Pestkaa Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Witam! Od trzech tygodni jestem właścicielką pięknego, inteligentnego i kochanego charta. Jest do mnie i mojej rodziny bardzo przywiązana - jeśli wszyscy siedzą w jednym pokoju, to ona nie pójdzie do innego. Najpierw piszczała, wyła i szczekała jak ktokolwiek wyszedł z domu, choć inni domownicy byli. Teraz popiszczy minutę, dwie i daje sobie spokój. Ale jeśli chcemy wyjść wszyscy razem do sklepu, imieniny itp. to zawsze jedna osoba musi zostać. Bo panikuje niemiłosiernie. Ostatnio pięć, dziesięć, piętnaście minut stałam pod klatką i bez przerwy słyszałam piski, szczeki i wycie. Co mam robić? Szczyl ma zabawki, jedzenie, picie, zabawkę z której wylatują chrupki (coś jak kong). Ale to nic nie daje. Proszę o pomoc. Quote
natka.jezewska Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 A może jesteś w stanie zapewnić mu na jakiś czas przyjaciela, który spokojnie reaguje na samotność:) Gdy twój psiak zobaczy, że drugi pies się nie denerwuje zrozumie, że to nic złego zostać samemu w domu :) Quote
Recommended Posts