Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Talagia napisał(a):
Mam krem do łapek i sprawdza sie znakomicie :multi:
Opuszki są teraz jak u szczeniaczków :evil_lol::evil_lol:

A mam teraz pytanko :roll:
Zamowilam lotion uwydatniajacy lejacy sie wlos, dostalam paczuszke i wszystko gra, ale jest to partia z 2006 i niedlugo konczy sie data waznosci :-o
I teraz zastanawiam sie czy produkt dalej ma dzialanie jakie powinienen miec? Jaki zapach ma ten lotion? Bo ten moj nie jest zbyt przyjemny i zastanawiam sie czy to normalne, czy powinnam kupic nowe opakowanie? :roll:

Z góry dziekuje ;)

Hej!
Odezwij się do mnie na maila ( iva@ppt.pl ) i coś wymyślimy :cool3:.
Ale taka informacja dla wszystkich. Kosmetyki Dr Lucy są naprawdę naturalne :roll:, tak więc warto zwrócić uwagę na ich przechowywanie. Latem najlepiej wstawić się w chłodne miejce lub do lodówki. Kiedy zabieramy je latem na wystawę, zwrócić uwagę, żeby nie leżały na słońcu.
Tak zabezpieczone kosmetyki będą trwalsze- dłużej niż termin ważności podany na opakowaniu. Gwarantuję- sprawdziłam! :cool3::lol:

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bura napisał(a):
A czy jest jakiś szampon taki bez mycia psa? To znaczy taki, że się psa spryskuje, wmasowuje a potem przeciera szmatką albo wyczesuje szczotkiem z watą?? Taki mam z Khary ale może macie też?

Jest taki szampon przygotowany dla szczeniąt, ale oczywiście można go zastosować dla dorosłego psa. :cool3:
W każdym razie szampon nazywa się PUPPY DRY i stosujesz go dokładnie tak jak napisałaś. Spryskujesz, przeczesujech i przecierasz- i gotowe :loveu:

Posted

Zamówiłam szampon dla mojej Lhary, ale jednak ten zmiękczający SOFT. Myślę, że GOLD nie jest potrzebny, bo kolor sierści ma super :lol:

W następnym tygodniu odbieram szampon :multi:

Pozdrawiam!

P.S. Dobrze wiedzieć o tym przechowywaniu, dzięki!

Posted

Psiutka380 napisał(a):
Do tej pory myłam w TRIXIE dla czarnej sierści i byłam zadowolona.
Tak spytam, ile to kosztuje około?

wg mnie Trixie do Dr Lucy to tak jak syrenka do merca klasy "S"!

Posted

Aaaaa to muszę kupić:diabloti:
A przy okazji może ktoś wiem, bo młodsza kuzynka poprosiła abym ją zarejestrowała na krak-vecie. Ale niepełnoletnia jest i nie wiem czy niepełnoletni mogą się tam zarejestrować.

Posted

Ja juz zamowiłam :cool3::cool3::cool3:
Bedzie to juz 2 sezon z dr Lucy, jestem jaknajbardziej zadowolona klientka i mysle ze moj Cets tez jest zadowolony, chociaz on woli efekt po kapieli niz sama kapiel :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

pozdr.

Posted

Psiutka380 napisał(a):
Do tej pory myłam w TRIXIE dla czarnej sierści i byłam zadowolona.

Ja uzywalam do tej pory J.P.Hery'iego do poglebiania czerni i bieli.
Ale szampony Dr Lucy sa lepsze, nie mowiac o olejkach :p Olejki sa genialne :multi: i lotiony do spryskiwania siersci :multi:
Zapraszam na watek moich kolaczek Kostaryki i Casablanki-z mieleckiego schroniska, sa zdjecia, a za kilka dni wstawie nowe (po kapieli).

Posted

blaira napisał(a):
Ja juz zamowiłam :cool3::cool3::cool3:
Bedzie to juz 2 sezon z dr Lucy, jestem jaknajbardziej zadowolona klientka i mysle ze moj Cets tez jest zadowolony, chociaz on woli efekt po kapieli niz sama kapiel :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

pozdr.

A co zamówiłaś? bo widzę że Cest ma podobny rodzaj sierści do mojego. Czyli taka śliska przylegająca :).

Jaki szampon dla doga niemieckiego błękitnego?? (ostatnio wskoczył do Wisły-fu!, i nie miałam w czym go wykąpać...bo nie przewidywałam kąpieli w zimie)....

Posted

moon_light napisał(a):
A co zamówiłaś? bo widzę że Cest ma podobny rodzaj sierści do mojego. Czyli taka śliska przylegająca :).

Jaki szampon dla doga niemieckiego błękitnego?? (ostatnio wskoczył do Wisły-fu!, i nie miałam w czym go wykąpać...bo nie przewidywałam kąpieli w zimie)....

Juz Ci pisze :razz:
Uzywam szamponu koloryzujacego na naturalnych skladnikach, co dla mnie jest dosc istotne! Jest do siersci czarnej i srebrnej, wiec mysle ze powinna byc dla was w sam raz :cool3:
Dodatkowo uzywalam odzywki witaminowej Hair repair, wiem ze ponoc juz jej nie ma za to jest jej ulepszona wersja Vital. Z poprzedniej wersji bylam zadowolona, wiec mysle ze skoro jest ulepszona to nie powinna byc gorsza
Paczuszka juz jest do mnie w drodze, wiec na dniach bede kapac psy i wtedy z checia sie o odzywce wypowiem.

Psiutka, odezwij sie do Iwony ona ma cennik i poradzi Ci co wybrac dla Twojego psa. Naprawde szczerze POLECAM!!!

pozdr.

Posted

Iwona mnie namowilam do szamponu poglebiajacego kolor - wybralam red - sam szampon nie jest farba! Juz kolor jego wiele mowi, bo jest... chmielowy. Odzywke vital juz 4 uzywam, tym bardziej, ze stosuje ja z woda do czesania psa co tydzien. Uzywam tez olejek, ktory mieszam wlasnie z vitalem i woda do czesania. Proporcje powiedziala mi Iwona. Kolejna paczka w drodze - robie maluski zapasik. Mam w nosie Allsystemy i Hery i inne!

Posted

Ja się ostatnio zachwycam STYLE. Mam wrażenie że tam gdzie czerń nabłyszcza i pogłębia a tam gdzie biel to podkreśla !!! Szampon WHITE tez jest rewelacyjny. No i ten zapach :) . Odkąd poznałam Dr Lucy nie chcę słyszeć o innych kosmetykach :D

Posted

blaira napisał(a):
Juz Ci pisze :razz:
Uzywam szamponu koloryzujacego na naturalnych skladnikach, co dla mnie jest dosc istotne! Jest do siersci czarnej i srebrnej, wiec mysle ze powinna byc dla was w sam raz :cool3:
Dodatkowo uzywalam odzywki witaminowej Hair repair, wiem ze ponoc juz jej nie ma za to jest jej ulepszona wersja Vital. Z poprzedniej wersji bylam zadowolona, wiec mysle ze skoro jest ulepszona to nie powinna byc gorsza
Paczuszka juz jest do mnie w drodze, wiec na dniach bede kapac psy i wtedy z checia sie o odzywce wypowiem.

Psiutka, odezwij sie do Iwony ona ma cennik i poradzi Ci co wybrac dla Twojego psa. Naprawde szczerze POLECAM!!!

pozdr.

To chyba wlasnie dla nas stworzony :). Mam nadzieje że on nie rozjaśni koloru mojego psa :).
A jak pachną te szampony? Nie bardzo intensywnie ?

może bym od razu płyn do uszu i ten do opuszek wzięła :cool3:.

Posted

Sota, dokladnie dla mnie bylo bardzo wazne zeby to nie byl szampon koloryzujacy"chemikaliami" wlasciwie nawet do konca to nie jest koloryzujacy a poglebiajacy kolor.

Moon_Light, ja jestem bardzo zadowolona, co do zapachów uważam, ze są OK dla niektórych osób pamietam ze zapach byl zbyt intensywny-słodki, ale mi na psie odpowiadal.

W przyszlosci chetnie skorzystam pewnie jeszcze z nablyszczcza, jednak obecnie mam jeszcze swoj stary ktory jeszcze uzytkuje, bo jakos sie skonczyc nie moze :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Płyn do uszu nie maialm okazji stosowac, ktos stosował? Jakie wrazneia? Moj ostatnio ma jedno ucho bardzije prybrudzone, ale nie jest to zapalenie i z tym walcze :roll:

Namawiam ich jeszcze zeby "stworzyli" paste do zebow bo uwazam ze tez moze byc ciekawa :cool3:

pozdr.

Posted

blaira napisał(a):

Moon_Light, ja jestem bardzo zadowolona, co do zapachów uważam, ze są OK dla niektórych osób pamietam ze zapach byl zbyt intensywny-słodki, ale mi na psie odpowiadal.

W przyszlosci chetnie skorzystam pewnie jeszcze z nablyszczcza, jednak obecnie mam jeszcze swoj stary ktory jeszcze uzytkuje, bo jakos sie skonczyc nie moze :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Płyn do uszu nie maialm okazji stosowac, ktos stosował? Jakie wrazneia? Moj ostatnio ma jedno ucho bardzije prybrudzone, ale nie jest to zapalenie i z tym walcze :roll:

Namawiam ich jeszcze zeby "stworzyli" paste do zebow bo uwazam ze tez moze byc ciekawa :cool3:

pozdr.

Skusiłam się :) . Ja uszy dosyć rzadko czyszczę, dlatego chcialabym coś dobrego.
A ten nabłyszczacz to w sprayu?
ps.Pasta była by super :).
ps2. Zazdroszcze właścicielom długowłosych psów...bo chętnie bym się pobawiła przy psie :). A na moim szczurze to za bardzo nie ma co pielegnować :D. Przetrzeć wilgotną szmatą , i też jest dobrze:evil_lol:;)

Posted

[quote name='moon_light']Skusiłam się :) . Ja uszy dosyć rzadko czyszczę, dlatego chcialabym coś dobrego.
A ten nabłyszczacz to w sprayu?
ps.Pasta była by super :).
ps2. Zazdroszcze właścicielom długowłosych psów...bo chętnie bym się pobawiła przy psie :). A na moim szczurze to za bardzo nie ma co pielegnować :D. Przetrzeć wilgotną szmatą , i też jest dobrze:evil_lol:;)oj odechcialaby Ci sie, odechcialo. Za szczeniecia czesanie prawie co dzien, teraz raz na tydzien i zajmuje to jakies dobre 2 godziny kiedypsa chceszdobrze rozczesac:) a kapiel... to wrazzczesaniem, moczeniem w wannie myciem i suszeniem zuszarka - 4 godziny - nie Twoje! Do tego dochodzi mycie mordy, uszu, no bo kudly zamiataja wszystko z ulicy, a juz nie wspomne przy kilogramach blota w deszczwe dni.. Ale coz... kochaj i czesz! Nie ma wyjscia!
A i zapomnialam dodac o rzepach, suchych lisiach w kudlach i galazkach!

Posted

moon_light napisał(a):
ps2. Zazdroszcze właścicielom długowłosych psów...bo chętnie bym się pobawiła przy psie :).

Ja uwielbiam 'bawić' się przy mojej suni! To mnie odstresowuje :eviltong:

Pozdrawiam!

Posted

Hihi ja tez mam "tylko" krotka siersc, czasem rowniez mialabym sie ochote pobawic....nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo...nawet glaskowlosego troche czasem mecze zabiegami pielegnacyjnymi :evil_lol:

Nablyszczacz jes bodajze z pompka do spryskiwania, ktos go uzywal?

pozdr.

Posted

[quote name='blaira']
Płyn do uszu nie maialm okazji stosowac, ktos stosował? Jakie wrazneia?

Płyn do uszu jest REWELACYJNY choć na czyszczenie tuż przed wystawą u długowłosych psów się nie nadaje ponieważ jest w postaci olejku i tłuści trochę włosy w / dookoła uszu.

Czyści bardzo dobrze, natłuszcza i odżywia ucho. Moja weterynarz stosuje go u psów które np nie tolerują Otosolu.

Tak więc testowane ;) na zwierzętach :D

Polecam.