łamAga Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']dobry wieczór Wszystkim mam zły humor,na spacerze myślałam ,że oszaleje śnieg jest jak plastelina,jest ślisko i nieprzyjemnie wilgotno...kilka razy wpadłam w poślizg,a buty mam oczywiście przemoczone.Doprawdy śnieg pod koniec lutego to głupota.Nie marzy mi się nagłe ocieplenie,ale po dziurki w nosie mam już tego pseudo-śniegu :angryy: to mi w tej chwili skutecznie obrzydza moją ulubioną zimę. Luna po raz enty zraniła sobie łapkę,tym razem tylną,ale tylko skórkę na podusi przecięła więc tragedii nie ma...nie wiem jak ona to robi:shake:dobrze ,że nosze ze sobą dziecięcą skarpetkę,na wszelki wypadek.[/QUOTE] Oj to ale miałaś nieciekawy dzień :shake: u nas też chlapa ale za to jest mega cieplutko :multi: Quote
Guest wolfheart Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='dOgLoV']Oj to ale miałaś nieciekawy dzień :shake: u nas też chlapa ale za to jest mega cieplutko :multi:[/QUOTE] a no...nie mam żadnych butów na jutro chyba ,że wyschną któreś z moich kozaków na tyle żebym mogła w nich pójść...pora kupić kalosze:shake: Obsesyjnie sprawdzam prognozę pogody i nie wierzę,że 11.03 ma być u nas +17'C:-o Quote
Sonka95 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']a no...nie mam żadnych butów na jutro chyba ,że wyschną któreś z moich kozaków na tyle żebym mogła w nich pójść...pora kupić kalosze:shake: Obsesyjnie sprawdzam prognozę pogody i nie wierzę,że 11.03 ma być u nas +17'C:-o[/QUOTE] U nas teraz utrzymuje się pogoda na plusie +2 ;) ale jak weszłam pogodę na 16 dni to u nas też ma być od 10.03 po +15 stopni :-o Quote
łamAga Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']a no...nie mam żadnych butów na jutro chyba ,że wyschną któreś z moich kozaków na tyle żebym mogła w nich pójść...pora kupić kalosze:shake: Obsesyjnie sprawdzam prognozę pogody i nie wierzę,że 11.03 ma być u nas +17'C:-o[/QUOTE] Ja też właśnie myślę o kaloszach ;) też mi się w to wierzyć nie chce , ale patrząc na to że dzisiaj było tak cieplutko to jest nawet możliwe ;) Quote
Guest wolfheart Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 pora zabezpieczyć się przed kleszczami chyba,a Wy od kiedy zaczynacie? Quote
łamAga Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']pora zabezpieczyć się przed kleszczami chyba,a Wy od kiedy zaczynacie?[/QUOTE] My cały czas je kropimy , bo to też zwalcza pchły więc dla bezpieczeństwa są cały czas kropione ;) Quote
Guest wolfheart Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='dOgLoV']My cały czas je kropimy , bo to też zwalcza pchły więc dla bezpieczeństwa są cały czas kropione ;)[/QUOTE] a ja zrobiłam przerwę od listopada i chyba od marca znowu zacznę kropić, albo obrożę kupie ,albo jedno i drugie byle to paskudztwo trzymało się od Lunki z daleka:mad: Quote
łamAga Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']a ja zrobiłam przerwę od listopada i chyba od marca znowu zacznę kropić, albo obrożę kupie ,albo jedno i drugie byle to paskudztwo trzymało się od Lunki z daleka:mad:[/QUOTE] Pewnie i tak pojedyncze osobniki bedzie łapała :roll: Quote
Guest wolfheart Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='dOgLoV']Pewnie i tak pojedyncze osobniki bedzie łapała :roll:[/QUOTE] zastanawiam się czy nie darowac sobie lasu i wiosnę-lato spacerować nad Wisłę...Luna to paskudztwo łapała tylko w lesie ... Quote
łamAga Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']zastanawiam się czy nie darowac sobie lasu i wiosnę-lato spacerować nad Wisłę...Luna to paskudztwo łapała tylko w lesie ...[/QUOTE] eeee nie sadze zeby to miało wpływ , Neron kleszcze łapał nawet na trawniku przed blokiem , na to nie ma reguły :shake: Quote
Guest wolfheart Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='dOgLoV']eeee nie sadze zeby to miało wpływ , Neron kleszcze łapał nawet na trawniku przed blokiem , na to nie ma reguły :shake:[/QUOTE] wiem,jedna pani opowiadała mi jak jej jamnik wytarzał się na trawniku i go kleszcze oblazły...ale myślę,że i tak do lasu będziemy chodziły sporadycznie ,a naszą wiosenno-letnią trasa będą okolice Wisły.W lesie jest mnóstwo ohydztwa ślimaki,pajęczyny i setki komarów...fuj aż ciarki przechodzą. Quote
Sonka95 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']zastanawiam się czy nie darowac sobie lasu i wiosnę-lato spacerować nad Wisłę...Luna to paskudztwo łapała tylko w lesie ...[/QUOTE] Sonia to jak była przez miesiąc na wsi , gdzie są pola i łąki złapała przez cały pobyt tylko jednego kleszcza :-o Quote
łamAga Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']wiem,jedna pani opowiadnią trasa będą okolice Wisły.W lesie jest mnóstwo ohydztwa ślimaki,pajęczyny i setki komarów...fuj aż ciarki przechodzą.[/QUOTE] A ja mimo iż jestem uczulona na jad komarów juz nie mogę sie doczekać leśnych wiosennych paro godzinnych spacerków :loveu: jedynie co to przerażają mnie pajęczyny i pająki :eek2: Quote
Guest wolfheart Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Sonka95']Sonia to jak była przez miesiąc na wsi , gdzie są pola i łąki złapała przez cały pobyt tylko jednego kleszcza :-o[/QUOTE] oj to prawdziwe szczęście:lol: ale fakt ,że Luna z terenów łąki ,pola nic nie przyniosła ,a z lasu przez cały sezon kilkanaście kleszczy było... [quote name='dOgLoV']A ja mimo iż jestem uczulona na jad komarów juz nie mogę sie doczekać leśnych wiosennych paro godzinnych spacerków [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/love.gif[/IMG] jedynie co to przerażają mnie pajęczyny i pająki [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/eek2.gif[/IMG][/QUOTE] a co Ci się dzieje?puchniesz,wysypka...? Quote
łamAga Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080'] a co Ci się dzieje?puchniesz,wysypka...?[/QUOTE] puchnę , Sebastian zawsze sie ze mnie śmieje bo czasami jak mnie komary po twarzy pogryzą to wyglądam jak obcy tak mi twarz puchnie , piecze strasznie , szczypie i swedzi niesamowicie :shake: Quote
Guest wolfheart Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='dOgLoV']puchnę , Sebastian zawsze sie ze mnie śmieje bo czasami jak mnie komary po twarzy pogryzą to wyglądam jak obcy tak mi twarz puchnie , piecze strasznie , szczypie i swedzi niesamowicie :shake:[/QUOTE] ojej... znam chłopaka co trafił przez to do szpitala...:shake: Quote
łamAga Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']ojej... znam chłopaka co trafił przez to do szpitala...:shake:[/QUOTE] Ja chyba na takim etapie jeszcze nie jestem , ogólnie jestem alergikiem , mam silną alergię na bylicę , jestem na etapie robienia badań czy w ogóle mogę mieć odczulanie podjęzykowe bo odczulanie zastrzykami odpada , mam za silną alergie i mogła bym nie przeżyć takiego odczulania , wyniki juz odebrałam teraz tylko wizyta u alergologa i stwierdzenie czy moge miec odczulanie podjęzykowe ;) Quote
Guest wolfheart Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='dOgLoV']Ja chyba na takim etapie jeszcze nie jestem , ogólnie jestem alergikiem , mam silną alergię na bylicę , jestem na etapie robienia badań czy w ogóle mogę mieć odczulanie podjęzykowe bo odczulanie zastrzykami odpada , mam za silną alergie i mogła bym nie przeżyć takiego odczulania , wyniki juz odebrałam teraz tylko wizyta u alergologa i stwierdzenie czy moge miec odczulanie podjęzykowe ;)[/QUOTE] no to trzymam kciuki żeby Cię odczulili...sama na szczęście nie mam żadnej(no może oprócz tej na ludzką głupotę;)) Quote
łamAga Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']no to trzymam kciuki żeby Cię odczulili...sama na szczęście nie mam żadnej(no może oprócz tej na ludzką głupotę;))[/QUOTE] Pocieszę Cię ze ja alergię mam dopiero od 3 lat , i to od razu tak silną :shake: a na ludzką głupote odczulania nie ma , niestety :roll: Quote
Guest wolfheart Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='dOgLoV']Pocieszę Cię ze ja alergię mam dopiero od 3 lat , i to od razu tak silną :shake: a na ludzką głupote odczulania nie ma , niestety :roll:[/QUOTE] jak pech to pech:shake: chociaż ja uczulenia nie mam to okropnie mnie swędzi po komarach i czasami się "rozlewa" ale choćbym ręce sobie związała to znalazłabym sposób żeby to podrapać:angryy: Quote
łamAga Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']jak pech to pech:shake: chociaż ja uczulenia nie mam to okropnie mnie swędzi po komarach i czasami się "rozlewa" ale choćbym ręce sobie związała to znalazłabym sposób żeby to podrapać:angryy:[/QUOTE] Jak człowiek chce sie podrapac to się podrapie :diabloti: Quote
Guest wolfheart Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='dOgLoV']Jak człowiek chce sie podrapac to się podrapie :diabloti:[/QUOTE] byś widziała moje nogi w lipcu,wróciłyśmy z lasu ,a ja głupia w takich cieniutkich leginsach byłam...rano jak zobaczyłam swoje nogi to prawie umarłam,policzyłam bąble to ze 30 miałam,kupiłam żel i wapno-bo to pomaga,ale i tak drapałam i miałam czerwone nogi i ryczeć mi się chciało Quote
łamAga Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']byś widziała moje nogi w lipcu,wróciłyśmy z lasu ,a ja głupia w takich cieniutkich leginsach byłam...rano jak zobaczyłam swoje nogi to prawie umarłam,policzyłam bąble to ze 30 miałam,kupiłam żel i wapno-bo to pomaga,ale i tak drapałam i miałam czerwone nogi i ryczeć mi się chciało[/QUOTE] jakieś poświecenia muszą być :diabloti: ej nie wiem jak ja to pamiętałam ale Neron wcale nie waży 45 kg tylko 35 :lol: dzisiaj go ważyłam ;) Quote
Guest wolfheart Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='dOgLoV']jakieś poświecenia muszą być :diabloti: ej nie wiem jak ja to pamiętałam ale Neron wcale nie waży 45 kg tylko 35 :lol: dzisiaj go ważyłam ;)[/QUOTE] to masz 10kg mniej do szarpania:diabloti: jak Ty mogłaś o 10kg się pomylić..pewnie spałaś jak go ostatnio ważyłaś:diabloti: Quote
łamAga Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='marta.k9080']to masz 10kg mniej do szarpania:diabloti: jak Ty mogłaś o 10kg się pomylić..pewnie spałaś jak go ostatnio ważyłaś:diabloti:[/QUOTE] Pewnie tak :diabloti: ale znowu na zapalenie uszu :roll: w zasadzie jednego ucha :roll: Quote
Recommended Posts