Jump to content
Dogomania

Pomocy!!! Sponiewierany pies w typie doga ma czas tylko do niedzieli!

Recommended Posts

Posted (edited)

Całe jego życie było pasmem cierpienia.....
Karat jest ok 5 letnim psem w typie doga niemieckiego(tylko dużo mniejszy) / boksera .
Błąkał się po wiosce dość długo .Wychudzony w kiepiskim stanie - cały czas przeganiany kamieniami i patykami. Ludzie bali się jego postury. Z trudem udało mu się zdobyć resztki jedzenia . Przybłąkał się do domu w którym pracuje moja koleżanka i ona jako jedyna okazała mu pomocną ręke . Okazało się ,że pies jest skrajnie wyniszczony, ma wybitę dwa zęby, miał silny stan zapalny uszów. Z początku nie dał do siebie podejść . Teraz z wdzięcznością patrzy na osoby które mu pomogły. Niestety pracodawczyni mojej koleżanki nie zgadza się aby pies przebywał na jej posesji . Zgodziła się aby pies został tylko do niedzieli . Po tym trafi do schroniska . Niestety pies w schronisku może zostać uśpiony ponieważ ma niewielkie problemy behawioralne - warczy na osoby , których nie zna. Toleruje tylko moją koleżankę i jej siostrę . Jak go przekonać do innych ludzi ?. Cierpienie jakie musiał znosić odbiło ślad na jego psychice choć dodam że nie jest agresywny. Nie wiemy co zrobić.
Udało nam się uzbierać na hotel 150 zł . Pilnie potrzebny DT ,DS lub deklaracje na hotel . Proszę pomóźcie ! Bez nas zginie!

Edited by Marta1990
Posted

Co ludzie mu takiego zrobili, ze podchodzi z dystansem do innych... Niestety mimo ze od wtorku bede miała wolny dt, nie mogę zabrać psiaka do domu :( Jest mi bardzo przykro. Życzę mu jak najlepiej, oby znalazła sie osoba, która zechce mu pomóc.!! :)

Posted

Witam na wątku Karata:loveu:Napiszcie do anett,może hotel Kamiron będzie w stanie tu pomóc.Wiem,że zajmują się opieką i szkoleniem a anett z nimi współpracuje i trzyma okazjonalnie u nich "swoje" psiaki.

Posted

tak, z uciechowa jest ogonek
z dzd fiorsteinbock, giselle4, miechelle jakas, ada jakas. maja watki w dziale dolnoslaskim.
ale Ddz tez nie jest niczym fantastycznym. tak samo, jak wroclaw. najlepiej uciechow. tam jest ze 20 psow, ale pies musi byc odlowiony z ternu, nie zawieziony do schronu, pamietajcie.

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczyny pies już wykastrowany, odrobaczony , zaszczepiony i uszy w coraz lepszym stanie. Nabrał też ciałka trochę. Chciałam go wziąć do domu, ale on źle się czuje tu. Nie mieszkał nigdy w domu. To pies idealny do kojca. Do tego to już staruszek cały czas śpi, słabo widzi. Pomóżcie!

Posted

Qwert jesli mam byc szczera to wzialabym go do domu i poczekala az sie z tym oswoi niz wydawala do schroniska tylko dlatego bo on woli byc na dworze.
Jesli spi tyle co mowisz to po jakims czasie sie przyzwyczai przeciez.

Czy wersja z domem to bardzo awaryjna czy chcialabyus wziasc go na stale?
Bo zawsze moznaby psa potrzymac i w tym czasie np hotelu mu szukac i zbierac deklaracje