aisaK Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 czarne kwiaty to lista na dogo-w przyklejonych, dzieki której wiemy komu np: nie wydac nigdy psa do adopcji, no, ale skoro nie bedzie danych... Quote
karusiap Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 ktory Zywiecki psiak ma ...jakby to ujac "gorzej"??caly czas mysle o tym biedaku...on wychodzi na jakies spacery? Quote
_bubu_ Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 karusiap napisał(a):ktory Zywiecki psiak ma ...jakby to ujac "gorzej"??caly czas mysle o tym biedaku...on wychodzi na jakies spacery? Który ma gorzej trudno powiedzieć :shake: każdy przeżywa swoją tragedię :-( niestety zero spacerków.. karusiap - myślisz, myslisz ,a może masz jakiś pomysł jak znaleźć domek ? psiaki czekają.. :-( Quote
karusiap Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 ja na razie tylko mysle,ale co raz czesciej o zabraniu go do hotelu...wtedy mozna go poznac i szukac domu...bo ten ich klatki sen mi z oczu spedzaja... tylko na razie kasy brak,a nie moge wziac nastepnego i zostawic dziewczyny dage,beate z psami w hotelu..tzn chodzi mi o to ze im tez trzeba kase zbierac a tu nastepny...jak tam sie troszke unormuje,pojdzie ktorys z Tczewa do domku lub bedzie naplywac kaska to naprawde mysle by go zabrac... Quote
Hund Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Więc tak starszy dobcio ma jeden z parszywszych boksów. Zero słońca, zawsze cień i zawsze zimno. Jest za to w boksie sam. I jest starszy ok 5 lat. Siwiejący pyszczek od stresu :( Jest w schronisku dłużej. Wybieg ok 25 m kwadrwtowych 2x dziennie po 3 minuty. Młodszy dobcio w schronie jest krucej ale miał depresję, pracownicy myśleli że padnie:( Nie jadł, nie pił praktycznie wogóle, strasznie chudł, nie podnosił się i nie reagował. teraz zaczął jeść, jest dalej nieufny do człowieka, nie umie też żyć z innymi psami. Widać że schron mu nie służy. Ostatnio jak wspominałam miał pełno świerzych ran po pogryzieniach :(. Ma za to boks w którym czasem jest słońce, i większy wybieg 2xdziennie po 3 minuty. Quote
karusiap Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 straszne wiesci...czy ktos dolozyl by sie z pieniazkami??tym psiakom trzeba pomoc na juz!! Quote
Hund Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Jak konkretnie?? Kierowniczka nie uznaje tymczasów, trzebaby to zrobić okrężną drogą. Quote
Dea Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 karusiap napisał(a):straszne wiesci...czy ktos dolozyl by sie z pieniazkami??tym psiakom trzeba pomoc na juz!! Koniecznie! Myślę, że w pierwszej kolejności jednak temu starszemu, młodszy ma większe szanse na adopcję, poza tym ma lepsze warunki... A jak wygląda cenowo hotel u Ciebie? Quote
karusiap Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 tez tak mysle...u nas jakby porozmawiac to moze ok 15 zl za dobe udalo by sie poprosic,wiec jest naprawde niezle...plus wizyty u weta no i co by tam jeszcze wypadlo... Quote
karusiap Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 w Krakowie...tylko Hund pisal ze ten schron nie uznaje nawet tymczasow...wiec jakos by to trzeba bylo zalatwic...ale musimy rozpoczac zbiorke kasy i wtedy dopiero jak cos sie uzbiera to dzialac...bazarki cokolwiek jesli ktos nie moze wplacic,co sama rozumiem Quote
_bubu_ Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 ja bym sie oczywiście dołożyła w miare możliwości, mogę też wystawić cegiełki na allegro. Tylko wszystko zależy od Pani kierowniczki czy wogóle weźmie taką opcję pod uwagę. Quote
karusiap Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 no wlasnie..musimy poczekac co na to wszystko powie Hund.. Quote
karusiap Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 bardzo dobre, 2 razy spacer,jedzenie tez z dobrej polki..no i ja bym do niego jezdzila...musialabym sie podowiadywac czy jest miejsce i szansa na taka cene...ale jesli tak...no ale i tak na razie nie mamy nawet na 1 dobe:( Quote
_bubu_ Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 karusiap , a czy mieliście już w tym hotelu jakiegos pieska? Quote
karusiap Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 ja osobiscie mowie szczerze ze nie mialam jeszcze psa w hotelu,tzn ze ja sie nim zajmowalam...ale tam dziewczyny maja non stop rozne bidy...jesli chodzi o ten hotel to recze za niego;) Quote
Dea Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Spacery dwa razy dziennie...ech jak to pięknie brzmi w porównaniu z tą ciasną klatką w której mieszka... Quote
Hund Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Ja już się cieszę !! Pieniędzy niewiele mogę dać ale mam rzeczy na bazarek:) jak Joka K bedzie w Polsce to obiecała wystawić bo ja nie umiem :( Quote
_bubu_ Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Hund, myślisz ze Pani kierowniczka sie zgodzi? Quote
Kluska4 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Cieszę się, że jest dla niego nadzieja :lol: Quote
Recommended Posts