Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wcina aż mu się uszy trzęsą... :)
I nie chcę zapeszać, ale są ludzie zainteresowani Laurentym... Baaaardzo fajny dom, piesek miałby być stróżem na ogromnej działce z ocieplaną budą, która ma przedłużony dach (jak to mi pan tłumaczył, żeby deszcz do misek nie padał :loveu:), w razie dużych mrozów/ewentualnej choroby psiaka Laurenty trafiłby do domu pana. Miały pyszne gotowane żarełko raz dziennie i suchej karmy do woli, zimą oczywiście więcej ciepłego gotowanego jedzonka.
Kastracja na tak, wizyta na tak (możecie go codziennie odwiedzać, jak powiedział pan :D), operację przepukliny zrobią bez problemu... no cud-miód, a Laurenty świetnie się czuje na dworze, woli być na ogrodzie niż w domu (u mnie tylko śpi w domu, bo nawet jak drzwi są otwarte, to on woli przebywac na powietrzu).
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to w poniedziałek panowie zabraliby Laurentego (oczywiście razem z karmą)!
Trzymajcie kciuki, kochani!

Posted

Natalio, nie spieszcie się tak z wydawaniem Laurentego do budy
Może niech najpierw się chłopak trochę wzmocni
Pisałaś, że jest zabiedzony, chudzieńki, kuleje na łapkę...
Po tylu nieudanych adopcjach jakoś bardzo sceptycznie podchodzę do takich obietnic :roll:
Ludzie mogą godzić się na wszystko, mówić to, co chcemy usłyszeć, a potem w najlepszym wypadku zostawią psa samemu sobie i tylko raz dziennie rzucą mu coś do jedzenia, żeby miał siłę pilnować obejścia...
Oczywiście mogę się mylić, ale ...
Sprawdźcie przynajmniej dobrze potencjalny dom przed i po adopcji

Posted

Laurenty pojechał do nowego domu trzy dni temu (oczywiście wraz z ofiarowaną przez Skarpetę karmą). Nie pisałam, bo obserwowałam rozwój sytuacji. I... Jest szczęśliwym psem - ma zajęcie (córka szefa się nim zajmuje), jest psem stróżującym przy firmie (świetnie się do tego nadaje, jest baaardzo czujny), ma ocieplaną budę, jedzonko 2 razy dziennie, w razie silnych morzów - budynek gospodarczy, ma codzienny kontakt z człowiekiem, spacery i zabawę, a w razie choroby lub starości - ma zapewnioną emeryturę w domu zakochanego w nim szefa firmy.
Czyli... Happy end! :)

• 1 month later...
Posted

natalia.aleksandrov napisał(a):
Spieszę donieść, że u Laurentego (Kła) wszystko jest swietnie, wszyscy go kochają, a on kocha wszystkich. Jest zdrowym, zaszczepiony, wykastrowany... :)

i takie wieści na początku tygodnia bardzo cieszą:) dziękujemy, Natalio, oby tak dalej, Laurenty