Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To my sie też chwalimy
chihuahua długowłosy
klasa młodzieży/ pies
BĄK BUCZYNOWO FCI
(czyli mój smierdziuszek Paco)

nasza pierwsza w życiu wystawa
ocena doskonała (i i mponujący opis)
I lokata, Zw. młodzieży, złoto
sędzina Janiki Steinbock

fotki dostanę za tydzień dopiero ;(

Posted

[quote name='miumiu']To my sie też chwalimy
chihuahua długowłosy
klasa młodzieży/ pies
BĄK BUCZYNOWO FCI

sędzina Janiki Steinbock

fotki dostanę za tydzień dopiero ;([/quote]

GRATULUJE!!:loveu:

Posted

[quote name='miumiu']To my sie też chwalimy
chihuahua długowłosy
klasa młodzieży/ pies
BĄK BUCZYNOWO FCI

sędzina Janiki Steinbock

fotki dostanę za tydzień dopiero ;(

Na konsumpcję fotek zapraszam tu
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30615&page=14&highlight=paco

Posted

[quote name='alive']Dlaczego ON-y wystawiają zawsze goście w dresach?? :lol: :lol: :lol:[/quote]
Odpowiem pytaniem na pytanie:evil_lol:
Dlaczego psy ras myśliwskich wystawiają często osoby w zielonych wdziankach z kapelusikami z piórkeim lub bez?:lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='sylrwia']Odpowiem pytaniem na pytanie:evil_lol:
Dlaczego psy ras myśliwskich wystawiają często osoby w zielonych wdziankach z kapelusikami z piórkeim lub bez?:lol: :lol: :lol:[/quote]

nie całkiem mnie ten argument przekonuje... :roll:
Jak wiadomo psy mysliwskie jak sama nazwa wskazuje są myśliwskie więc wystawiają je często myśliwi... :lol: tak samo nie dziwi mnie jak rasy narodowe wystawiane są przez ludzi w ludowych strojach...
idąc tym tokiem myślenia wychodzi, że ON to pies dla dresiarzy albo dla sportowców a nie pies stworzony do służby... albo może rozwiązanie jest smutniejsze ale prostrze - po prostu wśród włascicieli tej rasy jest dużo ludzi eleganckich inaczej...

Posted

[quote name='alive']nie całkiem mnie ten argument przekonuje... :roll:
Jak wiadomo psy mysliwskie jak sama nazwa wskazuje są myśliwskie więc wystawiają je często myśliwi... :lol: tak samo nie dziwi mnie jak rasy narodowe wystawiane są przez ludzi w ludowych strojach...
idąc tym tokiem myślenia wychodzi, że ON to pies dla dresiarzy albo dla sportowców a nie pies stworzony do służby... albo może rozwiązanie jest smutniejsze ale prostrze - po prostu wśród włascicieli tej rasy jest dużo ludzi eleganckich inaczej...[/quote]

Z tego co wiem to właśnie w owczarkach jest pozwolenie na stroje luźne ze względu że muszą niezłe rundki robić z psami na ringu i to biegiem aby ukazać doskonałą rytmike u ruch psa. A nie radze biegiem np 4 okrążenia robić w garniturze ;)

Posted

[quote name='sylwiaskalska']Z tego co wiem to właśnie w owczarkach jest pozwolenie na stroje luźne ze względu że muszą niezłe rundki robić z psami na ringu i to biegiem aby ukazać doskonałą rytmike u ruch psa.[/quote]

To od razu trzeba jak buraki w dresach? Przecież nie muszą tam robić ćwiczeń rozciągających ani akrobatycznych. Do przebiegnięcia kilka razy dookoła ringu jeansy czy inne spodnie lub spódnica (jeśli nie za wąska i jesli dodatkowo panienka nie ma szpilek :lol: ) nadają się równie dobrze jak dresy. A wiem cos o tym bo sama nie raz musiałam robić kilka rund po ringu i jakoś ngdy nie przyszło mi do głowy żeby z tego powodu ubierać się jak na zawody sportowe...

Posted

Ale nie wiem co Wam to przeszkadza? Moim zdaniem w dresie jest wygodnie i to nie jest bóg wie jaka wystawa żeby ubierać się jak na bal. Zresztą to jest ocena psa a nie właściciela !!! Moim zdaniem dresy są ok ;)

Posted

[quote name='alive']To od razu trzeba jak buraki w dresach? Przecież nie muszą tam robić ćwiczeń rozciągających ani akrobatycznych. Do przebiegnięcia kilka razy dookoła ringu jeansy czy inne spodnie lub spódnica (jeśli nie za wąska i jesli dodatkowo panienka nie ma szpilek :lol: ) nadają się równie dobrze jak dresy. A wiem cos o tym bo sama nie raz musiałam robić kilka rund po ringu i jakoś ngdy nie przyszło mi do głowy żeby z tego powodu ubierać się jak na zawody sportowe...[/quote]
Gosia juz to widzę jak biegasz w obcisłych ślizgach i do tego okropnie rażących:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

szetland z Archosa- Witch-Nerisa

Mopsia

szetland Piksel Wspólny Dom

szetlandy Archosy- Till(Mini) i Teebo

Chiłek długi Bąk Buczynowo (Paco) v1 Zw.Mł

Lexi ukończony championat

Posted

[quote name='sylrwia']Gosia juz to widzę jak biegasz w obcisłych ślizgach i do tego okropnie rażących:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote]

może pokuszę się o to w Warszawie :evil_lol:

Posted

[quote name='palma']Ale nie wiem co Wam to przeszkadza? Moim zdaniem w dresie jest wygodnie i to nie jest bóg wie jaka wystawa żeby ubierać się jak na bal. Zresztą to jest ocena psa a nie właściciela !!! Moim zdaniem dresy są ok ;)[/quote]
A my od pastuchów wskoczmy w gumofilce i derki na grzbiet. Dla niufek pianki i płetwy.
Międzynarodówka- jak każda inna wystawa to żadna tam w sumie rewelka, światówka w końcu też, to po cholerę się wysilać i dżinsy sobie fundnąć;). A ilość kilometrów tłuczona na ringu z On-kiem jest wprost powalająca- ja proponuję krótkie gacie, bo tak to pot po j...ach spływa i też przeszkadza. :eviltong:
Co do oceniania właściciela, to starzy bywalcy mają inne zdanie :evil_lol:
Dzięki Bogu w większości przypadków lądujemy w bezpiecznej odległości od areny cyrkowej On-ków.

Posted

A ja się zastanawiałam czy boso nie wystawić bo byłam w sandałach deszcz mi napadał i mało się nie zabiłam jak szłam, bo noga mi się ślizgała :diabloti: :evil_lol: :diabloti: No ja ON'ki miałam koło siebie .... ja ring 14 a ON'y 13?

"A my od pastuchów wskoczmy w gumofilce i derki na grzbiet"
Można nad tym pomyśleć ;)

Posted

[quote name='palma']
"A my od pastuchów wskoczmy w gumofilce i derki na grzbiet"
Można nad tym pomyśleć ;)[/quote]
A może baranie skóry np czarne mniej brudzące i do roboty ;)

Posted

no to ja wstawię swoje fotki :) Byłem obydwa dni :-) Było oczywiście suuper !!

przyjechałem aż z Ostródy:diabloti: specjalnie na wystawę:p

dla Nerisowej szczotka:loveu:

Seter angielski:loveu::loveu:

Seterka irlandzka :loveu::loveu::loveu::loveu: