Ania_i_Kropka Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Pit trafił do schroniska w styczniu 2007 roku, po tym jak błąkał się przez kilka dni po jednym z olsztyńskich osiedli. Pit nie może pogodzić się z życiem w klatce. Początkowo całymi dniami leżał w budzie, nie reagował na nic. Później zaczął odmawiać jedzenia i samemu okaleczać się. Pogryzł sobie łapę i ogon. Pit wygląda strasznie jest przeraźliwie chudy, ma rany na łapie i ogonie:placz: . Obecnie mieszka na dyżurce, dostaje leki i kilka małych posiłków w ciągu dnia. Wystarczyły 4 dni spędzone z dala od klatki, żeby Pit zmienił się nie do poznania. Wszystko zjada z apetytem, jest bardzo radosny i ożywiony. Jedyne co mu zostało z „klatkowych” nawyków to ganianie i gryzienie ogona, ale zaczyna robić to coraz rzadziej. Pit jest cudownym psem, kochającym ludzi. Na widok każdego człowieka cieszy się jak szczeniak, wywija swoim chudziutkim kuperkiem i merda ogonem jak szalony. Gdy się do niego podchodzi od razu kładzie głowę na kolanie i domaga się głaskania. Pit jest bardzo posłuszny, ładnie chodzi na smyczy i siada na komendę. Nie toleruje innych samców, a w szczególności terierów typu bull. Z suczkami dogaduje się świetnie. Pit bardzo pilnie potrzebuje domu chociaż tymczasowego, on nie może wrócić do klatki. A oto chudzinka Pit Quote
kate89 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Pit wstawiony na amstaf.civ i amstaff-pitbull Quote
nati_92 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Pi taki kochaniutki jest.... NIe wyglada na silnego ale pzreciwnie na spacerku cały zcas sakal i chciał się bawic poprostu kochaniutki psiak co widac po zdjęciach Quote
Ania_i_Kropka Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Pit jest bardzo młodziutki ma ok roku. To jeszcze dziecko on potrzebuje domku!!! Quote
nati_92 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 MOja ulubiona fotka Pita Pit hop po domek:evil_lol: Quote
Tengusia Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Gapa ze mnie i zdublowalam temacik chudzinki :ices_bla: mam nadzieje ze allegro sie nie zdublowalo :gent: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=174428780 Quote
Ania_i_Kropka Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 Allegro nie zdublowane. Dziękujemy bardzo za pomoc:loveu: Quote
nati_92 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 włąśnie wyczytałam ze sebagosia jednaak wezmie go na tymczas a na noc bedize zamyakc ze nie bylo kltni z kotem... tzreb atylko poszuakc transportu do Rumi zapytal jej sie rowneiz czy dalej chce Beti bo jesli tak to mozna ich razem przewiezc .... mysle ze dogadali by sie.... trzeba by to anjpierw sprawdzic w sobote Quote
Ania_i_Kropka Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 W czwartek Pit jedzie na badania. Gdy będą wyniki i wszystko będzie ok Pit pojedzie do Rumi. Quote
nati_92 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 pIt jak dobzre pojdize to juz w tym tygodniu mzoesz byc u sebagosi czyli w swoim nowym kochanym tymaczsowym domku:loveu: Quote
kate89 Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Słuchajcie dziewczyna z Giżycka chce przygarnąc pita albo tora,ze wzgledu na stan Pita lepiej zeby to on pojechał do niej, Zgodziła sie na wizyte przedadopcyjną Wiec apel do osób z Gizycka o sparwdzenie domku. Ze wzgledu na to ze Pit jest za chudy na kastracje tearz, zgodziła sie wykonać to w jak bedzie na to gotowy we własnym zakresie, Wszystko jest na amstafowym forum http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?p=244249#244249 Quote
nati_92 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 ten domek tzreba szybko sprawdzic to ejst okazja dla niego jakby co to 30.03 jade do gizycka tylko bede musiala sis sie spytac czy moge go zabrac bo jade na biwak Quote
kate89 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Jak narazie nie ma osoby do sprawdzenia domku,a dziewczyna jest chętna nadal i chce jak najszybciej Pita. Moze sama po niego przyjechac wiec najwyzej w ostatecznosci w schronie wybadamy sprawe i ustali sie moze wizyte poadopcyjna. Co wy na to ?? No chyba ze do piątku ktos sie zgłosi Quote
basiagk Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Można wybadać wcześniej rozmową. Ze mną tak zrobiono. Gdy brałam Pako to nikt u mnie nie był. Uwierzyła mi dziewczyna, że będzie mial psiak super!!! A teraz zdaje relacje na dogo i każdy wie że jednak ma super! Quote
kate89 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 No własnie najlepiej bedzie jak se pogadamy w schronie no i wątek Pita bedzie kontynuowany na ,,juz w nowym domku" a przy okazji jakos moznaby tą poadopcyjna kiedys przeprowadzic jakby cos nie grało.Ale mam nadzieje ze bedzie dobrze.Czyli myslicie ze mozna spokojnie wydac?? Quote
Ania_i_Kropka Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Narazie musimy poczekać na wyniki badań. Jak wszystko będzie ok, zastanowimy się na spokojnie jak zlustrować:evil_lol: Kamilę i pituś będzie mógł jechać do domku. Quote
nati_92 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 napiszcie do psokot dokladnie jaka to dzielnica mi pisala ze jak bedzie wiedziec co to za dzielnia Gdyni do moze bedzie mogla sprawdzic Quote
Ania_i_Kropka Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Natali Pit jedzie do Giżycka. Nie trzeba sprawdzać domu w Gdyni, rzaden pies od nas nie jedzie do Gdyni. Quote
nati_92 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 oj wszytsko mi sie pomieszalo... o dmek do sprawdzenia chyba prosila mnie sebbagosia hehe a co do dowozu moja siostra sie zgodzial wiec 30.03 popoludniu Pit moze jechac ze mna prosto do Gizycka Quote
Ania_i_Kropka Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Natalia Kamila osobiście przyjedzie po Pita. Transport nie będzie potrzebny, ale będe pamiętać, może ktoś inny będzie potrzebował:evil_lol: Quote
Recommended Posts