Jump to content
Dogomania

Luna-prawie odważna sunia

Recommended Posts

Posted

[quote name='marta.k9080']dobry wieczór Wszystkim

mam zły humor,na spacerze myślałam ,że oszaleje śnieg jest jak plastelina,jest ślisko i nieprzyjemnie wilgotno...kilka razy wpadłam w poślizg,a buty mam oczywiście przemoczone.Doprawdy śnieg pod koniec lutego to głupota.Nie marzy mi się nagłe ocieplenie,ale po dziurki w nosie mam już tego pseudo-śniegu :angryy: to mi w tej chwili skutecznie obrzydza moją ulubioną zimę.
Luna po raz enty zraniła sobie łapkę,tym razem tylną,ale tylko skórkę na podusi przecięła więc tragedii nie ma...nie wiem jak ona to robi:shake:dobrze ,że nosze ze sobą dziecięcą skarpetkę,na wszelki wypadek.[/QUOTE]

Oj to ale miałaś nieciekawy dzień :shake: u nas też chlapa ale za to jest mega cieplutko :multi:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']Oj to ale miałaś nieciekawy dzień :shake: u nas też chlapa ale za to jest mega cieplutko :multi:[/QUOTE]

a no...nie mam żadnych butów na jutro chyba ,że wyschną któreś z moich kozaków na tyle żebym mogła w nich pójść...pora kupić kalosze:shake:
Obsesyjnie sprawdzam prognozę pogody i nie wierzę,że 11.03 ma być u nas +17'C:-o

Posted

[quote name='marta.k9080']a no...nie mam żadnych butów na jutro chyba ,że wyschną któreś z moich kozaków na tyle żebym mogła w nich pójść...pora kupić kalosze:shake:
Obsesyjnie sprawdzam prognozę pogody i nie wierzę,że 11.03 ma być u nas +17'C:-o[/QUOTE]

U nas teraz utrzymuje się pogoda na plusie +2 ;) ale jak weszłam pogodę na 16 dni to u nas też ma być od 10.03 po +15 stopni :-o

Posted

[quote name='marta.k9080']a no...nie mam żadnych butów na jutro chyba ,że wyschną któreś z moich kozaków na tyle żebym mogła w nich pójść...pora kupić kalosze:shake:
Obsesyjnie sprawdzam prognozę pogody i nie wierzę,że 11.03 ma być u nas +17'C:-o[/QUOTE]

Ja też właśnie myślę o kaloszach ;)

też mi się w to wierzyć nie chce , ale patrząc na to że dzisiaj było tak cieplutko to jest nawet możliwe ;)

Guest wolfheart
Posted

pora zabezpieczyć się przed kleszczami chyba,a Wy od kiedy zaczynacie?

Posted

[quote name='marta.k9080']pora zabezpieczyć się przed kleszczami chyba,a Wy od kiedy zaczynacie?[/QUOTE]

My cały czas je kropimy , bo to też zwalcza pchły więc dla bezpieczeństwa są cały czas kropione ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']My cały czas je kropimy , bo to też zwalcza pchły więc dla bezpieczeństwa są cały czas kropione ;)[/QUOTE]

a ja zrobiłam przerwę od listopada i chyba od marca znowu zacznę kropić, albo obrożę kupie ,albo jedno i drugie byle to paskudztwo trzymało się od Lunki z daleka:mad:

Posted

[quote name='marta.k9080']a ja zrobiłam przerwę od listopada i chyba od marca znowu zacznę kropić, albo obrożę kupie ,albo jedno i drugie byle to paskudztwo trzymało się od Lunki z daleka:mad:[/QUOTE]

Pewnie i tak pojedyncze osobniki bedzie łapała :roll:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']Pewnie i tak pojedyncze osobniki bedzie łapała :roll:[/QUOTE]

zastanawiam się czy nie darowac sobie lasu i wiosnę-lato spacerować nad Wisłę...Luna to paskudztwo łapała tylko w lesie ...

Posted

[quote name='marta.k9080']zastanawiam się czy nie darowac sobie lasu i wiosnę-lato spacerować nad Wisłę...Luna to paskudztwo łapała tylko w lesie ...[/QUOTE]

eeee nie sadze zeby to miało wpływ , Neron kleszcze łapał nawet na trawniku przed blokiem , na to nie ma reguły :shake:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']eeee nie sadze zeby to miało wpływ , Neron kleszcze łapał nawet na trawniku przed blokiem , na to nie ma reguły :shake:[/QUOTE]

wiem,jedna pani opowiadała mi jak jej jamnik wytarzał się na trawniku i go kleszcze oblazły...ale myślę,że i tak do lasu będziemy chodziły sporadycznie ,a naszą wiosenno-letnią trasa będą okolice Wisły.W lesie jest mnóstwo ohydztwa ślimaki,pajęczyny i setki komarów...fuj aż ciarki przechodzą.

Posted

[quote name='marta.k9080']zastanawiam się czy nie darowac sobie lasu i wiosnę-lato spacerować nad Wisłę...Luna to paskudztwo łapała tylko w lesie ...[/QUOTE]

Sonia to jak była przez miesiąc na wsi , gdzie są pola i łąki złapała przez cały pobyt tylko jednego kleszcza :-o

Posted

[quote name='marta.k9080']wiem,jedna pani opowiadnią trasa będą okolice Wisły.W lesie jest mnóstwo ohydztwa ślimaki,pajęczyny i setki komarów...fuj aż ciarki przechodzą.[/QUOTE]

A ja mimo iż jestem uczulona na jad komarów juz nie mogę sie doczekać leśnych wiosennych paro godzinnych spacerków :loveu: jedynie co to przerażają mnie pajęczyny i pająki :eek2:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='Sonka95']Sonia to jak była przez miesiąc na wsi , gdzie są pola i łąki złapała przez cały pobyt tylko jednego kleszcza :-o[/QUOTE]

oj to prawdziwe szczęście:lol: ale fakt ,że Luna z terenów łąki ,pola nic nie przyniosła ,a z lasu przez cały sezon kilkanaście kleszczy było...

[quote name='dOgLoV']A ja mimo iż jestem uczulona na jad komarów juz nie mogę sie doczekać leśnych wiosennych paro godzinnych spacerków [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/love.gif[/IMG] jedynie co to przerażają mnie pajęczyny i pająki [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/eek2.gif[/IMG][/QUOTE]

a co Ci się dzieje?puchniesz,wysypka...?

Posted

[quote name='marta.k9080']
a co Ci się dzieje?puchniesz,wysypka...?[/QUOTE]

puchnę , Sebastian zawsze sie ze mnie śmieje bo czasami jak mnie komary po twarzy pogryzą to wyglądam jak obcy tak mi twarz puchnie , piecze strasznie , szczypie i swedzi niesamowicie :shake:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']puchnę , Sebastian zawsze sie ze mnie śmieje bo czasami jak mnie komary po twarzy pogryzą to wyglądam jak obcy tak mi twarz puchnie , piecze strasznie , szczypie i swedzi niesamowicie :shake:[/QUOTE]

ojej...
znam chłopaka co trafił przez to do szpitala...:shake:

Posted

[quote name='marta.k9080']ojej...
znam chłopaka co trafił przez to do szpitala...:shake:[/QUOTE]

Ja chyba na takim etapie jeszcze nie jestem , ogólnie jestem alergikiem , mam silną alergię na bylicę , jestem na etapie robienia badań czy w ogóle mogę mieć odczulanie podjęzykowe bo odczulanie zastrzykami odpada , mam za silną alergie i mogła bym nie przeżyć takiego odczulania , wyniki juz odebrałam teraz tylko wizyta u alergologa i stwierdzenie czy moge miec odczulanie podjęzykowe ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']Ja chyba na takim etapie jeszcze nie jestem , ogólnie jestem alergikiem , mam silną alergię na bylicę , jestem na etapie robienia badań czy w ogóle mogę mieć odczulanie podjęzykowe bo odczulanie zastrzykami odpada , mam za silną alergie i mogła bym nie przeżyć takiego odczulania , wyniki juz odebrałam teraz tylko wizyta u alergologa i stwierdzenie czy moge miec odczulanie podjęzykowe ;)[/QUOTE]

no to trzymam kciuki żeby Cię odczulili...sama na szczęście nie mam żadnej(no może oprócz tej na ludzką głupotę;))

Posted

[quote name='marta.k9080']no to trzymam kciuki żeby Cię odczulili...sama na szczęście nie mam żadnej(no może oprócz tej na ludzką głupotę;))[/QUOTE]

Pocieszę Cię ze ja alergię mam dopiero od 3 lat , i to od razu tak silną :shake: a na ludzką głupote odczulania nie ma , niestety :roll:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']Pocieszę Cię ze ja alergię mam dopiero od 3 lat , i to od razu tak silną :shake: a na ludzką głupote odczulania nie ma , niestety :roll:[/QUOTE]

jak pech to pech:shake: chociaż ja uczulenia nie mam to okropnie mnie swędzi po komarach i czasami się "rozlewa" ale choćbym ręce sobie związała to znalazłabym sposób żeby to podrapać:angryy:

Posted

[quote name='marta.k9080']jak pech to pech:shake: chociaż ja uczulenia nie mam to okropnie mnie swędzi po komarach i czasami się "rozlewa" ale choćbym ręce sobie związała to znalazłabym sposób żeby to podrapać:angryy:[/QUOTE]

Jak człowiek chce sie podrapac to się podrapie :diabloti:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']Jak człowiek chce sie podrapac to się podrapie :diabloti:[/QUOTE]

byś widziała moje nogi w lipcu,wróciłyśmy z lasu ,a ja głupia w takich cieniutkich leginsach byłam...rano jak zobaczyłam swoje nogi to prawie umarłam,policzyłam bąble to ze 30 miałam,kupiłam żel i wapno-bo to pomaga,ale i tak drapałam i miałam czerwone nogi i ryczeć mi się chciało

Posted

[quote name='marta.k9080']byś widziała moje nogi w lipcu,wróciłyśmy z lasu ,a ja głupia w takich cieniutkich leginsach byłam...rano jak zobaczyłam swoje nogi to prawie umarłam,policzyłam bąble to ze 30 miałam,kupiłam żel i wapno-bo to pomaga,ale i tak drapałam i miałam czerwone nogi i ryczeć mi się chciało[/QUOTE]

jakieś poświecenia muszą być :diabloti:

ej nie wiem jak ja to pamiętałam ale Neron wcale nie waży 45 kg tylko 35 :lol: dzisiaj go ważyłam ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']jakieś poświecenia muszą być :diabloti:

ej nie wiem jak ja to pamiętałam ale Neron wcale nie waży 45 kg tylko 35 :lol: dzisiaj go ważyłam ;)[/QUOTE]

to masz 10kg mniej do szarpania:diabloti:
jak Ty mogłaś o 10kg się pomylić..pewnie spałaś jak go ostatnio ważyłaś:diabloti:

Posted

[quote name='marta.k9080']to masz 10kg mniej do szarpania:diabloti:
jak Ty mogłaś o 10kg się pomylić..pewnie spałaś jak go ostatnio ważyłaś:diabloti:[/QUOTE]

Pewnie tak :diabloti:

ale znowu na zapalenie uszu :roll: w zasadzie jednego ucha :roll: