Guest wolfheart Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='dOgLoV']Nie no 30 stopni to za dużo ale tak 18 to w sam raz , też nie lubie robactwa wręcz się go boję ale jak jest ciepło to aż się chcę iśc na spacer , jak jest zimno to w ogóle nie chce mi się wyjść z domu :shake: możecie się śmiać ,ale ja mam wręcz fobię...czasami miałam ochotę otrząsać się jak głupia z czegoś co wydawało mi się ,że po mnie łazi...a kleszcze to aż mi się gula robi jak miałam z Luny wyjmować... Quote
łamAga Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='marta.k9080']możecie się śmiać ,ale ja mam wręcz fobię...czasami miałam ochotę otrząsać się jak głupia z czegoś co wydawało mi się ,że po mnie łazi...a kleszcze to aż mi się gula robi jak miałam z Luny wyjmować... Ja tak to aż nie , co prawda tez mam niemiłe odczucie jak wyciągam kleszcza z psa ale nie żeby bać czy brzydzić sie takiego robactwa jak na mnie wejdzie , boję się tylko i wyłącznie pająków , dużych krzyżaków i tych domowych z długimi nogai , małe pajączki sobie mogą być :) Quote
vege* Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Besti napisał(a):Ma być ciepło i koniec :placz: Dobrze mówi, polać jej! :evil_lol: dOgLoV napisał(a):Nie no 30 stopni to za dużo ale tak 18 to w sam raz , też nie lubie robactwa wręcz się go boję ale jak jest ciepło to aż się chcę iśc na spacer , jak jest zimno to w ogóle nie chce mi się wyjść z domu :shake: Dokładnie, pogoda tak 16-21 st to jest to :loveu: Quote
Guest wolfheart Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Ptysiak napisał(a):Cześć Lunki :loveu: Cześć Ptysie:multi: Quote
Sonka95 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='marta.k9080']możecie się śmiać ,ale ja mam wręcz fobię...czasami miałam ochotę otrząsać się jak głupia z czegoś co wydawało mi się ,że po mnie łazi...a kleszcze to aż mi się gula robi jak miałam z Luny wyjmować... Ja to kleszczy się nie brzydzę , ale pająków nawet tych malutkich to strasznie się boję :-o Quote
Guest wolfheart Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='Sonka95']Ja to kleszczy się nie brzydzę , ale pająków nawet tych malutkich to strasznie się boję :-o mnie obrzydzają napite kleszcze.. te ich napęczniałe doopska ,fuj pająki ,komary,muchy co na g*wnie siedziały i wszystko inne co brzęczy,pełza,kąsa,żądli itp to zło Quote
łamAga Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='marta.k9080']mnie obrzydzają napite kleszcze.. te ich napęczniałe doopska ,fuj pająki ,komary,muchy co na g*wnie siedziały i wszystko inne co brzęczy,pełza,kąsa,żądli itp to zło szkoda ze nie widziałaś kleszczy jakie nie raz znajdywałam u mnie w domu na podłodze :diabloti: Quote
Guest wolfheart Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 dOgLoV napisał(a):szkoda ze nie widziałaś kleszczy jakie nie raz znajdywałam u mnie w domu na podłodze :diabloti: raz nie zauważyłam kleszcza który ugryzł Lunkę,a może jakoś inaczej znalazł się u nas w kuchni na podłodze,nie wiem.Sprawdzałam Lunkę milimetr po milimetrze.Zauważyła bym.To paskudztwo w każdym razie,było wielkości małego winogrona.Myślałam ,że rzygnę...:scared:rozchlapałam go butem. Nad innymi kleszczami zwykle się znęcam...np rzucałam je na kuchenkę i dawaj ognia...:bad-word: Quote
vege* Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='marta.k9080']mnie obrzydzają napite kleszcze.. te ich napęczniałe doopska ,fuj pająki ,komary,muchy co na g*wnie siedziały i wszystko inne co brzęczy,pełza,kąsa,żądli itp to zło mam takie samo zdanie, fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj! [quote name='marta.k9080'] Nad innymi kleszczami zwykle się znęcam...np rzucałam je na kuchenkę i dawaj ognia...:bad-word: nie ma to jak pożywna kolacja :evil_lol: Quote
Guest wolfheart Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 vege* napisał(a):nie ma to jak pożywna kolacja :evil_lol: jestem wegetarianką:eviltong: Quote
vege* Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 marta.k9080 napisał(a):jestem wegetarianką:eviltong: ja też :evil_lol: Quote
Guest wolfheart Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 vege* napisał(a):ja też :evil_lol: długo? bo ja ....hmm teraz 9lat chyba będzie:hmmmm: Quote
vege* Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 ponad 2 lata ;) w wieku 16,5 roku przeszłam na wegetarianizm Quote
Guest wolfheart Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 vege* napisał(a):ponad 2 lata ;) w wieku 16,5 roku przeszłam na wegetarianizm ja trochę wcześniej..miałam prawie 14lat Quote
Guest wolfheart Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 roadtonowhere cześć Czokusie:p Luna złapała fazę na jedzenie puszkowego żarła...ech a proponowałam jej mięso to wzgardziła nim cholerka mała:boom: Quote
*Magda* Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 marta.k9080 napisał(a):Nad innymi kleszczami zwykle się znęcam...np rzucałam je na kuchenkę i dawaj ognia...:bad-word: Sadystka :diabloti: Quote
Guest wolfheart Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 magdabroy napisał(a):Sadystka :diabloti: i dobrze mi z tym:diabloti: kto/co śmie zaatakować Lunę-nie żyje Tak mi jej żal było,jak zrobił jej się odczyn po kleszczu..taka bulwa na 3cm...antybiotyk dostała wtedy. Quote
Guest wolfheart Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 M&S dobry wieczór :) Nadal nie umiem zmęczyć Luny na spacerze :Dog_run: Nawet chyba niewiele mogę wydłużyć spacer,bo ile można łazić w tym samym miejscu,nasz pseudo-las jest mizernie mały.Frisbee ją nie męczy,biegać może chyba bez przerwy wracamy po 2h spaceru, a Luna po 15min jest jak nowa...psychicznie też nie daję rady jej zmęczyć,bo jak jej się nie chce już myśleć to idzie się ponudzić i po prostu leży,ale nie odpoczywa tylko czeka na większe atrakcje...:Help_2:Zaczynam mieć wyrzuty sumienia,że dostarczam jej za mało wrażeń. Jak wygląda codzienność Waszych psów? Ile trwają spacery,co robicie ,a jak spędzacie wspólnie czas w domu?I czy to starcza waszym futrom,na tyle żeby nie zanudzały się i nie kipiały energią? Nie chciała bym Luny tłumic na siłę,skoro ona ma ochotę na jakąś aktywność,bo to wydaje mi się być nie fair w stosunku do niej.Tylko jakoś mózg przestał mi pracować...stad pomysłów brak. Quote
Ana :) Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Hejka :loveu: u nas chwilowo nie ma bardzo długich spacerów bo niestety pogoda i choroba mojego młodego na to nie pozwala. Jak jestem sama z młodym to latam z Ottem tylko na siku, a jak TZ wraca z pracy to biorę Otta i tak na godzinkę idę z nim, żeby się wybiegał. Ale w domu jest prawdziwym aniołem leży sobie grzecznie, albo bawi się z młodym :) Nauczył się, że nie warto szaleć w domu :) Quote
Guest wolfheart Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Ana : ) cześć Lunka jest grzeczna w domku,ale żal mi ,że czasami leży bez sensu i chyba się nudzi:roll: godzinka spaceru to dla niej tyle co nic... tak obmyślam plan dokąd by jeszcze chodzić i co robić żeby Lunka naprawdę poczuła ten spacer i nie zregenerowała się w 15min po powrocie:diabloti: M&S hej,dziękujemy i Wam również:p Dzisiaj wygląda u nas jakby był pierwszy dzień wiosny +5'C powietrze jakieś takie nie zimowe,słońce świeci,a całą noc padał deszcz ,wiec rano czekała nas przeprawa przez bagna. Quote
Recommended Posts