AlderaanBC's Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Śnieżynka napisał(a):Pani Iwono a ja mam pytanie jakiś szamponik i odzywke dla grzywulca :D powiem tyle ze ten do odbudowy włosa sie wogóle nie sprawdził :( powodowal ze wlos by bardzo watowaty :( mimo ze jako odzywke stosowany byl czysty jedwab... a na stosiko w katowicach napewno wpadniemy po ten spray do rozczesywania :) Ale który się nie sprawdził? Quote
Śnieżynka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Hair repair :D dla długiej lejącej, jedwabistej sierści :( on sie nie sprawdził :( Quote
AlderaanBC's Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Śnieżynka napisał(a):Hair repair :D dla długiej lejącej, jedwabistej sierści :( on sie nie sprawdził :( Ja go poleciłam? :oops: Jeżeli tak, to ups i sorry :oops: Wiesz...rasa to jedno, a typ włosa to inna bajka niestety... Wiele osób chwali sobie szampon SOFT dla grzywków. Pogadamy ze spokojem w Katowicach i na pewno coś uradzimy :roll::lol: Quote
Śnieżynka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 nie spokojnie nie Ty :) bylam w tym sklepie w Krakowie a szukałam wtedy coś do odbudowy włosa, bo byl troche przesuszony a ze był w miare cenowo na moja kieszeń to kupiłam :) w każdym razie do zobaczenia w Katowicach :) a planujecie wybrać się do Krakowa :) Quote
AlderaanBC's Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Śnieżynka napisał(a):nie spokojnie nie Ty :) bylam w tym sklepie w Krakowie a szukałam wtedy coś do odbudowy włosa, bo byl troche przesuszony a ze był w miare cenowo na moja kieszeń to kupiłam :) w każdym razie do zobaczenia w Katowicach :) a planujecie wybrać się do Krakowa :) No właśnie się zdziwiłam, bo dla grzywusiów polecam przeważnie SOFT...:lol: Zaczęłam się martwić o siebie :roll: :lol: Mam nadzieję, że w Krakowie będziemy również. Ale...najpierw Katowice!!!:multi: DO ZOBACZONKA!!! Quote
sota36 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 AlderaanBC's;9663856 napisał(a): "Tajna mikstura" jest do pielęgnacji włosa między wystawami. Jak pisałam ułatwia rozczesywanie, ale przede wszystkim chroni włos przed łamaniem i przesuszeniem, a tym samym włos ładnie odrasta. Pozdrawiam! Iwona no kto jak, kto, ale ja o tym cos wiem! I tu chyba powinnam zamiescic foty mojego Gucia... [quote name='Śnieżynka']Hair repair :D dla długiej lejącej, jedwabistej sierści :( on sie nie sprawdził :(u nas rewelka! I w koncu mamy kozi wlos, wiec jestem zdziwiona, ze na grzywku odrosl watowaty.Przeciez celem regeneracji jest wlos pod okreslona rase. Moze cos ze stosoowaniem nie tak bylo, tj proporcjami " mikstury"? Quote
bodzia78 Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 anii7 napisał(a):No właśnie nie wiem, czy mogę... czytałam że STIFF lekko usztywnia, a afgan nie może mieć sztywnego włosa. Włos musi być miękki ( nie można wyczuć, że włosy spryskane sa np. lakierem )i musi być go dużo :lol: Afgany mają inną sierść w dotyku ;) a zatem STYLE powinien być lepszy :) Quote
Light of Shin-Ra Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Śnieżynko - u mnie Soft się sprawdził. Zresztą zobaczysz efekt w Katowicach bo obie suczki i łysol będą "zrobione" Dr.Lucy. Quote
AlderaanBC's Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 monita napisał(a):A co z szamponami do sierści ostrej ?? U sznaucerów najlepiej się sprawdzają szampony FLUFFY, albo jeszcze lepiej szampon podkreślający kolor (przypominam-BEZ FARB) BLACK&SILVER. Na wystawy dodatkowo lotion STIFF. Pozdrawiam! Iwona Quote
monita Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Fluffy - tego nie brałam pod uwagę ( zwiększa objętość ) Bardziej interesuje mnie Rigidy ( usuwający zmiękczenie po umyciu ) Może ktoś już miał z nim styczność ?? Quote
AlderaanBC's Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 monita napisał(a):Fluffy - tego nie brałam pod uwagę ( zwiększa objętość ) Bardziej interesuje mnie Rigidy ( usuwający zmiękczenie po umyciu ) Może ktoś już miał z nim styczność ?? FLUFFY to szampon, on również nie zmiękcza włosa. RIGIDY jest łagodniejszą formą STIFFa. Quote
bodzia78 Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 monita napisał(a):Fluffy - tego nie brałam pod uwagę ( zwiększa objętość ) Bardziej interesuje mnie Rigidy ( usuwający zmiękczenie po umyciu ) Może ktoś już miał z nim styczność ?? Hej :) ja stosowałam Rigidy po kapaniu :) . Pięknie utwardza włos. Jest bardziej do utwardzania niż puszenia psa przed wystawą. Dlatego po praniu Rigidy a przed wystawą Stiff ;) Quote
Bura Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Czyli można jeden na drugi?? Nie obciąży włosa?? Nie sklei?? Nie będzie za dużo?? Quote
bodzia78 Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 U moich nic takiego sie nie stało. Z tym że ja kąpie na kilka dni przed wystawą a STIFF tuż przed :) wystawieniem Quote
Psiutka380 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 A ja mojego wykąpałam szamponem HAU owadobójczym i ma śliczną śierść. Błyszczy się i jest taka miękka i puchata. Quote
monita Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Narazie kupiłam kosmetyki Bernard'a, ale jak będą na wykończeniu, to sprawdzę Rigidy :razz: Quote
Bura Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Wszystkim psiarzom i używającym kosmetyków dr Lucy razem z Królową życzymy Wesołych Świąt :multi: Quote
DG32 Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Hej, a co byście polecili dla jamnika długowłosego merlaka, będe na Katowickiej wystawie i chętnie bym się w coś zaopatrzyła. Quote
bodzia78 Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 DG32 napisał(a):Hej, a co byście polecili dla jamnika długowłosego merlaka, będe na Katowickiej wystawie i chętnie bym się w coś zaopatrzyła. Ja do merlaka BEZWZGLĘDNIE polecam szampon WHITE i odżywkę STYLE :) Pięknie podkreśli tło (nie bój się nie rozjaśni czarnych i podpalanych znaczeń ;) ) Quote
DG32 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='bodzia78']Ja do merlaka BEZWZGLĘDNIE polecam szampon WHITE i odżywkę STYLE :) Pięknie podkreśli tło (nie bój się nie rozjaśni czarnych i podpalanych znaczeń ;) )[/quote] Bodzia dzięki za rade. Quote
Taverney Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Kupiłam wczoraj szampon regenerujący dla psów o długiej i szorstkiej sierści. Cena na wystawie w Katowicach: 33 zł. Zobaczymy, czy się sprawdzi. Używał ktoś z Was tego szamponu? Czy szorstka sierść nie jest po nim zmiękczona? Quote
Psiutka380 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 A czy ktoś z was używał kiedyś kosmetyków Espree? Quote
AlderaanBC's Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 No i po Katowicach... My wróciliśmy z CACIBem i BOBem dla mojego rudego Bowie'go i ze Zw. Młodzieży i Najlepszym Juniorem dla mojej młodej dziewczynki Sheili- czyli z dwoma nominacjami na CRUFTS!!!!:multi::loveu::multi::loveu: Chyba nie muszę mówić jakimi kosmetykami były przygotowywane :roll::lol::loveu: Wszystkim Dogomaniakom SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZENIE NASZEGO STOISKA DR LUCY!!!!:loveu::loveu::loveu: Było mi BAAAARDZO MIŁO WAS POZNAĆ!!!!:loveu::multi: Mam nadzieję, że spotkamy się również w Opolu - już teraz wszystkich gorąco i serdecznie ZAPRASZAM!!!:multi: Quote
moth Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Rudy wykąpany, wysuszony, odżywki, lotiony... A jutro zdobywamy ringi :lol: To nasz debiut będzie. Mam nadzieję, że Dr.Lucy przyniesie szczęście. Quote
Recommended Posts