Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

od czterech dni jestesmy dumnymi posiadaczami malego czarnego ze schroniska. Male czarne ma osiem, dziewiec tygodni, wazy 1,5kg i w pelni zasluguje na swoje nowe imie - Joker :evil_lol:.
No i wlasnie dlatego ze jest taki malenki nie jestem pewna ile on powinien jesc. Zawsze mialam ONkowe psy i one to potrafily zjesc. Joker z kolei zawsze wyglada jakby byl zbyt zajety zeby jesc. Skubnie pare chrupek, zje moze lyzke mokrego dwa razy dziennie, chlipnie wody i biega, biega, biega a potem dokazuje a potem zwiedza wszystkie zakamarki a potem zasypia tam gdzie stoi i tyle go bylo.
Mi sie caly czas wydaje ze on za malo je. Ile powinno srednio takie malenstwo w tym wieku zjadac? I czy powinnam mu to jedzenie jakos urozmaicac? Lubi gotowana, pokrojana w kostke piers z kurczaka ale to tez tylko tak z lyzke moze ze dwie.

Joker jest pierwszy raz zaszczepiony i odrobaczony, zalatwia sie normalnie, jest wesoly i rozbrykany.

Przepraszam za brak polskich znakow :oops:

Posted

Wszystko też zależy czym karmisz, bo np. karmi dobrej jakości pies musi zjeść niewiele żeby czuł się najedzony. Szczeniak powinien jeść 3 razy dziennie. Na opakowaniu karmy powinna być tabela z dawkowaniem i spokojnie można się tego trzymać.

Posted

Jak on je polowe tego co jest podane na opakowaniu to dobrze :roll:. Chociaz wczoraj zjadl troche wiecej. Mokre bardzo mu smakuje. Na razie karmie go Purina dla szczeniat. To dostal w wyprawce. Czy to jest dobre jedzenie dla maluchow, czy moze RC byloby lepsze? Ja tutaj nie mam za duzego wyboru w psich karmach. Nawet w sklepach zoo i u wetow glownie pedigreepal i tym podobne. Z tego co czytalam to nie jest dobre zarelko. No i RC.

I czy moge mu podawac gotowanego kurczaka, bo mu bardzo smakuje i jak czesto? Jakies warzywa? Jakie?

Posted

natka.jezewska napisał(a):
Bardzo dobra karma dla szczeniaków to Royal Junior, co prawda jest trochę droższa ale mój szczeniak po tej karmie jest kwintesencją zdrowia i energi, a rośnie jak na drożdżach.

Szkoda tylko, że za taką zwykłą "kukurydziankę" trzeba płacić furę kasy ;)