Jump to content
Dogomania

Luna-prawie odważna sunia

Recommended Posts

Guest wolfheart
Posted

magdabroy
mroźny wieczór -15'C u nas

Lunka miała radochę z darcia torebki po prezencie dla mojej babci(mieszka z nami),a teraz rozrywa opakowanie po ciastkach,skrupulatnie drze -na jak najmniejsze strzępki:evil_lol:
Nie już nie rozrywa,teraz sępi moją mamę z kolacji:evil_lol:

Guest wolfheart
Posted

magdabroy
fakt,dla młodego to za zimno...
Nie przeszkadza mi taki mróz o ile nie wieje ,bo wtedy mam czerwone oczy...

Guest wolfheart
Posted

brr...chyba zamarzłam na spacerze:evil_lol:przez noc nasypało nam duuużo śniegu,w lesie to aż ciężko było iść...mamy -12'C i śnieg ciągle sypie,a wiatr momentami aż zacina.Widoki cudne,wszystko pokryte śniegiem.To jest prawdziwa zima :multi:

Guest wolfheart
Posted

magdabroy
pychol jej się śmiał przez cały spacer...a teraz padła i spi:evil_lol:

Posted

[quote name='marta.k9080']brr...chyba zamarzłam na spacerze:evil_lol:przez noc nasypało nam duuużo śniegu,w lesie to aż ciężko było iść...mamy -12'C i śnieg ciągle sypie,a wiatr momentami aż zacina.Widoki cudne,wszystko pokryte śniegiem.To jest prawdziwa zima :multi:

I z czego się tak cieszysz....

:diabloti: slisko, sypie to białe....zimno i wieje, fuj.

Guest wolfheart
Posted

M&S
:evil_lol:bo to białe mi się podoba i cały las dla nas-bo nikt normalny w taką pogodę tam nie chodzi:diabloti:

Guest wolfheart
Posted

szalej
u nas problem rozwiązało smarowanie podusi wazeliną przed i po spacerku:lol:

Posted

[quote name='marta.k9080']M&S
:evil_lol:bo to białe mi się podoba i cały las dla nas-bo nikt normalny w taką pogodę tam nie chodzi:diabloti:

Wiem, ja też lubię taki las, ale ja do pracy muszę chodzic i to nie jest już fajnie...

Posted

wczoraj szłam do pracy 55 min , bo jednak szłam z buta , rowerem się nie da ujechać , a dzisiaj to w ogóle , zreszta rower mi chyba cały zasypało bo go nigdzie nie widziałam jak odśnieżałam :eviltong:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']zreszta rower mi chyba cały zasypało bo go nigdzie nie widziałam jak odśnieżałam :eviltong:[/QUOTE]

:evil_lol: ale rozumiem,to jest uciążliwe...mi się zima w mieście niespecjalnie podoba,ale zachwycam się zimą w lesie,nad wodą,na polach i łąkach:p

Posted

[quote name='marta.k9080']:evil_lol: ale rozumiem,to jest uciążliwe...mi się zima w mieście niespecjalnie podoba,ale zachwycam się zimą w lesie,nad wodą,na polach i łąkach:p[/QUOTE]

Jak bym nie musiała iść o pracy to tez by mi sie zima podobała :diabloti:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']Jak bym nie musiała iść o pracy to tez by mi sie zima podobała :diabloti:[/QUOTE]

jak to się mówi...punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...:evil_lol:

Luna ledwo co nadgryzła sniadanie(serca drobiowe) ale ciastko i plasterki szynki to wysępiła paskuda jedna:mad:

Posted

[quote name='marta.k9080']chyba tylko ja mam zimowego bzika:evil_lol:[/QUOTE]
Ja też, ale mój pies już niekoniecznie :). Lubię chodzić na spacery bez względu na pogodę, ale młody marznie po jakiejś godzinie albo półtorej... Wczoraj wcisnęłam go w ubranko (już za krótkie i dupki nie przykrywa :diabloti:), ciągle biegał, bo rzucałam mu aportek, uciekałam, komenda "równaj" i zmiana tempa... a i tak mam drugi raz przeziębionego psa :shake:. Z tym, że wczoraj było naprawdę paskudnie zimno... dzisiaj jest podobnie, więc podzielę spacer na trzy po 30 min prostu, bo to nie ma większego sensu :shake:

Guest wolfheart
Posted

Gezowa
Lunka tylko raz mi się przeziębiła jak miała 3 mieś.Śnieg to dla niej jedna wielka radocha.

Posted

[quote name='marta.k9080']
Śnieg to dla niej jedna wielka radocha.[/QUOTE]

Dla Sonii to też wielka radocha ... te skoki przez zaspy i w ogóle :loveu: Dzisiaj to Sonię przenosiłam przez ulice , bo aż tak posypali solą :-o

Posted

[quote name='marta.k9080']Gezowa
Lunka tylko raz mi się przeziębiła jak miała 3 mieś.Śnieg to dla niej jedna wielka radocha.
Dla młodego jest fajnie póki coś robimy, ale on to taki typ (podejrzewam, że jak znaczna większość chartów), że niektóre rzeczy mu się po prostu nudzą za którymś razem i stoi jak cielak albo chodzi i wącha, a dupka trzęsie się z zimna jak galareta. Dzisiaj byłam z niego bardzo dumna (pfu pfu bo zapeszę), bo spuściłam go z linki właściwie na cały spacerek i dostał w pewnym momencie głupawki i zaczął biegać jak wariat dookoła... Widziałam, że pędzi w stronę domu, więc zaczęłam gwizdać i piszczeć do niego... Matko, jaka torpeda przyleciała z tym uśmiechem na mordzie :D. Nic tylko przytulić. Mam z kolei wrażenie, że bunt ze spacerów przeniósł się do domu... :diabloti: taki kochany i grzeczny był w domu, ale wystarczy, że mnie nie ma, wyjdę np. do łazienki i już korzysta. Wczoraj zjadł ciasto ze stołu... Ale tej miny nigdy nie zapomnimy. Wchodzimy do pokoju, młody pysk na stole i taki speszony wzrok: "ja wiem, że nie mogę, ja wiem, ale muszę!" i skubnął jeszcze kawałek po czym zwiał... :mad:

Guest wolfheart
Posted

magdabroy
:p według mnie zima jest najlepsza

[quote name='Sonka95'] Dzisiaj to Sonię przenosiłam przez ulice , bo aż tak posypali solą :-o

zdurnieli?nie trzeba od razu tony soli nasypać...

Gezowa
od czasu mojego krótkiego rozstania z Lunką(2tyg) nie używam linki,bo Lunka przybiega w sekundę do mnie.No poza ostatnim wyskokiem za sarną:mad:
Jakie ciasto?:evil_lol:

Chciałam zajść do Brzozowa(to jest jakieś 4km od Chełmna) ,ale nie dało rady.Chyba bym musiała mieć rakiety śnieżne:evil_lol: Szukam nowych tras na spacery..dla urozmaicenia.Niestety raczej wiele nie znajdę w mojej małej mieścinie.

Posted

Niby to sposób jest żeby smarować i często o tym słysze, ale przy dwóch psach w tym jednym który jak go się dotyka za łapy to wpada w panike to dość trudne <myśli> poza tym, jak wraca ze spaceru to nie masz tłustej całej podłogi? Ja jestem z tych nienormalnych i wygodnych i gdyby nie to że psy by się nie dały to bym im buty założyła :diabloti:

Guest wolfheart
Posted

szalej
nie zauważyłam tłustych śladów,smaruję wazeliną z Ziaji
żal mi tych chropowatych,pościeranych podusi wiec smaruję dosyć grubo i już po tygodniu była poprawa,teraz podusie są gładkie i mięciutkie:loveu:
Jak Lunka widzi ,że kucam z wazeliną,to sama podaje łapki :evil_lol: i chce polizać smarowidło