kasia124 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 to ja tez napisze opinię o kosmetykach dr lucy :) Szampon fluffy- zwiekszajacy objetosc- moglby byc bardziej wydajny, albo bardziej pienic sie ale i tak nie jest zle (jakos dla mnie szampon musi sie baaardzo pienic wytedy wiem ze wszystko jest dobrze wymyte :)). Po raz pierwszy po kapieli Fidze zniknal luzpiez, ma piekne nasycone czernia futerka, ponadto tak ja napuszylo, ze wyglada jak by utyla ze 2 kg!!!!!!! futerko sie podnioslo i takie puchate jest ale szorstkie. po kapieli na wilgotne klaczki popsiukalam lotionami dwoma/: stiff (usztywniajacy) i rigidy- usuwajacy zmiekczenie siersci. takze nie wiem co jest zasluga czego, w kazdym badz razie jest dobrze. aa Figa na ogonie ma dluzsze wlosy, wypralam je porzadnie wypsikaalm lotionami, wyczesalam zrobilam odpowiednia "fryzurke" i teraz ogon wyglada jak lisia kita!!!! mysle ze te specyfiki dobrze by sie sprawdzily na psach o siersci ktora trzeba spuszyc i podniesc- idealnie! a co do zapachu mnie tam sie podobataki kokoskowo-waniliowy. aa mam takie pytanie bo moje kosmetyki maja waznosc tylko do grudnia, czy cos sie stanie jak ich nie wykorzystam do tego czasu? i jak je przechowywac zeby dluzej zachowaly swiezosc?poki co stoja w lodowce :) Quote
AlderaanBC's Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 kasia124 napisał(a):(...)Szampon fluffy- zwiekszajacy objetosc- moglby byc bardziej wydajny, albo bardziej pienic sie ale i tak nie jest zle (jakos dla mnie szampon musi sie baaardzo pienic wytedy wiem ze wszystko jest dobrze wymyte :) (...) Powiem Ci co ja robię - rozrabiam szampon z dużej butelce ze spryskiwaczem (troche szamponu i reszta wody) - lepiej się pieni i jest naprawde wydajny, a i łatwiej się rozprowadza na całym psiaku, bo spryskujesz go całego. Wszystkie szampony Dr Lucy są koncentratami. A co do daty ważności - spokojnie możesz użyć te kosmetyki po grudniu - pytałam i potwierdzono! Quote
kasia124 Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 dziekuje za odpowiedz:) tak myslalam ze nic sie nie stanie tym kosmetykom po uplywie terminu, a co do spryskiwacza to nastepnym razem sprobuje. Quote
EwaP Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Zainteresowanych informuję, że stoisko z kosmetykami Dr Lucy będzie w niedzielę- 03.06.2007 na Pikniku Radia Kolor i "Mojego Psa" w Powsinie pod Warszawą. W sobotę i niedzielę będzie także stoisko Dr Lucy na wystawie w Lesznie. Tam można będzie spotkać AlderaanBC's. Zapraszamy :). Quote
aniac50 Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Ja też proszę o odpowiedż !!!Czy na krakowskiej będziecie w sobotę ???? Quote
AlderaanBC's Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 aniac50 napisał(a):Ja też proszę o odpowiedż !!!Czy na krakowskiej będziecie w sobotę ???? Będzie stoisko Dr Lucy w Krakowie i w sobotę i w niedzielę.:multi: :loveu: Mnie niestety nie będzie :shake: P.s. Aniac50 - postaram się przygotować Tobie obiecaną paczuszkę, którą sobie na stoisku odbierzesz - naprawdę pamiętam!!! Quote
aniac50 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 ZAMELDUJĘ SIĘ NA 100%-tylko szkoda,że nie poznamy się osobiście !!!! Za pamięć wielkie dzięki !!!! Quote
jefta Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Alderaan, ja też mam prośbę o radę. Potrzebuję szamponu intensyfikującego kolor dla tej suczki: Byłam w Łodzi, ale wybrałam tylko puder (b. fajny), bo nie wiem, który szampon wziąść (chyba wszystkie 3 :shake:) i jak go nałożyć:placz: czy jak wetrę ten dla czarnych w czapraczek to przy spłukiwaniu nie zabarwi łapek? Quote
AlderaanBC's Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='jefta']Alderaan, ja też mam prośbę o radę. Potrzebuję szamponu intensyfikującego kolor dla tej suczki: Byłam w Łodzi, ale wybrałam tylko puder (b. fajny), bo nie wiem, który szampon wziąść (chyba wszystkie 3 :shake:) i jak go nałożyć:placz: czy jak wetrę ten dla czarnych w czapraczek to przy spłukiwaniu nie zabarwi łapek? Hej! Ciekawe pytanie!:roll: Szampony nie zawierają farb(!!!), więc białe łapki nie zostana pofarbowane. Powinnaś wybrać szampon, poprawiający kolor tych miejsc, które tej poprawy Twoim zdaniem najbardziej potrzebują i w tych miejscach w trakcie kąpieli "potrzymać" go dłużej. Ale oczywiście opcja z 3 szamponami też jest dobra :lol: , a kąpiel może wyglądać bardzo ciekawie!!!! :lol: ;-) :Help_2: Quote
AlderaanBC's Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Zapraszam Dogomaniaków do stoiska Dr Lucy w Szczecinie!!!! :loveu: :multi: Niestety tylko w sobotę....:niedowia: ale i tak się cieszę!!! No i proszę nie zapomnieć o Krakowie!!! :razz: Tam będzie stoisko w 2 dni!!!:multi: Quote
jefta Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Dzięki! kupię czarny, bo to płowieje na słońcu, łapki i barki/biodra upiorę w zwykłym, białe elementy popudruję, a brąz? trudno i tak jest niezły:evil_lol:. Dzięki za radę, bo bałam się o te łapki:oops: A trzech szamponów to sobie nie wyobrażam:shake: Quote
sota36 Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Kupilam odzywke regenreacyjna z jojoba, chcialam tez szampon, lae niestety nie mieli w Firmie, jednak nasza dogomaniaczka - AlderaanBC - postanowila mi przyslac czesc swojego - wielkie dzieki!! Co o nich sadze? Hmmm - lubie ludzi potrzymac w niepewnosci:) - wykapalam, tak jak mi kazano, dalam odzywki i ... zapach piekny! Ale... to nie najwazniejsze! Powiem tak - jestem zadowolona! Siersc pieknie sie uklada, ma polysk ( choc pewnie to tez zasluga efa oil) . Do czesania daje odzywke rozcienczona z woda i tez sie fajnie uklada wlos.Choc powiem, ze do tej pory stosowalam Allsystem ( dziekujemy juz tej Firmie) a tam odzywka gesta wrecz papkowata, niestety Dr Lucy takiej nie ma - odzywka jest w konsystencji ludzkiego szapomu,a wiadomo rowniez trzeba patrzec na to , ile tej odzywki mozna miec w stosunku do ceny. Moze wiec nie zageszczac, a cene obnizyc? Co do siersci.Siersc jest taka - nazwijmy to - jedrna! Czyli jestem zadowolona. Mam nadzieje, ze szampon juz jest. Zastanawiam sie nad tym szamponem dla psow o szorstkiej siersci, choc jak mam byc szczera - teraz tego nie potrzebuje ( nie chce przedobrzyc), bo po wizycie u fryzjera, ktory dokladnie rozczesal psa ( pies duzo wlosow starcil) siersc jest doskonale kozia!!! Quote
bodzia78 Posted July 30, 2007 Author Posted July 30, 2007 hEJ HEJ :) Moim zdaniem szamponem z linii dla psów szortkowłosych z szorstkościa nie przesadzisz ;) Ja używałam Fluffy oraz ostatnio Easy Brush. Nie stosowałam nawet żadnego sprayu czy odżywki a po tym drugim - włos rozczesał sie REWELACYJNIE. ( a miałam awaryjną sytuację ;) ) Pozdrawiam Quote
Goldek Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 CHm.... Jak się to układa cenowo? I co można polecić dla goldena? Bo ostatnio mielismy taki szampon że nam się pies wypuszył bardzo i ledwie było obroże widac...;) Co dla goldena? (kolor sierści złoty) Quote
sota36 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Sluchaj - skontaktuj sie z Iwona- AlderaanBC's - jest przedstawicielem handlowym, rzeczowy i mily kontakt. Z tego co mi mowila telefonicznie, przy pierwszej rozmowie, sa fajne szampmony uwydatniajace kolor. NIE FARRY!!! ja narazie zostaje przy regeneracyjnym, bo musze "odzywic" wlos - a dobrze idzie:) Potem zastanowie sie nad tymi wlasnie a propos koloru. Tu sie moze zapoznaj, ale kontakt - konieczny wg mnie!!! http://www.alderaan-bordercollies.com/drlucy_start_pl.htm Quote
AlderaanBC's Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Przepraszam, że tak długo tu nie zaglądałam, ale Dr Lucy to także bezdomne psiaki, no i pochłonęły mnie takie kudłacze, które trzeba było wyciągnąć ze schronisk i domków szukać. :roll: Zawsze można do mnie dzwonknąć i na wszystkie pytania (w miarę mojej wiedzy) chętnie odpowiem. Mam dla Was wiadomość...podczas Międzynarodowej sopockiej wystawy psów rasowych w dniach 11-12 sierpnia 2007 na stoisku kosmetyków Dr LUCY będzie można skorzystać z porad doświadczonego groomera, Mistrza Polski '2006 Pani Bożeny Czempas w zakresie pielęgnacji psów!!! :multi: Będzie również możliwość bezpłatnego przygotowania psa tuż przed wyjściem na ring oraz pokazy "ostatnich szlifów" kilku ras. Chętnych bardzo serdecznie zapraszamy!!!! :multi: :loveu: Quote
Nacia_i_Fluffy Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 My też bardzo polecamy Dr Lucy :D Choć nie mam jeszcze dużego doświadczenia z tymi kosmetykami, to psy znajomych wyglądają super! (Mam suczkę po szczeniakach, przygotowanie do wystaw odpada ;) ) Krem do opuszek super - stosowaliśmy całą zimę. Stosowałam też szampon na sucho dla szczeniaków, efekty może nie były piorunujące, ale po warunkach domowych gdzie na ogródku się tetłają to trudno o to :evil_lol: Płyn do czyszczenia uszu - troszkę się w nim badźgam, ale efekt jest ok :) Często bywam obok Dr Lucy, w Sopocie napewno też będę i pewnie zakupię coś szczeniakowego i ten szampon silver&black. Zamówienie złożę (albo do p. Lucyny albo do AlderaanBC's) wcześniej jak się zdecyduję ;) Mam tylko pytanko jak to zrobić u szkota, duża będzie zmiana z fluffy+stiff na black+stiff? Zależy mi na zwiększeniu objętości ;) Czy szczeniora (5 msc.) będę mogła potraktować stiffem? A dla koleżanki dla małego hovka co w przyszłości? :) Z góry dzięki! Quote
sota36 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 AlderaanBC's;6447177 napisał(a): Mam dla Was wiadomość...podczas Międzynarodowej sopockiej wystawy psów rasowych w dniach 11-12 sierpnia 2007 na stoisku kosmetyków Dr LUCY będzie można skorzystać z porad doświadczonego groomera, Mistrza Polski '2006 Pani Bożeny Czempas:multi: w zakresie pielęgnacji psów!!! super@! Wlasnie zapomnialam dpodac, ze to Pani Czempas poradzilami zainteresowanie sie tymi kosmetykami!!! Quote
AlderaanBC's Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Ze sporym opóźnieniem :oops: ...ale naprawdę ten czas tak szybko ucieka....:-( Najpierw o wystawie w Sopocie. Wszystkim, którzy odwiedzili nasze stoisko - SERDECZNIE DZIĘKUJĘ!!! :multi: Wszystkim psiakom, które "podpicowywały" się u nas przed wejściem na ring również dziękuję za cierpliwość!!!:lol: :multi: Wyniki naszej pracy (choć nie wszystkie znam i pamiętam, więc jeżeli kogoś pominęłam, to z góry przepraszam :oops: ): 1. border collie x 2 - CACIB, NDSwR 2. szpic wilczy - BOB 3. owczarek szetlandzki - v3 4. hovawart, pies - BOB 5. hovawart, suka - Zw.Mł 6. sznaucer miniaturowy pieprz i sól - CACIB, NDPwR 7. foksterier krótkowłosy - Res.CAIB 8. inne rasy: golden retriever, teriery szkockie bishon frise x 2, beagle, briardy, westi, kundelki....no i tyle pamiętam :oops: A oto krótka relacja zdjęciowa: Serdecznie wszystkich zapraszam na stoisko Dr Lucy, które będzie w sobotę - 1 września na Krajowej Wystawie w Słupsku. Dr Lucy jest fundatorem nagród na BIS-ach. Nasze kosmetyki będzie można także w tym dniu wygrać na Zawodach Psów Pasterskich w Chybiu oraz na Wystawie Klubowej Corgisiów!!!:multi: Pozdrawiam serecznie!!! Iwona & Alderaan Border Collies www.alderaan-bordercollies.com Quote
zuzolandia Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 AlderaanBC's;5595066 napisał(a):Ojej! To jak nałożę odżywkę to też będę miała takie ładne dredziki? ;) :lol: A tak na serio...to bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona. Ja na pewno już szamponu nie zmienię :razz: :roll: Moje włosy wybrały Dr Lucy :lol: :roll: ;) No i tu warto dodać coś w stylu "jestem tego warta" czy jakoś tak :lol: :roll: :loveu: POZDRAWIAM!!! Iwona Czy ktosik mnie oswieci i powie co to za rewelacyjna odzywka? moze sprawdzi sie na moim mopie :loveu: :loveu: Quote
Nitencja Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Zakupilam dwa produkty ( jak na razie ) STIFFa i spray do rozczesywania bez splukiwania , Co do Stiffa- malo mi sie podobal . Nie usztywnil tak wlosa jak chcialam glownie na pysku u teriera walijskiego Natomiast jesli chodzi o spray do czesania to jest b.dobry i co wazne ladnie pachnie a nie smierdzi :) Quote
sota36 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Mamy szampon uwydatniajacy kolor :) i sie zdziwilam, ze to NIE FARBA jak w przypadku np. AllSystem9 jestem wrogiem farbowania psow!!!) !!! Kupilam tez - (druga juz!) odzywke - do regeneracji wlosa, no i spray do rozczesywania - porownujac mysle, ze WRESZCIE utrafilam - Dr. Lucy sie sprawdza, co prawda spray uzywalam tylko raz ( na 1 koltuna) , wiec zobaczymy.Ale reszta - polecam!!! Quote
Recommended Posts