aesthete Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Hm... wczoraj na spacerze mój maluch (4 miesiące) trzy razy zwymiotował. Nie mam pojęcia dlaczego, bo jadł to co zawsze... Chciał potem zjeść swoje wymiociny, ale mu na to nie pozwoliłam. Dzisiaj rano z kolei pierwszy raz oddalił się ode mnie (bardzo pilnuje się, abym nie znikła mu z pola widzenia i nie dalej niż 30cm) i pobiegł w to miejsce gdzie zwymiotował i chciał to zjeść :/ Znowu go zabrałam, ale zastanawia mnie, czemu nawet kolejnego dnia chciał zjeść to co zwrócił? Czy to normalne? Quote
zakonna Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 he he he no niestety ale psy to takie małe wieprzki pod tym względem, często zjadają to co zwrócą. Obserwuj szczeniaka, jeżeli wymioty się powtórzą lub będzie miał biegunkę to idź do weta bo takie małe bardzo szybko się odwadniają Quote
xxxx52 Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 aesthete napisał(a):Hm... wczoraj na spacerze mój maluch (4 miesiące) trzy razy zwymiotował. Nie mam pojęcia dlaczego, bo jadł to co zawsze... Chciał potem zjeść swoje wymiociny, ale mu na to nie pozwoliłam. Dzisiaj rano z kolei pierwszy raz oddalił się ode mnie (bardzo pilnuje się, abym nie znikła mu z pola widzenia i nie dalej niż 30cm) i pobiegł w to miejsce gdzie zwymiotował i chciał to zjeść :/ Znowu go zabrałam, ale zastanawia mnie, czemu nawet kolejnego dnia chciał zjeść to co zwrócił? Czy to normalne? czy piesek byl szczepiony i p/jakim chorobom i ile razy i czy byl odrobaczony i ile razy? Quote
aesthete Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 No właśnie takie wymioty to pierwszy raz, poki co jest spokój. co do szczepień to oczywiście, że ma :) w książeczce są jakieś naklejki... Ma dwie w profilaktyce przeciwpasożytniczej, trzy w szczepieniu przeciwko innym chorobom zakaźnym i na razie jedno szczepienie przeciwko wściekliźnie. We wrzesniu mam się z nim ponownie pokazać :) Quote
gryf80 Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 to normalne że pies chciał zjesć swoje wymiociny.mógł coś zjeśc na spacerze,czy przypadkiem nie skubał trawy? Quote
aesthete Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 Trawę to on uwielbia, ale wtedy akurat nie jadł... Właśnie zjadł to co zawsze :roll: Quote
Recommended Posts