Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie lubię jak nagle w danym temacie zapada cisza.....
Zawsze odbieram to jako coś złwrogiego- mam nadzieję, że tak nie jest ale naprawdę się niepokoję...

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pozdrowienia do Scrapcia i Fidusia. Nie ma powodu do niepokoju- skończył mi się urlop i mam mniej czasu(nawet okien na święta nie zdążyłam umyć:( ). Scrapcio trochę się zaokraglił, a Fido przeciwnie-schudł (znacznie wiecej ruchu :) ) Psiaki , gdy się bawią, są super.Fido prowokuje Scrapiego przechadzając się z piłeczką między dwoma kłami, tak żeby łatwo było ją zabrać, a Scrapi nie daje za wygraną i tak długo biega dookoła aż dostanie piłkę w swoje zębiska. Tak on ma takie zębiska jak mały krokodyl.Byliśmy tym wszyscy zdziwieni, bo jak w takim małym pyszczku może zmieścić się takie uzębienie! Uszko Scrapcia już wyglada porządnie-wystarczyły 2 kapiele i okłady z nagietka i jakaś "ludzka"maść, którą zapisał wet. Mały nauczył się wreszcie,że Fido też musi zjeść w spokoju i chociaż ma nieprzepartą chęć do wjechania nosem w michę Fida, to jak koło niego stoję i do znudzenia powtarzam "nie wolno,nie rusz",to udaje mi sie zatrzymać go w drugim kącie kuchni.
Zdarza sie,że w nocy budzi mnie, bo chce wyjść, ale coraz rzadziej.Parę razy zostały same na 4-6 godzin.Raz po powrocie było tragicznie- nasikane,nakupane i paw w koju Scrapcia-masakra! Okazało się,że Scrapinek żdżarł gryzaka swojego, fidowego i kawałek sciągniętej z parapetu klapki na muchy, a że ma szybką przemianę materii, to zdążył to przerobić i pozbyć się z organizmu. Dzisiaj nie było juz takich sensacji, bo dostał rano o połowę porcji karmy mniej.
Pozdrowienia dla wszystkich ;)

Posted

Fantastycznie, że się odezwałaś :multi:
Poprostu nie lubię jak nagle zapada cisza- myślę, ze możesz to zrozumieć.
Cudnie, że psiaki się "dogadują", Skrapi zrozumie do konca, ze jedzenie każdy ma swoje a moze i nie. U mnie dwa moje staruszki do teraz sobie podkradają, więc zawsze muszę ich przy jedzeniu pilnować. Natomiast Hektor z niczyjej miski nie ruszy i tak samo Chojrak.
Pozdrawiam Was serdecznie- buziaczki :)

Posted

Danka jak dobrze, że się odezwałaś bo się baaardzo wszycy martwiliśmy.

Jak brakuje ci czasu to napisz od czasu do czasu, że wszytko ok. Nawet jedno zdanie.

Pozdrwiamy.

Posted

Jasne,że napiszę, tylko to nie będzie regularnie. Scrapuś dostawał przez pierwszy tydzień żarełko do oporu, żeby sie zorietował,że mu nie zabrakine i ze nikt mu nie zje. Ale na dłuższą metę tak nie mogło być, bo by nie uciagnął brzucha- taki miał apetyt! Wiec dostawał co dzień odrobinę mniej i tak do rozsadnej- oczywiście według nas-porcji. Teraz nie napada na michę, chociaż leci sprawdzić co jadł Fido. Jest coraz fajniej :multi: . Mały jest bardzo pojętny i szybko się uczy, ale to jednak jeszcze rozbrykany psi dzieciak (sika po suniowemu)
Dzisiaj wymyślił nową zabawę - rozpędzał się i wślizgiwał pod idacego Fida i przejeżdżał pod nim na drugą stronę. Komicznie to wyglądało. Pozdrawki dla wszystkich!

• 2 weeks later...
Posted

Pozdrowienia od Skrapcia i Fida. Chłopaki chyba nie mogą już żyć bez siebie.Fidowi przeszło już obrażanie się i obydwa urzadzają sobie co dzień zapasy i gonitwy dookoła domu.Fidowi wet kazał schudnąć,więc Skrapi jest dla niego jak terapeuta i trener-nie zostawia go długo w spokoju.Jak są w domu same to są grzeczne i chyba większość czasu przesypiają.skrapi coraz częściej załatwia się poza ogrodem na spacerze.W domu już nie siusia :) .Mały diabełek ma różne pomysły...
Lubi bawić się w ogrodnika- wykopuje posadzone przez nas roślinki i "sadzi" je na trawniku... Ostatnio w czasie gdy obcinałam włosy Fidowi, mały wyniósł na trawnik wszystkie buty z wiatrołapu. Nie lubi tych samych psów co Fido i uczestniczy w ich obszczekiwaniu.

Posted

Danka, to super że chlopaki się tak dobrze dogadują i ciesze się że przymykasz oko na te jego diabelskie pomysły, to już chyba taki typ wesołego rozrabiaki :lol: , ale przynajmniej nie jest nudno. :evil_lol:

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Witamy! Poznajecie Scrapcia?

Zmenił się,prawda? Ale psoci nadal tak samo mimo,że stateczny juz z niego facet (sika z podniesioną łapą! na ogrodzie czasami jeszcze jak psia baba,ale to zapewne dlatego,żeby nikt nie widział)

Z Fidusiem są kumplami,jeden bez drugiego nie może się obejść.
Fido znacznie przychudł,od czasu,jak Scrapi jest u nas,bo obaj biegają jak szalone,urządzają sobie zapasy.Wreszcie jest fajnie!!1

Mały narobił pare drobnych szkód,ale Fiduś w jego wieku był nie lepszy, więc myślimy,że wyrosnie z tego.
Pozdrowienia!
PS.Nie gniewajcie sie,że tak rzadko piszę,mam masę obowiązków zawodowych i na wszystkko nie starcza czasu.Gdyby było coś nie tak, to skrobnęłabym maila z prośbą o radę.Ale wszystko OK!

• 2 weeks later...
  • 3 months later...