Avilia Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 [quote name='Tofikowa']wiadomość od Pani w sprawie Benka brzmiala tak: "Witam.poszukuje malego pieska dla spokojnego chlopca 12 letniego.prosze o informacje czy istnieje mozliwosc spotkania.niestety pracuje i moglabym przyjechac wieczorem lub np.w sobotę juz z ewentualnym nowym przyjacielem Benka.Pozdrawiam" Mogę Pani odpisać mailem, tylko nie wiem co :roll: Beny nie jest miniaturą - bo waży w granicach 12 - 14 kg. On jest strasznie śmiesznej budowy - ni to małe, ni to średnie. Wytłumacz Pani, że to nie ona przyjeżdża, a my na tzw. spotkanie przed-adopcyjne aby porozmawiać i pokazać jak wygląda umowa adopcyjna. Quote
Avilia Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 Kociarnia zaczyna nabierać kształtów! Powoli, sukcesywnie do przodu :) Nadal prosimy o wsparcie. Nadal potrzebujemy jeszcze jednego metrowego okna + drzwi wewnętrzne. A także na wyposażenie środka, na zrobienie kojców i zagospodarowanie reszty pomieszczenia czyli legowiska, drapaki, kuwety. [FONT=lucida grande]Fundacja Zwierzęca Arkadia[/FONT] [FONT=lucida grande]ul. Sarenek 10B[/FONT] [FONT=lucida grande]43-215 Jankowice[/FONT] [FONT=lucida grande]BOŚ BANK 33 1540 1128 2081 9100 7566 0001 [/FONT] [FONT=lucida grande]w tytule DAROWIZNA CELE STATUTOWE budowa kociarni [/FONT] Quote
Maruda666 Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Wykupiłam ogłoszenia dla Kiełka i Szelika na bazarku Juldan http://www.dogomania.pl/forum/threads/247560-Og%C5%82oszeniowy-dla-Majki-i-Kory-do-1-11-do-21-00?p=21459933#post21459933 Quote
Avilia Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 [quote name='Maruda666']Wykupiłam ogłoszenia dla Kiełka i Szelika na bazarku Juldan http://www.dogomania.pl/forum/threads/247560-Ogłoszeniowy-dla-Majki-i-Kory-do-1-11-do-21-00?p=21459933#post21459933 Serdecznie dziękujemy!!! Marudo :loveu: Quote
Lili8522 Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Czy macie psa o imieniu Lemon w hoteliku u Makili w Węgrzycach? Jeśli tak to dacje znać. Quote
cisowianka Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Wpłaciłam na dziadka Doriana bez łapki 20 zł. Wiadomo mało ale muszę obdzielić kilku psiaków no i deklaracje stałe..... Quote
Maruda666 Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Ogłoszenia dla Kiełka poszły na Katowice, dla Szelika chyba też tak może być? - nie dopytałam wcześniej :oops: Quote
Avilia Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 Lili8522 napisał(a):Czy macie psa o imieniu Lemon w hoteliku u Makili w Węgrzycach? Jeśli tak to dacje znać. Został tam tylko nasz Rudy. Coś się stało? Jesteśmy zaniepokojone tym wpisem... Olena84 napisał(a):Co u Dziadka? Zaraz wkleję info z DT :) cisowianka napisał(a):Wpłaciłam na dziadka Doriana bez łapki 20 zł. Wiadomo mało ale muszę obdzielić kilku psiaków no i deklaracje stałe..... Serdecznie dziękujemy!!!!!! Maruda666 napisał(a):Ogłoszenia dla Kiełka poszły na Katowice, dla Szelika chyba też tak może być? - nie dopytałam wcześniej :oops: Oczywiście Marudo :) Dziękujemy! Quote
asiuniab Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 kochani, ponieważ jakiś czas temu udało mi się zorganizować bazarek z piklami, jednym z beneficjentów był Romek, ale Romek w między czasie znalazł dom, dlatego też 86,00 zł przekazuję na Dziadeczka bez końcówki łapki; pieniądze przelałam, jak dotrą proszę dajcie mi znać na wątku:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/247103-Pikle-ostatnie-godziny-do-30-09-do-godz-23-00-staruszki-lasnsują-się-zawsze%21%21 Quote
Avilia Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 [quote name='asiuniab']kochani, ponieważ jakiś czas temu udało mi się zorganizować bazarek z piklami, jednym z beneficjentów był Romek, ale Romek w między czasie znalazł dom, dlatego też 86,00 zł przekazuję na Dziadeczka bez końcówki łapki; pieniądze przelałam, jak dotrą proszę dajcie mi znać na wątku:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/247103-Pikle-ostatnie-godziny-do-30-09-do-godz-23-00-staruszki-lasnsują-się-zawsze!! Asiu pieniążki dotarły! Idę dać znać na wątek :) *** Dziadziowe wieści: [FONT=lucida grande]"Wczoraj wieczorem jakoś się ożywił i sam pokonał chyba z 5m - położył sie na legowisku Emisia. Dzisiaj w ciągu dnia cały czas spał na tarasie. Jak jest lepiej to jak chce siku to szczeka. Dostaje jeszcze steryd - bo nie ma mu co dać. Ma jakąś ropną wydzielinę w oku. A, i boi się większych psów - jak dzisiaj przyszedł do nas Greg to biały przestał jeść i wbił się w brzeg koszyka.[/FONT] [FONT=lucida grande]Odkryłam, że zjada więcej jak się go karmi widelcem :-)) Jemu nic nie jest za wyjątkiem faktu, że nie ogarnia własnych kończyn. Potrafi nasikać na podkład a potem go skopać w kąt jak ma dobry dzień. A dzisiaj leżał rano na zasikanym.[/FONT][FONT=lucida grande] On ma spokojnie 15 lat - na głowie już prawie wcale nie ma mięśni." [/FONT] I obecnie: "[FONT=lucida grande]Coś, co na początku wydawało mi się obtarciem wargi dzisiaj zaczęło krwawić przy jedzeniu. Po dokładnym obejrzeniu są to jakieś rozpadowe zmiany( z prawej strony gorzej ) i wyglądają ohydnie. Nie można wykluczyć zmian o charakterze nowotworowym. Posmarować się tego niczym nie da, bo momentalnie zlizuje. Na razie od dzisiaj dostaje leki na błędnik. Co wcale nie znaczy, że mu na pewno pomogą, bo uszkodzenie błędnika może mieć różne podłoże ( uraz mechaniczny, wirusowe, pozostałość po zapaleniu ucha itd) i mogą to być zmiany nieodwracalne. Ale spróbować trzeba." Wydarzenie dziadka DORIANA na FB: [/FONT]https://www.facebook.com/events/521730827917593/?fref=ts Quote
Olena84 Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Dziadzio dzielny ale widać jak schorowany:( Quote
asiuniab Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 dokładnie, ale są lepsze dni z tego co czytam na fb; Quote
Avilia Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 Część naszych hotelowców. * [FONT=lucida grande]Szukasz przyjaciela?[/FONT] [FONT=lucida grande]Może to któryś z nich?[/FONT] [FONT=lucida grande]Przypatrz się dokładnie - widzisz go?[/FONT] [FONT=lucida grande]No to na co czekasz![/FONT] [FONT=lucida grande]Dzwoń! Zapytaj o niego![/FONT][FONT=lucida grande] Część naszych podopiecznych psów czekających na domy... KONTAKT: 782 241 515 / 782 341 515 fundacja@zwierzeca-arkadia.org [/FONT] Quote
ewunian Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Mysłowice poszukują wolontariuszy... jeśli mają to być takie spacerki, jak ten rok temu, co chyba Klaudus wstawiała - po terenie schroniska, między boksami... http://toz-myslowice.neostrada.pl/ Quote
__Lara Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 [quote name='ewunian']Mysłowice poszukują wolontariuszy... jeśli mają to być takie spacerki, jak ten rok temu, co chyba Klaudus wstawiała - po terenie schroniska, między boksami... http://toz-myslowice.neostrada.pl/ Że jakie????????????????????? :crazyeye::crazyeye::crazyeye::icon_roc::lmaa: Quote
Avilia Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 [quote name='ewunian']Mysłowice poszukują wolontariuszy... jeśli mają to być takie spacerki, jak ten rok temu, co chyba Klaudus wstawiała - po terenie schroniska, między boksami... http://toz-myslowice.neostrada.pl/ No proszę, proszę! Nie uwierzę dopóki na własne oczy nie zobaczę. Napiszę maila. Quote
Lobaria Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Avilia napisał(a):No proszę, proszę! Nie uwierzę dopóki na własne oczy nie zobaczę. Napiszę maila. Czekamy na odpowiedź, choć pewnie wszyscy ją znamy Quote
ewunian Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Dotarłam do tego posta o którym pisałam, akcja była w lutym - można znaleźć na stronie schroniska. Quote
szafra Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Czytałam na transportowym, że planujecie wyjazd do Warszawy. Mamy suczkę do dowiezienia do Warszawy na DT. Za późno czy jeszcze możemy się z naszą sunią podczepić ??? Quote
Avilia Posted November 18, 2013 Author Posted November 18, 2013 szafra napisał(a):Czytałam na transportowym, że planujecie wyjazd do Warszawy. Mamy suczkę do dowiezienia do Warszawy na DT. Za późno czy jeszcze możemy się z naszą sunią podczepić ??? Oj to już nieaktualne - niestety chętnych nie było, a nas czas gonił. Domy czekały. A jak pilnie musicie ją przewieźć? Quote
szafra Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 [quote name='Avilia']Oj to już nieaktualne - niestety chętnych nie było, a nas czas gonił. Domy czekały. A jak pilnie musicie ją przewieźć? Bardzo pilnie ... sunię biorą Mikropsiaki na DT. Jest zadredziona, wystraszona, ogolić by trzeba było do gołej skóry. Póki w budzie siedzi to nie da rady nic zrobić. Do tego jeszcze ma cieczkę :( Quote
Avilia Posted November 18, 2013 Author Posted November 18, 2013 [quote name='szafra']Bardzo pilnie ... sunię biorą Mikropsiaki na DT. Jest zadredziona, wystraszona, ogolić by trzeba było do gołej skóry. Póki w budzie siedzi to nie da rady nic zrobić. Do tego jeszcze ma cieczkę :( Kurczę, ja najprędzej mogę jechać w przyszłym tygodniu i to niestety za zwrotem kosztów (chyba, że ktoś dołączy) bo jechałabym specjalnie dla małej. *** [FONT=lucida grande]Jako, że na stronie Mysłowickiego schroniska pojawiła się informacja o wolontariacie - postanowiliśmy do nich napisać czy możemy wziąć udział w wolontariacie jako organizacja pro-zwierzęca.[/FONT] [FONT=lucida grande]Opowiedzieli. Grzecznie, aczkolwiek odmownie. [/FONT] [FONT=lucida grande]Z odpowiedzi wnioskujemy, że JAKO ORGANIZACJA NIE MOŻEMY BRAĆ UDZIAŁU W WOLONTARIACIE...[/FONT] [FONT=lucida grande]Ciekawe...[/FONT] Quote
szafra Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 [quote name='Avilia']Kurczę, ja najprędzej mogę jechać w przyszłym tygodniu i to niestety za zwrotem kosztów (chyba, że ktoś dołączy) bo jechałabym specjalnie dla małej. *** [FONT=lucida grande]Jako, że na stronie Mysłowickiego schroniska pojawiła się informacja o wolontariacie - postanowiliśmy do nich napisać czy możemy wziąć udział w wolontariacie jako organizacja pro-zwierzęca.[/FONT] [FONT=lucida grande]Opowiedzieli. Grzecznie, aczkolwiek odmownie. [/FONT] [FONT=lucida grande]Z odpowiedzi wnioskujemy, że JAKO ORGANIZACJA NIE MOŻEMY BRAĆ UDZIAŁU W WOLONTARIACIE...[/FONT] [FONT=lucida grande]Ciekawe...[/FONT] Dzięki :loveu:. Jeżeli nic nie znajdziemy wcześniej to będę bardzo wdzięczna :) ile by to wyniosło tak mniej więcej ? W Mysłowicach są pod względem odpowiedziach na maile przecudnie wręcz grzeczni. Miałam przyjemność już parę razy. Zapraszali oczywiście bez problemu, ale pod bramą schronu już inna gadka. Niestety do środka nas nie wpuścili :shake:. Wolontariat .... ciekawe. Quote
Recommended Posts