natalia.aleksandrov Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Laurenty na ogródku ;) Quote
DONnka Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Zaglądam do Laurentego :loveu: Karma mu smakuje ??? Quote
natalia.aleksandrov Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 Wcina aż mu się uszy trzęsą... :) I nie chcę zapeszać, ale są ludzie zainteresowani Laurentym... Baaaardzo fajny dom, piesek miałby być stróżem na ogromnej działce z ocieplaną budą, która ma przedłużony dach (jak to mi pan tłumaczył, żeby deszcz do misek nie padał :loveu:), w razie dużych mrozów/ewentualnej choroby psiaka Laurenty trafiłby do domu pana. Miały pyszne gotowane żarełko raz dziennie i suchej karmy do woli, zimą oczywiście więcej ciepłego gotowanego jedzonka. Kastracja na tak, wizyta na tak (możecie go codziennie odwiedzać, jak powiedział pan :D), operację przepukliny zrobią bez problemu... no cud-miód, a Laurenty świetnie się czuje na dworze, woli być na ogrodzie niż w domu (u mnie tylko śpi w domu, bo nawet jak drzwi są otwarte, to on woli przebywac na powietrzu). Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to w poniedziałek panowie zabraliby Laurentego (oczywiście razem z karmą)! Trzymajcie kciuki, kochani! Quote
DONnka Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Natalio, nie spieszcie się tak z wydawaniem Laurentego do budy Może niech najpierw się chłopak trochę wzmocni Pisałaś, że jest zabiedzony, chudzieńki, kuleje na łapkę... Po tylu nieudanych adopcjach jakoś bardzo sceptycznie podchodzę do takich obietnic :roll: Ludzie mogą godzić się na wszystko, mówić to, co chcemy usłyszeć, a potem w najlepszym wypadku zostawią psa samemu sobie i tylko raz dziennie rzucą mu coś do jedzenia, żeby miał siłę pilnować obejścia... Oczywiście mogę się mylić, ale ... Sprawdźcie przynajmniej dobrze potencjalny dom przed i po adopcji Quote
natalia.aleksandrov Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 Wizyta przedadopcyjna już była - udana! Naprawdę fajne warunki, ludzie też serdeczni i bardzo w porządku. Ich poprzedni owczarek był ostatnie trzy lata w domu - bo chorutki... Kochani starsi Państwo, naprawdę :) Quote
natalia.aleksandrov Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 Laurenty pojechał do nowego domu trzy dni temu (oczywiście wraz z ofiarowaną przez Skarpetę karmą). Nie pisałam, bo obserwowałam rozwój sytuacji. I... Jest szczęśliwym psem - ma zajęcie (córka szefa się nim zajmuje), jest psem stróżującym przy firmie (świetnie się do tego nadaje, jest baaardzo czujny), ma ocieplaną budę, jedzonko 2 razy dziennie, w razie silnych morzów - budynek gospodarczy, ma codzienny kontakt z człowiekiem, spacery i zabawę, a w razie choroby lub starości - ma zapewnioną emeryturę w domu zakochanego w nim szefa firmy. Czyli... Happy end! :) Quote
natalia.aleksandrov Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 U Laurentego wszystko super, był wczoraj zaszczepiony i odrobaczony :) Ale... ktoś inny nas potrzebuje... :( Jednak potrzebujemy pomocy... nieleczony, grozili oddaniem go do schroniska - Johnny potrzebuje wsparcia! http://www.dogomania.pl/forum/threads/229994-Johnny-WR%C3%93CI%C5%81-Z-ADOPCJI%21-Nieleczony-potrzebne-wsparcie-%21?p=19435307#post19435307 Quote
natalia.aleksandrov Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 [FONT=lucida grande]Kochani, to Laurenty w nowym domku! Teraz ma na imię Kieł, jest w domu, a nie na posesji, ponieważ odpoczywa po zabiegu kastracji :) [/FONT] Quote
egradska Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 na fotce wyglada super zaprzyjazniony ze swoja Pania:) oby tak dalej Quote
natalia.aleksandrov Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 Prawda, że słodko? świetnie trafił... oby było więcej takich adopcji! :) Quote
DONnka Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Uwielbiam takie widoki :):):) Niech Mu będzie dobrze :):):) Quote
natalia.aleksandrov Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Spieszę donieść, że u Laurentego (Kła) wszystko jest swietnie, wszyscy go kochają, a on kocha wszystkich. Jest zdrowym, zaszczepiony, wykastrowany... :) Quote
egradska Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 natalia.aleksandrov napisał(a):Spieszę donieść, że u Laurentego (Kła) wszystko jest swietnie, wszyscy go kochają, a on kocha wszystkich. Jest zdrowym, zaszczepiony, wykastrowany... :) i takie wieści na początku tygodnia bardzo cieszą:) dziękujemy, Natalio, oby tak dalej, Laurenty Quote
Recommended Posts