*Magda* Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 [quote name='marta1624']Dokładnie, lepiej losu nie kusić :diabloti: (a tak na serio to jest zakaz)[/QUOTE] To pewnie ten zakaz jest, żeby wchodzące psy nie kusiły ich do robienia z nich kotletów :diabloti: Quote
marta1624 Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 [quote name='magdabroy']To pewnie ten zakaz jest, żeby wchodzące psy nie kusiły ich do robienia z nich kotletów :diabloti:[/QUOTE] Zapewne dlatego :diabloti: Quote
Guest wolfheart Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 hej :) u nas 16'C i trochę siąpił deszcz z rana,nie mam mebli w kuchni,jutro będę nowe,a dzisiaj trzeba się przemęczyć,bez zlewu,bez kuchenki,piekarnika itp:diabloti: spartańskie warunki mam dzisiaj:evil_lol: Quote
marta1624 Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Ja takie warunki miałam ostatnio prawie tydzień, bo było opóźnienie z meblami w ostatnim momencie :roll: A potem wychodziły im wyjazdy, więc dokładnie 6 dni bez kuchni :roll: Quote
Guest wolfheart Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 no ja też by miała przed weekendem majowym ,ale im się trochę opóźniło:diabloti: Quote
marta1624 Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Wiem co czujesz :lol: Ja bez kuchni 6 dni przeżyłam, bez sprzętów (wszystko w kartonach, bo pod zabudowę przyszykowane a mebli brak) Quote
Guest wolfheart Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Miałam zjeść jogurt kawowy z Lidla,ale znów oddałam go Lunie :evil_lol: Quote
*Magda* Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 My, po przeprowadzce do domu, byliśmy 5 tyg. bez kuchni :eviltong: Miałam tylko lodówkę, mikrofalówkę i płytę indukcyjną rozłożoną na kartonach ;) I to tylko dlatego, że indukcję kupiłam sobie w PL, a całą kuchnię zamawiałam na wymiar już tutaj :) Za dobrze Lunce z Tobą :diabloti: Quote
Guest wolfheart Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 nasza tez jest na wymiar :) najgorsze jest to ,że mam odłączoną wodę,bo nie ma zlewu w kuchni i by leciało z rur.Więc za każdym razem jak chcę umyć ręce itp muszę włączyć wodę ,a druga osoba musi trzymać te rurki od kuchennego zlewu w rurze ,żeby nie wypadły pod ciśnieniem wody...inaczej nas zaleje:p Zwariować można. Quote
marta1624 Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 No to nieciekawie macie :roll: Ja miałam jakieś nyple czy coś takiego, więc woda cały czas odkręcona mogła być. Ale Lunka wygodnisia :loveu: Magda masz indukcję jak czytam. Chwalisz sobie? Bo my mamy kupioną ale nie podłączoną (tylko na blacie stoi), bo dopiero siłę instalujemy ;) Quote
*Magda* Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 [quote name='marta1624'] Magda masz indukcję jak czytam. Chwalisz sobie? Bo my mamy kupioną ale nie podłączoną (tylko na blacie stoi), bo dopiero siłę instalujemy ;)[/QUOTE] Jestem bardzo zadowolona :p Mam ją ponad 4 lata i działa bez zarzutu ;) Mam Amica z funkcją "booster", z której korzystam praktycznie codziennie :) Jedyny minus, to taki, że kupując jakiś garnek/patelnię muszę sprawdzać czy magnez się przyciąga do garnka ;) Bo nie każdy wie, że nie trzeba kupować specjalnych garów do indukcji (choć ja mam komplet z Tefal'a) :D Bo wystarczy, że garnek przyciąga magnez i będzie działał na indukcji :) Quote
marta1624 Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 [quote name='magdabroy']Jestem bardzo zadowolona :p Mam ją ponad 4 lata i działa bez zarzutu ;) Mam Amica z funkcją "booster", z której korzystam praktycznie codziennie :) Jedyny minus, to taki, że kupując jakiś garnek/patelnię muszę sprawdzać czy magnez się przyciąga do garnka ;) Bo nie każdy wie, że nie trzeba kupować specjalnych garów do indukcji (choć ja mam komplet z Tefal'a) :D Bo wystarczy, że garnek przyciąga magnez i będzie działał na indukcji :)[/QUOTE] No garnków mamy dużo, tylko jeszcze z tym prądem się uporać i podłączamy (bo w domu instalacja zrobiona, tylko przed domem jeszcze). Jutro mamy wizytę w energetyce, mają podłączyć do 1 lipca ale chyba chcą niebawem ;) Po takiej opinii nie mogę się doczekać ;) Moja mama nie chciała, ale ją namówiliśmy z tatą (jak na pełno innych rzeczy :lol:) Quote
maxishine. Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 [quote name='magdabroy']Widzisz, do kilku ;) A ja tutaj mogę wejść wszędzie, oprócz sklepu spożywczego :) Ba, nawet do lodziarni/kawiarni mogę wejść z psem :p[/QUOTE] Ja nad morzem weszłam do lodziarni z psami. Ba, co drugi sklep/restauracja miał wystawiona miskę dla psa z wodą. :lol: Quote
*Magda* Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 [quote name='Yuki_']Ja nad morzem weszłam do lodziarni z psami. Ba, co drugi sklep/restauracja miał wystawiona miskę dla psa z wodą. :lol:[/QUOTE] Bo miasta turystyczne MUSZĄ iść turytom na rękę ;) A w DE jest to normą w każdym mieście, a nie tylko tam gdzie są turyści :eviltong: Quote
Guest wolfheart Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 hej :) jutro będę miała meble:multi: uff... jednak bez takich prostych rzeczy ciężko życ:evil_lol: Luna napadła na Zuzię:mad: Szłam z nią parkiem,nagle Luna pobiegła w krzaki na łąkę i słyszę "ojeeeeeeeeeej" a za chwilę szczeknie i "a to Wy!".Okazało się,ze na łące była znajoma ze swoją sunią. Luna trochę przycisnęła Zuzię do ziemi,ale poza tym nic się nie stało:p Zuzia to mix shar pei z czymś dużo mniejszym np.jamnikiem,słodka jest:evil_lol: Quote
łamAga Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 Hejka ;) wreszcie wrócisz do normalnosci z meblami :) Quote
Guest wolfheart Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 teraz mam wszystko w pokoju,przynajmniej żarcie pod ręką jest :diabloti: Quote
łamAga Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 [quote name='marta.k9080']teraz mam wszystko w pokoju,przynajmniej żarcie pod ręką jest :diabloti:[/QUOTE] Hehe widzisz , we wszystkim można znaleźc jakieś plusy :evil_lol: Quote
Guest wolfheart Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 dobrze ,że d*pa mi nie rośnie od żarcia:diabloti: Quote
marta1624 Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 [quote name='marta.k9080']dobrze ,że d*pa mi nie rośnie od żarcia:diabloti:[/QUOTE] Jakie pocieszenie :lol: Quote
Guest wolfheart Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 no wiesz jak jest ,żarcie pod ręką to się sięga co chwilę...:diabloti: Quote
Recommended Posts