Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja jesrem bardzo zadowolona z pudru wybielającego, zamaskował zamamlane łapy mojej suki :diabloti: Mamlanie ona ma po wujku ale teraz chyba zainwestuję w taki gumkowy przylepiasty bandaż końsko-psi żeby nie mamlała z nudów.

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja wypróbowałam Easy Brush Spray. Dziękuje za polecenie tego produktu. Spray rzeczywiście ułatwia rozczesanie skołtunionej sierści, spryskam kołtun, czekam ok 15 minut, a następnie rozczesuję. Wychodzi zdecydowanie mniej włosów, szybciej rozplątuja się i są odżywione. Ładny zapach, nie jest intensywny, pies nie reaguje na niego.Gorąco polecam!

Posted

Nareszcie się zebrałam i wyprałam sucza w Dr.Lucy oczywiście. Szampon soft , potem lotion silk. Efekt jest super. Włos piękny, miękki i błyszczący. ani szampon ani lotion nie pachną zbyt mocno (bo olejek norkowy z Gimborna miał taki mocny zapach, że nie tylko sucz ale i ja kichałam :evil_lol:- całe szczęście już się prawie skończył i więcej nie kupię). Jestem bardzo zadowolona z efektu zobaczymy jeszcze jak będzie z wydajnością bo obecnie mam już dwa długowłose psy i jednego łysola.

Posted

Psiutka380 napisał(a):
Widziałam taki szampon za 50zł w salonie w Kaliszu jakoś na "E" z jedwabiu i zdjęciem Shih-Tzu na okładce. Niestety nie mogłam sobie pozwolić a kupowałam go dla znajomej.
niezle pojechal z cena!!!!

Posted

'pingwinek= napisał(a):
;9600871'] za ile wy kupowaliscie ten easy brush spray? :D

Kupiłam na allegro za ok 43zł ( z przesyłką ). Spray jest świetny, szczególnie na kołtuny, mam dużo mniej pracy przy rozczesywaniu i więcej czasu dla siebie :lol: a i psiak jest szczęśliwy, że Pani tak długo go nie męczy :evil_lol:

Posted

easy brush spray a ja mam pytanko co do tego spray :) do tych co go uzywaja :) czy on przypadkiej nie wysusza włosa... ? bo mam juz jeden który niestety okropnie nam włos wysusza i zaraz po rozczesanieu trzeba sie kąpać, żeby go spłukać i włos nawilżyć...

Posted

Raczej nie:
Easy Brush Spray - Spray ułatwiający rozczesywanie skołtunionych włosów (bez spłukiwania)

Specjalny preparat do szybkiej regeneracji włosów, przeznaczony dla psów o długiej sierści, bo ułatwia rozczesywanie i dla psów gładkowłosych, bo intensyfikuje kolor i uwypukla rzeźbę mięśni.
Dzięki zawartości odżywczych olejkówi protein pszenicy włosy stają się odżywione, nawilżone, a sierść jest lśniąca.

Jest jeszcze:
EASY BRUSH OLEJEK UŁATWIAJĄCY ROZCZESYWANIE (ze spłukiwaniem)

Olejek pomaga rozczesać powstałe splątania, a nawet kołtuny.
Lekko nabłyszcza włosy. Witaminy i substancje odżywcze regenerują i zapobiegają dalszemu filcowaniu się.
Skóra pozostaje zdrowa i gładka, nie wysusza się.

Pojemność: 250 ml

Posted

Śnieżynka napisał(a):
easy brush spray a ja mam pytanko co do tego spray :) do tych co go uzywaja :) czy on przypadkiej nie wysusza włosa... ?

Easy Brush Spray - nie wysusza włosa, a regeneruje go i nawilża. Włosy po nim nie filcują się, nie są wysuszone, a są przyjemne w dotyku :) sprawdzone na kudłatym afganie :evil_lol:

Posted

anii7 napisał(a):
Easy Brush Spray - nie wysusza włosa, a regeneruje go i nawilża. Włosy po nim nie filcują się, nie są wysuszone, a są przyjemne w dotyku :) sprawdzone na kudłatym afganie :evil_lol:

Ciekawe jak sprawdziłby się na Malamucie, jak ją czeszę to za każdym razem wyciągam podszerstek a wcale nie jest w wylince więc go wydzieram... Jak myślicie, nadał by się??

Posted

Bura napisał(a):
Ciekawe jak sprawdziłby się na Malamucie, jak ją czeszę to za każdym razem wyciągam podszerstek a wcale nie jest w wylince więc go wydzieram... Jak myślicie, nadał by się??

A myślałas aby podać biotyne z NNKT? Powinno pomóc, moje psy zawsze na wiosnę zrzucają "zimowe włosy" :p
ale wracając do Easy Brush Spray- jestem zadowolona, pryskam włosy i po 10 minutach czeszę, wychodzi zdecydowanie mniej włosów, niż gdybym nie użyła żadnego preparatu do czesania.

Posted

anii7 napisał(a):
A myślałas aby podać biotyne z NNKT? Powinno pomóc, moje psy zawsze na wiosnę zrzucają "zimowe włosy" :p
ale wracając do Easy Brush Spray- jestem zadowolona, pryskam włosy i po 10 minutach czeszę, wychodzi zdecydowanie mniej włosów, niż gdybym nie użyła żadnego preparatu do czesania.

Ona dopiero zakończyła odrastać bo w styczniu zrzuciła do gołego. Jadła te cuda na siersc i bardziej mi to wychodzi, że ma dużo podszerstka i ono wydzierane jest przy czesaniu. Może jednak easy brusha spróbuję.

Posted

anii7 napisał(a):

i na briardzie, ktory bardzo obrasata po dokladnym wyczesaniu go w lipcu! Task, W Katowicach bedzie Iwona( alderaan) wiec wiem, zemozna bedzie zobaczyc, sprobowac,i..posmakowac:) Poza tym Firma Dr Lucy ma probki, wiec moze i wlasnei na wystawie mozna je bedzie otrzymac.

Posted

sota36 napisał(a):
i na briardzie, ktory bardzo obrasata po dokladnym wyczesaniu go w lipcu! Task, W Katowicach bedzie Iwona( alderaan) wiec wiem, zemozna bedzie zobaczyc, sprobowac,i..posmakowac:) Poza tym Firma Dr Lucy ma probki, wiec moze i wlasnei na wystawie mozna je bedzie otrzymac.

A jak to wygląda na Twoim Briardzie, czy ten easy brush tłuści włoś? Jaki jest zaraz w dotyku??

Posted

Easy Brush Srpey- wlasnie czesalm Mlodego-powoduje " napuchanie" wlosa, pieknie sie uklada i jest taki sztywniejszy! Ale sadze, ze troche powoduje lapanie kurzu, niestety. Jednak sie tym nie przejmuje, bo raz na jakies 10 dni pies ma mycie podwozia, glowy i ogona. A Easy Bryshem nie spryskuje calego psiaka, tylko tak ( np szyja) gdzie tworza sie koltuny i zadziory.