Marta666 Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Ja najbardziej lubię robić zdjęcia psom z boku dlatego większość zdjęć jest tak uchwycona ;) Quote
limoncia Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='PARSONRK']Była przy parsonach i sie nie przywitała :mad: ;)[/quote] ojej przepraszam:roll: Quote
miumiu Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 To my sie też chwalimy chihuahua długowłosy klasa młodzieży/ pies BĄK BUCZYNOWO FCI (czyli mój smierdziuszek Paco) nasza pierwsza w życiu wystawa ocena doskonała (i i mponujący opis) I lokata, Zw. młodzieży, złoto sędzina Janiki Steinbock fotki dostanę za tydzień dopiero ;( Quote
natalia&borys Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='miumiu']To my sie też chwalimy chihuahua długowłosy klasa młodzieży/ pies BĄK BUCZYNOWO FCI (czyli mój smierdziuszek Paco) nasza pierwsza w życiu wystawa ocena doskonała (i i mponujący opis) I lokata, Zw. młodzieży, złoto sędzina Janiki Steinbock fotki dostanę za tydzień dopiero ;([/quote] GRATULUJE!!:loveu: Quote
PARSONRK Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='asia:)']a jak poszło gończym polskim i ogarom? http://forum.polskigonczy.avx.pl/viewtopic.php?t=655 gończe http://forum.polskigonczy.avx.pl/portal.php ogary Quote
milamini Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='miumiu']To my sie też chwalimy chihuahua długowłosy klasa młodzieży/ pies BĄK BUCZYNOWO FCI (czyli mój smierdziuszek Paco) nasza pierwsza w życiu wystawa ocena doskonała (i i mponujący opis) I lokata, Zw. młodzieży, złoto sędzina Janiki Steinbock fotki dostanę za tydzień dopiero ;( Na konsumpcję fotek zapraszam tu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30615&page=14&highlight=paco Quote
sylrwia Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='alive']Dlaczego ON-y wystawiają zawsze goście w dresach?? :lol: :lol: :lol:[/quote] Odpowiem pytaniem na pytanie:evil_lol: Dlaczego psy ras myśliwskich wystawiają często osoby w zielonych wdziankach z kapelusikami z piórkeim lub bez?:lol: :lol: :lol: Quote
alive Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='sylrwia']Odpowiem pytaniem na pytanie:evil_lol: Dlaczego psy ras myśliwskich wystawiają często osoby w zielonych wdziankach z kapelusikami z piórkeim lub bez?:lol: :lol: :lol:[/quote] nie całkiem mnie ten argument przekonuje... :roll: Jak wiadomo psy mysliwskie jak sama nazwa wskazuje są myśliwskie więc wystawiają je często myśliwi... :lol: tak samo nie dziwi mnie jak rasy narodowe wystawiane są przez ludzi w ludowych strojach... idąc tym tokiem myślenia wychodzi, że ON to pies dla dresiarzy albo dla sportowców a nie pies stworzony do służby... albo może rozwiązanie jest smutniejsze ale prostrze - po prostu wśród włascicieli tej rasy jest dużo ludzi eleganckich inaczej... Quote
sylwiaskalska Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 [quote name='alive']nie całkiem mnie ten argument przekonuje... :roll: Jak wiadomo psy mysliwskie jak sama nazwa wskazuje są myśliwskie więc wystawiają je często myśliwi... :lol: tak samo nie dziwi mnie jak rasy narodowe wystawiane są przez ludzi w ludowych strojach... idąc tym tokiem myślenia wychodzi, że ON to pies dla dresiarzy albo dla sportowców a nie pies stworzony do służby... albo może rozwiązanie jest smutniejsze ale prostrze - po prostu wśród włascicieli tej rasy jest dużo ludzi eleganckich inaczej...[/quote] Z tego co wiem to właśnie w owczarkach jest pozwolenie na stroje luźne ze względu że muszą niezłe rundki robić z psami na ringu i to biegiem aby ukazać doskonałą rytmike u ruch psa. A nie radze biegiem np 4 okrążenia robić w garniturze ;) Quote
alive Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='sylwiaskalska']Z tego co wiem to właśnie w owczarkach jest pozwolenie na stroje luźne ze względu że muszą niezłe rundki robić z psami na ringu i to biegiem aby ukazać doskonałą rytmike u ruch psa.[/quote] To od razu trzeba jak buraki w dresach? Przecież nie muszą tam robić ćwiczeń rozciągających ani akrobatycznych. Do przebiegnięcia kilka razy dookoła ringu jeansy czy inne spodnie lub spódnica (jeśli nie za wąska i jesli dodatkowo panienka nie ma szpilek :lol: ) nadają się równie dobrze jak dresy. A wiem cos o tym bo sama nie raz musiałam robić kilka rund po ringu i jakoś ngdy nie przyszło mi do głowy żeby z tego powodu ubierać się jak na zawody sportowe... Quote
BooBC Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Ale nie wiem co Wam to przeszkadza? Moim zdaniem w dresie jest wygodnie i to nie jest bóg wie jaka wystawa żeby ubierać się jak na bal. Zresztą to jest ocena psa a nie właściciela !!! Moim zdaniem dresy są ok ;) Quote
alive Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Ale ja wcale nie twierdzę, że trzeba sie stroić - sama tego nie robię. Uważam tylko, że trzeba się ubrać schludnie a nie jak obwieś. Quote
sylrwia Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='alive']To od razu trzeba jak buraki w dresach? Przecież nie muszą tam robić ćwiczeń rozciągających ani akrobatycznych. Do przebiegnięcia kilka razy dookoła ringu jeansy czy inne spodnie lub spódnica (jeśli nie za wąska i jesli dodatkowo panienka nie ma szpilek :lol: ) nadają się równie dobrze jak dresy. A wiem cos o tym bo sama nie raz musiałam robić kilka rund po ringu i jakoś ngdy nie przyszło mi do głowy żeby z tego powodu ubierać się jak na zawody sportowe...[/quote] Gosia juz to widzę jak biegasz w obcisłych ślizgach i do tego okropnie rażących:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
milamini Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 szetland z Archosa- Witch-Nerisa Mopsia szetland Piksel Wspólny Dom szetlandy Archosy- Till(Mini) i Teebo Chiłek długi Bąk Buczynowo (Paco) v1 Zw.Mł Lexi ukończony championat Quote
alive Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='sylrwia']Gosia juz to widzę jak biegasz w obcisłych ślizgach i do tego okropnie rażących:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] może pokuszę się o to w Warszawie :evil_lol: Quote
milamini Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='palma']Ale nie wiem co Wam to przeszkadza? Moim zdaniem w dresie jest wygodnie i to nie jest bóg wie jaka wystawa żeby ubierać się jak na bal. Zresztą to jest ocena psa a nie właściciela !!! Moim zdaniem dresy są ok ;)[/quote] A my od pastuchów wskoczmy w gumofilce i derki na grzbiet. Dla niufek pianki i płetwy. Międzynarodówka- jak każda inna wystawa to żadna tam w sumie rewelka, światówka w końcu też, to po cholerę się wysilać i dżinsy sobie fundnąć;). A ilość kilometrów tłuczona na ringu z On-kiem jest wprost powalająca- ja proponuję krótkie gacie, bo tak to pot po j...ach spływa i też przeszkadza. :eviltong: Co do oceniania właściciela, to starzy bywalcy mają inne zdanie :evil_lol: Dzięki Bogu w większości przypadków lądujemy w bezpiecznej odległości od areny cyrkowej On-ków. Quote
BooBC Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 A ja się zastanawiałam czy boso nie wystawić bo byłam w sandałach deszcz mi napadał i mało się nie zabiłam jak szłam, bo noga mi się ślizgała :diabloti: :evil_lol: :diabloti: No ja ON'ki miałam koło siebie .... ja ring 14 a ON'y 13? "A my od pastuchów wskoczmy w gumofilce i derki na grzbiet" Można nad tym pomyśleć ;) Quote
agawis Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Kochani czy ktoś z Was zrobił może zdjęcia gryfonikom brukselskim i belgijskim. Jesli tak to proszę umieście je na forum. Quote
Cavisia Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Estetką wielką nie jestem, jednak przyznam szczerze, że wystawcy onków w dresach mnie również rażą. Dla mnie to po prostu niechlujstwo. Quote
Clover Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Widzę, że moja Megisia się nawet na fotki załapała:multi: Dziękujemy baaardzo:kiss_2: Quote
ewaf Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='palma'] "A my od pastuchów wskoczmy w gumofilce i derki na grzbiet" Można nad tym pomyśleć ;)[/quote] A może baranie skóry np czarne mniej brudzące i do roboty ;) Quote
asia_i_bora Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='PARSONRK']http://forum.polskigonczy.avx.pl/viewtopic.php?t=655 gończe http://forum.polskigonczy.avx.pl/portal.php ogary to wiem, jestem stałym bywalcem tamtego forum:eviltong: tylko nie mogę się doprosić o wyniki gonczych w finalach;) Quote
Matusz Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 no to ja wstawię swoje fotki :) Byłem obydwa dni :-) Było oczywiście suuper !! przyjechałem aż z Ostródy:diabloti: specjalnie na wystawę:p dla Nerisowej szczotka:loveu: Seter angielski:loveu::loveu: Seterka irlandzka :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts