Sebastian Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Cytat.- dziekuje za odpowiedz..pojezdzisz jeszcze nastepne 3 .. i bedziesz bardziej rozumiał TEN ŚWIAT.. Niech zgadnę, gdybym napisał że lat sześć, to odpowiedż byłaby, że pojeździsz kolejne sześć to...:cool1: z całym szacunkiem, staram się być kulturalny...wybacz ale tego nie skomentuję. A jeżeli chodzi o świat to?...nie, to też bez komentarza. ...a co do raudaska, bardzo mi się podoba. Z mojej strony, na ten temat to chyba już wszystko. Buźka.:eviltong: Quote
staff-ka Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Niech zgadnę, gdybym napisał że lat sześć, to odpowiedż byłaby, że pojeździsz kolejne sześć to...:cool1: z całym szacunkiem, staram się być kulturalny...wybacz ale tego nie skomentuję. A jeżeli chodzi o świat to?...nie, to też bez komentarza. - w takim układzie ..Twoja wypowiedz..tez pozostawie bez komentarza.. :cool1::cool1: :shake::shake: ech.... Quote
Sebastian Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 staff-ka napisał(a):- w takim układzie ..Twoja wypowiedz..tez pozostawie bez komentarza.. :cool1::cool1: :shake::shake: ech.... I tak będzie naprawdę elegancko.:thumbs: ps.tak czy tak, nie czuję urazy.;) Quote
Agga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 [SIZE="4"]kochani nie znęcajcie się nad moderatorem tego działu. Pamiętajcie, że zdjęcia mają mieć max wielkość 500 x 500 Quote
porterin Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Kochany Giovanni :lol: Wyobraź sobie, ze masz na ringu dwa zwierzęta. Pierwsze to staffik, a drugie to, dajmy na to koza :eviltong:. Staffik odbiega od wzorca, a koza ma wszystko zgodne ze wzorcem :evil_lol: , a jest to jak najbardziej mozliwe jeśli przeczytasz wzorzec. Wzorcowe kąty, grzbiet, ruch, no tylko głowa dziwna, ale powiedzmy, że to klasa młodzieży i jeszcze się rozwinie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:, no i te rogi :crazyeye: Czy u ciebie wygra wzorcowa koza, czy odbiegający od wzorca staffik? Nie rozkładaj psa na dzien dobry na części, spróbuj spojrzeć na niego jako na całość, bo Ci się rasy pomylą. Weźmy za przykład mojego Miśka jak zwykle. Czy Ty myślisz, że mówili by o nim do dzisiaj gdyby był tylko przerośniętym staffikiem? Zapewniam Cię, że dawno by wszyscy o nim zapomnieli. Musiał/ musi mieć w sobie coś więcej niż mówi wzorzec. dziekuje za odpowiedz..pojezdzisz jeszcze nastepne 3 .. i bedziesz bardziej rozumiał TEN ŚWIAT.. Tym razem nie mogę zgodzić się z Tobą Kasiu. Jeżeli Giovanni jest mądrym chłopcem, to za trzy lata stwierdzi, że wie mniej niż wiedział na początku. A swoja drogą też miałam wrażenie, że Giovanni był na Crufcie :eviltong: Quote
Sebastian Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 porterin napisał(a):Kochany Giovanni :lol: Wyobraź sobie, ze masz na ringu dwa zwierzęta. Pierwsze to staffik, a drugie to, dajmy na to koza :eviltong:. Staffik odbiega od wzorca, a koza ma wszystko zgodne ze wzorcem :evil_lol: , a jest to jak najbardziej mozliwe jeśli przeczytasz wzorzec. Wzorcowe kąty, grzbiet, ruch, no tylko głowa dziwna, ale powiedzmy, że to klasa młodzieży i jeszcze się rozwinie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:, no i te rogi :crazyeye: Czy u ciebie wygra wzorcowa koza, czy odbiegający od wzorca staffik? Nie rozkładaj psa na dzien dobry na części, spróbuj spojrzeć na niego jako na całość, bo Ci się rasy pomylą. Weźmy za przykład mojego Miśka jak zwykle. Czy Ty myślisz, że mówili by o nim do dzisiaj gdyby był tylko przerośniętym staffikiem? Zapewniam Cię, że dawno by wszyscy o nim zapomnieli. Musiał/ musi mieć w sobie coś więcej niż mówi wzorzec. Tym razem nie mogę zgodzić się z Tobą Kasiu. Jeżeli Giovanni jest mądrym chłopcem, to za trzy lata stwierdzi, że wie mniej niż wiedział na początku. A swoja drogą też miałam wrażenie, że Giovanni był na Crufcie :eviltong: Droga Dorotko Giovani jest mądrym chłpcem i nie widzi potrzeby tego udowadniania:eviltong: , a Ty Dorotko jesteś mądrą dziewczynką i proszę, napisałem, że w tej sprawie powiedziałem już wszystko, a jeżeli są jakieś niejasności to proszę jeszcze raz uważnie moje wypowiedzi przeczytać. Resztę dyskusjii pozostawiam Wam, Port Erin i Staff-Ka, ewentualnie innym zainteresowanym polemizować z Wami na temat Staffików, czy jak ktoś się chętny znajdzie, to z Tobą Dorotko na temat porównania trzody chlewnej i jakże przeze mnie szanowanej rasie Staffordshire Bullterrier. Wybacz, mi nie przystoi. A co do Miśka, darzę go ogromną sympatią, rzeczywiście ma coś w sobie, wspaniałe potomstwo, wielu szczęśliwych posiadaczy jego maluchów i co najważniejsze ogromny wkład w rozwój i uszlachetnienie rasy w Polsce przez Pana Jarząbka. Miłego wieczoru. Quote
porterin Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Giovanni, koza to nie trzoda chlewna :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A czemu nie chcesz już polemizować o staffikach? tak łatwo sie zniechęcasz? Nowy musi swoje oberwać :eviltong: Przekażę Twoją opinię o Miśku panu Jarząbkowi, zapewne się ucieszy, a nie powiedział z tego co wiem ostatniego słowa w tej rasie :lol: Jeszcze pare niespodzianek nas czeka. Misiek jest dobrym przykładem, bo jest mniej wzorcowy niż na przykład Carbo, a poza tym to weteran i nikomu gula nie skacze jak wygrywa :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Sebastian Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 porterin napisał(a):Giovanni, koza to nie trzoda chlewna :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A czemu nie chcesz już polemizować o staffikach? tak łatwo sie zniechęcasz? Nowy musi swoje oberwać :eviltong: Przekażę Twoją opinię o Miśku panu Jarząbkowi, zapewne się ucieszy, a nie powiedział z tego co wiem ostatniego słowa w tej rasie :lol: Jeszcze pare niespodzianek nas czeka. Misiek jest dobrym przykładem, bo jest mniej wzorcowy niż na przykład Carbo, a poza tym to weteran i nikomu gula nie skacze jak wygrywa :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Chętnie bym polemizował, ale jak dla mnie rozmowa straciła już dobry smak. Quote
porterin Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 No popatrz, ja poczułam sie zniesmaczona dużo wczesniej niz Ty, a jednak dyskutowałam :diabloti: Quote
Sebastian Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 porterin napisał(a):No popatrz, ja poczułam sie zniesmaczona dużo wczesniej niz Ty, a jednak dyskutowałam :diabloti: Dziękuję za dyskusję, jakże przemiłej płci pięknej.:lol: Quote
Sebastian Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 ..................:Dog_run: ................... Quote
porterin Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Dziękuję za uznanie, ciesze się, że nie uważasz mnie za przysłowiową blondynkę. Nie lubię sie cackać :lol: :lol: :lol: , szczególnie gdy rozmawiam z płcią podobno silniejszą :eviltong: Quote
Sebastian Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 porterin napisał(a):Dziękuję za uznanie, ciesze się, że nie uważasz mnie za przysłowiową blondynkę. Nie lubię sie cackać :lol: :lol: :lol: , szczególnie gdy rozmawiam z płcią podobno silniejszą :eviltong: Tak, silniejszą, do tego inteligentną i co ważniejsze dobrze wychowaną, poza tym spodziewającą się od jak mniemam POWAŻWEGO HODOWCY nieco bardziej merytorycznych wypowiedzi, a nie, po krótkiej pogawędce i braku argumentów, zaczepek, ignoracji i próżnych prowokacjii.:placz: A poza tym jak już trzeci raz pewnie zauważyłaś, próbuję zakonczyć rozmowę, na ten temat.:razz: Quote
porterin Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 co najważniejsze ogromny wkład w rozwój i uszlachetnienie rasy w Polsce przez Pana Jarząbka Na początek, Pan Jarżabek prosi, żebys wyedytował swój post, bo ten fragment jest dwuznaczny. A jakie są Twoje merytoryczne argumenty, bo ich znaleźć nie mogę ? Zadzierasz z jak mniemam POWAŻNYM HODOWCĄ a potem pary Ci brakuje? Quote
staff-ka Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Cytat: dziekuje za odpowiedz..pojezdzisz jeszcze nastepne 3 .. i bedziesz bardziej rozumiał TEN ŚWIAT.. Tym razem nie mogę zgodzić się z Tobą Kasiu. Jeżeli Giovanni jest mądrym chłopcem, to za trzy lata stwierdzi, że wie mniej niż wiedział na początku. - wiem ,wiem Dorota ... ja napisałam to w zupełnie innym kontekscie niz odebrał to inteligentny ,kulturalny męzczyzna.. ale po co mam tłumaczyc,jak tłumacza sie winni .. :p Kozie :lol: na wozie jeszcze bym wytłumaczyła,ale Staffikowi..nie potrzeba.. :razz: Port Erin i Staff-Ka, ewentualnie innym zainteresowanym polemizować z Wami na temat Staffików, czy jak ktoś się chętny znajdzie - a czy to jakas ujma,czy niesmak,czy moze obawa ..nie sadze..:roll: chyba jeszcze nikogo..przez to zadna z nas..nie obraziła , nie spowodowała kalectwa itp.jak i nie szła "po trupach" aby udowodnic swoje racje.. ale jak widac..(i domyslac sie tylko czemu) ..jesteśmy dla wielu "oscią w gardle" :mad: .. no trudno sie mówi.. :p i zyje sie dalej :multi::multi: A my z Dorota ..tez nie raz,nie dwa mamy odmienne zdanie,ale wydaje mi sie,ze SZANUJEMY je nawzajem.. pomimo,iz nie zaliczamy sie do psiapsiólek .. :evil_lol::evil_lol: Lukasz czy Dorota wklejajcie fotki .. z tego "nieszczesnego" Crufta ..?? !! Quote
Asztir Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Ja osobiście nie wiem nawet ja wyzaczęliście gotować atmosfere ale chciałam o coś zapytać. W odniesieniu do kolorowych staffików, że są bardziej buldogowate chciałam zapytać co w takim razie z Gentelmanem Jimem? On na pewno nie był buldogowaty, świdczą o ty nie tylko zdjęcia ale i wygrane walki? Chciałam więc zapytać jak ludzie odeszli od takich pięknych kolorowych staffików na rzecz ciężkich? i czy ktoś gdzieś ma linię takich lżejszych a kolorowych? Quote
Carbonara Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Droga Asztir! Moze ja i przestawie swoja wizje:) Gentelman Jim to inna bajka. Dla mnie z budowy to typowy terrier i nie wiele w nim bulldoga. Wspomniałas o walkach. wszyscy wiemy ze początkowo staffiki były psiakami walczącymi lub używanymi jako szczurołapy. Dopiero póxniej zaczeły stanowic pewna grupę a nastepnie pewien typ . Przestały byc pieskami pracujacymi ( mozna to tak okreslic) a stały sie zwierzetami hodowanymi dla wystaw. Rozpoczał sie nacisk na rase pod względem eksterrieru. Odpowiednie skojarzenia z krórych zaczeły sie wyłaniać kolejne typy staffordshire bull terriera. Z jedneg grupy hodowców wyłoniły sie pozostałe a co za tym idzie inne wizje rasy, lżejsze , cięzsze, wyźsze i niższe a kolor stanowił dodatek.Byc może na przestrzeni lat okazało sie że białe staffiki tez zlepszymi głowami i innymi elementami budowy były nieco mocniejsze a kolor tez dodaje masy lub ja zabiera. a jesli chodzi o linie białe nie buldogowate to mim zdaniem nic takiego nie istnieje....białe ciekawe psy w typie terrera lub w typie bull& terrier to doskonałe przypadki w miocie a że jest ich zdecydwanie mniej niz doskonałych czarnuszków to cięzej jest dobrac odpowiednich partnerów.... Pozdrawiam Quote
Nela Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 No widze ze ze zwylkego ogladania zdjec z wystawy - przerodzilo sie to w dyskusje na temat typow w rasie itd itp Powiem wam tylko ze osobiscie uwazam ze taki burdel jezeli chodzi o typy w rasie to jest TYLKO w staffikach i amstaffach !!!! Nigdzie indziej tego nie ma !!!! Dla mnie to tak jakby postawic sznaucera mini, sredniego i olbdrzymiego w jednym rzedzie i powiedziec ze to ta sama rasa i wybierac na wystawie !!!!! Paranoja !!! Gdzie oczywiscie najbardziej wzorcowi odpowiada sznaucer sredni !!!!! i to on jest preferowany w hodowli i wygrywa na wystawach !!!! Szkoda gadac.. Quote
Carbonara Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Zdjecia skradłam z Bullbreeds on line . mm nadzieje że Pan Brian Owen sie nie pogniewa:) Pozdrawiam Quote
staff-ka Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 - o proszę sa i na ringówce :loveu::loveu: Staszeczki.. na Crufcie ;) Quote
Sebastian Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 porterin napisał(a):Na początek, Pan Jarżabek prosi, żebys wyedytował swój post, bo ten fragment jest dwuznaczny. A Ty co adwokat, czy demonstracja znajomości...???:placz: A jakie są Twoje merytoryczne argumenty, bo ich znaleźć nie mogę ? To czytaj uważnie... Zadzierasz z jak mniemam POWAŻNYM HODOWCĄ a potem pary Ci brakuje? Buu ha ha... Ja już nie mam sił:placz: , tak, jesteś fachowcem! i niech tak zostanie jak najdłużej... tylko już nie tłumacz wszystkim proszę, i wierz głęboko w swoje racje... ja szanuje Twoje poglądy a Ty proszę uszanuj moje, wierzę że na tyle cię stać. I dajmy już spokój, przecież i Tobie i mnie podobały się Staszki na wygranych lokatach!!! więc po co te wywody. :p no i kto tu się ciągle tłumaczy???...ehhh Quote
Sebastian Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 A co do Pana Jarząbka, wyjaśniam, żeby nikt nie rozumiał niczego dwuznacznie.Choć wydaje mi się że jaśniej wyrazić się nie mogłem, jest to niezwykle ceniony przeze mnie hodowca, który swoją pracą uszlachetnił i stworzył absolutną podwalinę rasy w kraju. Quote
porterin Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Ja już nie mam sił No i bardzo dobrze. Trzeba było zastanowic się wcześniej co się wypisuje. Nie rób ze mnie fachowca, bo "wiem, że nic nie wiem", a cenzurę swojej wiedzy, inteligencji i dobrego wychowania wystawiłeś sobie sam, więc komentowac tego nie będę. Quote
Sebastian Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 porterin napisał(a):No i bardzo dobrze. Trzeba było zastanowic się wcześniej co się wypisuje. Nie rób ze mnie fachowca, bo "wiem, że nic nie wiem", a cenzurę swojej wiedzy, inteligencji i dobrego wychowania wystawiłeś sobie sam, więc komentowac tego nie będę. ...no całe szczęscie bo już myślałem że nie skończymy.:multi: a kulturę naszych wypowiedzi,to już pewnie wszyscy ocenili. Nie czuję urazy, i sciskam mocno. Quote
staff-ka Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Niedawno dostałam fotke takiego rudasa ,który wystąpił w Limit class ..uzyskując lokate II : Murphy (Gallant Prince of Henfaes at Gallantstaff).. Quote
Recommended Posts