Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem jak u Was ale ja od ponad 2 tygodni mam problem żeby kupić dla szczeniaka małe opakowanie karmy! Większość hurtowni i sklepów proponuje mi 15 kg i twierdzi że nie opłaca im się sprowadzać mniejszych :crazyeye:
Próbowałyśmy Fitmin, Golden Eagle, Nutra Gold
Pomijam fakt że dystrybutor Golden Eagla zamierza chyba zrezygnowac ze współpracy z firmą, więc trzeba się szykować do zmiany karmy (jeśli ktoś tym karmi), to Nutra Gold w Polsce prawie nieosiągalna a Fitmina nie chcą mi sprowadzić :/

Czy Wy nie macie takich problemów???

Wiadomo,że moge dostać małe opakowanie Royala, Hill'sa czy Puriny ale ja nie chce tych karm.

Odmówiło mi juz kilka sklepów internetowych m.in KRAKVET, ŚWIAT KARM, ZOOART, zwodząc mnie dostatecznie długo za co stracili całkowicie moje zaufanie (Krakvet nigdy go nie miał). Ale to istna katastrofa to co się dzieje na Polskim rynku karm! Przecież nie kupie dla małego szczeniaka worka 15 kg bo on tego w rok nie zje!

Cudem okazało się że Biofarma w Olsztynie ma mały worek Fitmina ale szczeniak je już 3-ci rodzaj suchego bo czymś musiałam się ratować a karma się skończyła.

Zastanawiam się czy nie odezwać się z tym problemem bezpośrednio do producentów...

Posted

przyznam, że ja zamawiam duże opakowania bo mój szczeniak średniej wielkości (obecnie już 10 miesięczny -waży niecałe 20 kg)
całkiem szybko zjada suchą karmę
ostatnio kupowałam Eukanubę, Bosha i Brita

Posted

A szczeniak jakiej rasy? Do ilu kilogramów urośnie?
Bo ja np. dla mojego 3,5 kg yorka spokojnie kupuję wór 7kg karmy i mam spokój przez te parę miesięcy, bo nie trzeba zamawiać. Proś w sklepach o jak najdłuższy termin przydatności, lub po prostu przed złożeniem zamówienia pytaj, kup porządne wiadra do przechowywania karmy i będzie ok :)
Jeśli chodzi Ci o tą NUtrę Gold, to są tu mniejsze opakowania - [URL]http://www.e-karma.pl/pol_m_Psy_Karmy-suche-dla-psow_Nutra-Gold-Holistic-165.html[/URL]

Posted

To są cyrki! Dorosłemu psu spokojnie można kupić większe jeśli ktoś ma możliwości. Ja tak robię ze swoim staruszkiem. Ale mam szczenię 5kg, które na karmie ma być jeszcze z 5miesięcy i nie będę 15kg zamawiała!
Co jest w tym wszystkim najbardziej żałosne - sklepy podają na stronie że karma jest, też te małe paczki. Dopiero kiedy człowiek zamówi to po paru dniach dzwonią ze jednak nie ma !!!
Moi rodzice już dawno zbuntowali się przeciw sklepom internetowym - od pewnego momentu są najzwyczajniej upierdliwi, mają podane miliard karm a na stanie chyba tylko Royal. Potem czekaj grom wie ile, kurier oczywiście przyjeżdża zawsze kiedy człowieka nie ma i dzwoni zawsze dopiero jak się już o tym przekona i potem lataj na drugi koniec miasta szukaj ich siedziby. A jak mi się pies zatruł karma za ponad 200zł w świecie karm to ich mogę pocałować gdzieś i pożegnać z pieniędzmi, mimo że miałam zaświadczenie weta że zatrucie jest po karmie. Mam ich wszystkich dość! Całe szczęście udało mi się znaleźć dobra karmę w mieście(Golden Eagle) ale z tego co koleżanka wyżej pisze i z tym mają być problemy... Bardzo nie chciałabym przechodzić na niższą jakość :/

Posted

No w sumie, masz rację. Ja ostatnio nazbierałam 5kg różnych karm, których pies nie dojadł, bo albo mu szkodziły, albo nie smakowały mu.
Może rozejrzyj się za innymi karmami ? Ja osobiście karmię karmą TOTW bezzbożową i pies na niej ma się świetnie, a worki są i 2,27kg i 6,8kg i większe. Rozejrzyj się po wątku - karmy bezzbożowe - są najzdrowsze dla psa, a ceny nie są zbyt wysokie.

Posted

Od dłuższego czasu interesują mnie karmy i coś staram się dobrać konsultując się z weterynarzem. Teraz karmię fajną, ale podobno zaraz jej nie będzie i nie wiem.. No w zoologicznych to same puriny i royale... A niestety- jak człowiek chce kupić dobrą karmę to pojawia się powyższy problem- nie ma - albo trzeba szukać jak wariat. A jak się znajdzie to w jednym sklepie i potem chwilowa przerwa w dostawie i człowiek ma problem...
Ja nie wiem czy ten biznes na prawdę stał się tak beznadziejny że takie rzeczy się dzieją czy po prostu sprzedawcy internetowi się zcwanili. Mam wrażenie że to drugie skoro tak Łgają i robią nas w balona. To najbardziej mnie drażni, bo że nie ma to nie ma, trudno, ale trzeba o tym otwarcie mówić.

Posted

[B]green-girl [/B] Małe opakowania karm były w hurtowni zoologicznej Alfa w Częstochowie wiem bo sama tam kupowałam dla mojego szczyla jak chciałam wybrać odpowiednią dla niego karmę ;)a są tam między innymi(podaje te co pamiętam): praktycznie wszystkie rodzaje Farminy począwszy od Cibau na N&D kończąc, Purina, Eukanuba, Brit Car, Brit Premium, Brekkies i wiele innych.