Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jaka dume?o czym ty piszesz?!!! juz mi nerwy puszczaja-mam zdychajacego psa w stanie krytycznym w mieszkaniu ,oprocz swoich zwierzat, jezdze do przytuliska codziennie i do 2 w nocy zasuwam...rodzina juz mnie widuje tylko w przelocie! zlecenia leza odlogiem od 2 tyg-kochani ja tez mam zycie.nie mam prawa dzwonic do gminy -od tego jest osoba z przytuliska-nie znam tych ukladow-nie jestem pracownikiem schroniska.chcecie porozmawiac, radzic,spytac czy mozliwa jest adopcja i potem przewoz psa aby obejsc urzedy?telefon jest podany na 1szej stronie -502388663.dzwoncie proponujcie-ja moge pilotowac temat, zbierac informacje, fizycznie zawiezc psa-ale sie nie rozmnoze na wszystkich frontach!

• Replies 403
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem że się nie rozmnożysz , sama padam przy tych psach którymi się zajmuję , rozumiem to doskonale.
O dumie pisałam ogólnie, po prostu bardzo chcę tak jak Ty żeby się udało.

Posted

Pragne poinformowac ,ze przemila szefowa przytuliska przekazala mnie ,ze jezeli Dandi dostanie zgody z urzedu ,to jakas osoba z przytuliska przywiezie pieska do organizacji.

Posted

3 lata pracowałam dla gminy!!! I wiem, że jeśli pracują tam NORMALNI ludzie to nie ma żadnych problemów. Cholera czy ktoś tam dzwonił??? Jutro piątek a potem weekend!!!

Acha - i jeśli ta urzędniczka jest na urlopie to prosze się nie dać zwieść - ZAWSZE KTOŚ JĄ MUSI ZASTĄPIĆ!!!!!!!!!! zAWSZE!!!! nIE MA SPRAW KTÓRE LEŻĄ. PROSZĘ JUTRO ZADZWONIĆ I POWIEDZIEĆ , ŻE JEŚLI NIE MA OSOBY JEJ ZASTĘPUJĄCEJ TO ŁAMIĄ CHOLERNE PRZEPISY. !!!!
Zaiwaniałam na dwa etaty zawsze jak mój kolega był na urlopie!! Miałam to w zakresie obowiązków!!! Jego tel prywatny nie był ważny!! Bo miał urlop!! Ja byłam za niego!!!. Pieprzoną biurokrację też da się przejść!! (rzuciłąm dzięki Bogu w cholerę ta pracę)

Ona ma szefa wyżej. A jak kierownik jest na urlopie to decyzje MUSI podjąć wójt/burmistrz/prezydent!!!!!. MUSI!!!!!!!!!!!!!!

Posted

zuziaM napisał(a):
Nie da sie jakos skontaktowac z ta ... urzedniczka ?!
Ona sie wczasuje, a pies traci szanse na lepsze zycie ....... ! ! !:angryy:
To jest konkretna propozycja POMOCY !

Gosieńko każdy ma prawo do urlopu ;)
ALE WTEDY JEST ZASTĘPCA!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Mnie zmierziłą po 3 latach :mad:
A najbardziej wk... mnie ludzie... urzędnik ma się z a Boga PAMIĘTAJCIE - ON JEST DLA WAS!!!!!!!!!!!!! ZAWSZE MOŻECIE ZŁOŻYĆ SKARGĘ. Jak wspominam moich byłych kolegów to przynajmniej 1/3 bym "załatwiła"
Urzędnicy MUSZĄ BYĆ I SĄ dla ludzi. Łachy nie robią!!!!!!!!!! Trzeba ostro!!! Cholera!! Nóż mi się w kieszeni otwiera jak sobie przypomnę jak niektórzy traktowali nieśwaidomych ludzi!!! MACIE PRAWO ZASKARŻYĆ URZĘDNIKA ZA NIEDOPEŁNIENIE OBOWIĄZKU!!!!!!!!!!!!

Posted

to jakas paranoja
jakis mierny urzedas stara sie udowodnic jaki on wazny!
szlag mnie trafia jak slysze takie rzeczy!
nie klasc uszu po sobie, nigdy nie okazywac swojej slabosci, wydrze sie na ciebie - to pojdz wyzej, to nie czasy kiedy łache robili

jak nie ma szefa powinien byc ktos pełniacy jego obowiązki na czas wyjazdu
wyslijcie tam kogos, moze ktos z TOZu itp organizacji was wesprze (urzednik z urzednikiem inaczej rozmawia)

MINOG nie przestawaj walczyc, prosze

Posted

:mad: :mad: :mad: Dzwoncie jutro do naczelnika wydzialu ochrony srodowiska albo do burmistrza dzielnicy. I jesli będą bezdecyzyjni to mówcie, ze media powiadomice,ze psow nie chcą wydawać, które nie mają ZADNYCH szans na adopcje w Polsce!!
Czy to chodzi tylko o to, ze orgainzacja niepolska chce zabrac psa? A osoba fizyczna nie moze tez go adoptowac dlatego, ze urzedniczka jest na urlopie?:crazyeye:

Wydział Ochrony Środowiska, al. Komisji Edukacji Narodowej 61,
tel. (0-22) 54-57-250,
poniedziałek - od 10.00 do 18.00,
wtorek - piątek - od 8.00 do 16.00.
Burmistrz Dzielnicy Warszawa-Ursynów
TOMASZ MENCINA

Sekretariat:
tel. 545 71 01
fax 545 71 02

Posted

poppieram!!!!
trzeba o niego walczyc, to że jest radosny nie oznacza, że ma całe życie spędzic w przytulisku!!! a szanse na adopcje w Polsce wszyscy wiemy jakie ma!!!!

Posted

Po tych wszystkich argumentach, ktore tu zostaly wysuniete .... ja juz nie wiem, co napisac.....zeby przekonac osoby, ktore sa na miejscu i moga zadzialac .... wziely do reki telefon i ZADZWONILY, gdzie trzeba , bo pies bezpowrotnie moze stracic szanse na cudowne zycie !
Przeczytajcie wczesniejsze posty .... o wozeczku, ktory byl zbudowany dla Dandiego, a ktory jest nieuzywany, bo jest tam krzywo i .... bloto .... Psiak jest radosny i mlody .... ale jak dlugo jeszcze taki bedzie ? ? ?

Ja go chetnie zaadoptuje, ale ..... kiedy odejdzie juz moja 8-letnia Polusia ( ona tez nie ma lapki i powiedzialam sobie, ze jesli beda ode mnie odchodzily moje ukochane psy - na ich miejsce bede brala kolejne ... z podobnymi defektami ) albo Kasia ( 2-letnia - tez bez lapki ), albo 8-letnia Isia , czy 2-letnia Ina ....... Tylko ze to moze byc za ... wiele wiele lat ...

Prosze, nie zmarnujcie tej szansy ....

Posted

Seaside napisał(a):
A na miejscu nikt go nie może wyadoptować do czasu wyjazdu???

Jagodka, nie ma takiej potrzeby, bo jemu tam nie jest tragicznie .... ale problem w tym, zeby zdazyc uzyskac zgode, zeby psiak wyjechal do Niemiec ..... zreszta znasz sprawe ..... czekac moze spokojnie tam, gdzie jest, ale .... czy sie doczeka ? ? ?

Posted

nie bylo mnie wczoraj- wiem ze dobrze radzicie-ale po 1..nie dobrze jest straszyc , grozic etc ludziom urzednikom,od ktorych zalezy byc albo nie byc dla przytuliska...wierzcie na slowo...
po 2 -pomyslimy o tym , czy faktycznie nie sprobowac jakos tego obejsc poprzez adopcje tutaj -jest to niezgodne z prawem ale..zobaczymy...

do solito-prosze zdejmij banerek z Kalifem-jest juz za pozno na dom dla niego, przynajmniej tak to wyglada teraz...jesli mozesz zastap go banerkiem Szekli, bo ona tez ostatnio bardzo posmutniala, jest mloda ale nie bedzie zyc wiecznie, no i jest to bardzo uczuciowa suczka, wiec pilnie potzebny jakis dobry dom z ogrodem...

Posted

MINOG napisał(a):
po 2 -pomyslimy o tym , czy faktycznie nie sprobowac jakos tego obejsc poprzez adopcje tutaj -jest to niezgodne z prawem ale..zobaczymy...

To ja za to .... po 2 ... sciskam kciuki najmocniej na swiecie ! ! !
To najlepsze rozwiazanie .... i uwierz, tu na dogo.... bardzo, bardzo, bardzo czesto stosowane ..... wszystko dla dobra psa jest dopuszczalne !