Jump to content
Dogomania

Luna-prawie odważna sunia

Recommended Posts

Posted

[quote name='marta.k9080']nie jestem,przez pierwsze chwile spaceru trzęsłam się jak galareta,ale wk****a mnie jak się zgrzeję i muszę taka zgrzana łazić,bo przecież się na dworze nie rozepnę, to by co najmniej głupie było w taka zawieruchę...:shake:[/QUOTE]

Moja mama zawsze chodzi porozpinana nawet przy -15ście :lol: więc spoko , nikt by Cie palcami nie wytknął :diabloti:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']Moja mama zawsze chodzi porozpinana nawet przy -15ście :lol: więc spoko , nikt by Cie palcami nie wytknął :diabloti:[/QUOTE]

z mojej strony to było by głupie,bo bym pewno odpokutowała to gorączką albo bólem mięśni...:lol:
Moja mama chodzi bez rękawiczek przy -15'C i ma gorące dłonie ,ja bym już dawno palce straciła.

Posted

[quote name='dOgLoV']Moja mama zawsze chodzi porozpinana nawet przy -15ście :lol: więc spoko , nikt by Cie palcami nie wytknął :diabloti:[/QUOTE]

Ja nie jestem zmarzluchem ;) I jak byłam nastolatką, to w zimę też chodziłam w odpiętej kurtce ;) A moja mama się ze mnie śmiała, że cycki pokazuję :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Ja nie jestem zmarzluchem ;) I jak byłam nastolatką, to w zimę też chodziłam w odpiętej kurtce ;) A moja mama się ze mnie śmiała, że cycki pokazuję :evil_lol:[/QUOTE]

ale Ty zboczona byłas :jumpie:

Posted

[quote name='dOgLoV']i co tam sie robi ?? modli sie cały czas ?? :evil_lol:[/QUOTE]

Miałam wtedy 14-15 lat :hmmmm: więc nie dużo pamiętam ;) Ale jakoś było 3-4 razy modlitwa, chyba po 1h :hmmmm: Przygotowania i sprzątanie po posiłku itp. I w sumie cały dzień zlatywał ;) Dla siebie miało się chyba tylko 1h i coś koło 21 już się szło spać ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='magdabroy']Ja :crazyeye: Ja zakonnicą chciałam zostać :eviltong: Nawet 2 tyg. w zakonie spędziłam :grins:[/QUOTE]

:crazyeye: ciekawe doświadczenie?

Posted

[quote name='marta.k9080']:crazyeye: ciekawe doświadczenie?[/QUOTE]

Bardzo ;) Tym bardziej, że wtedy byłam nawiedzona na kościół, a teraz nie chodzę do niego w ogóle :evil_lol:
Mogłabym to powtórzyć, żeby się troszkę wyciszyć i odstresować od tego podłego świata ;) [SIZE=1]jakbym nie miała Theosia :)[/SIZE]

Guest wolfheart
Posted

[quote name='magdabroy']Bardzo ;) Tym bardziej, że wtedy byłam nawiedzona na kościół, a teraz nie chodzę do niego w ogóle :evil_lol:
Mogłabym to powtórzyć, żeby się troszkę wyciszyć i odstresować od tego podłego świata ;) [SIZE=1]jakbym nie miała Theosia :)[/SIZE][/QUOTE]

to ja chyba musiałabym spędzić w takim klasztorze/zakonie resztę życia żeby się wyciszyć...
Nie chodzę do Kościoła,bo nie wierzę w niego jako instytucję:eviltong:

Posted

[quote name='marta.k9080']to ja chyba musiałabym spędzić w takim klasztorze/zakonie resztę życia żeby się wyciszyć...
Nie chodzę do Kościoła,bo nie wierzę w niego jako instytucję:eviltong:[/QUOTE]

Myślę, że starczyłby Ci tydzień lub dwa ;) Zatęskniłabyś za tym światem zza murów :)
Mi kościół jest tylko potrzebny do sakramentów ;) Modlić się mogę w domu :)

Posted

[quote name='magdabroy']Miałam wtedy 14-15 lat :hmmmm: więc nie dużo pamiętam ;) Ale jakoś było 3-4 razy modlitwa, chyba po 1h :hmmmm: Przygotowania i sprzątanie po posiłku itp. I w sumie cały dzień zlatywał ;) Dla siebie miało się chyba tylko 1h i coś koło 21 już się szło spać ;)[/QUOTE]

O ja pitole ale lipa , i filmów niedozwolonych nie mogłaś oglądać :eviltong:

Posted

[quote name='dOgLoV']O ja pitole ale lipa , i filmów niedozwolonych nie mogłaś oglądać :eviltong:[/QUOTE]

Tam nie było telewizora :eviltong: Jak wróciła do domu, to nadrabiałam zaległości :diabloti:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='magdabroy']Myślę, że starczyłby Ci tydzień lub dwa ;) Zatęskniłabyś za tym światem zza murów :)
Mi kościół jest tylko potrzebny do sakramentów ;) Modlić się mogę w domu :)[/QUOTE]

gdybym mogła zamieszkałabym na kompletnym odludziu w jakimś ogromnym lesie ze stadem psów:loveu:

ale nie wytrzymałabym w żadnym zamknięciu typu klasztor bo nienawidzę robić czegoś co ktoś mi nakazuje,powtarzać w kółko tego samego rytuału i żyć blisko z dużą grupą osób...

Posted

[quote name='magdabroy']Tam nie było telewizora :eviltong: Jak wróciła do domu, to nadrabiałam zaległości :diabloti:[/QUOTE]

:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='magdabroy']Bardzo ;) Tym bardziej, że wtedy byłam nawiedzona na kościół, a teraz nie chodzę do niego w ogóle :evil_lol:
Mogłabym to powtórzyć, żeby się troszkę wyciszyć i odstresować od tego podłego świata ;) [SIZE=1]jakbym nie miała Theosia :)[/SIZE][/QUOTE]

No proszę...;)

[quote name='marta.k9080']to ja chyba musiałabym spędzić w takim klasztorze/zakonie resztę życia żeby się wyciszyć...

Wystarczy kilka dni do wyciszenia. Wiara, to sfera ducha. Instytucja, to zupełnie inna inszość:eviltong:

Posted

[quote name='marta.k9080']gdybym mogła zamieszkałabym na kompletnym odludziu w jakimś ogromnym lesie ze stadem psów:loveu:
[/QUOTE]

Ja tak zawsze mówię, jak mam cięższy okres w życiu ;) Ale potem mi mija i znowu się cieszę, że jest jak jest. Co prawda mieszkam ze stadem psów na co dzień:evil_lol: No ale jednak nie na odludziu ;)

Ale w wieku 14-15 lat miałam też taki nagły rzut na wiarę, myślałam, żeby studiować teologię i w ogóle. Na szczęście wtedy nie trzeba podejmować takich decyzji, bo teraz jestem agnostyczką dążącą w sumie do ateizmu, więc hm.. odmieniło mi się :diabloti:

Posted

Ja to kiedyś co tydzień do kościoła chodziłam , ale teraz to dobrze jest jak pójdę raz na 2 tygodnie ;)

Guest wolfheart
Posted

[B]zmierzchnica[/B]
mnie denerwują większe skupiska ludzi,także domek na odludziu miałabym bardzo chętnie
[B]
dOgLoV[/B]
dziń dybry;)

[B]Sonka95[/B]
ja jestem dwa razy do roku na Boże Narodzenie i Wielkanoc:eviltong: dla tradycji.Każdego to sprawa prywatna,kto chce ten idzie,kto nie chce nie idzie.Ja wolę pomyśleć nad sobą i swoją wiarą w domu.

Nie było dzisiaj spotkanka psiego,bo coś wypadło naszym znajomym,także spacer spędziłyśmy samotnie wśród sarenek ,ale i tak było super, chociaż palce mi prawie odpadły z zimna,tak samo te od nóg i prawie skręciłam nogę bo wpadła mi w bruzdę zakrytą przymarzłym śniegiem, miejscami niestety nie da się iść...jak tak przemarzłam to zaczęłam biegać z Lunką pod górę kilka razy i wtedy znów się przegrzałam,oczywiście palce pozostały lodowate...:roll: Już byłam zła na siebie ,ale Lunka jak to ona skutecznie mnie rozbawiła skacząc na mnie ,wesoło merdając ogonkiem i podgryzając mnie gdzie się da:evil_lol:

Mam taką ochotę wybrać się z Lunką gdzieś dalej,niestety nasz ulubiony śnieg tym razem przeszkadza....

Posted

[quote name='marta.k9080']

Mam taką ochotę wybrać się z Lunką gdzieś dalej,niestety nasz ulubiony śnieg tym razem przeszkadza....[/QUOTE]

no u nas śnieżyca niezła jest :roll:

Guest wolfheart
Posted

[B]dOgLoV[/B]
ja chcę iść za miasto do rezerwatu...

[B]Sonka95[/B]
my byłyśmy standardowo-weekendowo 3h ale zmarzłam strasznie