Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 532
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Bardzo fajniutki ten Twój Leonek :)

Dziękujemy :)

Marzy mi się taka grupa cavisiów u nas na spacerkach...

Hodowla "Z Królewskiego Dworu" :)

Posted

W naszej okolicy to tez mało cavalierków ;) kiedyś jeden szczeniak tricolorek mieszkał w bloku obok , ale się wyprowadzili jego właściciele ... w parku to tylko 2 widuje :D

Posted

"Nadzieja matką głupich"... Luki w ustawie, ktoś może wziąć, zarejestrować psa w jakimś byle jakim stowarzyszeniu, wyrobić "rodowód" i pies może iść na "hodowlankę"..

Posted

Vicky62 napisał(a):

Ale nie zrozumiem nigdy jak można pozbyć sie 4 letniego psa.:angryy:

pies jest już tak zżyty, nie zrozumiem nigdy..... dziwne, ze zawsze takie ogłoszenia pokazują idelany opis psa, później wychodzi szydło z worka.

U mnie też nie ma cavisi, może to i lepiej, jak ta rasa zrobi się popularna to będzie tylko gorzej dla niej.
Jeśli już spotkam cavisia to zawsze go wymiziam :D

Posted

Ja też zawsze wymiziam, w końcu caviś w ZG to dość nietypowe zjawisko :evil_lol: Na szczęście we wrześniu będzie wystawa i znów będę mogła podziwiać gromadę przeróżnych cavisiów :loveu: Słyszałam też, że ma być w Nowej Soli, hmm..

Posted

U nas w Białymstoku to też rzadkość,aczkolwiek są juz dwa młodziaki na osiedlu (chłopiec i dziewczyna) też tricolor.
Wystawę mamy w przyszłą niedzielę 25sierpnia. Oczywiście idziemy podziwiać to kochane mordeczki.:lol:

Posted

Jak fajnie znać takich pozytywnie zakręconych ludzi na punkcie cavisiów :loveu::evil_lol: Oczywiście, mam nadzieję, że podzielicie się zdjęciami, chociażby w naszej galerii, Leon się nie obrazi :diabloti:
Ja widziałam cavisie tak, żeby wymiziać tylko... dwa razy.

Posted

Cześć piękniaku ;)

A u nas w Krk nawet sie cavaliery pojawiają. Może to dlatego że nasze miasto jest takie duuuże :evil_lol: Wald ma jednego kolegę cav. Ikara, strasznie fajne psisko.

Muszę wasz wątek przejrzeć dokładniej, bo mnie sprawa jego sierści i jej długości zainteresowała ( czy ty ją tniesz czy ona jest sama z siebie gładka), ale to doczytam sobie przy okazji, bo dziś to się już oczy kleją ;)

Posted

Z tego co mi wiadomo u cavalierów rośnie dość długo sierść, bo do 2-2,5 lat, Leo ma dopiero nie wiele ponad rok, także jeszcze czas byłby, aby stał się bardziej ofutrzony.
No, a teraz po strzyżeniu po czekasz znów na dłuższe klaki jakis czas.
Mamy na osiedlu ponad roczną sunię i jest prawie łysa przy moich caviskach.