Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ależ oczywiście, że boksia potrafi zostawać sama w domu! ...jest tylko jedno ale:evil_lol:
1. albo trzeba zastosować biegi wycieńczająco- wykańczające (dla boksi oczywiście, a nie nowego pańcia:eviltong: )
2. albo oprócz pierwszego jeszcze kaganiec skórzany podczas zostawania w domu
3. albo jeśli 1. i 2. nie podziałają- ale tylko wtedy!- klatkę kenelową;)

Posted

Jak ja bym swoją Bonę wystawiła na allegro i pod ogłoszeniem drobnym druczkiem:eviltong: napisała co ona w domu wyprawia, to i tak ponad połowa delikwentów nawet by się tym nie przejęła! A wszyscy dobrze wiemy, do czego by im była potrzebna...:angryy:

Także jedyne, co TRZEBA zamieścić w ogłoszeniu to to, że boksia zostanie wysterylizowana (jak już nie jest- ale tego nie wiem:oops:)

Posted

Zgadzam się ale i tak normalna osoba nie nabywa psa z opisu z aukcji ,po to są podane namiary na osobe u której mozna sie dowiedziec bliższych szczegółów

Posted

Zresztą czy to jest na 100% ze ona niszczy i nie umie zostawac w domu sama?
Znam historie psa który został oddany do schroniska z łatką demolant i agresor a teraz w nowym domu jakoś jest aniołkiem,więc byc moze jest to tak ze ludzie oddając psa do schroniska chcą usprawiedliwic siebie i wymyslają rózne rzeczy ,zresztą gdyby nie wymyslili jakichs powodów nikt by im psa nie przyjął do schronu.oczywiscie nie mówie o zółtej bokserce bo nie jestem za bardzo w temacie.

Posted

Ale Aguś, jak będzie osoba odpowiedzialna to tak czy siak zadzwoni prędzej, czy później na tel. kontaktowy i w ten sposób wszystkiego się dowie. A gdyby nawet nie zadzwoniła, to w schronie i tak powiedzą, że to demolantka.
No a ja nie napisalam, żeby nie pisać o tej przypadlości:evil_lol:

A i tak, jak będzie osobą odpowiedzialną to bez względu na łatkę "demolanctwa" postara się o dobre wzajemne relacje.

Posted

Jakich byśmy sposobów i metod nie zastosowali do sprawdzania "nowych pańciów" przed adopcją to niestety nie będziemy w stanie powiedzieć, czy dany wybór nowego domu jest najlepszy z możliwych! :-(

Posted

Słuchajcie o tym że może demolować trzeba powiedzieć. Ja mam 2 skrajne przypadki. Wipek niby demoluje. Kobieta o tym wiedziała. Ale stwierdziła, że popracuje nad tym. Okazało się, że owo demolowanie to drapanie w drzwi przez 5 minut po wyjściu właściciela. A teraz przykład Miki. Też z taką notką. No tyle że jak została sama to zżarła klamki, buty, kable na ścianie a w samochodzie rozwaliła siedzenia i przegryzła pasy :diabloti: Więc osoby zainteresowane trzeba powiadomić i czy na allegro czy w schronie i tak się dowiedzą. Ale jestem za tym by na allegro dopisać tą notkę.

Posted

Koperek napisał(a):
Oczywiście, że dopisać! Ale nie musi to być zaraz w pierwszym zdaniu i drukowanymi literami!!!:evil_lol:

Nikt tu nie mówi o pierwszym zdaniu i o drukowanych literach :diabloti: Po prostu wniosek jest prosty - zdanie informacyjne należy umieścić dla czystego spokoju sumienia.

Posted

Przed chwilą miałam tel ;) Pan dzwonił z allegro. Oczywiście powiedziałam mu o demolowaniu... stwierzdził, że przemyśli, podjedzie do schroniska i jeszcze zadzwoni:roll:

Posted

Słuchajcie Ciotki jest ważna sprawa !!!!

Mam domek dla boksi :loveu: Dom z ogrodem ok 80 km od Wrocka <tak twierdzi Pani>, starsze dziesko, mie ma problemu z tym, ze sunia demoluje <przedstawiłam sprawę tak że sunia na pewno demoluje więc nie ma problemu> tylko Pani nie ma transportu :-( Powiedziuała, że może sukę odebrać z Ząbkowic Śląskich. Tam się od nas jedzie ok 1h. Damy radę coś skombinować???? to dla suki niesamowita szansa.... i dom z ogrodem <podobno duży:roll:> Skombinujemy coś??

Posted

Łaaaał cóż za zainteresowanie........:-( no coż napiuszę sama do siebie ale trudno. Pani dziś do mnie dzwoniła, że w schronie powiedzieli iż boksia wczoraj została wydana:roll: Jutro ja zadzwonię i się upewnię...