Ewanka Posted October 8, 2014 Author Posted October 8, 2014 Pozdrawiam serdecznie całe ludzko-psie stado :) Dzięki za wizytę :) ... i wzajemnie pozdrawiamy serdecznie <3 Nie pamiętam, czy to wstawiałam, to jedno z pierwszych zdjęć Orinki w naszym domu : Quote
RUDA ZUZIA Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Dzięki za wizytę :) ... i wzajemnie pozdrawiamy serdecznie <3 Nie pamiętam, czy to wstawiałam, to jedno z pierwszych zdjęć Orinki w naszym domu : Boże,sama słodycz:) (znowu buźki nie działają) A Zorbuś jaki kochany:) Quote
Ewanka Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 Boże,sama słodycz:) (znowu buźki nie działają) A Zorbuś jaki kochany:) To prawda, Orinka do dzisiaj jest kwintesencją słodyczy i uroczego szczeniaczka, Zorba ją kocha miłością wielką i pozwala jej na absolutnie wszystko! Poszukam jeszcze fotek z jej dzieciństwa, była (i jest) przeurocza i przekomiczna zarazem ;) Quote
RUDA ZUZIA Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 To prawda, Orinka do dzisiaj jest kwintesencją słodyczy i uroczego szczeniaczka, Zorba ją kocha miłością wielką i pozwala jej na absolutnie wszystko! Poszukam jeszcze fotek z jej dzieciństwa, była (i jest) przeurocza i przekomiczna zarazem ;) Kochany Zorbuś. :iloveyou: A Orinka naprawdę przeurocza,taki maleńki łysy prosiaczek :iloveyou: Czekam więc na zdjęcia cuda niecierpliwie.Kto wie ,może i ja pokopię za fotkami mojej małej ;) Buziaki dla całego stadka :hand: Quote
Ewanka Posted October 11, 2014 Author Posted October 11, 2014 Tym razem Bajeczka z lekkim dystansem bada jarzębinowy bukiet ;) Quote
Ewanka Posted October 11, 2014 Author Posted October 11, 2014 Kochany Zorbuś. :iloveyou: A Orinka naprawdę przeurocza,taki maleńki łysy prosiaczek :iloveyou: Czekam więc na zdjęcia cuda niecierpliwie.Kto wie ,może i ja pokopię za fotkami mojej małej ;) Buziaki dla całego stadka :hand: O, to czekamy na Twoje "wykopaliska" ;) Ja też mam gdzieś sporo archiwalnych zdjęć Orinki i stadka, ale jak są potrzebne to trudno je namierzyć ;) Kto ciekaw, jak upchnąć na małej powierzchni 12 łapek? :D Quote
RUDA ZUZIA Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Tym razem Bajeczka z lekkim dystansem bada jarzębinowy bukiet ;) Widzę,że Bajeczka tak samo ostrożna i ciekawa jak Pcioła. Wszystko musi wiedzieć,zbadać, ale z dystansem na początku :) Quote
RUDA ZUZIA Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 O, to czekamy na Twoje "wykopaliska" ;) Ja też mam gdzieś sporo archiwalnych zdjęć Orinki i stadka, ale jak są potrzebne to trudno je namierzyć ;) Kto ciekaw, jak upchnąć na małej powierzchni 12 łapek? :D Wykopaliska tuż tuż:) Namierzaj swoje ;) Oblepiają Cię i pewnie myślą,że pańcia mogłaby już skończyć to co robi i zabrać się za szykowanie żarciuszka :grin: Spokojnie,zmieściłyby się i na mniejszej powierzchni :grins: A żadne nie pcha się na kolanka? Quote
Lili8522 Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Przepraszam za offa ale w dobrej wierze :) Drogie Cioteczki mające facebooka zrobicie mi tą przyjemność i "zalajkujecie" moje zdjęcie biorące udział w konkursie? Możemy wygrać karmę dla Naszych podopiecznych :) Z góry dziękuję i będę wdzięczna za puszczenie wieści dalej i zachęcania znajomych do "lajkowania" :) Oto ono: https://www.facebook.com/208542519170600/photos/pb.208542519170600.-2207520000.1418805360./912607698764075/?type=3&theater Quote
Lili8522 Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 zrobione ... :loveu: Ojej dziękuję! Za udostępnienie znajomym też będę wdzięczna :-) Quote
RUDA ZUZIA Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Wesołych Świąt:) Gdzie się podzialiście? Quote
Ewanka Posted August 10, 2015 Author Posted August 10, 2015 Teraz widzę, że nie byłam na dogo prawie rok, nie do wiary! Mam smutną wiadomość, po 7 latach u nas ... nasz Zorba odszedł za TM. Był wspaniałym szczęśliwym psem, jednak zmogła go długotrwała nieuleczalna choroba. Quote
Ewanka Posted September 5, 2015 Author Posted September 5, 2015 Dla Zorby [*] Wyrazy współczucia :( Dzięki kochana, trudno jest pożegnać psiaka po tylu latach i tyyylu przejściach. Zorba trafił do nas tak zdruzgotany psychicznie, że przez wiele miesięcy trzeba było przenosić Go przez każdy próg w domu, nie był w stanie przejść samodzielnie, tak się panicznie bał :( Quote
Poker Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 Współczuję utraty przyjaciela.Jedyne pocieszenie ,że trafił do Was i dzięki temu był szczęśliwy. Quote
Ewanka Posted September 6, 2015 Author Posted September 6, 2015 Współczuję utraty przyjaciela.Jedyne pocieszenie ,że trafił do Was i dzięki temu był szczęśliwy. Dzięki Pokerku, też mam taką nadzieję ... u nas był królem i wierzę, że też tak o sobie myślał. Wyobraź sobie, że jego "funkcję" obrońcy i strażnika stada przejęła Orinka, delikatna słodka grzyweczka. Stała się bardziej czujna, ostrzega szczekaniem, gdy zbliża się intruz, a dotąd (przez 4 lata) tego nie robiła, tylko była słodkim dzieciakiem i nagle ... dojrzała! Quote
Ewanka Posted September 22, 2015 Author Posted September 22, 2015 Już dwa miesiące od odejścia naszego kochanego Zorby :( Orinka i Bajka spędzają czas razem, są nadal bardzo zaprzyjaźnione, Baja dzielnie strzeże posesji, a Ori biega i skacze jak małą kózka cisząc się każdą chwilą :) Quote
RUDA ZUZIA Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 Współczuję Wam z powodu straty ukochanego pieska . Zorbuś [*] Quote
Poprawna Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Pokaż nam Ewanko Bajkę i Orinkę razem :) Quote
Ewanka Posted October 26, 2015 Author Posted October 26, 2015 Pokaż nam Ewanko Bajkę i Orinkę razem :) ok :) ... muszę je złapać w jakiejś fajnej pozie ;) teraz jesienią najczęściej razem śpią ;) Quote
Ewanka Posted November 10, 2015 Author Posted November 10, 2015 Bajeczka z Orinką jak zwykle nierozłączne :) Bajka w towarzystwie mojej hodowli natki pietruszki ;) Quote
Ewanka Posted November 12, 2015 Author Posted November 12, 2015 A czemu w fartuszku...? A, to cała historia ... dostała ciąży urojonej, pojawiło się mleko i ... sama zaczęła je ssać i się w ten sposób nakręcać. Czekamy aż wyciszy się hormonalnie i może zrobimy sterylkę, ale muszę dokładnie zbadać jej serduszko, bo mam pewne obawy. Kilka suczek, które były u nas w dt sterylizowałam i było ok, ale po kastracji Zorby, a konkretnie po narkozie wysiadły mu nerki. Wyniki były kosmicznie złe. Miał potem przez kilka miesięcy codziennie po 2 kroplówki przez wenflon lub podskórne. Na szczęście nerki podjęły pracę i żył potem jeszcze kilka lat w zdrowiu, ale co się najadłam strachu to moje. Z tego co wiem, w naszej okolicy nikt nie robi narkozy wziewnej, głównie dlatego tak zwlekam ze sterylką Bajeczki. Quote
ulvhedinn Posted November 12, 2015 Posted November 12, 2015 To przyjedź do Wrocka ;) ja niedawno ciachnęłam Perełcię, a tez miałam stracha potężnego... mikro neurodog w dodatku niemłoda. A poszlo super i dziewuszka śmiga cała i zdrowa :) Quote
Recommended Posts