Agnieszka Co. Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Dyzio ma ok 11 lat, waży 5,5 kg. Zabrałam go w sierpniu 2001 roku ze schroniska gdy miał kilka miesięcy. Dla mnie był uroczym malutkim stworzonkiem i nie wiem czemu moi bliscy nazywali go żartobliwie szkaradkiem. Fakt, że spomiędzy szczenięcego puchu wyrastały kępki dłuższych włosów a uszy były ciut za duże. Przez te wszystkie lata spędzone z nami stał się psem idealnym - rozumie czego się od niego oczekuje, jest posłuszny, czysty. Uwielbia pieszczoty lecz równocześnie nie jest natarczywy. Quote
Agnieszka Co. Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 (edited) Lusi waży tylko 2,5 kg ma 9 lat i także trafiła do nas ze schroniska. Była początkowo tylko tymczasem - w schronisku usunięto jej gałkę oczną (z powodu wrzodu) i miała u nas wracać do zdrowia. Została bo od razu poczuła się jak u siebie a nas traktowała jak starych znajomych. Kilka miesięcy później, podczas wieczornego spaceru wpadła pod przejeżdżający samochód. Niestety zmiażdżoną tylnią łapkę weterynarz musiał amputować. Mimo tych małych "braków" radzi sobie doskonale, często postronne osoby nie zauważają że jest kaleka. Jest bardzo przyjacielska, uwielbia leżeć na naszych kolanach, głaskanie i długie spacery. Edited August 24, 2012 by Agnieszka Co. Quote
Joann Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Ale masz wielkie serduszki;] psiaki widać ze baardzo szczęśliwie;] Quote
Ty$ka Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Witamy się :) Jak dobrze, że są na świecie jeszcze tacy dobrzy ludzie jak Ty :loveu: Pieski cudne, liczę na dużo ich zdjęć i relacji :) Quote
Agnieszka Co. Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 Ostatnio wypoczywaliśmy wraz z psami na Mazurach. Lusi opalała się na pomoście A Dyzio pilnuje kapoków :) Quote
Ty$ka Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 ładne robisz fotki, przyjemnie się je ogląda :loveu: Tylko coś ich mało :P Quote
Agnieszka Co. Posted September 4, 2012 Author Posted September 4, 2012 Mało, wiem, ale ja częściej na wątkach psów w potrzebie przebywam. Zaraz idę odwiedzić Wasze galerie. Quote
Leokadia Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Witamy się u psiaków, tylko zdjęć cos mało, może by się dało skombinować coś więcej:lol: Quote
Agnieszka Co. Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 Witam wszystkich odwiedzających. Od soboty mamy u siebie nowego kolegę na DT. Loti jest mixem szetlanda Zapraszam na jego wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/231781-Loti-spokojny-i-kochany-mix-sheltie-szuka-DS?p=19627368#post19627368 Quote
Leokadia Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Gratuluje nowego kolegi, a jak się całe stadko dogaduje razem? Quote
Agnieszka Co. Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Psiaki dogadują się wyśmienicie. To znaczy Loti jest bardzo ugodowy, schodzi moim psiakom z drogi, bo moje są bardzo zazdrosne. Ale zauważam też, że Dyzio i Lusi traktują go coraz lepiej, bo wiedzą, że z jego strony nic im nie grozi Teraz kilka zdjęć zrobionych przez moją córkę podczas spaceru i Loti w kolorach jesieni (te robił mój syn) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Ciotka:mad: Ty masz wątek, znaczy Twoje maluszki i ja nic o tym nie wiem?! Jak to się stało??:diabloti: Psiaki są prze cudowne i bardzo gościnne, jak byłam z moją 3 to ciepło nas przyjęli:) a później nasze dwie 'kaleki' zaczęły ze sobą rywalizować:D cóż... waleczne kobietki :evil_lol: Ale przyznaje się, moja to zołza okropna, a, że po przejściach to ją rozpuściłam ;) Może mam jakieś zdjęcia? Muszę zerknąć ;) Quote
Agnieszka Co. Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Założyłam niedługo po powrocie z Mazur - wtedy sugerowałaś, że powinnam pokazać zdjęcia z wyjazdu, ale potem jakoś nie było czasu na prowadzenie wątku, więc też nie zapraszałam. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 No dobrze, dobrze ;) to czekam na dużo zdjęć :D Jejku zdjęcie z baranem jest super!! :loveu: Lusi jak się opala..:loveu: Ładne zdjęcia, bardzo ładne, fajny aparat macie:) Quote
Agnieszka Co. Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 [FONT=Consolas]We czwartek wieczór podczas kąpania Lusi wyczułam na jej zadzie guza. Byłam w sobotę rano u weterynarza - Lusi była badana, guz obmacany, łącznie ze sprawdzeniem przez odbyt czy to nie przetoka z jelita. Po zmierzeniu temperatury (ponad 40 stopni) wszystko wskazywało na to, że to stan zapalny i formuje się ropień. Bardzo się ucieszyłam z takiej diagnozy gdyż bałam się, że to może być nowotwór. Lusi dostała 2 zastrzyki antybiotyków i porcję na 6 dni w tabletkach. Dziadostwo rosło w oczach i przesunęło się niżej, na wysokość odbytu i zaczęło boleć bo Lusi nie pozwalala juz tego dotykać. Tego samego dnia wieczorem uformowała się już kula wielkości sporej czereśni w bordowym kolorze. Późnym wieczorem pękła tworząc ranę średnicy ok 1,5cm. Dzisiaj chyba tworzy się kolejny ropień trochę wyżej. Po pracy lecimy do weterynarza. [/FONT] [FONT=Consolas] [/FONT] [FONT=Consolas]A z dobrych wieści - Loti pojechał do nowego domu :)[/FONT] Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Właśnie pisałam u Lotiego! Zdrówka dla małej!!:kciuki::calus: Quote
Ty$ka Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Życzymy zdrówka Lusi :) I cieszę się niezmiernie z happy endu shelcika :) Quote
Agnieszka Co. Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 Lusi już wyleczona, tyłek się zabliźnia, a na DT mamy niedźwiadka :) czarną suczkę chow-chow Quote
Ty$ka Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 To się cieszę :) Widzę, że nie pozwalacie się sobie nudzić i co rusz znajdujesz sobie jakąś bidę :). Ma chowek wątek na dogo? ;) Quote
Leokadia Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Niecierpliwie czekamy na foty, ale to musi byc piękna sunia:loveu: Quote
BUDRYSEK Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Dlaczego nic nie wiem o tym watku? :mad: Quote
Agnieszka Co. Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 A bo on nawet przeze mnie zaniedbywany ;) Quote
Agnieszka Co. Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='Ty$ka']To się cieszę :) Widzę, że nie pozwalacie się sobie nudzić i co rusz znajdujesz sobie jakąś bidę :). Ma chowek wątek na dogo? ;) Ma i serdecznie zapraszam http://www.dogomania.pl/forum/threads/235990-Gabi-cudna-suczka-chow-chow-już-w-DT-szuka-teraz-stałego-domu Quote
Agnieszka Co. Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Zapraszam na bazarek na BDT u Budrysek http://www.dogomania.pl/forum/threads/236077-Buty-i-torebka-na-BDT-u-Budrysek-(długi-w-lecznicach)-do-27-11-godz-23-00?p=20002722#post20002722 Quote
Recommended Posts