Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cordia napisał(a):
czy jest w ofercie odzywka ktora pomaga rozczesywac dlugi wlos <ogon> nie szarpiac wlosow i nie zostawiac tlustych kluchow

polecam Easy Brush Srey i jeszcze ladnie pachnie! Najgorsze koltuny u mojego briarda rozczesalam nia. POLECAM!!!!

Posted

Zuza i Noddy napisał(a):
MWPR Warszawa i Sopot, KWPR Będzin. Będzie stoisko na którejś z tych wystaw, bo chciałabym dobrać coś dla yorka(szampon i jakieś odzywki)?

Zna ktoś odpowiedź na moje pytanie?

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Czy SILK lotion ułatwia rozczesywanie włosa? Nie chodzi mi o kołtuny, tylko o odżywienie, nawilżenie i łatwość rozczesywania włosów, przy systematycznej pielęgnacji?

Posted

ewa.c napisał(a):
Czy SILK lotion ułatwia rozczesywanie włosa? Nie chodzi mi o kołtuny, tylko o odżywienie, nawilżenie i łatwość rozczesywania włosów, przy systematycznej pielęgnacji?

"Lotion pomaga ułożyć miękkie włosy i uwydatnić spływające fale. Zawarty w nim aloes wygładza i regeneruje sierść psa, działa przeciwzapalnie i łagodząco. Proteiny pszenicy i witaminy regenerują ubytki, nadając włosom miękkość i jedwabistość. Szczególnie polecany do przygotowania psa przed wystawą, w celu uzyskania efektu lejącego włosa u psa i nadania sierści pięknego połysku"

Posted

Mam pytanie: jest taki szampon "smooth", jest napisane, że wygładza włos. Czy ktoś go testował? Mam borderkę, z lekkimi falami na grzbiecie, chciałabym to wyprostować :lol:

Posted

Dziękuję za odpowiedź. Skład jest odpowiedni dla szaty afgana. A tak w praktyce, czy spryskany włos lepiej się rozczesuje?

sota36 napisał(a):
"Szczególnie polecany do przygotowania psa przed wystawą, w celu uzyskania efektu lejącego włosa u psa i nadania sierści pięknego połysku"

Czy można stosować na mokry włos przed suszeniem?Czy tylko na suchy, jako tzw. ostatni wystawowy szlif?

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Czy w końcu są już dostępne w sprzedaży szampony tej firmy litrowe?
Kiedyś próbowalam kupić taki szampon. Sklep internetowy mi odpowiedział, że producent ma taki w ofercie ale tak na prawdę nie wyprodukowano. Wszędzie widzę ćwierćlitrówki. Na wystawie w Sopocie też nie widzialam dużych butelek, choć przedstawicielka (może jest na forum) mówiła o litrowych. W końcu nie udało mi się dowiedzieć, gdzie miała bym kupić te litrowe.
Próbowalam też kiedyś dobić się do przedstawicielki mailem i na GG. Zero odzewu. Ktoś już o tym pisal na początku wątku.
Myślalam, że na wystawie uda mi się kupić szampon w jakiejś fajnej cenie. A tu nic. Ponoć podrożały. I lepiej kupić w niektórych sklepach internetowych.
Teraz używam trzecią 250 mililitrówkę dr Lucy Lessi. Nie narzekam. Szampon OK. I z chęcią kupiła bym następne (najchętniej litrowe z nadzieją, że taniej wyjdzie). Ale wydaje mi się, że zaczyna się robić za drogi w stosunku do jakości i wydajności.
A dr Lucy ma jakąś chyba zdolność antyreklamy - warto o tym pomyśleć, jeśli wogóle ktoś z przedstawicieli czy producentow to czyta.

Pozdrawiam Hania

Posted

Haniu - a wyobraz sobie, ze czyta...
I jestem zdziwona, bo nie wiem z kim na temat litrowych opakowan rozmawialas na gg.
U nas, w sklepie, sa litrowki, a nawet 5 - litrowki na zamowienie, z ktorym nie ma klopotu, wiec nie wiem skad u Ciebie takie rozalenie.

Posted

sota36 napisał(a):
nie wiem z kim na temat litrowych opakowan rozmawialas na gg.

Z nikim, bo mi nie odpowiedziano. :)
O litrowych mi odpowiedział jakiś sklep internetowy. To było kilka miesięcy temu - 6 może 8. Odpowiedź tak jak pisałam. Ale może coś się zmienilo przez te miesiące?

sota36 napisał(a):
U nas, w sklepie, sa litrowki, a nawet 5 - litrowki na zamowienie, z ktorym nie ma klopotu, wiec nie wiem skad u Ciebie takie rozalenie.

Nie szukałam u Was w sklepie - może stąd. :)
Właśnie oglądam Waszą stronę. Czy mogę zapytać jakie są koszty przesyłki, bo nie mogę tego wyczytać ze strony. Znalazłam tylko, że przy zamówieniu powyżej 200 zł przesyłka za darmo. Raczej aż tyle nie nakupie, bo sama musiala bym się kąpać w psim szamponie. :)
Zaciekawil mnie szampon wybielający. Tylko czy nie spowoduje podrażnień u suki, którą teraz muszę kąpać w hypoalergicznych. Marnie znosiła różne szampony.

Pozdrawiam Hania

Posted

Też by mnie koszt przesyłki kosmetyków interesował, i czas oczekiwania na paczkę, oraz sposób dostarczenia- tzn. poczta, czy kurier.
Pozdrawiam!
Magda

Posted

Na stronie naszego sklepu (z banerka odnoscik) wszystko pisze:) Natomiast czas realizacji jest zalezny od tego, co zamawia - tj. od wielkosci opakowan, gdzyz na litrowe i 5 litrowe musimy skladac my zamowienie. Teraz wlasnie na te wieksze oczekuje sie okolo 3 tygodni - sezon urlopowy... Tak nas poinformowano wczoraj w Firmie.

• 2 weeks later...
Posted

A powiedzcie mi coś na temat olejku do natłuszczania włosa :) Potrzebuje go dla Yorków i Pudli.Czy mocno natłuszcza oraz jak bardzo się go rozcięcza? Jest to wydajny produkt?

Posted

Witaj Huskus
Przykro mi czytac gorzkie slowa prawdy o kiepskim dzialaniu ,tzn szybkosci odpowiadania na Wasze pytania.W najblizszym czasie to sie zmieni.Przepraszam!!!!!!
Sunie mozesz wykapac w szamponie wybielajacym bo jest otrzymany na bazie szamponu hypoalergicznego.Dodatki wybielajace nie powinny Jej uczulic.Zrob probe na jednej lapie. Szampon jako "przeprosiny' prosze przyjmij w prezencie.Podaj prosze mi adres do wysylki na moj Priv
Serdecznie pozdrawiam
Lucyna W /Dr Lucy/

Posted

Ja zachęcam do używania tej lini kosmetyków. To produkty bardzo dobrej jakości, są nizwykle wydajne, a dodatkowo działają na rzecz pokrzywdzonych zwierząt!