Eden Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 (edited) Saba to wspaniala suczka, ma ok. 4-5 lat, Saba zostala znaleziona w okolicach Olkusza, długo błąkała się po okolicy. Obecnie przebywa w DT gdzie przechodzi socjalizacje. Saba jest wielkości dużego whippeta, waży 21 kg jest piękną suczką spragnioną czułości i kontaktu z człowiekiem. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, więcej informacji udzieli opiekunka w DT. Szukamy dla Saby wspanialego domu, takiego, który juz więcej jej nie zawiedzie, najlepiej aby to był jedyny pies w domu. Ogród mile widziany :-) Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej i stosowanie się do jej regulaminu. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited October 29, 2012 by Eden baner Quote
Eden Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 Saba nie ma szczęścia do swoich ludzi :-( błąkała się po Olkuszu, Pani która tam mieszka przygarnęła ją twierdząc że nikomu jej nie odda, po dwoch miesiącach przez przypadek znajoma trafiła na ogłoszenie na tablicy że Pani z Olkusza Saby już nie chce dłużej, mogłaby trafic do kłusowników albo do pseudo bo jest piękną charcicą, na szczęście znalazła się dobra dusza która zabrała ją do siebie na Dt pomimo tego że ma trzy swoje psy. Mam nadzieję że Saba w koncu znajdzie dom który już jej nie zawiedzie. Quote
Eden Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 DT już się zalogowala za niedlugo wstawi aktualne zdjęcia i napisze co nieco o Sabie :-) Quote
1izabelka1 Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Witam serdecznie wszystkich odwiedzających wątek Saby:).Tak jak koleżanka napisała wcześniej Saba tymczasowo przebywa u mnie ,jest to sunia o ogromnym serduszku kocha ludzi czy to znajomych czy też nie znajomych ,jest bardzo ufna i nie sprawia żadnych problemów jedyna wada jaką mogę napisać to nie zawsze życzy sobie kontaktu z innymi czworonogami chociaż z moimi się dogadała także nie jest tak żle:).Szukamy dla Saby najlepszego domku ale jak wiadomo przed tym będzie musiała przejść zabieg sterylizacji co by nie było małych Sab:)i tu pięknie będziemy się uśmiechać :)do Fundacji Ostatnia Szansa prowadzącej akcję sterylek żeby dziewczynka też mogła skorzystać i przygotowana już czekać na swoje miejsce na ziemi.Jesteśmy w tej chwili na etapie szukania najtańszej kliniki. a oto nasze serduszko. Quote
Eden Posted August 26, 2012 Author Posted August 26, 2012 Potwierdzam...Saba to przylepa i słodziak, spedziłam z nią tylko parę godzin a już podbila moje serducho :-) Quote
1izabelka1 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 jak na razie o Sabę pytają się tylko panowie którzy koniecznie chcą aby nie była sterylizowana ,muszę prężniej działać z załatwieniem tej tańszej kliniki ,jak dziewczyna będzie już po zabiegu dopisze w ogłoszeniach że jest wysterylizowana wtedy może będę odbierać mniej takich beznadziejnych telefonów .pozdrawiamy Quote
Eden Posted August 26, 2012 Author Posted August 26, 2012 Kłusole potrzebują 100% suczki, kto im da następną "broń" na zwierzęta? :-( Quote
1izabelka1 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 dzwonił pan zainteresowany sunią i z tego względu że mieszka daleko chciał żebym Sabę wysłała przez pocztę ,kurierem :)taki kandydat rzadko się trafia ,chyba nie ma co się zastanawiać tylko zacząć dziewczynę pakować :) :) Quote
1izabelka1 Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 dzięki wsparciu koleżanki o dobrym serduszku Saba została zaszczepiona wczoraj na wściekliznę za parę dni będzie szczepienie na choroby i potem można się umawiać na sterylizację pierwsze wstępne negocjacje wskazują na to że uda się przeprowadzić zabieg po kosztach ,będziemy informować jak już będzie wszystko na 100 %wiadomo . pozdrawiamy Quote
Eden Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Trzymam kciuki, może wet się zlituje i obnizy cenę, Izabelka uzyj tzrepotu swoich rzęs :-) Quote
1izabelka1 Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Saba wczoraj została zaszczepiona na choroby zakażne, wet powiedział że trzeba odczekać około 2 tygodni i będzie można już zgłaszać ją do sterylizacji ,trochę długo mam nadzieję że w tym czasie nie pojawi się cieczka ,ubranka po sterylkowe dostaniemy po innej biedzie która już jest po zabiegu.pozdrawiamy wszystkich zaglądających do wątku Saby Quote
szczwacz Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Piękna psina. Dziewczyny czy warunkiem adopcji nie powinno być uzyskanie zgody z gminy na posiadnie chartów? Pytam, bo nie wiem czy prawo w tej kwesti się zmieniło. Wiem, że kilka lat temu, kiedy sama szukałam domu dla charcicy ktoś z "chartów w potrzebie" zwrócił mi uwagę, że to jest konieczne. Mówi o tym art. 52, p 4. Ustawy o Prawie Łowieckim: "Kto hoduje lub utrzymuje bez zezwolenia charty rasowe lub ich mieszańce, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności, albo pozbawienia wolności do roku" A tak na marginesie ile brakuje kasy do tej sterylki? Dajcie konto na PW. Pozdrawiam Quote
Eden Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 Dalej jest potrzebne pozwolenie na charta mamy to zawarte w umowie adopcyjnej do wgladu jest na Chartach w potrzebie. Quote
szczwacz Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 To super że wszystkiego pilnujecie. Mam nadzieje że mała trafi do super domu. Quote
1izabelka1 Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 tak, pozwolenie nadal jest potrzebne i będziemy tego pilnować, wygląda na to ze Saba jest przed cieczką troszkę nam opuchła , nie dobrze bo wszystko się ze sterylką przeciągnie ,jak tylko będzie gotowa to będziemy zgłaszać ją do zabiegu przez fundację ostatnia szansa ,jestem od nie dawna stałym deklarowiczem więc to zależy od Pań które prowadzą tą akcję czy zostanie pokryte 100% za zabieg czy tylko 50%,więc na razie do póki tego nie wiemy pozostaje nam ślicznie podziękować za chęć niesienia pomocy naszej tymczasowej dziewczynie:) szczwacz pozdrawiamy serdecznie:) . Saba jest piękna i bardzo mądra też mam nadzieję że ten super dom w końcu się znajdzie. Quote
szczwacz Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 To wszystko jasne, jak będzie brakowało walcie na PW. Będę zaglądać na wątek. ;) Quote
luta4 Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 to są mądre i posłuszne psy z moją plamą rozumiałam się bez słów niestety od 18 m-cy nie żyje.SUNIU ZYCZĘ CI CUDOWNEGO DOMKU BĘDĘ DO CIEBIE ZAGLĄDAĆ Quote
1izabelka1 Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='luta4']to są mądre i posłuszne psy z moją plamą rozumiałam się bez słów niestety od 18 m-cy nie żyje.SUNIU ZYCZĘ CI CUDOWNEGO DOMKU BĘDĘ DO CIEBIE ZAGLĄDAĆ[/QUOTE]rozmawiałam z jedną panią powiedziała że charty kłusownicze są mądrzejsze od właścicieli wygląda na to że faktycznie tak jest żeby jakoś przetrwać w warunkach jakie im stwarzają pseudo opiekunowie muszą być mądrzejsze żeby przetrwać , Saba to bardzo kochana sunia ktoś kto na nią zasłuży będzie miał z niej pociechę ,jest niesamowicie karna. od wczoraj zaczęła się cieczka pobyt tymczasowy się sporo przeciągnie nie jest to dobre ani dla Saby ani dla mnie ale co zrobić siła wyższa .dziękujemy luta4 za słowa wsparcia i za odwiedziny naszego wątku:) Quote
luta4 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Sabuniu skacz wysoko może wyskaczesz domek. Oglądam cie z przyjemnością gdybym była młodsza miała byś domeczek to są piekne psy Quote
1izabelka1 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='luta4']Sabuniu skacz wysoko może wyskaczesz domek.[/QUOTE] postaramy się poszukać najlepszego ,dziewczyna zasługuje całą sobą na człowieka który obdarzy ją szczerym uczuciem:)jest na prawdę wyjątkowa Quote
1izabelka1 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Sabinka była na wypadzie weekendowym ,zachowywała się wprost idealnie złoty pies ,pójdzie za człowiekiem w "ogień " 13 dzień cieczki jeszcze trochę przed nami ale mam nadzieję że docelowy domek w końcu się znajdzie Quote
luta4 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Zyczę ci sabciu cudownego domku i mądrych opiekunów jesteś przepiękna buziaki w ten cudny nochalek Quote
Eden Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 Toż to chart ideał :-) pieknie razem sie komponują. Quote
1izabelka1 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Eden']Toż to chart ideał :-) [/QUOTE] jako tymczasowa "ciocia" przebywając z nią na co dzień jestem dokładnie takiego zdania ,zadziwia mnie co rusz swoim posłuszeństwem i oazą spokoju ,w porównaniu do mojego że tak powiem oszołoma:) to jest niebo a ziemia ,miałam z różnymi psami do czynienia ale Saba jest jak by nie z tej planety:) Quote
Recommended Posts