Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lika1771']Czy ktos widzial ostatnio sunie?[/QUOTE]
rozmawiałam z dziewczynami z geriatrii jakies dwa tyg temu-wtedy u suni bez zmian, żyła sobie spokojnie we własnym świecie
Lika w przyszły weekend jest transport do Kasi ( nie wiem, czy by wzięli jeszcze pudelkowatą i jak w końcu jej sytuacja prawna,2 tyg temu pisałam do Ciebie na PW,ale chyba nie dotarło )

Posted

[quote name='Beat2010']rozmawiałam z dziewczynami z geriatrii jakies dwa tyg temu-wtedy u suni bez zmian, żyła sobie spokojnie we własnym świecieLika w przyszły weekend jest transport do Kasi ( nie wiem, czy by wzięli jeszcze pudelkowatą i jak w końcu jej sytuacja prawna,2 tyg temu pisałam do Ciebie na PW,ale chyba nie dotarło )[/QUOTE]Sytuacja taka jak byla czyli zle...Jestem za daleko,zeby to ogarnac...pw. nie doszlo.

Posted

[quote name='lika1771']Sytuacja taka jak byla czyli zle...Jestem za daleko,zeby to ogarnac...pw. nie doszlo.[/QUOTE]
to wyślę ponownie, n ie jest źle, bo sunia żyje ( tzn 2 tyg temu) tylko zamknięta w swoim świecie

• 2 weeks later...
Posted

lika, napisz mi na pw kto i kiedy rozmawiał z dyr o suni,dokładnie jaka była odpowiedz, jutro tam będę to się dopytam o stan prawny, ale nie mogę być setną osobą tego samego dnia i w tej samem sprawie, bo dyr sie wkurzy

Posted

To nie chodzi o pieniądze :( tylko własciciel musi się zrzec, ale nie odbiera listów poleconych
Rozmawiałam w sobotę, poszedł kolejny list, ma sytuacja się rozwiązać w ciągu 1-2 tygodni.

Sunia to straszna bida. Lezy sobie , jak zaczęłam ją głaskać podniosła głowkę i nadstawiała się do głaskania za uszkiem, ale nie wiem, czy coś kojarzyła. Postawiłam ją na łapki, to stała dziwnie, kręgosłup w pałąk, na podłodze były nie tylko stópki, ale łapki az do kolanek i tak stała. Gdy poszłam ona ciągle stała :(
Miała mieć robiony rtg, spróbuję dowiedzieć sie w sobote co wyszło, chyba, że ktoś bedzie wczesniej, to popytajcie u lekarza lub opiekunki.

Posted (edited)

[quote name='lika1771']Beat2010 dziekuje za informacje.Pozostaje czekac....
ale i dopytywać się w schronie jak postępy w sprawie

cały czas ją widzę jak tak stoi :( chucherko takie

Tam jest jeszcze takie drugie nieszczęscie, chyba w lepszej formie, to zdjecie z przyjęcia, o ile nr dobrze odczytałam ( ten ze zdjęcia ma 2000/12) opisane jako sznaucer, pomyliłam się i najpierw jego wygłaskałam, był zadowolony :) 2000/12- APSA pisała, że też ma właściciela :(

Edited by Beat2010
Posted

malagos napisał(a):
Tej suni po prostu należy sie godna śmierć, w domu, przy osobie, która ją pogłaszcze i wsparcie...

na zdjeciu z przyjecia sunia wyglądała lepiej, moze pobyt w domu wystarczy, aby odzyła......i troszkę jeszcze sobie podreptała po świecie

Posted

Beat2010 napisał(a):
tam więcej takich :(
Ale jak pomoc jak robia wiecznie problemy......"byłam w sobotę, chciałam zabrac do domu bidę 1331, chudzine czarnego z 7 albo 8... po 2 godz, dowiedziałm się, że gonie dostanę bo "wiszą" na mnie 4 psy ... i nie wiadomo co ja z tymi psami robie....Pan G. przekazywał mi te info z uśmiechem na twarzy i błyskiem władzy w oku.... a psina ..... a kogo to tam obchodzi..." Wolontariuszka chciala adoptowac na ostatnie dni jak rozmawiac z takimi ludzmi....

Posted

mam dobre i złe informacje, zle to to, że ciągle ma właścicieli, dobra, że sunia jest w dobrej formie :) jak na staruszkę, to dziwne stanie i trzymanie ciała na łapkach od kolonek wynikało z zapalenia opuszków ( już stoi i chodzi dobrze), po stwierdzeniu , ze tarczyca jest chora ( nie wiem czy nadczynnosć czy niedoczynnosć) i po zaczęciu terapii stan suni poprawił się. Wczoraj była wykąpana, jak byłam u niej to właśnie jadła na stojąco, już nie byla tak przerażająco zgięta w pałąk tylko miała normalną sylwetkę. W opisie jest, że ona waży 10kg, ale to znaczna przesada, wg mnie nawet 5 nie waży.