Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:loveu:

5.01.2008 roku Zorbę przywiozły do nas: dogomaniaczka Pati (Patrycja) i (?) drugiej dziewczyny imienia nie pamiętam :oops:

tu trzeciego dnia i przez wiele następnych często leżał, albo się wciskał w jakiś kąt i udawał, że go nie ma ....... :-( ...... przez każdy (!) próg trzeba było go przenosić, na dwór i w domu też, np. z przedpokoju do pokoju :-(
.... to było bardzo trudnych wiele miesięcy, dostawał wtedy Kalm Aid, żeby jakoś przetrwać ten trudny czas.

Po miesiącu pobytu u nas Zorba i nasza perska kotka Luśka
byli już byli już bardzo zaprzyjaźnieni :loveu:
mimo to Zorba nadal udawał, że go nie ma.

na dworze czuł się dużo bezpieczniej niż w domu, do którego panicznie bał się wejść, nadal był wnoszony na rękach - dosłownie, żadne "pomaganie" nie skutkowało, kładł się w progu i za żadne skarby świata nie wszedł bidulek :-(

W kolejnym latach wygląda już na szczęśliwego i zadbanego, choć psychika do dzisiaj szwankuje, jest bardzo lękowy i z byle powodu strasznie panikuje :-(

• 2 weeks later...
  • Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='RUDA ZUZIA']Piękny Zorbuś:lol:
Co on musiał przejść biedaczek.Podobne zachowanie jak mojej Zuzi.Dobrze,że jest u Ciebie i już niczego nie musi się bać:loveu:
A Orinkę masz od szczeniaka?

Tak, Orinkę mam od szczeniaka, przybyła do nas zaniedbana, z ciętymi ranami na źle klejonych uszkach, za wcześnie odebrana od mamy :(
... strasznie tęskniłam za moją tymczasowiczką grzywką Tiną, która poszła do DS i TZ sprawił mi taaaaaaką niespodziankę

tu są jej fotki od początku pobytu u nas:

http://www.garnek.pl/orinka/a

Posted

Jakie cudne zdjęcia:loveu: Na tych pierwszych wygląda jak mały cudny prosiaczek:loveu:
Wklej parę na wątek.Widzę,że Orinka trafiła do Ciebie 16.04.2011 a ja przywiozłam moją Pciółkę 14.04.2011.
A czemu miała cięte rany i co to znaczy ,że źle klejone uszy?Po co jej ktoś ciął uszy?
Masz zdjęcia Tinki?

Posted

[quote name='Poprawna']I ja się wproszę :)[/QUOTE]
Witam i bardzo się cieszę :multi:
oj, widzę, że muszę szybko nadrobić zaległości na wątku.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Lucyna']super ślicznoty, masz z nimi dużo radości :razz:[/QUOTE]
To prawda, są przezabawne i każda inna w reakcjach i usposobieniu, bardzo się różnią. Orinka - grzywka, to wieczny dzieciak, radosny, skaczący, zabawowy, a Bajeczka to najmądrzejsza na świecie stateczna sunia. Zorba jest spokojny, dość powolny, wyjątkowo proludzki ;)

Posted

[quote name='Poprawna']Miło znowu widzieć Twój zwierzyniec :)[/QUOTE]
Dzięki za odwiedziny, psiaki są obłędne, na szczęście świetnie się dogadują.
Zapraszamy częściej :)

• 1 month later...
Posted

Ewanka napisał(a):
Orinka świetnie się sama bawi szyszką, a Bajka patrzy na to z lekkim pobłażaniem ;)

Witam znów po przerwie:)
To zdjęcie jest po prostu obłędne.Orinka skacze radośnie a Bajka "z wysoka" się temu przygląda.Obie są cudne:loveu:

Posted

Ewanka napisał(a):
Witamy i zapraszamy częściej :)

One bardzo się różnią wewnętrznie - Bajka jest mędrcem, a Orinka - wiecznym dzieciakiem ;)

Tak jak nasze ludzkie dzieci.Mam czwórkę i każde ma inny charakter.
A zrobisz nowe fotki?:)

• 3 weeks later...
Posted

Witajcie Kochani,

miałam sporą przerwę w wizytach na DGM, strasznie wkurza mnie ta nowa "odsłona" forum, nie można niczego znaleźć i zdecydowanie już nie czuję się tu "jak u siebie w domu" :( 

U dziewczynek wszystko po staremu, śpią obok siebie na łóżku, razem ganiają po ogrodzie, a Zorba ma oko na całość ;)

Uściski dla wszystkich gości :)