Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Śnieżynka napisał(a):
Pani Iwono a ja mam pytanie jakiś szamponik i odzywke dla grzywulca :D powiem tyle ze ten do odbudowy włosa sie wogóle nie sprawdził :( powodowal ze wlos by bardzo watowaty :( mimo ze jako odzywke stosowany byl czysty jedwab...
a na stosiko w katowicach napewno wpadniemy po ten spray do rozczesywania :)

Ale który się nie sprawdził?

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śnieżynka napisał(a):
Hair repair :D dla długiej lejącej, jedwabistej sierści :( on sie nie sprawdził :(

Ja go poleciłam? :oops: Jeżeli tak, to ups i sorry :oops: Wiesz...rasa to jedno, a typ włosa to inna bajka niestety...
Wiele osób chwali sobie szampon SOFT dla grzywków. Pogadamy ze spokojem w Katowicach i na pewno coś uradzimy :roll::lol:

Posted

nie spokojnie nie Ty :) bylam w tym sklepie w Krakowie a szukałam wtedy coś do odbudowy włosa, bo byl troche przesuszony a ze był w miare cenowo na moja kieszeń to kupiłam :)
w każdym razie do zobaczenia w Katowicach :) a planujecie wybrać się do Krakowa :)

Posted

Śnieżynka napisał(a):
nie spokojnie nie Ty :) bylam w tym sklepie w Krakowie a szukałam wtedy coś do odbudowy włosa, bo byl troche przesuszony a ze był w miare cenowo na moja kieszeń to kupiłam :)
w każdym razie do zobaczenia w Katowicach :) a planujecie wybrać się do Krakowa :)

No właśnie się zdziwiłam, bo dla grzywusiów polecam przeważnie SOFT...:lol:
Zaczęłam się martwić o siebie :roll: :lol:
Mam nadzieję, że w Krakowie będziemy również. Ale...najpierw Katowice!!!:multi:
DO ZOBACZONKA!!!

Posted

AlderaanBC's;9663856 napisał(a):

"Tajna mikstura" jest do pielęgnacji włosa między wystawami. Jak pisałam ułatwia rozczesywanie, ale przede wszystkim chroni włos przed łamaniem i przesuszeniem, a tym samym włos ładnie odrasta.
Pozdrawiam!
Iwona
no kto jak, kto, ale ja o tym cos wiem! I tu chyba powinnam zamiescic foty mojego Gucia...

[quote name='Śnieżynka']Hair repair :D dla długiej lejącej, jedwabistej sierści :( on sie nie sprawdził :(u nas rewelka! I w koncu mamy kozi wlos, wiec jestem zdziwiona, ze na grzywku odrosl watowaty.Przeciez celem regeneracji jest wlos pod okreslona rase. Moze cos ze stosoowaniem nie tak bylo, tj proporcjami " mikstury"?

Posted

anii7 napisał(a):
No właśnie nie wiem, czy mogę... czytałam że STIFF lekko usztywnia, a afgan nie może mieć sztywnego włosa. Włos musi być miękki ( nie można wyczuć, że włosy spryskane sa np. lakierem )i musi być go dużo :lol:

Afgany mają inną sierść w dotyku ;) a zatem STYLE powinien być lepszy :)

Posted

monita napisał(a):
A co z szamponami do sierści ostrej ??

U sznaucerów najlepiej się sprawdzają szampony FLUFFY, albo jeszcze lepiej szampon podkreślający kolor (przypominam-BEZ FARB) BLACK&SILVER. Na wystawy dodatkowo lotion STIFF.
Pozdrawiam!
Iwona

Posted

Fluffy - tego nie brałam pod uwagę ( zwiększa objętość ) Bardziej interesuje mnie Rigidy ( usuwający zmiękczenie po umyciu ) Może ktoś już miał z nim styczność ??

Posted

monita napisał(a):
Fluffy - tego nie brałam pod uwagę ( zwiększa objętość ) Bardziej interesuje mnie Rigidy ( usuwający zmiękczenie po umyciu ) Może ktoś już miał z nim styczność ??

FLUFFY to szampon, on również nie zmiękcza włosa. RIGIDY jest łagodniejszą formą STIFFa.

Posted

monita napisał(a):

Hej :) ja stosowałam Rigidy po kapaniu :) . Pięknie utwardza włos. Jest bardziej do utwardzania niż puszenia psa przed wystawą. Dlatego po praniu Rigidy a przed wystawą Stiff ;)

Posted

DG32 napisał(a):
Hej, a co byście polecili dla jamnika długowłosego merlaka, będe na Katowickiej wystawie i chętnie bym się w coś zaopatrzyła.

Ja do merlaka BEZWZGLĘDNIE polecam szampon WHITE i odżywkę STYLE :)

Pięknie podkreśli tło (nie bój się nie rozjaśni czarnych i podpalanych znaczeń ;) )

Posted

[quote name='bodzia78']Ja do merlaka BEZWZGLĘDNIE polecam szampon WHITE i odżywkę STYLE :)

Pięknie podkreśli tło (nie bój się nie rozjaśni czarnych i podpalanych znaczeń ;) )[/quote]

Bodzia dzięki za rade.

Posted

Kupiłam wczoraj szampon regenerujący dla psów o długiej i szorstkiej sierści. Cena na wystawie w Katowicach: 33 zł.
Zobaczymy, czy się sprawdzi.
Używał ktoś z Was tego szamponu? Czy szorstka sierść nie jest po nim zmiękczona?

Posted

No i po Katowicach...
My wróciliśmy z CACIBem i BOBem dla mojego rudego Bowie'go i ze Zw. Młodzieży i Najlepszym Juniorem dla mojej młodej dziewczynki Sheili- czyli z dwoma nominacjami na CRUFTS!!!!:multi::loveu::multi::loveu:

Chyba nie muszę mówić jakimi kosmetykami były przygotowywane :roll::lol::loveu:

Wszystkim Dogomaniakom SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZENIE NASZEGO STOISKA DR LUCY!!!!:loveu::loveu::loveu: Było mi BAAAARDZO MIŁO WAS POZNAĆ!!!!:loveu::multi:

Mam nadzieję, że spotkamy się również w Opolu - już teraz wszystkich gorąco i serdecznie ZAPRASZAM!!!:multi:

Posted

Rudy wykąpany, wysuszony, odżywki, lotiony...
A jutro zdobywamy ringi :lol:
To nasz debiut będzie. Mam nadzieję, że Dr.Lucy przyniesie szczęście.