a):To ja się tutaj wpraszam :evil_lol: Miło nam :loveu:, zapraszamy częściej. Quote
Ewanka Posted July 23, 2014 Author Posted July 23, 2014 [quote name='Poprawna']I ja się wproszę :)[/QUOTE] Witam i bardzo się cieszę :multi: oj, widzę, że muszę szybko nadrobić zaległości na wątku. Quote
Ewanka Posted August 1, 2014 Author Posted August 1, 2014 Orinka świetnie się sama bawi szyszką, a Bajka patrzy na to z lekkim pobłażaniem ;) Quote
Lucyna Posted August 1, 2014 Posted August 1, 2014 super ślicznoty, masz z nimi dużo radości :razz: Quote
Ewanka Posted August 4, 2014 Author Posted August 4, 2014 [quote name='Lucyna']super ślicznoty, masz z nimi dużo radości :razz:[/QUOTE] To prawda, są przezabawne i każda inna w reakcjach i usposobieniu, bardzo się różnią. Orinka - grzywka, to wieczny dzieciak, radosny, skaczący, zabawowy, a Bajeczka to najmądrzejsza na świecie stateczna sunia. Zorba jest spokojny, dość powolny, wyjątkowo proludzki ;) Quote
Ewanka Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 [quote name='Poprawna']Miło znowu widzieć Twój zwierzyniec :)[/QUOTE] Dzięki za odwiedziny, psiaki są obłędne, na szczęście świetnie się dogadują. Zapraszamy częściej :) Quote
RUDA ZUZIA Posted September 5, 2014 Posted September 5, 2014 Ewanka napisał(a):Orinka świetnie się sama bawi szyszką, a Bajka patrzy na to z lekkim pobłażaniem ;) Witam znów po przerwie:) To zdjęcie jest po prostu obłędne.Orinka skacze radośnie a Bajka "z wysoka" się temu przygląda.Obie są cudne:loveu: Quote
Ewanka Posted September 6, 2014 Author Posted September 6, 2014 Witamy i zapraszamy częściej :) One bardzo się różnią wewnętrznie - Bajka jest mędrcem, a Orinka - wiecznym dzieciakiem ;) Quote
RUDA ZUZIA Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Ewanka napisał(a):Witamy i zapraszamy częściej :) One bardzo się różnią wewnętrznie - Bajka jest mędrcem, a Orinka - wiecznym dzieciakiem ;) Tak jak nasze ludzkie dzieci.Mam czwórkę i każde ma inny charakter. A zrobisz nowe fotki?:) Quote
Ewanka Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 Witajcie Kochani, miałam sporą przerwę w wizytach na DGM, strasznie wkurza mnie ta nowa "odsłona" forum, nie można niczego znaleźć i zdecydowanie już nie czuję się tu "jak u siebie w domu" :( U dziewczynek wszystko po staremu, śpią obok siebie na łóżku, razem ganiają po ogrodzie, a Zorba ma oko na całość ;) Uściski dla wszystkich gości :) Quote
Poprawna Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Pozdrawiam serdecznie całe ludzko-psie stado :) Quote
Recommended Posts