Bura Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 A jak ze stosowaniem szamponów kolorowych, plus zwykłych tzn najpierw kolor a potem fluffy?? Quote
grrrond Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 AlderaanBC's;9322444 napisał(a):Polecam szampon WHITE. Biały wybieli, a czarnego nie zmyje ;) a nawet podkreśli! :cool3: Brązu też nie zmieni- zwłaszcza, że jak piszesz nie ma go za wiele. Dobry też będzie szampon z FLUFFY z serii niebieskiej. Pozdrawiam! Iwona dziękuję za radę! Zastanowimy się i poczekamy na ewenutalny przypływ środków pieniężnych, bo narazie cała wyprawka to mnie z torbami puści :D EDIT: FLUFFY jest z serii niebieskiej... a to dla psób z dłuższą sierścią i jak się doczytałam zwiększa objętość włosa... nie spuszy mi mojego gładkowłosego potwora? Jak też patrzyłam szampony są w dosyć atrakcyjnej cenie bo ok 25 zł za butelke 250ml, więc może zakupiłabym dwa od razu. Ten white to już prawie na pewno, a ten Fluffy? Może podkreślający muskulaturę? Tak podpytuję znawców :D Quote
lothia Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 a w jakiej cenie jest olejek , SZAMPON ODBUDOWUJĄCY ZNISZCZONY WŁOS (olejek jojoba, skrzyp polny) i SZAMPON UŁATWIAJĄCY ROZCZESYWANIE (olej jojoba i silikonowy + witaminy)?miałam cennik ale tz robił porządki i wszystko mi powywalał a będę musiała niedługo uzupełnić kosmetyki dzięki dostałam cennik,olejek biorę na pewno, a nie pamietasz może kiedyś na bazarku dziewczyny wystawiały odżywkę bez spłukiwania,która to była?ależ marudzę Quote
grrrond Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 grrrond napisał(a):dziękuję za radę! Zastanowimy się i poczekamy na ewenutalny przypływ środków pieniężnych, bo narazie cała wyprawka to mnie z torbami puści :D EDIT: FLUFFY jest z serii niebieskiej... a to dla psób z dłuższą sierścią i jak się doczytałam zwiększa objętość włosa... nie spuszy mi mojego gładkowłosego potwora? Jak też patrzyłam szampony są w dosyć atrakcyjnej cenie bo ok 25 zł za butelke 250ml, więc może zakupiłabym dwa od razu. Ten white to już prawie na pewno, a ten Fluffy? Może podkreślający muskulaturę? Tak podpytuję znawców :D przypominam się ;) Quote
sota36 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Kochani - ja to juz chyba jestem uzalezniona od Dr Lucy! Ale! Po przetestowaniu kilku kosmetykow ( dobrych firm, typu JSB, AllSystem) , dzis ( choc kupilam daaawno) odkrylam Easy brush! mojemu mlodemu ( briard) zrobily sie po tygodniu na feriach, gdzie hasal po krzakach, niezle filce i dreddy pod paszkami. A ze kupilam Easy Brush wczesniej ( chyba troche na wyrost??) dzis go uzylam, bo musze psa wykapac. I podpaszkowe dredy po spryskaniu ich tym preparatem - wyczesaly sie!!!!!!!!! Quote
bognik Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Witam! Od jakiegoś czasu przeglądam ten wątek. Zainteresowały mnie kosmetyki w/w firmy. Szukam szamponu dla mojej złotej lhasaczki. Mała jest obcięta, ale sierść bardzo szybko odrasta. Sierści zniszczonej nie ma, problemów z rozczesywaniem nie mam. Czy szampon zmiękczający włos SOFT będzie dobry? Wcześniej używałam szamponu i odżywki z Hery. Rewelacyjnie się sprawdzały, ale moim zdaniem zapach miały zbyt intensywny, co się na pewno nie podobało mojej suni. Czekam na odpowiedź ;) Pozdrawiam! Quote
Dada Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 kupiłam pierwszy raz szampon do sierści biało-złotej, mam nadzieję, że się sprawdzi :lol: Quote
AlderaanBC's Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Dawno tu nie zaglądałam, a tu tyle pytań :oops: I przepraszam....ale nawet nie mogę w tej chwili odpowiedzieć na nie, bo za chwilę muszę na chwilę wyjechać i chciałam tylko wstawić małe info. Jutro jadę popracować na ringu w Głogowie na wystawie, tak więc gdyby ktoś coś pilnie potrzebował, to jutro mogę to do Głogowa wziąć. Proszę w razie czego mi szybciutko na maila skrobnąć: iva@ppt.pl A na pytania obiecuję odpowiedzieć w weekend! Mam nadzieję, że uda mi się na chwilę przysiąść. Quote
AlderaanBC's Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 grrrond napisał(a):przypominam się ;) Tiaaa....teraz dopiero doczytałam, że Twój Foksik jest krótkowłosy :roll::oops: W każdym razie Fluffy nie zmieniłby typu włosa. Ale faktycznie masz rację, że o wiele lepszy będą tu szampony z serii fioletowej- czyli dla psów krótkowłosych. Shine albo Nutri będzie super! Ja mimo wszystko i tak pozostałabym chyba przy White :razz: jeżeli jest przewaga białego. Albo powiem tak: jeżeli na wystawę lub masz problem w utrzymaniem bieli na psiaku- to proponuję WHITE. Jeżeli chcesz masz problem z włosem, chcesz poprawić kondycję włosa i skóry- to cała seria fioletowa. Może się wypowiedzą inni, korzystający z kosmetyków :razz: Quote
AlderaanBC's Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Bura napisał(a):A jak ze stosowaniem szamponów kolorowych, plus zwykłych tzn najpierw kolor a potem fluffy?? Są różne szkoły stosowania szamponów koloryzujących. Najczęściej jako pierwszy nakłada się koloryzujący, a potem normalny. Szampony koloryzujące Dr Lucy spokojnie mogą być używane samodzielnie. Nie zawierają farb, a środek koloryzujący jest środkiem naturalnym, tak więc spokojnie można używać jednego rodzaju. Quote
AlderaanBC's Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Bura napisał(a):Buuuuuuuhuuuuuuuuu :placz: Znaczy w Rzeszowie nie będziecie??? Istnieje szansa, że będę w Rzeszowie, ale nie ze stoiskiem Dr Lucy :shake: W każdym razie mogę coś przywieźć na zamówienie. Gdyby ktoś, coś potrzebował, chciał zobaczyć, powąchać to poproszę na maila: iva@ppyt.pl . Quote
AlderaanBC's Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 lothia napisał(a):dzięki dostałam cennik,olejek biorę na pewno, a nie pamietasz może kiedyś na bazarku dziewczyny wystawiały odżywkę bez spłukiwania,która to była?ależ marudzę Hmmm... Nie mam pojęcia co to mogło być. Bez spłukiwania są lotiony i odżywka ułatwiająca rozczesywanie (Easy Brush Spray), ale jej chyba na bazarku nie było :shake: Jest odżywka VITAL, to jest balsam do spłukiwania, ale ja rozrobione z wodą (ok. 1:10) i odrobiną olejku nakładam na moje psiaki - rewelacyjnie chroni i odżywia włos! No i oczywiście to jest bez spłukiwania. Quote
AlderaanBC's Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 sota36 napisał(a):Kochani - ja to juz chyba jestem uzalezniona od Dr Lucy! Ale! Po przetestowaniu kilku kosmetykow ( dobrych firm, typu JSB, AllSystem) , dzis ( choc kupilam daaawno) odkrylam Easy brush! mojemu mlodemu ( briard) zrobily sie po tygodniu na feriach, gdzie hasal po krzakach, niezle filce i dreddy pod paszkami. A ze kupilam Easy Brush wczesniej ( chyba troche na wyrost??) dzis go uzylam, bo musze psa wykapac. I podpaszkowe dredy po spryskaniu ich tym preparatem - wyczesaly sie!!!!!!!!! Joluś, chyba muszę namówić Dr Lucy na zatrudnienie Ciebie- jesteś żywą reklamą naszych kosmetyków! :loveu::lol::multi: A tak z innej beczki... Wypróbowałaś już olejek? Ciekawa jestem jak się sprawdza. O butelkach oczywiście pamiętam :roll::oops: ale czas, czas, czas :oops: Postaram się w tym tygodniu. Pozdrawiam serdecznie!!!:loveu: Quote
AlderaanBC's Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 bognik napisał(a):Witam! Od jakiegoś czasu przeglądam ten wątek. Zainteresowały mnie kosmetyki w/w firmy. Szukam szamponu dla mojej złotej lhasaczki. Mała jest obcięta, ale sierść bardzo szybko odrasta. Sierści zniszczonej nie ma, problemów z rozczesywaniem nie mam. Czy szampon zmiękczający włos SOFT będzie dobry? Wcześniej używałam szamponu i odżywki z Hery. Rewelacyjnie się sprawdzały, ale moim zdaniem zapach miały zbyt intensywny, co się na pewno nie podobało mojej suni. Czekam na odpowiedź ;) Pozdrawiam! Hej! Dzięki za pytanie, przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi :oops: Możesz użyć szamponu do koloru złotego- GOLD, a potem proponuję Easy Brush z serii zielonej. Sam GOLD mógłby usztywnić trochę włos, więc proponuję po nim szampon Easy Brush zielony, ponieważ on fajnie obciąża włos i po nim włos jest taki lejący. SOFT jest też okay, ale włos może się stać trochę "lżejszy". Quote
AlderaanBC's Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Dada napisał(a):kupiłam pierwszy raz szampon do sierści biało-złotej, mam nadzieję, że się sprawdzi :lol: Ja również mam nadzieję, że będziecie (Ty i psiak :loveu:) zadowoleni. Koniecznie daj znac!:lol: Quote
sota36 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 AlderaanBC's;9387562 napisał(a):Joluś, chyba muszę namówić Dr Lucy na zatrudnienie Ciebie- jesteś żywą reklamą naszych kosmetyków! :loveu::lol::multi: A tak z innej beczki... Wypróbowałaś już olejek? Ciekawa jestem jak się sprawdza. O butelkach oczywiście pamiętam :roll::oops: ale czas, czas, czas :oops: Postaram się w tym tygodniu. Pozdrawiam serdecznie!!!:loveu: :):):) - zadzwonie do Ciebie, bo na zapas musze kupic odzywke! AlderaanBC's;9387523 napisał(a):Hmmm... Nie mam pojęcia co to mogło być. Bez spłukiwania są lotiony i odżywka ułatwiająca rozczesywanie (Easy Brush Spray), ale jej chyba na bazarku nie było :shake: Jest odżywka VITAL, to jest balsam do spłukiwania, ale ja rozrobione z wodą (ok. 1:10) i odrobiną olejku nakładam na moje psiaki - rewelacyjnie chroni i odżywia włos! No i oczywiście to jest bez spłukiwania. tpo prawda - stosuje od 2 miesiecy wraz z owym olejkiem! Quote
bognik Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 AlderaanBC's;9387591 napisał(a):Hej! Dzięki za pytanie, przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi :oops: Możesz użyć szamponu do koloru złotego- GOLD, a potem proponuję Easy Brush z serii zielonej. Sam GOLD mógłby usztywnić trochę włos, więc proponuję po nim szampon Easy Brush zielony, ponieważ on fajnie obciąża włos i po nim włos jest taki lejący. SOFT jest też okay, ale włos może się stać trochę "lżejszy". Dziękuję bardzo ;) Pozdrawiam! Quote
grrrond Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 AlderaanBC's;9387437 napisał(a):Tiaaa....teraz dopiero doczytałam, że Twój Foksik jest krótkowłosy :roll::oops: W każdym razie Fluffy nie zmieniłby typu włosa. Ale faktycznie masz rację, że o wiele lepszy będą tu szampony z serii fioletowej- czyli dla psów krótkowłosych. Shine albo Nutri będzie super! Ja mimo wszystko i tak pozostałabym chyba przy White :razz: jeżeli jest przewaga białego. Albo powiem tak: jeżeli na wystawę lub masz problem w utrzymaniem bieli na psiaku- to proponuję WHITE. Jeżeli chcesz masz problem z włosem, chcesz poprawić kondycję włosa i skóry- to cała seria fioletowa. Może się wypowiedzą inni, korzystający z kosmetyków :razz: O, dziękuję za odpowiedź :cool3: w takim razie pomyślimy o white :loveu: póki co to jeszcze dziecię - jak wygląda można się dowiedzieć na dole, kilkając na banner :] a propos czy nada się dla szczeniaka? czy lepiej kupić jeszcze jakiś dziecinny ;)? tak czy inaczej można prosić o jakiś cennik? grrrond@o2.pl dziękuję Quote
lothia Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 a ja taki głupolek jezdem,jak zamówić olejek? Quote
sota36 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 lothia napisał(a):a ja taki głupolek jezdem,jak zamówić olejek? pisz do iIwona na maila, jest podany iva@ppyt.pl albo wejdz na strone kosmetykow Dr Lucy, tam tez podany jest Jej mail. Quote
Talagia Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Mam krem do łapek i sprawdza sie znakomicie :multi: Opuszki są teraz jak u szczeniaczków :evil_lol::evil_lol: A mam teraz pytanko :roll: Zamowilam lotion uwydatniajacy lejacy sie wlos, dostalam paczuszke i wszystko gra, ale jest to partia z 2006 i niedlugo konczy sie data waznosci :-o I teraz zastanawiam sie czy produkt dalej ma dzialanie jakie powinienen miec? Jaki zapach ma ten lotion? Bo ten moj nie jest zbyt przyjemny i zastanawiam sie czy to normalne, czy powinnam kupic nowe opakowanie? :roll: Z góry dziekuje ;) Quote
Bura Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 A czy jest jakiś szampon taki bez mycia psa? To znaczy taki, że się psa spryskuje, wmasowuje a potem przeciera szmatką albo wyczesuje szczotkiem z watą?? Taki mam z Khary ale może macie też? Quote
Ulka18 Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 A czy jest jakiś szampon taki bez mycia psa? Jest taki szampon. Wszystkie produkty mozna znalezc na stronie Firmy Acrylmed. Zamowilam lotion uwydatniajacy lejacy sie wlos, dostalam paczuszke i wszystko gra, ale jest to partia z 2006 i niedlugo konczy sie data waznosci Mam inne lotiony, podkreslajace szorstkosc wlosa, pachna przepieknie, waniliowo-jakos tam. Mam tez kosmetyki z 2006 roku, ale juz resztki, przy 2 duzych psach kosmetyki szybko sie zuzywaja. Quote
moth Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Ja też bym bardzo poprosiła o cennik. Jestem na etapie kompletowania kosmetyków dla moich sierściuchów. :lol: Quote
Recommended Posts