Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hm... wczoraj na spacerze mój maluch (4 miesiące) trzy razy zwymiotował. Nie mam pojęcia dlaczego, bo jadł to co zawsze...
Chciał potem zjeść swoje wymiociny, ale mu na to nie pozwoliłam.
Dzisiaj rano z kolei pierwszy raz oddalił się ode mnie (bardzo pilnuje się, abym nie znikła mu z pola widzenia i nie dalej niż 30cm) i pobiegł w to miejsce gdzie zwymiotował i chciał to zjeść :/ Znowu go zabrałam, ale zastanawia mnie, czemu nawet kolejnego dnia chciał zjeść to co zwrócił? Czy to normalne?

Posted

he he he no niestety ale psy to takie małe wieprzki pod tym względem, często zjadają to co zwrócą. Obserwuj szczeniaka, jeżeli wymioty się powtórzą lub będzie miał biegunkę to idź do weta bo takie małe bardzo szybko się odwadniają

Posted

aesthete napisał(a):
Hm... wczoraj na spacerze mój maluch (4 miesiące) trzy razy zwymiotował. Nie mam pojęcia dlaczego, bo jadł to co zawsze...
Chciał potem zjeść swoje wymiociny, ale mu na to nie pozwoliłam.
Dzisiaj rano z kolei pierwszy raz oddalił się ode mnie (bardzo pilnuje się, abym nie znikła mu z pola widzenia i nie dalej niż 30cm) i pobiegł w to miejsce gdzie zwymiotował i chciał to zjeść :/ Znowu go zabrałam, ale zastanawia mnie, czemu nawet kolejnego dnia chciał zjeść to co zwrócił? Czy to normalne?

czy piesek byl szczepiony i p/jakim chorobom i ile razy i czy byl odrobaczony i ile razy?

Posted

No właśnie takie wymioty to pierwszy raz, poki co jest spokój.
co do szczepień to oczywiście, że ma :) w książeczce są jakieś naklejki... Ma dwie w profilaktyce przeciwpasożytniczej, trzy w szczepieniu przeciwko innym chorobom zakaźnym i na razie jedno szczepienie przeciwko wściekliźnie. We wrzesniu mam się z nim ponownie pokazać :)