Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gosiapk napisał(a):
Też mnie zastanawia to darmowe 'hotelowanie' w schronie. Trzeba by o tym media powiadomić. Marnowanie publicznych pieniędzy. Albo ma właściciela i płaci za 'hotel' od pierwszego dnia po kwarantannie, albo jeśli właściciel nie odbiera w czasie kwarantanny, to pies jest bezdomny i właściciela nie ma.

"depozytami" są też psy odebrane właścicelom za złe traktowanie do czasu aż sąd rozstrzygnie sprawę, albo jak właściciel trafi do pierdla albo do szpitala, pewnie jeszcze milion innych sytuacji - niestety tutaj wszystko zależy od chęci "Palucha" a raczej od ich braku... bo gdyby się schronisko poruszało dla dobra psa szybciej to podejrzewam, że wszystko się da załatwić - np zrzeczenie

więc tu potrzebny byłby ktoś, kto ma coś do powiedzenia w schronisku - a czy jest ktoś taki w ogóle? :niewiem:

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiapk napisał(a):
Też mnie zastanawia to darmowe 'hotelowanie' w schronie. Trzeba by o tym media powiadomić. Marnowanie publicznych pieniędzy. Albo ma właściciela i płaci za 'hotel' od pierwszego dnia po kwarantannie, albo jeśli właściciel nie odbiera w czasie kwarantanny, to pies jest bezdomny i właściciela nie ma.

Własnie tak powinno być,ale niestety nie jest tak, w tym wypadku za grzechy właściciela cierpi pies.
Jeśli dobrze rozumiem to ona już była kiedyś na Paluchu skoro ma dwa nr w kartotece.

Posted

Przecież można obejść przepisy,nawet ze względu na stan zdrowia psa,a przecież będzie wiadomo gdzie pies będzie przebywał nawet jako depozyt.Zastanawia mnie jak psiak nieleczony umrze to kto za to będzie odpowiadał.Wchodzę na ten wątek ale jestem załamana przez bezsilność-to jakaś matnia.

Posted

Nie moge patrzec na Jej zdjecie, zakladajac watek myslalam,ze Jej pomoge,ze problem to tylko transport.Takich schodow sie nie spodziewalam.....Dalam suni imie Lola i pewnie tyle bedzie miala nie wiedzac o tym....

Posted

sambo_os1 napisał(a):
Własnie tak powinno być,ale niestety nie jest tak, w tym wypadku za grzechy właściciela cierpi pies.
Jeśli dobrze rozumiem to ona już była kiedyś na Paluchu skoro ma dwa nr w kartotece.

Absolutnie- powinno być natychmiastowe odebranie psa i praw do psa! Rodzaj hmm recydywy powinien zadziałać w takim przypadku.
Co tu pisać qrcze, piszemy sobie a Lola tam nadal tkwi :-(

Posted

bea100 napisał(a):
Absolutnie- powinno być natychmiastowe odebranie psa i praw do psa! Rodzaj hmm recydywy powinien zadziałać w takim przypadku.
Co tu pisać qrcze, piszemy sobie a Lola tam nadal tkwi :-(

no właśnie, tak jak w SPCA, no ale w Polsce.... chory kraj:(

Posted

Przyglądnęłam się zdjęciom.To jest koszmar,jak można tak traktować psa.Co tam się dzieje w tym przybytku.Może poprosić kogoś o opiekę nad sunią nawet odpłatnie,jeżeli nie można jej wyrwać.Mieszkańcy chlewu mają lepiej bo chociaż suchą słomę podściełaną.