Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kooikerka napisał(a):
:crazyeye:współczuje właścicielowi psa jeśli p. sędzina wytoczy jakąś sprawe...

Ja myślę, że to byłoby świetną nauczką. Może wreszcie ludzie zaczęli by myśleć i zdawać sobie sprawę, że są na wystawie (w zgromadzeniu ogromu różnych psów o bardzo różnym charakterze i reakcji na stres) a nie w domu czy na placu zabaw.

Posted

Znalazłam informacje o tym incydencie na forum molosów. Pies nie odgryzl kawałka twarzy, ale faktycznie skaleczył panią sędzinę w policzek i brodę. Pani sędzina po założeniu jej opatrunku w szpitalu wróciła po godzinie na wystawę i dokończyła sędziowanie witana gromkimi brawami, pies został zdyskwalifikowany oczywiście. Pies skoczył pani sędzinie do twarzy gdy się nad nim pochyliła.

Posted

W takim razie zwracam honor i przyznaję, że na wystawie nie byłam ale otrzymałam taką informację niedługo po... Powiedziano mi, że "kawałek policzka", a że była to osoba wiarygodna....:oops:

Posted

ajronowa sama przecież dogi powstawiałaś hihi ;) niestety aparat na którym są zdjęcia prawie z wszystkich bisów będzie użyteczny dopiero za 2 tyg. a szkoda po fajne foty są, mam za to bisy szczeniąt, weteranów, ras polskich , psów użytkowych i bis I grupy
ale jamniki mogę wstawić
jamniki na bisie psów użytkowych

tutaj zwycięscy bisów psów użytkowych

ajronowa proszę dożek na bisach szczeniąt

jamniki na bisach szczeniąt

i jamnik na bisach weteranów

na bisach szczeniaków sędzina z zawrotną szybkością wybierała które psy przechodzą dalej więc trudno było nadążyć z robieniem zdjęć

Posted

saJo napisał(a):
a ja nie wspolczuje....

taaaaa....wina człowieka:roll: a ja tam myślę że niektóre rasy powinny być ostro selekcjonowane pod względem psychiki...:shake:

Posted

[quote name='lira'] dożek na bisach szczeniąt

Dziękuję:multi: :multi: :multi: to synek mojej Nuleńki ORFEUSZEK Czarnoksieżnik z Archipelagu:loveu: :loveu: :loveu: :multi: :multi: :multi:

Posted

mam każdego jednego psa który był na bisach ;)
bis weteranów

i pudła, niestety nie widać że na 3 miejscu jest jamnik

bis I grupy

pudło

Posted

matusz5 napisał(a):
no tak, ale nie wiadomo właśnie jaki był powód...

aga616 napisał(a):
taaaaa....wina człowieka:roll: a ja tam myślę że niektóre rasy powinny być ostro selekcjonowane pod względem psychiki...:shake:

Dlatego wspolczuje sedzinie, wspolczuje psu, ale nie wspolczuje wlascicielom.

Posted

VI grupę wygrał gończy polski, drugie miejsce beagle a trzeciego nie pamiętam
co do bisu ras polskich to nie pamiętam kto stanął na podium a na zdjęciach mam wszystkie psy które były na tym bisie

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Będzie zielony namiot z naszym banerem, jeszcze nie wiadomo , w którym miejscu będziemy mogli się rozstawić. Będzie kilka grup wolontariuszy z puszeczkami. Każda pomoc się przyda.

Szukałam Was w trakcie trwania konkurencji finałowych, ale już Was nie znalazłam.... :sad:
A chciałam Wam coś przekazać- wcześniej nie miałam możliwości.... :-?